Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Daha Fazla Satış İçin Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları

Güncelleme Tarihi: 02.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren işletmelerin ortak amaçlarından birisi daha fazla satış yapmaktır. Çünkü işletmeler e-ticaret siteleri üzerinden ne kadar fazla satış yaparsa o kadar fazla gelir elde edebilmektedir.

 

E-ticarette satış arttırmak isteyen işletmelerin bir bölümü ürün ve hizmetlerini pazarlama çalışmaları ile öne çıkararak satışlarını arttırmak isterken bir bölümü ise ürün sayfası optimizasyonu yaparak satışlarını arttırmaktadır.

 

Pazarlama çalışmaları e-ticaret firmalarının hedef kitlelerine ulaşmasını sağlarken ürün sayfası tasarımı ise firmaların müşterilerine profesyonel gözükmesini sağlayan ve profesyonel marka imajı çizmesine yardımcı olan çalışmalara verilen isimdir. Birçok e-ticaret firması e-ticaret sitelerinin ürün sayfası optimizasyonuna önem vererek müşterilerine güven vermekte ve satışlarını arttırmaktadır.

 

Daha fazla satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız Daha Fazla Satış İçin Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret sitenizde yapabileceğiniz ürün sayfası optimizasyonu çalışmalarından bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve ürün sayfalarınızı optimize ederek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Daha Fazla Satış İçin Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları

 

Ürün Sayfası Nedir?

 

E-ticaret sitelerinde yer alan önemli sayfa türlerinden birisi olan ürün sayfaları tüketicilerin;

 
  • Ürünler ile ilgili bilgi aldığı
  • Ürün açıklamaları ve fotoğraflarını gördüğü
  • Ürün fiyatları ve kampanyalar hakkında bilgi aldığı
  • Ödeme ve teslimat seçeneklerini görüntüleyebildiği
 

Sayfalara verilen isimdir. Kısacası ürün sayfaları tüketicilerin ürünler ile ilk temasını gerçekleştirdiği sayfalardan birisidir.

 

Tüketiciler ürün sayfaları sayesinde ürünleri tanıyıp satın alma kararı verdikleri için e-ticarette satış arttırmak isteyen markalar için ürün sayfası tasarımı oldukça önemlidir.


İlgili İçerik; Ürün Sayfası Dönüşümlerini Arttıracak 9 İpucu 
  
 

Ürün Sayfası Tasarımı Nasıl Olmalı?

 

Ürün sayfası tasarımı yapmak isteyen e-ticaret firmalarının yanıt aradığı sorulardan birisi de ürün sayfası tasarımı nasıl olmalı sorusudur. Ürün sayfası tasarımı yapacak ya da ürün sayfalarını optimize edecek işletmelerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır;

 
  • Anahtar Kelimeler
  • Ürün açıklamaları
  • Ürün fotoğraf ve videoları
  • Ürün fiyatları
  • Kampanyalar
  • Ödeme seçenekleri
  • Yorumlar
 

Gibi ürünlere ve ödeme seçeneklerine yönelik bilgi veren içeriklerin ürün sayfalarında yer alması gerekmektedir. Bununla beraber ürün sayfası tasarımı yaparken;

 
  • Mobil uyumluluk
  • Seo
 

E-ticaret için önemli konular da göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir. Böylece işletmeler doğru ürün sayfaları tasarımı ya da ürün sayfası optimizasyonlarını yaparak satışlarını arttırma şansı yakalamaktadır.

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir? 



Ürün Sayfası Tasarımı Nasıl Yapılır

 

Anahtar Kelimeleri Analiz Edin

 

Ürün sayfası tasarımı ya da optimizasyonu yapacaksanız ilk önem vermeniz gereken unsurlardan birisi anahtar kelimelerdir. Çünkü internetten ürün ve hizmet satın almak isteyen kişilerin hepsi ilk aramalarını arama motorlarında belirli anahtar kelimeleri kullanarak gerçekleştirmektedir.

 

Bu anahtar kelimelere ulaşmak, analiz etmek ve ürün sayfalarınızda anahtar kelimeler kullanmak işletmenizin Google sıralamalarında daha ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Böylece tüketiciler e-ticaret firmanıza daha kolay bir şekilde ulaşabilecek ve bu da satışlarınızı arttırmanızı sağlayacaktır.

 

Sizler de ürün sayfası optimizasyonu yapacaksanız ilk olarak SemRush, Ahrefs, keyword Tool gibi anahtar kelime analiz araçlarını kullanmaya ve ürün sayfalarınızda kullanmanız gereken anahtar kelimeleri bulmaya özen göstermelisiniz. Böylece doğru optimizasyon çalışmaları yapabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları Anahtar Kelimeler

 

Ürün Açıklamalarına Önem Verin

 

Ürün sayfası optimizasyonunda önemli olan konulardan birisi de ürün açıklamalarıdır. Ürün açıklamaları tüketicilerin satın almak istedikleri ürünler hakkında bilgi alabilecekleri alanlardır. Bu nedenle e-ticaret sitenizde yer alan ürünlerin açıklamalarına önem vermeniz gerekmektedir.

 

Ürün açıklamalarınızı optimize ederken ürünler ile ilgili abartılı dil kullanmamanız oldukça önemlidir. Bununla beraber ürün açıklamalarınızı yazarken analizini yaptığınız anahtar kelimeleri kullanmanız ve ürününüzün faydaları hakkında bilgi vermeniz de oldukça önemlidir.

 

Bu unsurları göz önünde bulundurarak tüketicilere bilgi vermeye yönelik ürün açıklamaları yazabilir ve böylece satışlarınızı daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Satış Odaklı Ürün Açıklaması Nasıl Yazılır?

 
İlgili İçerik; Kategori Açıklamaları Nasıl Yazılmalı? 



Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları Ürün Açıklamaları

 

Ürün Fotoğrafları ve Videoları

 

Daha Fazla Satış İçin Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları verdiğimiz yazımızın bu bölümünde sizlerle ürün fotoğrafları ve videolarına yönelik bilgiler paylaşacağız. E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satan kişi ve işletmeler için ürün fotoğrafları oldukça önemlidir. Çünkü ürün doğru ürün açıklamaları ile beraber doğru ürün fotoğrafları kullanmak işletmenizin satışlarını arttıracak en önemli unsurlardır.

 

Bu neden ürün fotoğrafları için e-ticaret firmalarının profesyonel çalışmalar yapması gerekmektedir. Ürün fotoğraflarını çekerken detaylara önem vermeniz oldukça önemlidir. Bunların yanı sıra tüketicilerin ürünleriniz hakkında daha fazla bilgi almasını sağlayacak ürün videoları ve ürün karşılaştırma videolarına da e-ticaret sitenizin ürün sayfalarında yer vermeniz gerekir.

 

Son olarak ürün fotoğraflarına Zoom özelliği eklemenizin de satışlarınızı arttırmanızı sağlayacak ürün sayfası optimizasyonu aşamalarından olduğunu unutmamanız önemlidir. Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak ürün sayfasını tasarımınızı ya da optimizasyonunu yapabilir ve işletmenizin satışlarını daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

 
Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları Fotoğraflar

 

Ürün Fiyatları

 

E-ticarette satış arttırmak için ürün sayfalarında yer alan ürün fiyatlarının tüketicilere doğru bir şekilde gösterilmesi oldukça önemlidir. Çünkü tüketiciler ödeme sayfalarına gittiklerinde var olan ürün fiyatından fazla bir fiyat ile karşı karşıya kaldıklarında e-ticaret firmanıza güvenmeyecek ve bu nedenle alışverişten vazgeçeceklerdir.

 

Sizler de e-ticaret firmanızın satışlarını arttırmak istiyorsanız ürün sayfalarınızı tasarlarken doğru ürün fiyatlarını sayfalarınızda paylaşabilir ve böylece satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları Fiyatlar

 

Kampanyalar

 

E-ticarette satış arttırmak isteyen kişi ve işletmeler belirli aralıklarla satış arttırmaya yönelik kampanyalar düzenlemektedir. Doğru kampanya kurguları sayesinde işletmeler hedef kitlelerinde yer alan tüketicilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmekte ve satışlarını arttırabilmektedir.

 

Ürün sayfalarınızda yer alan bilgilere eklemeler yaparak sizler de e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz. Bunu yapmak için ürünlerinizi kampanyalı fiyatlar ile satışa sunabilir ve ilgili ürünlerin kampanyada olduğunu gösteren değişiklikleri tüketicilere e-ticaret sitenizde gösterebilirsiniz. Bununla beraber hangi ürünün hangi kampanyalarda olduğu bilgisine ürün sayfalarında yer verebilir ve tüketicilerin alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En iyi E-Ticaret Kampanyaları

 

İlgili İçerik; E-ticaret Firmaları İçin Önemli Kampanya Günleri

 

Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları Kampanyalar

 

Ödeme Seçenekleri

 

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişiler için ödeme seçenekleri oldukça önemlidir. Çünkü günümüzde hala kredi kartı kullanmayan birçok kişi bulunmaktadır. Bu nedenle e-ticaret sitesi tasarımı yaparken ürün sayfalarında alternatif ödeme seçeneklerine yer vermeniz oldukça önemlidir. Sizler de ürün sayfası optimizasyonu yaparken havale, eft, kapıda ödeme gibi alternatif ödeme yöntemlerini ekleyebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Mobil Ödeme Sistemi Kullanmanız İçin 5 Neden

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık

 

Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları Ödeme Seçenekleri

 

Müşteri Yorumlarına Yer Verin

 

Ürün sayfası tasarımı yaparken müşteri yorumlarına yer vermeniz de işletmenizin satışlarını arttırmanızı sağlayacak etkenlerden birisidir. Çünkü günümüzde birçok tüketici satın almak istedikleri ürünleri daha önce kullanan kişilerin deneyimlerini göz önünde bulundurarak alışveriş yapmayı tercih etmektedir.

 

Sizler de işletmenizden ürün satın alan kişilerin ürün yorumlarına ürün sayfalarınızda yer verebilir ve e-ticarette satış arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 
İlgili İçerik; Müşteri Yorumlarının Önemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler 


Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları Müşteri Yorumları

 

Mobil Uyumlu Ürün Sayfaları Tasarlayın

 

E-ticaret sitenizin ürün sayfalarını mobil uyumlu bir şekilde tasarlayarak sizler de işletmenizin satışlarını arttırabilirsiniz. Çünkü günümüzde internetten yapılan alışverişlerin yaklaşık 3/4'ü mobil cihazlar üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmaları sitelerini mobil uyumlu yani responsive olarak tasarlayarak mobil satışlarını arttırabilmektedir.

 

Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları Mobil Uyumluluk

 

SEO Çalışmaları

 

Her e-ticaret sitesi için önemli çalışmalardan birisi olan SEO Çalışmaları sayesinde e-ticaret firmanızın satışlarını hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz. SEO çalışmaları ile ürün, marka, kategori sayfalarınızı arama motorlarında üst sıralara taşıyabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Satış Taktikleri

 

Ürün Sayfası Optimizasyon İpuçları SEO

 

Ticimax ile Satışlarınızı Arttırın

 

E-ticarette satış arttırmak istiyorsanız sizler de şimdi Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanmaya başlayabilir ve alt yapılarımız içerisinde yer alan birçok modül ve özellik sayesinde e-ticaret satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax