Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İngiltere'ye E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

İngiltere’ye e-ihracat yapmak yurtdışına ürün satmak isteyen kişilerin en çok ilgilendiği konuların başında yer alıyor. İngiltere para biriminin Türk lirasına göre daha değerli olması ve satıcıların pound kazanarak döviz gelir elde etmesi gibi avantajlar kişi ve markaların İngiltere’ye e-ihracat nasıl yapılır sorusuna yanıt aramasını sağlıyor.

 

Aslına bakıldığında İngiltere’ye satış yapmak hiç de zor bir faaliyet değil. Çünkü kişi ve markalar basit adımları tamamlayarak ve kendilerine ait bir e-ihracat sitesi açarak hızlı bir şekilde İngiltere’ye satış yapmaya başlayabiliyor fakat yine de bu süreçte dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta bulunuyor.

  
 

İngiltere’ye E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu yazımızda İngiltere’ye satış yapmak, İngiltere’ye ihracat için gerekli belgeler ve E-ihracat süreci hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir, ürün ve hizmetlerinizi İngiltere’ye nasıl satabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

İngiltere'ye E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

Pazar Ülkesini Tanıyın

 

İngiltere’ye ne satabilirim sorusuna yanıt arayan kişilerin bu soruya yanıt bulabilmeleri için İngiltere’de yaşayan kişileri tanıması gerekmektedir. Çünkü hedef pazarınızda yaşayan kişileri ne kadar iyi tanırsanız o kadar kolay bir şekilde ürün ve hizmetlerinizi İngiltere’ye satabilirsiniz.

 

İngiliz halkını tanımak ve e-ihracat süreçlerinizde emin adımlar atmak için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen e-ihracat hibe ve destekleri arasında bulunan Pazar Araştırması Seyahat Desteği hibesinden yararlanabilir ve İngiltere’ye seyahat ederek Pazar araştırması yapabilirsiniz.

 

Bu hibe ve destekten yararlanmadan İngiltere hakkında bilgi almak için araştırmalar yapabilir ve bu ülkede yaşayan kişileri daha yakından tanıyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Faturası Nasıl Kesilir?




İngiltere'ye E-ihracat Nasıl Yapılır Pazar Ülkesi

 

Satacağınız Ürün ve Hizmetleri Belirleyin

 

İngiltere’de yaşayan kişileri tanıdıktan sonra aslına bakıldığında tüm firmalar gibi sizler de İngiltere’de ne satabilirim sorusuna yanıt arayacaksınız. Bu soruya yanıt bulduktan sonra ise İngiltere’de daha fazla satış yapmak için neler yapmalıyım sorusu odağınız olacak.

 

İngiltere’de satışını yapacağınız ürün ve hizmetlerinizi belirlerken belirli çalışmalar yapmanız gerekir. Genellikle kişi ve markalar;

 
  • E-ihracat istatistiklerini inceler.
  • İngiltere’ye yapılan e-ihracat istatistiklerini inceleyerek sektörler ve ürünler hakkında bilgi sahibi olur.
  • Türkiye’den İngiltere’ye mal göndermek isteyenler ise İngiltere’de satılan Türk ürünleri hakkında inceleme ve araştırmalar yapar.
  • Ebay, Amazon ve Aliexpress gibi pazaryerlerinde araştırmalar yaparak markalar hangi ürünlere talebin olduğunu belirler.
 

Yapılan bu çalışmalar sayesinde Türkiye’den İngiltere’ye Mal Göndermek isteyen kişi ve işletmeler hangi sektörde faaliyet göstereceklerine ve ne tür ürünleri İngiltere’ye satacaklarına kolay bir şekilde karar verir. Bu tür çalışmalar yaparak siz de İngiltere’ye e-ihracat yaparken hangi sektörde faaliyet göstereceğinize ve ne tür ürünleri bu ülkede satacağınıza karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

 

Hedef Kitlenizi Belirleyin

 

İngiltere’de satacağınız ürün ve hizmetleri belirledikten sonra yapmanız gereken çalışmalardan birisi de hedef kitle belirlemek olmalıdır. Çünkü İngiltere’de yaşayan kişilerin bir bölümü ürün ve hizmetlerinizi satın almak isterken bir bölümü de istemeyecektir. Bu nedenle markaların İngiltere’ye e-ihracat yaparken başarılı olabilmesi için;

 
  • Ürün ve hizmetlerin kaç yaş grubuna hitap ediyor?
  • Satacağım ürün ve hizmetler hangi cinsiyet tarafından talep görecek?
  • Ürünlerimi satın alacak kişi ve işletmeler hangi saatlerde internet kullanıyor?
  • Hedef kitlede yer alan kişilerde mobil uygulama kullanım oranı nedir?
  • Hedef kitlem hangi sosyal medya platformlarında aktif zaman geçiriyor?
  • Hedef kitlem hangi ödeme yöntemlerini kullanıyor?
 

Gibi sorulara yanıt bulması gerekir. Böylece kişi ve işletmeler ürün ve hizmetlerinin hitap ettiği hedef kitlelerini kolayca ve doğru bir şekilde belirleyerek ne tür fiyatlandırma stratejisi yürüteceklerine ve hangi platformlarda pazarlama çalışmaları yapacaklarına doğru bir şekilde karar verebilmektedir.

 

Sizler de İngiltere’ye satış yapmak ve e-ihracat sürecinizde başarılı olmak istiyorsanız bu tür bir çalışma yaparak hedef kitlenizi belirlemeye özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Satışlarını Nasıl Arttırabilirsiniz?




İngiltere'ye E-ihracat Nasıl Yapılır Hedef Kitle

 

Satış Yönteminizi Belirleyin ve Tedarikçinizi Seçin

 

İngiltere’ye e-ihracat yaparken tercih edebileceğiniz iki farklı satış yöntemi bulunuyor. Bunlar stoklu ve stoksuz e-ihracat yöntemleridir ve belirli özellikler ve avantajlar bakımından bu yöntemler birbirinden ayrılmaktadır.

 

Stoklu e-ihracat yönteminde işletmeler ilk olarak ürün stoğu yapmakta ve ardından satışa başlamaktadır. Stoksuz e-ihracatta ise markalar bir dropshipping tedarikçisi seçmekte ve yapılan anlaşmalar sonrasında tedarikçisinin ürün ve hizmetlerini kendi kar marjları ile satışa sunmaktadır.

 

Her iki satış yönteminde de markaların doğru tedarikçiyi bulması ve bu tedarikçi ile çalışarak ürün ve hizmet satışı yapması gerekmektedir. Doğru tedarikçiyi bulmak için ise işletmeler ürün sayısı, ürün çeşitliliği, ürün stokları, ürün fiyatları gibi birçok unsuru göz önünde bulundurarak seçim yapmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Çözümleri Nelerdir? 5 Adımda E-ihracat Yapmak

 

İngiltere'ye E-ihracat Nasıl Yapılır Satış Yönetimi

 

İngiltere Gümrük ve KDV Oranları

 

İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkması ile beraber ülkenin gümrük ve KDV oranları da değişmiştir. İngiltere’nin standart KDV oranı %17,5’tir. Fakat Türkiye’den İngiltere’ye çocuk kıyafeti, ilaç, yiyecek ve eğitim ürünleri ihraç eden markalar %0 oranında KDV ödemektedir.

 

E-ihracat için Şirket Kurun

 

İngiltere’ye ihracat için gerekli belgeler arasında ilk olarak vergi levhası bulunuyor. Hem e-ihracat sitesi kurmak hem sanal pos ve kargo anlaşması yapmak hem de yasal bir şekilde Türkiye’den İngiltere’ye e-ihracat yapmak için vergi levhanız bulunması gerekiyor. Bu gerekliliği tamamlamak isteyen işletmeler ise sermayelerine ve gelecekteki hedeflerine göre şirket kuruluşu gerçekleştiriyor.

 
  • Şahıs Şirketi
  • Limited Şirket
  • Anonim Şirketi
 

Türkiye’den İngiltere’ye mal göndermek isteyen işletmelerin en çok kurduğu şirket türleri olarak biliniyor. Siz de İngiltere’ye satış yapmak için bu şirket türlerinden birisini seçebilir ve kuruluşunu gerçekleştirebilirsiniz.

 

İngiltere'ye E-ihracat Nasıl Yapılır Şirket Kurun

 

E-ihracat Sitenizi Kurun

 

Türkiye’den İngiltere’ye satış için işletmelerin ilk olarak İngiltere’ye satış yapması gerekiyor ve bu satışı yapmak için de ürün ve hizmetlerinizi sergileyeceğiniz bir online mağazaya ihtiyacınız vardır.

 
  • E-ihracat sitesi yazdırma
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • E-ihracat paketleri
 

İngiltere’ye satış yapmak için e-ihracat sitesi kurarken kişi ve markaların tercih ettiği yöntemlerdir. Genellikle bu yöntemler arasında bulunan hazır e-ihracat paketleri ise profesyonel adımlar atmak ve e-ihracat maliyetlerini azaltmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından tercih edilmektedir. Çünkü Ticimax gibi hazır e-ihracat paketleri sitenizi hızlı bir şekilde kurmanızı sağlamakta ve e-ihracat süreçlerini yönetmenizi kolaylaştırmaktadır.

 

İngiltere'ye E-ihracat Nasıl Yapılır Website Kurun

 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

E-ihracat sitenizi kurduktan sonra ürün ve hizmetlerinizi sitenize yüklemeniz ve fiyatlandırma çalışmalarının ardından e-ihracat sitesi tasarımı yapmanız gerekmektedir. Türkiye’den İngiltere’ye satış yapmak isteyen kişi ve markaların da e-ihracat sitesi tasarımı yaparken önemsemesi gereken noktalar bulunmaktadır.

 
  • Responsive tema ve tasarımlar kullanmak
  • Güven veren bir e-ihracat sitesi kurmak
  • Çoklu para birimi ve dil özelliği eklemek
  • İngiltere’de kullanılan ödeme sistemlerini entegre etmek
  • Sanal pos entegrasyonu yapmak
 

Gibi önemli adımları tamamlayarak İngiltere’ye satış sitenizi kurmanız mümkündür. Bu adımları tamamlayarak sizler de markanıza ait online bir mağaza kurabilir ve Türkiye’den İngiltere’ye satış yaparak mal göndermeye başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Teşvik & Hibe Rehberi

 

İngiltere'ye E-ihracat Nasıl Yapılır Website Tasarımı Yapın

 

Reklam Çalışmaları Yapın

 

Türkiye’den İngiltere’ye satış yapmak için e-ihracat sitenizi kurduktan sonra markanızı, ürün ve hizmetlerinizi İngiltere’de yaşayan kişilere tanıtmanı gerekmektedir. Bunun için de reklam çalışmalarına ihtiyacınız vardır.

 
  • Google Ads
  • SEO
  • Influencer Reklamları
  • Sosyal Medya Reklamları
  • İçerik Pazarlaması
 

Gibi dijital pazarlama çalışmaları markaların ürün ve hizmetlerini İngiltere’de tanıtabileceği reklam türleridir. Siz de bu tür çalışmalar ile İngiltere’de marka bilinirliği yaratabilir ve ürün satışlarınızı hızlandırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 5 Önemli E-ihracat Reklam Stratejisi



İngiltere'ye E-ihracat Nasıl Yapılır Reklam Çalışmaları

 

Ticimax ile Profesyonel Olun

 

İngiltere’ye satış yapmak için e-ihracat sitenizi kurarken sizler de Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapıları ile sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve anında internetten satışa başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax