Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Girişiminiz İçin Toptancı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret yapmak için tercih edebileceğiniz iki farklı satış yöntemi bulunuyor. Stoklu ve stoksuz olarak kişi ve işletmeler e-ticaret yapabiliyor. Özellikle son dönemlerde birçok firma karlılığı daha fazla olduğu için stoklu satış yapmayı tercih ediyor. Çünkü stoksuz satış işletmeler kendi kar marjları üzerinden ürün ve hizmet satışı gerçekleştiriyor.

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösterecek ve stoklu satış yapacak olan firmaların da toptancı seçimini iyi bir şekilde yapması gerekiyor. Aksi halde doğru toptancı seçimi yapılmadığı takdirde işletmelerin tedarik zinciri yönetiminde problemler yaşadığı biliyor ve bu da satışlarınızın azalmasına ve müşteri kaybetmenize neden oluyor.

 
 

E-ticaret Girişiminiz İçin Toptancı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı yazımızda e-ticaret tedarikçileri arasından seçim yaparken neleri önemsemeniz gerektiği hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında bilgi sahibi olarak doğru toptancı seçimi yapabilirsiniz.
 

 

 

Ürün Seçiminizi Yaparken Dikkatli Olun

  
 

E-ticaret’te tedarikçi bulmaktan daha önemli bir konu bulunur. Bu da ürün seçimi yapmaktır. E-ticaret firmalarının satışlarını en çok etkileyen unsurlar ürünleri olduğu için e-ticaret firmalarının ürün seçimini iyi bir şekilde yapması gerekir. Aksi halde markalar yanlış ürün seçimi yaptıkları takdirde doğru müşteriye ulaşmakta zorlanır. Bu da e-ticaret firmanızın satış yapamamasına neden olur ve başarısızlığı beraberinde getirir.

 

E-ticaret toptancıları arasından bir seçim yapmadan önce e-ticaret ile internetten hangi ürünleri satacağınıza karar vermeniz gerekir. Genellikle markalar bunu yaparken de;

 
  • E-ticaret İstatistikleri
  • E-ihracat İstatistikleri
  • Pazaryeri Ürün Yorumları
  • İnternetten Satılacak Ürün Tavsiyeleri
 

Gibi alanlarda araştırma yapar ve bu araştırmalar sonrasında markalar hangi sektörde yer alacaklarına ve hangi ürünleri satacaklarına karar verir.

 

Toptancı bulmak sürecine gelmeden önce işletmeler tarafından yapılan bu çalışma sektör ve ürün seçimini yapmayı kolaylaştır ve bununla beraber bu çalışma sayesinde markalar hangi e-ticaret tedarikçileri ile görüşeceklerine daha kolay karar verir. Bu nedenle sizler de e-ticaret tedarikçileri ile görüşme yapmaya başlamadan önce bu tür bir çalışma ile sektörünüze ve satacağınız ürünlere karar vermelisiniz.


İlgili İçerik; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi 



E-ticaret Toptancı Nasıl Seçilir? Ürün Seçimi Yapmak

 

Tedarikçinizin Ürün Çeşitliliği ve Stoklarını Önemseyin

 

E-ticaret tedarikçilerini araştıran ve bir seçim yapmak isteyen herkesin önem vermesi gereken konulardan bir diğeri de ürün çeşitliliği ve ürün stoklarıdır. Çünkü tedarikçilerin elinde bulunan ürün çeşitliliği ve ürün stok sayısı ne kadar fazla ise satmak istediğiniz ürünlere ulaşmanız o kadar kolaylaşacaktır. Bu da tedarik zinciri yönetimini kolay bir şekilde yapmanızı sağlayacak ve e-ticarette başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.

 

E-ticarette satacağınız ürünlere karar verdikten sonra bu nedenle sizler de e-ticaret toptancıları ile görüşürken ürün çeşitliliği ve stok durumları hakkında bilgi istemeye özen gösterebilirsiniz. Böylece hangi tedarikçinin ne kadar ürünü olduğunu tespit edebilir ve doğru tedarikçi seçimi yapabilirsiniz.


İlgili İçerik; Tedarik Zinciri Nedir? Tedarik Zinciri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 


E-ticaret Toptancı Nasıl Seçilir? Ürün Çeşitleri ve Stoklar

 

Tedarikçinin Ürün Fiyatlarını Kontrol Edin

 

Ürün ve tedarikçi bulmak için çalışmalara başladıysanız ürün fiyatlarına da dikkat ederek hareket etmelisiniz. Çünkü e-ticaret toptancısı olarak hizmet veren kişilerin her ürünü aynı fiyat üzerinden almadığı bilinir bu nedenle toptancılara göre fiyat farklılıkları yaşanabilir. Bununla beraber toptancılar da sattıkları ürünlerden kar ettikleri için farklı fiyatlandırma stratejileri uygulayabilmektedir.

 

Ticarette ve e-ticarette faaliyet gösteren markalar çoğu zaman ürünü satarken değil ürünü satın alırken kar etmektedir. Bu nedenle doğru toptancı seçimi yapmak isteyen her markanın tedarikçilerin ürün fiyatlarını kontrol etmesi gerekir. Böylece e-ticaret tedarikçileri arasında karşılaştırma yapabilir ve hangi tedarikçi ile çalışmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.


İlgili İçerik; Toptan Ürün Al Sat Nasıl Yapılır?


E-ticaret Toptancı Nasıl Seçilir? Ürün Fiyatları

 

Tedarikçileri Karşılaştırın

 

E-ticaret Girişiminiz İçin Toptancı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı yazımızın bir önceki bölümünde e-ticaret toptancılarının farklı fiyat stratejileri uyguladığını sizlerle paylaştık. Bu noktada doğru tedarikçiler ile çalışmak isteyen markaların yapması gereken bir diğer konu da karşılaştırmalar olmalıdır.

 

E-ticaret tedarikçilerinin toptan sattığı ürünlerin geliş fiyatları birbirleri ile karşılaştırılmalıdır ve en uygun tedarikçiler belirlenmelidir. Böylece işletmeler hangi tedarikçiden hangi ürünleri satın alacaklarına karar verebilmektedir. Siz de bu tür bir karşılaştırma yaparak satacağınız ürünlerin hangilerini toptancılardan alacağınıza karar verebilirsiniz. Size uygun fiyat teklifi sunan tedarikçiler ile aynı anda çalışabilir ve e-ticarette karlılığınızı arttırabilirsiniz.

 

E-ticaret Toptancı Nasıl Seçilir? Tedarikçi Karşılaştırması

 

E-ticaret Sektörüne Olan Hakimiyet

 

E-ticaret son dönemlerde oldukça popüler bir sektör haline geldiği için birçok kişi bu sektörde hizmet vermeyi tercih etmektedir. Kişilerin bazıları kendilerine ait bir e-ticaret sitesi açarak hareket ederken bazıları da toptan ürün satışı yapmaktadır.

 

E-ticaret toptancısı olarak faaliyet gösteren firmalar arasında yeni kurulan ve hizmet vermeye başlayan işletmeler de yer almaktadır. Genellikle yakın zamanda e-ticaret tedarikçisi olarak sektörde hizmet vermeye başlayan kişilerin büyük bölümü e-ticaret sektörüne yeni yeni adapte olmaya başladığı için firmanızın belirli işlerinde aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Bu problemleri engellemek ve e-ticarette doğru adımlar atmak için toptancı seçimi yaparken e-ticaret sektörüne hâkim olan kişileri araştırmalı ve anlaşmanızın temelini onlarla atmalısınız.

 

İlgili İçerik; Stoksuz E-Ticaret Nedir? Stoksuz Satış Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret Toptancı Nasıl Seçilir? E-ticaret Hakimiyeti

 

Teknolojiye Olan Yatkınlık

 

E-ticaret sektörü teknolojinin ve akıllı cihaz kullanımının artması ile gelişmeye başlayan sektörler arasında yer alıyor. Bu nedenle e-ticaret toptancısı olarak hizmet veren kişilerin teknolojiye yatkın olması gerekir. Teknolojik cihazları kullanamayan kişiler ile çalışmaya başlayan işletmeler e-ticaret süreçlerinde problemler ile karşı karşıya kalabilir ve bu da firmaların operasyonel süreçlerinde aksaklıklar yaşanmasına neden oluyor.

 

E-ticaret toptancıları arasından seçim yapacak olan her markanın bu nedenle toptancıların teknolojiye olan yatkınlığını da göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir. Böylece işletmeler doğru toptancı seçimi yaparak e-ticaret sektöründe karşılarına çıkabilecek problemleri engeller. Sizler de tedarikçi seçiminde bunu önemsemeli ve toptancınızın teknolojiye hâkim olmasını bir seçim unsuru olarak belirlemelisiniz.

 

İlgili İçerik; Tedarikçi Entegrasyonlarına Yenileri Eklendi

 

E-ticaret Toptancı Nasıl Seçilir? Teknoloji

 

Referanslar ve Güvenilirlik

 

E-ticaret tedarikçi seçiminde her ne kar ürün çeşitliliği, fiyatlar, teknolojiye olan yatkınlık önemli olsa da aslına bakıldığında her firmanın ilk önemsemesi gereken şeylerin başında referanslar ve güvenlik yer alır.

 

E-ticaret toptancıları genellikle birçok e-ticaret firmasına hizmet verir ve bu firmalar da onların referanslarıdır. Genellikle çalışacağı firmalara güven vermek isteyen markalar tedarikçi anlaşmaları yaparken bu referanslarını karşılarındaki markalar ile paylaşır. Böylece anlaşma aşamasında güven kazanmaya çalışır.

 

E-ticarette doğru adımlar atmak isteyen her markanın tedarikçi seçimi yaparken, tedarikçinin referansları hakkında bilgi edinmesi gerekir. Böylece işletmeler çalışacakları e-ticaret toptancılarına daha kolay güvenerek hareket edebilir.

 

E-ticaret Toptancı Nasıl Seçilir? Referanslar ve Güvenlik

 

Güncel Olmasını Önemseyin

 

E-ticaret sektöründe talep gören ürünler her zaman farklılık göstermektedir. Çalıştığı firmaların kazanç sağlamasını önemseyen e-ticaret toptancıları da bu yenilikleri takip ederek tedarik ettiği ürünleri çeşitlendirmeye çalışmaktadır. Bazı toptancılar bu süreci hızlı bir şekilde yönetirken bazıları da diğerlerine göre daha yavaş hareket etmektedir. E-ticaret Tedarikçileri ile çalışırken bir seçim yapacak olan markaların bu nedenle tedarikçinin yenilikleri takip edip etmediğini önemsemesi gerekir. Siz de buna önem vererek doğru tedarikçi seçimi yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Tedarikçi XML Entegrasyonu Nedir?

 

E-ticaret Toptancı Nasıl Seçilir? Güncellik

 

Ticimax E-ticaret Tedarikçileri ile Dropshipping Yapın

 

E-ticaret sektöründe dropshipping ile satış yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edin. Alt yapımız içinde yer alan XML Tedarikçi entegrasyonları sayesinde sitenizdeki ürün çeşitliliğini arttırın ve e-ticarette daha fazla kazanmaya başlayın.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax