Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Supplement Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

İnternetten supplement satışı nasıl yapılır sorusu genellikle daha önce sporla ilgilenen ve bu alanda faaliyet gösteren kişilerin sıkça sorduğu bir sorudur. Spor yapan kişilerin sürekli olarak takviye ürünler kullanması gerektiği için internetten suplement alışverişi yapan kişi sayısının fazla olduğunu söylemek mümkündür.

 

İnternetten supplement satmak isteyenlerin ise e-ticaret başlamadan önce bilmesi gereken belirli şeyler bulunmaktadır. İnternetten Supplement Satışı Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda internetten ürün satmak isteyen kişiler için bilgiler vereceğiz. Siz de bu yazımızı okuyarak internetten nasıl supplement ürünlerini satacağınız hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

İnternetten Supplement Satışı

 

Supplement Nedir?

 

Supplement dendiği zaman herkesin aklına ilk olarak gıda takviyeleri gelmektedir. Fakat supplement vücut geliştirmek veya diyet yapmak isteyen kişiler için tasarlanan takviye ürünlerdir. Genellikle supplemet kapsül, toz, tablet, hap veya sıvı şekilde tüketilen ürünlere verilen isimdir.

 

İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden 



Supplement Nedir

 

İnternetten Supplement Satmak İçin Şirket Kurun

 

İnternetten supplement satışı nasıl yapılır diyen kişilerin ilk olarak yapması gereken şeylerden birisi bir şirket kurmaktır. Günümüzde e-ticaret yapmak isteyen firmaların sattıkları ürünleri faturalandırmak için vergi mükellefi olması gerekmektedir.

 

İnternetten supplement satacak kişilerin de fatura kesebilmeleri için bir şirket kurması beklenmektedir. E-ticaret yapacak firmaların en çok kurduğu şirket türleri; şahıs, anonim, limited şirketleridir. Sizler de ürünlerinizi yasal bir şekilde internetten satmak istiyorsanız bu şirket türlerinden birinin kuruluşunu gerçekleştirebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)


İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?


İlgili İçerik; Limited Şirket Nedir? Limited Şirket Nasıl Kurulur? 



İnternetten Supplement Satmak İçin Şirket Kurun

 

Ürünlerinizi Tedarik Edin

 

Supplement satışı yapmak isteyenlerin ikinci olarak yapması gereken şeylerden birisi de ürün tedariğidir. Günümüzde piyasada birçok supplement markası bulunduğu için sizler hangi ürünleri satacağınıza karar vermeden önce bir piyasa araştırması yapabilir ve bunun sonrasında ne tür ürünler satacağınıza karar verebilirsiniz.

 

Satacağınız ürünlere karar verdikten sonra ürünlerinizi tedarik etmeniz gerekecektir. Supplement tedariği için bu sektörde faaliyet gösteren firmalar ile görüşebilir veya satmak istediğiniz supplement markalarının distrübütörleri ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Ürün tedarik aşamasında firmaların dikkat etmesi gereken en önemli şeylerden birisi doğru bir tedarikçi seçimidir. Supplement tedariği için çalışacağınız tedarikçinizin;

 
  • İsteklerinize hızlıca yanıt vermesi
  • Güvenilir Olması
  • Çalıştığı firmalardan referans verebilmesi
 

Oldukça önemlidir. Bunları göz önünde bulundurarak ürün tedarik edeceğiniz firmayı seçebilir ve hatta ikinci bir tedarikçi ile de çalışmayı göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi

 

İlginizi Çekebilir; Ürün Yaşam Eğrisi Nedir? 



İnternetten Supplement Satışı Ürün Tedarik Etmek

 

Kargo Anlaşması Yapın

 

E-ticaret ile internetten ürün satacak firmaların kargo anlaşması yapması oldukça önemlidir. Firmanızın ister e-ticaret sitesi isterseniz de instagramdan yaptığı satışlar için ürünlerini kargolarken masraflarını azaltması cironuzu arttırma da yardımcı olacaktır.

 

Bireysel olarak gönderilen kargolar kurumsal anlaşmalar çerçevesinde yapılan kargo anlaşmalarına nazaran daha pahalı gönderildiği için masraflarınızı düşürmek adına kargo firmalarından anlaşmalı kargo için fiyat teklifi almanız oldukça önemlidir.

 

Kargo firmanızı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken şey yalnızca indirimli kargo fiyatları olmamalıdır. Bir kargo firması seçerken;

 
  • Firmanın şube sayısı
  • Size en yakın şubesi
  • Ürün teslim alma şartları
 

Gibi unsurları da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

 

İnternetten Supplement Kargo İşbirliği

 

E-ticaret Sitenizi Kurun

 

Supplement satmak istiyorum diyen kişiler internetten ürün satabilmesi için bir e-ticaret sitesi kurması gerekmektedir. Genellikle e-ticaret sitesi kurmak isteyenler bir yazılımcı ile çalışarak açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarıyla bir e-ticaret sitesi kurabileceği gibi Ticimax gibi hazır e-ticaret alt yapılarını da kullanabilmektedir.

 

Kullanacağınız e-ticaret alt yapısına karar verirken sermayeniz, faaliyete geçmek istediğiniz zaman ve yazılımcı masrafları gibi unsurları göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları ücretsiz e-ticaret alt yapıları arasında bulunsa da supplement satışı için kurulan bir e-ticaret sitesinin isteklerini karşılayamayabilecektir. Bununla beraber açık kaynak kodlu e-ticaret sitelerini geliştirmek için firmanızın yazılımcı masrafı da yapması gerekmektedir.

 

Ticimax gibi hazır e-ticaret alt yapıları ise bir e-ticaret sitesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde oluşturulmuş e-ticaret alt yapılarıdır. Ticimax’ı tercih eden firmalar hızlı kurulum ile e-ticaret sitelerini hayata geçirebilmekte ve satışlarına başlamaktadır. Bununla beraber e-ticaret ve e-ticaretin dinamikleri hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler Ticimax e-ticaret eğitimlerine ücretsiz bir şekilde katılarak bu konuda uzmanlık da kazanmaktadır.

 
İlgili İçerik; İyi Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Olmalı?


İlgili İçerik; Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?


İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden

 

İnternetten Supplement Satmak İçin E-ticaret Sitesi Kurmak

 

E-ticaret Sitenizin Tasarımına Önem Verim

 

Supplement satmak istiyorum diyenlerin dikkat etmesi gereken önemli noktalardan biri de e-ticaret sitelerinin tasarımıdır. Genellikle bir ticaret sitesinin responsive bir biçimde tasarlanması ve marka kimliğini yansıtması gerekmektedir.  

Supplement satışı için responsive olarak tasarlanmış bir e-ticaret sitesi mobil cihazlara uyumlu bir şekilde çalışacak ve mobil platformlardan alışveriş yapacak olan müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

 

E-ticaret sitesi tasarımında dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise sitenizde kullanacağınız renkler ve fontlardır. Genellikle kullanılacak olan bu unsurlarda bir markanın kurumsal kimliği göz önünde bulundurulmalıdır. Böylece markalar hem daha kolay akıllarda yer edecek hem de müşterilerinin güvenini kolay bir şekilde kazanacaklardır.

 

Bunların yanı sıra bir e-ticaret firması supplement satış sitesini kurarken kullanıcı deneyimini de ön planda tutmalı ve böylece satışlarını artırmayı da hedeflemelidir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

İlgili İçerik; Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu

 

İnternetten Supplement Site Tasarımı

 

SEO Çalışmalarına Önem Verin

 

Takviye gıda satışı yapacak olan firmaların önem vermesi gereken başka bir konu da SEO Çalışmalarıdır. Günümüzde internetten ürün satın almak isteyen kişilerin büyük çoğunluğu ilk aramalarını arama motorlarında yapmaktadır.

 

Müşterilerine hızlı ve maliyetsiz bir şekilde ulaşmak isteyen firmaların ise SEO Çalışmalarına önem vermesi gerekmektedir. SEO Çalışmaları yaparken göz önünde bulundurmanız gereken unsurlar şunlardır;

 
  • Kategori, ürün, görsel ve marka açıklamaları
  • Backlinkler
  • Site URL Yapısı
  • İçeriklerin Özgünlüğü
  • Anahtar kelimeler
 

Bir seo çalışmasının yapı taşlarıdır. E-ticaret sitenizde seo çalışmaları yaparken bu unsurları göz önünde bulundurabilir ve hızlı bir şekilde arama motorlarında yükselebilirsiniz.

 

İnternetten Supplement SEO

 

Kampanyalar Düzenleyin

 

Supplement satmak isteyen kişilerin e-ticaret sitesini kurduktan sonra ilk olarak yapması gereken şeylerden birisi kampanyalardır.

 

Kampanyalar yeni kurulan bir e-ticaret sitesinin satışlarını artırmasını sağlarken hedef kitlesine de ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Kampanyalarınızı düzenlerken ürün bazlı kampanyalar düzenleyebileceğiniz gibi kategori bazlı kampanyalar da düzenleyebilirsiniz. Düzenleyeceğiniz kampanya modellerine karar vermek ise tamam sizlerin hedeflerine yönelik olmalıdır. Supplement satışı yapmak için bir kampanya düzenlerken kullanabileceğiniz bazı kampanya türleri şunlardır;

 
  • X Üründen alana Y ürününde %10 İndirim
  • 3 Al 2 Öde
  • %10 İndirim Çeki
  • Supplementlerde %20 İndirim
  • Takviye Gıdalarda %15 indirim
  • 100 TL ve Üzeri Kargo Ücretsiz
 

Gibi kampanya modellerini kullanabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.


İlgili İçerik; Tüketici Davranışlarının E-ticaretteki Önemi 



İnternetten Supplement Satışı Kampanya

 

Reklam Çalışmaları Yapın

 

Supplement satmak istiyorum diyen kişilerin bir e-ticaret sitesi kurduktan sonra yapması gerekenlerden biri de reklam çalışmalarıdır. Genellikle e-ticaret firmaları;

 
  • Google Adwords Reklamları
  • Sosyal medya reklamları
  • Influencer marketing çalışmaları
 

Yaparak hedef kitlelerine ulaşmaktadır. Ürün ve kampanya tanıtımlarınızı yapmak için kullanabileceğiniz bu reklam modelleri sayesinde hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz. Bununla beraber ürünlerinizi kolayca ön plana çıkarabilir ve hem satış sayınızı hem de dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler

 

İlgili İçerik; Influencerlara Yeni Vergi Düzenlemesi 



İnternetten Supplement Reklam

 

Ticimax ile E-ticarete Adım Atın

 

Supplement satmak isteyen firmaların tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de e-ticaretin dinamiklerine uygun bir şekilde e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan sosyal medya, seo, pazaryeri entegrasyonu, kampanyalar modülleri ile e-ticaret sitenizi ön plana çıkarabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax