Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Influencerlara Yeni Vergi Düzenlemesi

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Dijital platformların kullanımının artmasıyla beraber bu alanda hizmet veren şahıs ve firmalara yönelik düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor. E-ticaret yapan firmalara getirilen gelen vergi muafiyetinden sonra infuluencerlar için de bir düzenleme Resmî Gazete’de yayımladı.

 

Son dönemlerin en popüler mesleklerinden birisi olan influencerların e-ticaret yapan kişiler kadar şanslı olmadığını söylemek mümkün. Çünkü yeni vergi düzenlemesi ile influencer olarak çalışan kişilerden artık vergi alınacak. Peki yeni vergi düzenlemesi neleri kapsıyor ve influencer vergileri ne zaman yürürlüğe girecek gelin hep beraber bakalım.

 

İlgili İçerik: E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf

 

İlginizi Çekebilir: İş Kurma Kredisi Veren Bankalar 2021

 

İlginizi Çekebilir: Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

Influencerlara Yeni Vergi Düzenlemesi

 

Influencer Nedir?

 

Son dönemlerde hayatımızda oldukça yer eden influencer kelimesini sizler de duymuşsunuzdur. Etkileyen kişi anlamına gelen influencer kelimesi influencer marketing yapan kişilere verilen addır. Genellikle takipçi sayısı, hayran sayısı, izlenme verileri fazla olan kişilerin yaptığı bir meslektir.

 

Influencerlar, anlaşma yaptıkları firmaların ürün ve hizmetlerini tanıtarak takipçilerinin ilgili markayı, markanın ürünlerini ve hizmetlerini tanımasını sağlamaktadır. Bununla beraber ürün önerileri yaparak takipçilerinin satın alma kararı vermesine olanak sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik: Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

İlginizi Çekebilir: İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı


 
Influencer Ne Demektir

 

Influencer Vergilendirmeleri

 

16 Şubat 2021 tarihinde yayımlanan Resmî Gazete ile yürürlüğe giren Vergi Düzenlemesi ile artık influencer marketing çalışmaları yapan firmalar ve Influencerlar vergi ödemeye başlayacak.

 

16 Şubat tarihli Resmî Gazete’nin 11. Maddesine konu olan ilgili düzenlemede Ticari Reklam Hizmetleri başlığı altında;

 
  • Vergi Oranı
  • Kapsam
 

Hakkında bilgiler verildi. Peki bu influencer vergi düzenlemesi neleri kapsıyor gelin hep beraber bakalım.

 

Ticari reklam, zanaat, ticaret, iş veya bir meslek ile bağlantılı olan; ürün ve hizmet satışını ve bir ürünün kiralanmasını sağlamak, hedef kitlede bulunan kişileri bilgilendirmek ve bu kitleyi ikna etmek için reklam verecek olan firmalar reklam platformu ve reklam çeşidi fark etmeksizin artık 10/3 oranında KDV tevkifatı ödeyecek.

 

Bununla beraber; ürün tanıtımı, reklam içeriği ve sponsorlu olarak paylaşılan reklamlardan elde edilecek olan gelirler de 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu kapsamında ele alınacak ve bu kanuna tabi tutulacak.

 

Kısacası influencer marketing çalışmaları yapmak isteyen firmalar ajanslar tarafından yapılan faturalandırmada ortaya çıkan KDV’nin 10/3’ünü devlete 10/7’sini ajansa ödeyecek.

 

Örneğin; bir influencer marketing çalışması için 100 liralık bir KDV çıktığını düşünelim. Firmalar bu tutarın 30 lirasını devlete öderken 70 lirasını ise ajansa ödeyecek.

 
İlgili İçerik; 2021'de Sosyal Medya Etkileşimlerinizi Arttıracak Stratejiler
 


Influencerlara Vergi Nedir

 

KDV Kesintisi Hangi İşlemler İçin Uygulanacak?

 

Influencer marketing çalışmalarına yapılan birçok işi kapsayan KDV Kesintisi;

 
  • Reklam danışmanlıkları
  • İçerik hazırlama
  • Tasarım
  • Reklam planlaması ve yayımlanması
 

Süreçlerini kapsıyor.

 
İlgili İçerik; Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü



İlgili İçerik; Online İçerik Üretim Süreçleri



Influencer Vergi KDV Kesintisi

 

Influencer Vergi Düzenlemesi Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

 

16 Şubat 2021 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan Influencerlara yönelik vergi düzenlemesi 1 Mart 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

 

İlgili İçerik; Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi



Influencerlara Yeni Vergi Düzenlemesi Ne Zaman

 

Reklam Ajansları Nasıl Bir Politika İzlemeli?

   

Influencerlara getirilen yeni vergi düzenlemesinden etkilenen reklam ajansları yapılacak olan çalışmalar ve vergilendirmeler için bazı çalışmalar yapmalılar. Peki bu süreçte reklam ajansları nasıl bir politika izlemeli gelin hep beraber bakalım.

 
  • İlk olarak vergi düzenlemesinden nasıl etkileneceğinizi analiz edin.
  • Çalıştığınız Influencerlara ilgili konu hakkında bilgilendirme yapmanız onlara güven vermenizi sağlayabilir.
  • Influencer marketing çalışmalarında firmanızdan hizmet alan firmalara da bu konu hakkında bir bilgilendirme yapabilir ve 1 Mart 2021 tarihinden itibaren faturalandırma işlemlerinin yeni vergi düzenlemesine uygun bir şekilde yapılacağını onlara aktarabilirsiniz.
  • 1 Mart 2021 tarihinden sonra muhasebeciniz ile iletişime geçebilir ve yeni faturalandırma süreçlerinin nasıl işleyeceği hakkında bilgi alabilirsiniz.
 

Bunlar hem firmanızın doğru bir şekilde faturalandırma yapmasını sağlayacak hem de çalıştığın influencer ve firmalara güven verecektir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax