Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yurtdışına Satılacak En Karlı E-ihracat Ürünleri

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

E-ihracat sektörü markaların ürün ve hizmetlerini yurt dışı pazarında bulunan tüketicilere tanıttığı ve pazarlama yöntemlerini kullanarak yurtdışına satış yaptığı bir ticaret modelidir. E-ihracat ile yurtdışına satış yapan işletmeler döviz geliri elde ettiği ve mikro ihracat kuralları çerçevesinde herhangi bir KDV ödemesi yapmadığı için bu sektör oldukça avantajlıdır.

 

E-ihracat sektörü her ne kadar avantajlı bir sektör olsa da yurtdışına satış yaparken işletmelerin karışılabileceği belirli zorluklar bulunur. Bu zorlardan biri de e-ihracat ile satılacak ürünlerdir. Çünkü ülkemizde popüler olan bazı ürün grupları yurtdışı pazarında popüler değildir. E-ihracat ürünlerini doğru bir şekilde seçmeyen işletmeler ise ürün satışı arttıramama gibi riskler ile karşılaşmaktadır.

 

E-ihracat ile satabileceğiniz 10 ürün adlı bu yazımızda sizlere e-ihracatta en çok satılan ürünlerden bahsedeceğiz. Sizler de bu ürünleri e-ihracat firmanızın stoklarına ekleyebilir ve böylece risk almadan satışlarınızı artırabilirsiniz.

 
 

E-ihracat ile Satabileceğiniz 10 Ürün

 

Hazır Giyim ve Tekstil Ürünleri

 

E-ihracat ile Satabileceğiniz 10 Ürün arasında ilk sırada yer alan ürün grubu hazır giyim ve tekstil ürünleridir. Ülkemizde kıyafet üretimi uygun fiyatlar ile yapıldığı için e-ihracat ile yurtdışına kıyafet satan işletmeler gelirlerini hızlı bir şekilde arttırabilmektedir.

 
  • Kadın giyim ürünleri
  • Erkek giyim ürünleri
  • Anne ve bebek ürünleri
  • Ev Tekstil ürünleri
  • Çocuk giyim ürünleri
 

Ne ihraç edebilirim sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin yönelebileceği ilk ürün grubudur. Çünkü yurtdışında yaşayan kişilerin büyük bölümü internetten alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Ülkemizde faaliyet yürüten markalar da hazır giyim ürünlerini uygun fiyatlar ile yurtdışına gönderebileceği için işletmeler ilk olarak bu ürün grubuna yönlenmelidir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi

 

E-ihracat ile Satabileceğiniz Ürünler Hazır Giyim Tekstil

 

Tarım ve Gıda Ürünleri

 

Online market sektöründe hizmet veren işletmelerin ilgisini çekebilecek e-ihracat ürünlerinden birisi de tarım ve gıda ürünleridir. Ülkemizin dört bir yanında tarım yaygın olan sektörlerden birisi olduğu için markalar tarım ve gıda ürünlerini uygun bir şekilde tedarik edebilmektedir.

 

Genellikle Türkiye’de tarım yapan kişilerin büyük bölümü organik tarıma yöneldiği için organik ürün satan e-ihracat firmaları ürünlerini daha kolay pazarlamaktadır. Bu da e-ihracatta en çok satılan ürünler arasında tarım ve gıda ürünlerinin yer almasına yardımcı olur.


 İlgili İçerik; E-ihracata Güçlü Başlayın


E-ihracat ile Satabileceğiniz Ürünler Tarım Gıda

 

Fındık

 

E-ihracat ile ne satılır sorusuna yanıt arıyorsanız araştırmanız gereken ürünlerden birisi de fındık olmalıdır. Ülkemizin karedeniz bölgesinde üretimi oldukça yaygın olan Fındıklar genellikle yurtdışında satılmaktadır. Birçok kişi ve marka ürünlerini ihracat ile yurtdışına gönderir. Fakat e-ihracat sektöründe de fındıklara olan ilgi bir hayli büyüktür.

 

Yurtdışında yaşayan ve sağlıklı bir yaşam yürütmek isteyen kişiler genellikle çoğu alışverişlerinde Fındık, Fıstık vb. vitamin ve mineral bakımından zengin olan ürünleri satın almayı tercih etmektedir.

 

E-ihracat ile Satabileceğiniz Ürünler Fındık

 

Pamuk

 

Hazır giyimden tekstile kadar her sektörde kullanılan ham maddelerden birisi olan Pamuk, e-ihracatta en çok satılan ürünler arasında yer alır. Üretim maliyetlerini azaltmak ve daha fazla kar elde etmek isteyen birçok yabancı menşeili firma pamuk satın alırken ilk olarak Türkiye’den satış yapan firmalara yönelir.

 

Bazı firmalar ihracat anlaşması yaparak düzenli bir satın alım gerçekleştirse de birçok firma da pamuk alımı için e-ihracat siteleri üzerinden ihtiyaçları kadar alışveriş yapmayı tercih eder. Sizler de bu ne ihraç edebilirim diyorsanız pamuk satmak için bir e-ihracat sitesi açabilir ve yurtdışına ürünlerinizi satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

E-ihracat ile Satabileceğiniz Ürünler Pamuk

 

Havlu ve Peştamal

 

Denizli’de temeli kurulan sektörlerden birisi olan Ev tekstili sektörü yurtdışında oldukça ilgi gören sektörlerden birisidir. Genellikle bu bölgede üretim yapan işletmeler e-ihracat sitesi açarak ya da Ebay, Amazon, Aliexpress gibi e-ihracat pazaryerlerinde mağaza kurarak ürün ve hizmetlerini yurtdışına satmayı tercih etmektedir.

 

Havlu ve Peştamal sektörüne olan ilgi her geçen gün artış gösterdiği için e-ihracatta en çok satılan ürünler arasında bu ürün grubu da yer alır.

 

E-ihracat ile Satabileceğiniz Ürünler Havlu

 

Zeytin ve Zeytinyağı

 

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretimi konusunda dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alıyor. Ülkemizde her kış milyonlarca ton zeytin hasadı yapılıyor. Bunların bir bölümü yemek için kullanılırken bir bölümü de zeytinyağı üretiminde kullanılıyor.

 

E-ihracat ürünleri arasında bulunan zeytin ve zeytinyağlarına özellikle Avrupa ve Asya ülkelerindeki talep bir hayli fazladır. Bu nedenle e-ihracat yapmak ve satışlarını artırmak için e-ihracat ile ne satılabilirim sorusuna yanıt arayan kişilerin zeytin ve zeytinyağı gibi ürünlere yönelmesi önemlidir.

 

E-ihracat ile Satabileceğiniz Ürünler Zeytin Zeytinyağı

 

Tasarım Ürünleri

 

Ülkemizin her köşesinde kendi işini kuran ve tasarım yapan kişiler bulunuyor. Bu kişiler ilgi alanlarına göre birçok farklı ürün üretimini gerçekleştiriyor.

 
  • Seramik
  • Mum
  • Beton
  • Sabun
  • Deri Çanta ve Cüzdan
 

Gibi ürün grupları ülkemizde faaliyet yürüten tasarımcılar tarafından en çok üretilen ürünler olarak biliniyor. Genellikle kendi işini yapan ve tasarım ürün üreten kişiler ETSY, Ebay, Amazon gibi e-ihracat pazaryeri platformları üzerinden bu ürünlerin satışını gerçekleştiriyor.

 

Yurtdışında tasarım ve tasarım ürünlere oldukça önem verildiği için tasarım yapan kişiler e-ihracat ile bu ürünlerini kolayca satabiliyor ve gelir elde edebiliyor. Siz de kendi atölyenizde ürettiğiniz ürünleri yurtdışına ihraç etmek için bir e-ihracat sitesi açabilir ya da pazaryeri platformlarında mağaza açarak satış yapabilirsiniz. Böylece ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay ulaştırabilir ve döviz geliri elde edebilirsiniz.

 

E-ihracat ile Satabileceğiniz Ürünler Tasarım Ürünler

 

Halı ve Kilim

 

Halı ve kilim sektörü ülkemizin yurtdışında popüler olmasını sağlayan sektörlerden birisidir. Özellikle İç Anadolu bölgesinde hala halı dokuma işi yapan binlerce kişi yaşamaktadır. Genellikle bu ürünler el yapımı olduğu için ve etnik desenler kullanılarak üretildiği için çok hızlı dikkat çekmektedir.

 

Evlerinin tasarımını değiştirmek isteyen ve evlerine yeni bir hava katmak isteyen kişiler genellikle halı ve kilim ürünlerini internetten satın almayı tercih eder. Ülkemizde bu işi yapan kişiler kendilerine ait bir e-ihracat sitesi açarak ürünlerini kolayca yurtdışına satar. Bu nedenle e-ihracatta en çok satılan ürünler listesinde halı ve kilimler de yer alır.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Çözümleri Nelerdir? 5 Adımda E-ihracat Yapmak

 

E-ihracat ile Satabileceğiniz Ürünler Halı Kilim

 

Mobilyalar

 

E-ihracatta en çok satılan ürünlerden birisi de mobilyalardır. Gardıroptan masaya, koltuktan yatağa kadar olan birçok ev ürünün ülkemizde üretimi bulunmaktadır. Özellikle ülkemizde mobilya atölyesi bulunan kişiler farklı tasarımlar ile ürünler ürettiklerinde mobilyalarını daha kolay pazarlayabilmektedir.

 

Hem e-ihracat siteleri hem de e-ihracat pazaryerlerinden satılabilecek olan bu ürünlere olan ilgi her geçen gün artıyor ve e-ihracatta en çok satılan ürünler listesinde mobilyalar bu nedenle ilk sıralarda yer alıyor.

 

E-ihracat ile Satabileceğiniz Ürünler Mobilya

 

Yedek Parçalar

 

E-ihracat ile ne satabilirim sorusuna yanıt arayanların yönelebileceği ürün gruplarından birisi de yedek parçalardır. Özellikle ülkemizde uygun fiyatlar ile üretilebilecek olan bu ürün grubu yurtdışına iyi getiri sağlayacak fiyatlar ile satılabilmektedir. Bu da e-ihracat ile yurtdışına yedek parça satan işletmelerin daha hızlı satış yapmasına ve iyi gelirler elde etmesini sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

E-ihracat ile Satabileceğiniz Ürünler Yedek Parçalar

 

E-ihracat Sitenizi Ticimax ile Açın

 

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak istiyorsanız sizler de sitenizi açarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax ile sitenizi kolayca açabilir ve anında özelleştirmeler yaparak hızlıca satışa başlayabilirsiniz. Ticimax’ta yer alan modül ve özellikler sayesinde ürün ve hizmetlerinizi kolayca pazarlayabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat ve e-ticaret paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax