Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İran'a Satış Yapmak: İran'a Ürün Nasıl Satılır?

Güncelleme Tarihi: 11.09.2023

İçindekiler;

İran’a satış yapmak isteyen kişi ve işletme sayısı son dönemlerde artış gösteriyor. İran’ın potansiyel Pazar fırsatları ve E-ihracat kolaylıkları markaların ve kişilerin hedef pazar olarak bu ülkeye yönelmesini sağlıyor. İran’a ürün satışı yapacak olan markalar kendilerine ait bir E-ihracat sitesi kurarak ya da pazaryerlerinde mağaza açarak satış yapabiliyor.

 

İran’a e-ihracat süreçlerini profesyonel bir şekilde yöneterek satışlarını artırmak isteyen markaların ise site kurulumu ya da pazaryerlerinde mağaza açma süreçlerinde birçok noktaya dikkat etmesi gerekiyor. Bununla beraber İran’a ürün ihracatı yapacak olan işletmelerin hedef kitle belirleme ve rakip analizi konusunda da dikkatli olması gerekiyor.

 

İran'a Satış Yapmak: İran'a Ürün Nasıl Satılır adlı bu yazımızda sizlere İran pazarı ve e-ihracat hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konular hakkında bilgi edinerek ürün ihracatına başlayabilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Yurt Dışına Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

 

İran'a Ürün Nasıl Satılır?

 

İran

 

Dünya’nın en eski uygarlıklarına ev sahipliği yapan İran, Güney Batı Asya’da yer alan bir ülkedir. Ülkenin güneyinde Basra ve Umman körfezi yer alırken kuzeyinde ise hazar denizi bulunur. İran, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Irak, Türkmenistan ve Afganistan ile kara sınırı olan bir ülkedir. Bu nedenle de jeopolitik konumu bakımından oldukça önemli bir ülke olarak bilinir.

 

Okumanızı Öneririz: Kanada'ya Satış Yapmak

 

İran’a Satış Yapmanın Avantajları

 

İran’a ürün satışı yapan markalar birçok avantajdan yararlanabilmektedir. İran potansiyel olarak oldukça geniş bir ülke olduğu için markalar hem satış artırmak hem de marka bilinirliği yaratmak gibi birçok avantajdan yararlanmaktadır. İran’a satış yapmanın başlıca avantajları şunlardır:

 
  • İran 80 milyon nüfusa sahip bir ülkedir, bu nedenle tüketici tabanın geniş olduğunu söylemek mümkündür.
  • İran’a e-ihracat yapacak olan markalar serbest ticaret anlaşmalarından yararlanabilir.
  • Enerji ürünlerine olan ilgi bir hayli fazla olduğu için satış potansiyeli fazladır.
  • Uluslararası yaptırımlardan dolayı İran’ın ticari süreçleri olumsuz etkilenmiş olsa da son dönemlerde yaptırımların azalması ile beraber İran, pazarı büyük bir potansiyele bürünmüştür.
  • Nüfus oldukça gençtir ve bu da yenilikçi ürün ve hizmetlere olan ilgiyi artırmaktadır.
  • İran’ın e-ihracatı desteklemek için gümrük tariflerinin oldukça uygun olduğunu söylemek mümkündür.
  • Tıbbi cihazlar ve otomotiv sektörlerine olan ilgi bir hayli fazladır.
  • Lojistik altyapısı son dönemlerde oldukça geliştiği için İran’a e-ihracat yapan kişi ve işletmeler ürünlerini kolay bir şekilde müşterilerine ulaştırmaktadır.
  • İran’a ihracat yapan ülkeler arasında %14,41’lik oranla Türkiye 2. Sırada yer almaktadır. Kısacası Türkiye’nin İran ile ticari faaliyetlerinin yoğun olduğunu söylemek mümkündür.
 

İran’a ürün satışı yapmak kişi ve işletmeler için birçok avantaj sunuyor. Bu avantajlardan yararlanmak isteyen markaların ise iyi bir iş planı ve satış strateji hazırlayarak İran’a ticari faaliyetlerine başlamaları satışlarını artırmalarına olanak tanıyor.

 

İran'a Satış Yapma Avantajları

 

İran’a E-ihracatın Dezavantajları

 

İran’a e-ihracat yapmak bazı durumlarda dezavantajlar da doğurabilir. İran’a E-ihracat’ın Dezavantajları şunlardır:

 
  • İran’ın internet altyapısı bazı bölgelerde gelişmemiştir. Bu durum e-ihracat süreçlerinin olumsuzlaşmasına neden olabilir.
  • Veri güvenliği ve gizlilik problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Dil ve kültürel farklılıklar satış ve iş planınızı geliştirmenize neden olabilir.
  • İran’da döviz kuru oldukça dalgalıdır. Bu durum kârlılığınızı etkileyebilir.
  • Siyasi ve sosyal olaylar e-ihracat süreçlerinde problemler ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilmektedir.
  • Müşteri bilgilerini korumak zorlaşabilir.
 

İran’a satış yapan markalar dil ve kültürel farklılıkları göz önünde bulundurarak hareket ettikleri ve internet kullanımının yaygın olduğu bölgelerde e-ihracat yapmak istedikleri takdirde bu dezavantajlar ile karşı karşıya kalmayacaktır. Siz de bunları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve İran’a kolayca ihracat yapabilirsiniz.

 

İran’a En Çok İhraç Edilen Ürünler

 

İran’a satış yaparken talebin fazla olduğu ürünlere yönelmeniz satışlarınızı daha kolay yapmanıza olanak tanır. Genellikle ülkede ihtiyaç duyulan ürünler ekonomik koşullara, bölgelere ya da mevsimlere göre farklılık gösteriyor olsa da şu ürünlerin En Çok Satılan Ürünler arasında yer aldığını söylemek mümkündür:

 
  • Plastik, Kimyasal Madde ve Gübre gibi petro kimya ürünleri
  • Kurutulmuş meyve, baharat, tıbbi bitki ve fındık gibi tarım ürünleri
  • Otomobil ve yedek parça
  • Çinko, Taşkömürü, Demir Cevheri gibi madenler
  • Elektrik ve elektronik ürünleri
  • Kimyasal gübreler
  • Makine ve yedek parçalar
  • Süt ve süt ürünleri
  • Yağ ve Şeker
 

İran’a satış yapmak istiyorsanız sizler de e-ihracat sitenizde bu ürünleri listeleyebilir ve böylece İranlıların ihtiyaçlarını karşılayarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

İran'a Satılacak Ürünler

 

İran’a Satış Yapmak İçin E-ihracat Sitesi Kurmak

 

İran’a ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmeler genellikle e-ihracat sitesi kurarak satış yapmayı hedefler. Çünkü e-ihracat sitesi kurmak işletmelerin kolay bir şekilde marka kurmalarını sağlar ve böylece işletmeler satışlarını saha kolay bir şekilde artırabilmektedir.

 

İran’a Satış Yapmak İçin E-ihracat Sitesi Kurmak isteyen markaların bu süreçte birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir. Böylece markalar daha profesyonel bir şekilde e-ihracat yapmaya başlayabilmektedir.

 
  • İran’a satış sitenizi kurmadan önce ilk olarak hedef Pazar hakkında bilgi edinin.
  • Hedef kitlenizin kimlerden oluştuğuna karar verin ve bu hedef kitleye ulaşmak isteyen rakiplerinizi belirleyin.
  • Rakiplerinizi ve hedef kitlenizi analiz ederek kendi stratejinizi geliştirmeye çalışın.
  • Satışlarınızı yapacağınız e-ihracat sitenizi kurarken çoklu dil ve para birimi gibi özelliklere yer vermeye çalışın.
  • E-ihracat sitenizin ana sayfasını İran’a göre özelleştirin.
  • Sitenize ürünlerinizi yükleyin ve tasarım çalışmaları yapın.
  • Sitenizden ödeme almak için sanal pos entegrasyonu yapın.
  • Ürünlerinizi uygun fiyatlar ile İran’a göndermek için kargo anlaşması yapın.
  • Ürünlerinizi, markanızı ve hizmetlerinizi İran’da tanıtmak için pazarlama çalışmalarına önem verin.
 

Ürün ve Hizmetlerinizi Pazarlayın

 

İran’a satış sitenizi kurduktan sonra hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için marka, ürün ve hizmet pazarlaması da yapmanız gerekir. Bu süreçte yaygın bir şekilde kullanılan dijital pazarlama yöntemlerini tercih ederek hareket edebilirsiniz. Sosyal medya pazarlaması, arama motoru reklamcılığı, arama motoru optimizasyonu, sms ve e-mail marketing çalışmaları ile hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabilirsiniz. Ürün ve hizmet pazarlaması yaparken şunları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz.

 
  • Hedef kitlenizi belirleyin ve analiz edin.
  • Ürün, hizmet ve markanızı tanıtmak için tercih edeceğiniz dijital pazarlama yöntemlerini belirleyin.
  • Rakiplerinizi belirleyin ve hangi dijital pazarlama yöntemlerini tercih ettiklerini, kendilerini nasıl farklılaştırdıklarını analiz edin.
  • İçerik planınızı oluşturun ve bu plana uygun bir şekilde hareket edin.
  • Yapacağınız arama motoru reklamları ve sosyal medya reklamları için bir bütçe belirleyin.
  • Reklam ve pazarlama çalışmalarınıza başlayın ve sürekli analiz yaparak optimizasyonlarını gerçekleştirin.
 

İran’a satışlarınız için dijital pazarlama çalışmalarınızı yaparken bunlara uygun hareket edebilirsiniz. Böylece pazarlama stratejinize yön verebilir ve ürün satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Hemen İnceleyin: Dijital Pazarlama

 

İran E-ticaret Nasıl Yapılır

 

Ticimax ile Ürünlerinizi İran’a Satın

 

E-ihracat sitenizi kurarken sizler de Ticimax ile çalışabilirsiniz. Ticimax e-ihracat çözümleri içerisinde yer alan çoklu dil, çoklu para birimi, ülke özelinde ana sayfa yayınlama vb. özellikler sayesinde e-ihracat sitenizi İran’a göre özelleştirebilirsiniz. Dilediğiniz takdirde farklı dillere de çeviri yaparak e-ihracat yapacağınız ülke sayısını artırabilir ve döviz kazanabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax