Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Resimli Reklam Verme Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Google resimli reklamlar, görselleri içeren Google Reklamları aracılığıyla yayınlayabileceğiniz reklamlardır. Google Ads ağında, Arama Ağı'nda ve Görüntülü Reklam Ağı'nda görünebilirler çeşitli şekillerde olabilirler. Yazımızda resimli reklam örnekleri ve google display network konusunda detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.



Google Resimli Reklam Verme Nasıl Yapılır?

 

Google Reklamları Nedir?

 

Google Ads, Google tarafından sunulan ücretli bir çevrimiçi reklamcılık platformudur. Başlangıçta Google Adwords olarak adlandırılan arama motoru şirketi, 2018'de hizmeti Google Ads olarak yeniden adlandırdı. Kullanıcılar bir anahtar kelime aradığında, sorgularının sonuçlarını bir arama motoru sonuç sayfasında alırlar. Bu sonuçlar, o anahtar kelimeyi hedefleyen ücretli bir reklam içerebilir. Google Ads tam olarak bunu sağlamaktadır.

 

Google ads çalışma mantığına bakıldığında ise Google Ads, tıklama başına ödeme modeli altında çalışır. Bu, pazarlamacıların Google'da belirli bir anahtar kelimeyi hedeflediği ve anahtar kelime için teklifler verdiği anlamına gelir.

 

Reklamınız için bir maksimum günlük bütçe belirleyebilirsiniz ya da tıklama başına bir ücret üzerinden ilerletebilirsiniz. Her gün o reklam için belirli bir miktardan fazlasını harcamazsınız, bu da dijital reklam kampanyanız için ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Az bütçeyle google’da görünür olmak oldukça karlıdır.

 

Pazarlamacıların teklifleri için üç seçeneği vardır. Bunlar tıklama başına maliyet, etkileşim başına maliyet ve gösterim başına maliyet şeklindedir. Tıklama başına maliyete bakıldığında kullanıcı reklamınızı tıkladığında ücret ödenir. Gösterime dayalı reklam türünde reklam gösterimi başına ödeme yapılır. Etkileşim başına maliyette ise bir kullanıcı reklamınız üzerinde belirli bir işlem gerçekleştirdiğinde ücret ödemesine dayalıdır.

 

İlgili İçerik; Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri

 

Google Reklamları Nedir

 

Resimli Reklam Türleri Nelerdir?

 

Google Ads, iki ayrı ağdan oluşmaktadır. Google Arama Ağı ve Google resimli reklam verme olarak ikiye ayrılır. Arama Ağı, Google arama sonuçlarında görünen tüm reklamları içermektedir. Görüntülü Reklam Ağına bakıldığında ise banner reklamlar gibi diğer web sitelerinde görünen reklamları içerir. Resimli reklamlar, Görüntülü Reklam Ağı’nda daha fazla öne çıksalar da iki ağdan birinde görünebilirler.

 

Dört farklı google görüntülü reklam türü mevcuttur. Bunlara aşağıda yer verdik.

 

Resimli Reklam Türleri Nelerdir

 

Duyarlı görüntülü reklamlar

 

Duyarlı görüntülü reklamlar, şu anda Görüntülü Reklam Ağı'nın varsayılan reklam türüdür. Her biri 5 adede kadar başlık, açıklama ve logo ile 15 adede kadar resim içerir. Göründüğü yeri optimize etmek için bunlar arasında döner.

 

Duyarlı reklamlar

 

Duyarlı görüntülü reklamların habercisi olan duyarlı reklamlar, boyutlarını ve şekillerini her türlü biçime uyacak şekilde ayarlayabilen reklamlardır. Bu duyarlılık, reklamların nerede görüntülendikleri açısından esnek olmalarını sağlar.

 

Resimli Reklam Türleri Duyarlı Reklam Nedir

 

Lightbox reklamları

 

Lightbox reklamları, tıklanıp genişletilebilen kartlar biçimini alır. Tasarımlarında duyarlıdırlar ve her zaman belirgin bir şekilde bir tür resim veya video içerirler.

 

Yüklenen görüntülü reklamlar

 

Yüklenen görüntülü reklamlar, istediğiniz özelliklere uyması için Google Ads dışında tamamen kendi başınıza oluşturabileceğiniz reklamlardır. Daha sonra bunları görüntülenmek üzere Google Ads'e yükleyebilirsiniz.



İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Önemli Olan Google Reklam Çeşitleri

 

İlgili İçerik; Google Adsense Nedir? Google Adsense İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

 

Resimli Reklam Türleri Yüklenen Görüntülü Reklam Nedir

 

Resim Reklam Biçimleri Nelerdir?

 

Resim içeren tüm Google reklamları, Google resim reklamları kategorisine girer, ancak bunlar çeşitli biçimler içerir. Google görseli hazırlama için bir resimli reklamın görünebileceği bağlamlardan birkaçını aşağıda sıraladık.

 

Resim Reklam Biçimleri Nelerdir

 

Banner reklamlar

 

Resim reklamlarının en önemlisini banner reklamlar oluşturur. Üçüncü taraf web sitelerinin kenar boşluklarında görünen banner reklamlardır. Bunlar farklı boyut ve şekillerde olabilir, ancak genellikle bir sayfanın yanında veya altında bulunan kutulardır.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda Kolay Banner Tasarımı Yapmak

 

Google alışveriş reklamları

 

Google aramada görünen en yaygın ücretli reklamlar yalnızca metin reklamlar olsa da bazı aramalar sayfanın en üstünde bir dizi resim reklam görüntüler. Google Alışveriş Reklamları genellikle ürünleri fiyatlar ve yıldız puanlarıyla birlikte görüntüler.

 

Resim Reklam Biçimleri Google Alışveriş Ürün Reklamları Nelerdir

 

Google görsel arama reklamları

 

Normal bir Google aramasında ücretli reklamlar görmek göründüğü gibi Google görsellerde de bu reklamların resimlilerine yer verilmektedir. Bazı görsel aramalar, normal aramadakine benzer şekilde organik sonuçların üzerinde bir dizi sponsorlu görsel reklam görüntülenmektedir.

 

Gmail reklamları

 

Gmail reklamları, Gmail gelen kutunuzdaki "Promosyonlar" sekmesinin en üstünde görünen reklamlardır ve genellikle resim reklamlar biçimini alırlar. Resim, e-postanın daraltılmış sürümünde görünmez, ancak genişletmek için üzerine tıkladığınızda görüntülenir.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Resim Reklam Biçimleri Gmail Reklamları Nasıl Yapılır

 

Google Resim Reklam Avantajlar Nelerdir?

 

Bir reklama resim eklemenin işletmelere olumlu etkileri mevcuttur. Özellikle pazarlama stratejisi olarak resimli reklamlar hedef kitlenize ulaşma ve etkileşime girmede öte yandan marka algısı oluşturmada oldukça etkilidir. Görüntülü Reklam Ağı, reklamınızı İnternet'teki farklı web sitelerinde sergilemek için Google'ın geniş web sitesi ortaklarından yararlanır.

 

Görüntülü reklamlar çok çeşitli platformlarda da verebilmeniz mümkündür. Google ayrıca Gmail'de de reklam vermenize olanak tanır. Görüntülü Reklam Ağı'nı kullanmanın en önemli avantajlarından biri de erişimidir. Google, pek çok web sitesiyle ortaktır ve reklamınızın mümkün olduğunca çok göze çarpmasını sağlamak için tüm İnternet kullanıcılarının %90'ından fazlasına ulaşır. Reklamların esnek seçeneklerle hazırlanabilmesi de sunduğu en önemli avantajdır.

 

Resimli reklamların avantajlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

 
  • Marka algısı oluşturmada etkilidir.
  • Tüketicilerin markayı hatırlamasında etkili olmaktadır.
  • Görselin hafızada kalması daha yüksek olduğundan dolayı trafik çekmede etkilidir.
  • Kullanıcılara birden fazla yerden ulaşma olasılığı sağlar.
  • Görüntülü reklam ağı kampanyaları, dünya genelindeki 35 milyon web sitesi ve uygulamanın yanı sıra Google'a ait mülkler (YouTube ve Gmail) üzerinden kullanıcılara ulaşabilir.
  • Kampanyaları hedeflerinize göre oluşturma seçeneği sunar.
  • Kullanım kolaylığı sağlar.
  • Dönüşüm hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olma olasılığı en yüksek olan potansiyel müşterileri içeren, en iyi performansı gösteren kitle segmentlerini bulmanıza yardımcı olur.
 

İlgili İçerik; Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?



Google Resim Reklam Avantajları Nelerdir

 

Google Görüntülü Reklam Nasıl Oluşturulur?

 

Google Ads'de sağlanan adımlarla Google görsel hazırlama mümkün olmaktadır.

 
  • Google Ads'de, "Yönet" altında düzenlemek istediğiniz reklam grubuna gidin
  • Resimleri destekleyen bir reklam biçimi seçin.
  • Düzenlemek istediğiniz belirli reklamı seçin ve düzenleme moduna girmek için tıklayın.
  • Eklemek istediğiniz resmi seçmek için sağdaki “resim ekle” simgesine tıklayın. Google'ın resim kitaplığından bir resim seçebilir veya kendi resminizi yükleyebilirsiniz.
  • Resmi seçtikten sonra "Gönder"i tıklayın.
 

Google reklam boyutları dediğimizde ise şöyledir;

 
  • 120 × 600 Dikey
  • 160 × 600 Geniş dikey
  • 300 × 600 Yarım sayfalık reklam
  • 300 × 1050 Dikey
 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax