Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-pazarlama (Online Pazarlama) Nedir?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

İnternet kullanımın her geçen gün artış göstermesi ile beraber pazarlamada da birçok değişiklikler söz konusu oldu. Daha önce offline platformlarda pazarlama stratejilerini yürüten birçok işletme işlerini online platformlara taşıdı ve pazarlama stratejilerini dijital platformlarda yürütmeye başladı.

 

Günümüzde hala işlerini dijitale taşımayan ve offline platformlarda pazarlama stratejilerini yürüten işletmelerin olduğu bilinse de büyük çoğunluk e-pazarlama ile satışlarını arttırmayı hedefliyor.

 

E-pazarlama yani online pazarlama çalışmaları yapmak isteyen kişiler için hazırladığımız E-pazarlama (Online Pazarlama) Nedir adlı bu yazımızda sizlere e-pazarlama hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber e-pazarlama yaparken kullanabileceğiniz yöntemleri de sizlere sunacağız. Siz de bu yazımızı inceleyerek e-pazarlama hakkında bilgi edinebilir ve pazarlama çalışmalarınızı onlinea taşıyabilirsiniz.

 

E-pazarlama (Online Pazarlama) Nedir?

 

E-pazarlama Ne Demek?

 

E-pazarlama, işletmelerin marka bilinirliklerini arttırmak, hedef kitlelerine ulaşmak, rakipleri ile rekabete girebilmek ve daha fazla ürün satışı gerçekleştirmek için yaptıkları pazarlama çalışmalarını online platformlarda sürdürmelerine verilen yöntemdir.

 

E-pazarlama terimi ile eş anlamlı olan birçok farklı kelime de bulunmaktadır. Bunlar dijital pazarlama, çevrim içi pazarlama, web pazarlama ve internet pazarlaması terimleridir. Yani kısacası bu terimleri gördüğünüzde de e-pazarlamayı anlamanız gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Pazarlamanın Uzmanlarından Sosyal Medya Pazarlamasına Yönelik İpuçları

 

İlgili İçerik; Kişiye Özel Pazarlama ile Müşterilerinizi Etkileyin

 

E-pazarlama Nedir?

 

E-pazarlamanın Özellikleri

 

E-pazarlama özellikleri bakımından offline pazarlamaya göre birçok farklılık gösteren bir pazarlama yöntemidir. Gelin şimdi hep beraber e-pazarlamanın özelliklerine bir göz atalım.

 
  • E-pazarlama özellikleri arasında yer alan bilgi sunma işletmeler için oldukça önemlidir. İşletmeler ürün ve hizmetleri hakkında bilgiler sunarak müşterilerini etkilemeye çalışmaktadır.
  • İşletmeler e-pazarlamaları ile kurdukları iletişimde hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmayı ve onları ürün ve hizmetleri hakkında bilgilendirmeyi hedeflemektedir.
  • Kurulan iletişim sonrasında müşterilerin girdiği etkileşim de e-pazarlamanın özellikleri arasında bulunmaktadır.
  • Hedefleme, işletmelerin hedef kitlelerine ulaşmasını kolaylaştıran bir e-pazarlama özelliğidir.
  • Ölçümleme, kurulan iletişimin ve ulaşılan hedeflerin firma ile etkileşimlerini ya da firmadaki etkinliklerini ölçümlemeye verilen isimdir.
 

Online pazarlamanın özellikleri arasında yer alan başlıca özellikle bunlardır. İyi bir pazarlama stratejisi yürütmek ve müşteri aksiyonlarını arttırmak isteyen işletmelerin bu özellikleri göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Video Pazarlama Nedir? Video Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Trendleri (2021)

 

E-pazarlama Özellikleri Nedir?

 

Online Pazarlamanın Avantajları

 

Ürün, hizmet ve kampanyalarını müşterilerine ulaştırmak ve kalıcı müşteri aksiyonları almak için işletmelerin kullandığı online pazarlamanın işletmelere katkı sağladığı birçok durum söz konusudur. Gelin şimdi hep beraber bunlara bir göz atalım.

 
  • Online pazarlama sayesinde işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.
  • Müşteriler ile iletişim kurarak firmalar ürün satışlarını daha hızlı arttırabilmektedir.
  • Markalar online pazarlama sayesinde marka bilinirliklerini arttırabilmekte ve potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.
  • Dijital pazarlama çalışmaları yapan işletmeler faaliyet gösterdikleri sektörlerde yer alan rakipleri ile daha kolay bir şekilde rekabete girebilmektedir.
  • Online pazarlama çalışmaları ile markalar müşterilerini daha yakından tanıyabilmekte ve kalıcı müşteri aksiyonları oluşturmak daha kolay analizler yapabilmektedir.
  • İşletmeler ürettikleri içerikler ve geliştirdikleri pazarlama stratejileri sayesinde birden fazla kanal aracılığı ile pazarlama çalışmaları yapabilmektedir.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen e-ticaret firmaları ve kurumsal işletmelerin bir pazarlama stratejisi geliştirmesi ve bu pazarlama stratejisini farklı platformlardan uygulamaya çalışması gerekmektedir. Sizler de dijital pazarlamanın avantajlarından yararlanmak istiyorsanız pazarlama stratejinizi geliştirebilir ve farklı kanallar aracılığı ile müşterilerinize ulaşabilirsiniz.


İlgili İçerik; Persona Nedir, Dijital Pazarlama Faaliyetleriniz İçin Neden Önemlidir?

 

İlgili İçerik; Pazarlama İletişimi ve Önemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

E-pazarlama (Online Pazarlama) Avantajları Nelerdir?

 

E-pazarlama Yöntemleri

 

Marka bilinirliğini arttırmak, hedef kitlesine ulaşmak ve ürün satışlarını hızlandırmak isteyen işletmelerin kullandığı e-pazarlama yöntemleri oldukça çoktur.

 
  • E-mail Pazarlama
  • SMS Pazarlama
  • SEO ( Arama Motoru Optimizasyonu)
  • Ücretli Reklamlar
  • Sosyal Medya Pazarlaması
 

İşletmeler tarafından en çok kullanılan e-pazarlama yöntemleridir. Gelin şimdi hep beraber işletmeler tarafından en çok kullanılan pazarlama yöntemlerine bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

E-mail Marketing ( E-posta Pazarlama)

 

Ticari faaliyet gösteren işletmeler tarafından en çok kullanılan pazarlama yöntemi olan e-mail marketing, işletmelerin marka bilinirliğini arttırmak, hedef kitlesine ulaşmak ve satışlarını arttırmak için yaptıkları pazarlama çalışmalarını e-mail aracılığı ile gerçekleştirdikleri pazarlama yöntemidir.

 

E-posta pazarlaması e-ticaret firmaları tarafından en çok tercih edilen pazarlama yöntemlerinden birisidir. Çünkü e-posta pazarlamada dönüşüm oranları oldukça yüksektir. Bu neden e-ticaret firmaları ürün tanıtımı, kampanya tanıtımı gibi pazarlama çalışmalarında genellikle e-mail marketingi tercih etmektedir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

E-posta Pazarlama Nedir?

 

SMS Pazarlaması

 

E-ticaret firmaları tarafından tercih edilen bir diğer e-pazarlama yöntemi de SMS Pazarlamasıdır. Çünkü SMS Pazarlaması da e-mail marketing gibi dönüşümlerin hızlı gerçekleştiği bir pazarlama türüdür. Bu nedenle işletmeler tarafından oldukça çok tercih edilmektedir.

 

SMS Pazarlaması ve e-mail marketing karşılaştırıldığında özellikle işletmelerin SMS Pazarlaması için daha fazla zaman ayırmaları gerektiğini söylemek mümkündür. Çünkü E-maillerde olduğu gibi bir konuyu SMSler ile uzun uzadıya anlatmanız mümkün değildir. İlgili tanıtımı yapmak ve müşterilerinizi etkilemek için SMS Pazarlamasında yalnızca 160 karakteriniz mevcuttur.

 

Bu nedenle genellikle işletmeler SMS Pazarlamasını daha çok kampanya tanıtımı yaparken ve belirli ürünler hakkında müşterilerine bilgi verirken kullanmaktadır. Sizler de işletmenizin kampanya tanıtımları hakkında bilgi vermek için e-pazarlama yöntemleri arasında yer alan SMS pazarlamasını tercih edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri

 

SMS Pazarlama Nedir?

 

SEO ( Arama Motoru Optimizasyonu )

 

SEO yani arama motoru optimizasyonu genellikle arama motorlarında görünürlüklerini arttırmak isteyen işletmeler tarafından kullanılan bir e-pazarlama yöntemidir.

 

E-ticaret firmaları özellikle seo çalışmaları ile hedef kitlelerine ulaştıkları ve rakipleri ile daha kolay rekabete girdikleri için bu pazarlama yöntemini daha çok tercih etmektedir. Arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapmak isteyen işletmeler içerik üretimi, backlink alımı, içerik kalitesi, meta tag, meta Description, görsel kullanımı ve görsel alt etiketleri gibi birçok konuya dikkat ederek çalışmalar yapmalıdır.

 

SEO E-Pazarlama Nedir?

 

Ücretli Reklamlar

 

E-pazarlama yöntemleri arasında yer alan ve genellikle işletmeler tarafından çok kullanılan bir diğer pazarlama yöntemi de ücretli reklamlardır. Ücretli reklamlar veren işletmelerin genellikle çalışmalarını arama motorlarında yaptığı bilinmektedir.

 

İşletmeler ücretli reklamlar vererek belirli anahtar kelimelerde sitelerini ve markalarını ön plana çıkarmakta ve tüketicilerin sitelerine girmesini sağlamaktadır. Ücretli reklam vermek isteyen firmalar genellikle;

 
  • Arama ağı reklamları
  • Görüntülü reklam ağı
  • Yeniden pazarlama çalışmaları
  • Telefon aramsına yönelik reklamlar
  • Video reklamlar
 

Gibi reklam türlerinde çalışmalarını yapmaktadır. Reklam çalışmalarındaki ücretlendirmeler ise reklama tıklayarak sitenize ulaşan her kişi adına tıklama başına maliyet ücretleri olarak hesaplanmakta ve otomatik olarak kartınızdan çekilmektedir.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Ücretli Reklam Pazarlama Nedir?

 

Sosyal Medya Pazarlaması

 

İşletmeler tarafından en çok kullanılan online pazarlama yöntemlerinden birisi de sosyal medya pazarlamasıdır. Sosyal medya kullanımının her geçen gün artış göstermesi işletmelerin sosyal medya platformlarında yer alma zorunluluğunu beraberinde getirmiştir.

 

Günümüzde birçok işletme Twitter, Instagram, Linkedin, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya platformlarını kullanarak hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmayı ve satışlarını arttırmayı hedeflemektedir. Özellikle sosyal medya platformlarında iyi bir iletişim yürüten ve ücretli sosyal medya reklamları veren işletmelerin bu hedeflerine daha kolay bir şekilde ulaştığı görülmektedir.

 

Sizler de işletmeniz için online pazarlama yapmak işitiyorsanız yukarıda sizlerle paylaştığımız pazarlama yöntemlerini kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

Sosyal Medya Pazarlama Nedir?

 

Ticimax ile Pazarlamanın Kolaylığı

 

E-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak sizler de alt yapılarımız içerisinde yer alan pazarlama ve dönüşüm arttırmaya yönelik hazırlanan modüller sayesinde başarılı e-pazarlama çalışmaları yapabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax