Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-Ticarette Bayram Hareketliliği

Güncelleme Tarihi: 06.09.2022

İçindekiler;

Bayram geldiği zaman Türkiye’de her zaman piyasalar hareketlenir ve satışlar yoğunlaşır. Gerek dükkanlar olsun gerek e-ticaret siteleri olsun hareketlenir. Bazı sektörler için bayramlar yoğunluk dönemiyken bazı sektörler için en önemli satış zamanıdır. Bu bayram ise bu zamana kadar gördüğümüz en değişik bayram olacak.

Geçtiğimiz yıl bayram döneminde sahil kenarı tatili mi, akraba ziyareti mi diye konuşup, düşünürken bu yıl 81 ilde de sokağa çıkma yasağı kararının çıkmasıyla birlikte bütün bayram anlayışımız değişmiş olacak. Akraba, eş dost ziyaretlerini sağlımız için bir süreliğine erteleyeceğiz. Peki bayram öncesi, tüketici alışkanlıklarını değiştirdi mi? Yazımızın devamında sizlere bu konuda bilgi vereceğiz.

 

İlgili İçerik: Corona Virüsünün E-ticarete Etkisi
 

E-Ticarette Bayram Hareketliliği
 

Ziyaret Olmasa da Alışkanlıklarımızı Bırakmadık

 

 

Bayram denince aklımıza ne gelir? Çikolata, tatlı, kolonya ve giyim ürünleri. Malumunuz Covid-19 nedeniyle zaten her evde kolonya bol miktarda hazır. Geriye ise çikolata, tatlı ve tekstil ürünleri kalıyor. Bu üç kategori de genelde misafirlikler ve gezmeler için alışverişi yapılan kategoriler.

Normal şartlarda insanlar evlerden çıkmayacağı için bahsettiğimiz tüketim mallarının satın alımında bir düşüş beklemiş olabilirsiniz ancak böyle bir satış düşüşü, zayıflaması mevcut değil. E-ticaret sitelerinin paylaştığı istatistiklere göre bayram öncesi dönemde en çok satın alınan ürünler kolonya, çikolata şeker ve tekstil ürünleri.

 

İlgili İçerik: Corona Virüsün Ekonomiye Etkisi ve E-Ticaret'in Yükselişi

 

Bayram Öncesi Dönemde Geçen Yılın Aynı Dönemine Kıyasla Artış %75

 

 

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi geçen yıl aynı dönemiyle bu yıl arasında mukayese yapıldığında e-ticarette %75 oranında bir artış olduğunu belirtti. Korona virüs salgınına rağmen böyle büyük bir artış olması toplum olarak geleneksel yaklaşımlarımızı bir kenara bırakmadığımız kanıtı. Aynı zamanda çikolata, şeker gibi alışverişlerde alışverişin devam etmesi, apartman, mahalle ve komşuluk kültürünün düşündüğümüzden daha iyi durumda olduğu şeklinde de yorumlanabilir.


İlgili İçerik: Corona Virüsüne Karşı E-ticaret Sitelerine Tavsiyeler


E ticarette Bayram haraketliliği

 

E-Ticarette Bayram Döneminden Beklenen Hacim Artışı

 

Alışverişteki artış oranının elbette ekonomiye olan ciddi bir katkısı da mevcut. Reel alışverişin yavaşladığı ve popülerliğini yitirdiği bugünlerde e-ticaret sayesinde oluşması beklenen hacim yaklaşık 3.4 Milyar Türk Lirası civarında olması beklenmektedir. E-ticaretteki büyüme trendi normalleşme döneminde ve akabinde gelecek süreçtede de kendini koruyacak gibi gözüküyor.

 

İlgili İçerik: Kobiler İçin E-ticaret Rehberi

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax