Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Japonya'ya Satış Yapmak: Japonya'ya Satış Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 13.12.2023

İçindekiler;

Japonya’ya satış yapmak, e-ihracat ile yurtdışına ürün satacak markaların hedefleri arasında yer alır. Japonya’nın dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alması ve hedef pazar büyüklüğünden dolayı markalar satış yapmak için bu ülkeyi oldukça tercih eder. Japonya’ya ürün satışı yapacak olan her e-ihracat firmasının ise göz önünde bulundurması gereken belirli noktalar bulunur.

 

Hedef pazarla ilgili bilgilerin edinilmesi, rakip araştırması ve analizinin yapılması, satılacak ürünlerin tespit edilmesi ve e-ihracat sitesi kurmak gibi birçok nokta Japonya’ya ürün satarken göz önünde bulundurulması gerekenler arasında yer alır.

 

Japonya'ya Satış Yapmak: Japonya'ya Satış Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda Türkiye’den Japonya’ya satış yapacak işletmeler için Japonya pazarı hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Japonya’yı daha yakından tanıyarak e-ihracat süreçlerinizi profesyonelce yürütebilirsiniz.

 

japonya'ya satıs yapma
 

Japonya

 

Dünya’nın en büyük ada ülkelerinden birisi olan Japonya, Doğu Asya’da yer alır. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Tokyo’dur. 125 milyondan fazla kişinin yaşadığı Japonya’da kullanılan para birimi Yen’dir.

 

Jeopolitik konumu bakımından uzak doğu ülkeleriyle komşu olan Japonya’nın komşuları Güney Kore, Çin ve Rusya’dır. Japonya’nın tahmini olan Gayri Safi Yurt İçi Hasılası 2021 yılı istatistiklerine göre 5,38 Trilyon Dolar civarındayken kişi başına gayri safi yurt içi hasıla ise 42.928 Dolardır.

 

Japonya’ya Satış Nasıl Yapılır?

 

Japonya’ya ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmeler farklı satış modellerini tercih ederek ürünlerini Japonya pazarında ön plana çıkarabilmekte ve satış yapabilmektedir.

 
  • E-ihracat Sitesi Kuruluşu
  • Pazaryeri Platformlarında Mağaza Açma
  • Sosyal Medya Platformları
 

Japonya’da ürün satışı yapacak olan işletmelerin tercih edebileceği yöntemlerdir. Genellikle kendi markalarını yaratmak ve Japonya pazarında büyümek isteyen işletmelerin daha çok Japonya’ya satış sitesi kurdukları bilinmektedir. Çünkü kendi siteleri üzerinden ürün satan markalar hem pazaryeri komisyonlarından kurtulabilmekte hem de kendi markalarını kolayca yaratabilmektedir.

  

Japonyaya Satış Nasıl Yapılır

 

Japonya’ya Satış Yapmanın Avantajları

 

Dünya’nın en iyi ekonomilerinden birisi olan Japonya’ya satış yapan markalar birçok avantajdan yararlanabilmektedir. Japonya’ya satış yapmanın markalara sağladığı başlıca avantalar şunlardır:

 
  • Japonya, dünyanın en istikrarlı ekonomilerinden birisine sahiptir.
  • Ülkede gelir düzeyi yüksek olan birçok kişi bulunur.
  • Teknoloji ve inovasyonda dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi olduğu için Japonya’da yaşayan kişiler internetten alışverişe eğilimlidir.
  • Kaliteli ve güven veren ürünler satmak markanızın Japonya pazarındaki hedef kitlesi tarafından güven kazanmasına yardımcı olur.
  • Kültürel çeşitlilik konusunda geniş bir ülke olan Japonya’da ürün çeşitliliğinizi kolayca artırabilirsiniz.
  • Japonya, birçok ülke ile ticari anlaşmalar yaptığı için Japonya’ya ürün satarak bu anlaşmalar kapsamında kolayca ürünlerinizi satabilirsiniz.
  • Ülkede satış yaparak döviz geliri elde edebilirsiniz.
 

Japonya’ya satış yapmanın avantajlarından yararlanmak için iyi bir strateji geliştirmeli ve e-ihracat süreçlerinizi satış yapmaya başlamadan önce planlamaya özen göstermelisiniz.

 

Japonya’da En Çok Satılan Ürünler

 

Japonya’da sattığınız ürünlere olan talep dengesi mevsim, ay ve döneme göre farklılık göstermektedir. Örneğin yaz aylarında daha çok yazlık ürünlere olan talep artış gösterirken kış aylarında ise kışlık ürünler ülkede popülerdir. Fakat Japonya’da her dönem talebin olduğu belirli ürünler de bulunur. İşte Japonya’da en çok satılan ürünler:

 
  • Otomobiller
  • Elektrik ve elektronik ürünleri
  • Gıda ve içecek ürünleri
  • Kozmetik ürünleri
  • Giyim ve Moda ürünleri
  • Küçük ev aletleri
  • Akıllı Telefon ve Aksesuarları
  • Geleneksel Japon Mobilyaları
  • Japon Kitap ve Mangaları
  • Robot ve Oyuncak Figürleri
  • Orkide ve Su Bitkileri
 

Japonya’da satılacak ürünler arasında yer alır. Ülkede bu ürün gruplarına olan ilgi bir hayli fazla olduğu için Türkiye’den Japonya’ya satış yapacak olan markalar bu ürünlere yönelebilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: 2023'ün En Çok Para Kazandıran Meslekleri

 

Japonyada Çok Satılan Ürünler

 

Japonya’ya Ürün Nasıl Satılır?

 

Japonya’ya ürün satışı yapmak için bir e-ihracat sitesi açacaksanız şu çalışmaları yapmanız gerekir.

 
  • İş planınızı hazırlayın ve şirket kuruluşunu gerçekleştirin
  • Satacağınız ürün ve hizmetleri belirleyin
  • Hedef kitle ve rakip analizi yapın
  • E-ihracat altyapınızı seçin
  • Sitenize ürünlerinizi yükleyin ve tasarımını yapın
  • Sanal pos ve kargo anlaşması sağlayın
 

Japonya’da satış yapacak olan markaların en önem vermesi gereken konulardan birisi e-ihracat altyapısıdır. Çünkü bir e-ihracat altyapısında yer alan özellikler sayesinde markalar işlerini daha kolay bir şekilde büyütebilmektedir. Aksi takdirde e-ihracat altyapısı markanızın ihtiyaçlarını karşılayamadığı takdirde işinizi büyütmek zorlaşabilir.



 Japonya’ya Ürün Nasıl Satılır?
 

İş Planınızı Hazırlayın ve Şirketini Kurun

 

Japonya’ya ürün satışı yaparken ilk olarak iş planı hazırlayarak işe başlayın. Çünkü iş planlarınız e-ihracat süreçlerinizi detaylandıracağınız, riskleri ve çözümleri ortaya koyacağınız bir rehber niteliğindedir. Bu nedenle detaylı bir şekilde hazırlanmalıdır.

 

İş planı hazırladıktan sonra markalar ihtiyaçlarına en uygun şirket türüne karar vermeli limited, anonim ve şahıs şirketi türlerinden birisini seçerek kuruluş gerçekleştirmelidir.

 

Satacağınız Ürün ve Hizmetleri Belirleyin

 

İş planınız çerçevesinde belirlemeniz gereken bir diğer şey de satacağınız ürün ve hizmetlerin seçimi olmalıdır. Çünkü e-ihracat yapacak olan markalar seçtikleri ürün ve hizmetler sayesinde hedef pazarlarında başarıya ulaşabilmektedir. Siz de Japonya’ya satılacak olan ürün ve hizmetleri belirlerken yukarıda sizlerle paylaştığımız ürünlere yönelebilir ya da e-ihracat istatistiklerini inceleyerek ne satacağınıza karar verebilirsiniz.

 

Hedef Kitle ve Rakip Analizi Yapın

 

E-ihracat sitenizi kurarak Japonya’ya satış yapmadan önce hedef pazarınızda ürün ve hizmetlerinizi satmak istediğiniz kitleyi belirleyebilir ve bu hedef kitleye ürün ve hizmetlerini satmak isteyen ya da satan markaları araştırarak analiz edebilirsiniz. Böylece Japonya pazarındaki rakiplerinizin güçlü ve zayıf yönlerini görebilir ve kendi stratejinizi belirleyebilirsiniz.

 

Hedef Kitle ve Rakip Analizi Yapın
 

E-ihracat Altyapınızı Seçin


Japonya’ya satış yapacağınız e-ihracat sitenizi kurarken tercih edeceğiniz e-ihracat altyapısı oldukça önemlidir. Satış sitenizin hızlı bir şekilde çalışması ve tüm e-ihracat süreçlerini profesyonelce yönetebilmeniz için belirli özelliklerin alt yapınızda bulunması gerekir.

 
  • Çoklu Para Birimi ve Dil
  • Ülke Özelinde Ana Sayfa Yayınlama
  • Lokasyon Bazlı Ziyaretçi Tanıma ve Fiyat Tanımlama
  • Yurtdışı Kargo ve Pazaryeri Entegrasyonları
  • Bölgesel Satış
 

Özellikler Japonya’ya satış sitenizde olması gereken başlıca e-ihracat özellikleridir. Sizler de Ticimax ile e-ihracat sitenizi kurarak bu özelliklere ulaşabilir ve sitenize hızlı bir şekilde ürün ve hizmetlerinizi yükleyerek tasarımını yapabilirsiniz

 

Sanal Pos ve Kargo Anlaşması Sağlayın

 

Japonya’ya satış yapmak için sitenizi kurduktan, ürünlerinizi yükledikten ve tasarımını yaptıktan sonra yapmanız gereken iki anlaşma bulunuyor. Bunlar sanal pos ve kargo anlaşmalarıdır.

 

Sanal pos anlaşmaları, e-ihracat siteniz üzerinde tahsilat gerçekleştirmenizi sağlayan anlaşmalardır ve genellikle bankalar ya da ödeme sistemleri ile çalışarak sanal pos anlaşması yapılır. Bu noktada ödeme günleri, taksit seçenekleri, sanal pos komisyon oranları gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz

 

Kargo anlaşmaları ise sattığınız ürün ve hizmetleri müşterilerinize uygun fiyatlar ile göndermenize olanak tanıyan anlaşmalardır. Kargo anlaşması yaparken Japonya’ya satış yapacak olan firmalar desi bazlı gönderi ücretleri, adrese teslimat seçenekleri, sigortalı gönderim seçeneği gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmelidir.

 

Sanal Pos ve Kargo Anlaşması Sağlayın




Hemen İnceleyin: Ticimax Kargo İş Ortakları

 

Hemen İnceleyin: Ticimax Sanal Pos İş Orakları

 

Ticimax ile Japonya’ya Ürünlerinizi Satın

 

Sizler de Japonya’ya ürün satmak için Ticimax e-ihracat çözümlerini tercih edebilir ve altyapımızda bulunan modül ve özellikler ile satışlarınızı daha profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir:

 

İran'a Satış Yapmak: İran'a Ürün Nasıl Satılır?

 

Macaristan'a Satış Yapmak: Macaristan'a Ürün Nasıl Satılır?

 

Amazon Kanada'da Satış Yapmak

 

Kanada'ya Satış Yapmak: Kanada'ya Ürün Nasıl Satılır?

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticaret paketleri arasından seçim yaparak internetten satışa başlayabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax