Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kendin Yap (Do IT Yourself-DIY) Rehberi

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret’in her geçen gün büyüyen hacmi bu alanda faaliyet gösteren kişilerin farklı iş alanlarına yönelmesine olanak sağlıyor. Birçok kişi faaliyet gösterdiği sektörden başka bir sektörde de e-ticaret yapmayı gündemine getirirken birçok kişi de hobilerini bir iş modeline çevirerek e-ticaret sektöründe yükselmeyi hedefliyor. Son dönemlerde e-ticaret yapmak ve hobilerini bir gelir alanı haline getirmek isteyenlerin yöneldiği konulardan biri ise Do IT Yourself.

 

Kendin Yap (Do IT Yourself-DIY ) Rehberi adlı bu yazımızda sizlerin DIY nedir ve Kendin yap fikirleri nelerdir konuları hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber bu rehberimizde Kendin Yap Fikirleri ile yeni gelir alanı yaratmak isteyen kişiler için de belirli taktiklerden de bahsedeceğiz.

 


Kendin Yap (Do IT Yourself) DIY nedir?
 

Kendin Yap (Do IT Yourself) DIY Nedir?

 

İngilizcede do it yourself olarak bilinen ve kısaltması DIY olan kavram Türkçe’ye Kendin Yap olarak çevrilmiştir.

 

Son dönemlerin en popüler konularından birisi olan DIY (Kendin Yap) fikirleri, insanların hobi olarak bir şeyleri değiştirmelerine, dönüştürmelerine ve yeni şeyler üretmelerine olanak sağlamaktadır.

 

Günümüzde birçok kişinin bu değişim ve dönüşüm süreçlerine ayak uydurduğu ve artan tüketimin önüne geçme amacıyla kendin yap fikirleri ile daha yakından ilgilendiği bilinmektedir. Bununla beraber İlk dönemlerde kendin yap fikirlerine hobi olarak yaklaşan birçok kişiyse zamanla bunun bir sektör haline geldiğini görmüş ve bu alanda yaptıkları çalışmalar ile gelir elde etmeye başlamıştır.

 

Bazı kişiler kendin üret sat fikrinden yola çıkarak bu çalışmalarını yalnızca mağazaları için yürütürken birçok kişi ise kendin üret sat fikri ile yola çıkarak e-ticaret sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi



Kendin Yap fikirleri,

 

Kendin Yap (Do IT Yourself-DIY) Neden Önemli?

 

Kendin yap fikirlerinin hem yeni bir hobi edinmek hem de hobilerini bir gelir haline getirmek isteyen kişiler için oldukça avantajlı bir alan olduğu düşünülmektedir. Fakat Kendin yap fikirlerinin avantajları yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Gelin şimdi hep beraber kendin yapın avantajlarına bir göz atalım.

 
  • Geri Dönüşüm; Kendin yap genellikle daha önce üretilen ürünlerin değiştirilip dönüştürülerek yeni ürünler haline getirilmesine verilen bir isim olduğu için geri dönüşümü kolaylaştırır.
  • Sürdürebilirlik; Günümüzde satın alınan ürünlerin işlevselliğini kaybettiğinde atıldığı herkes tarafından bilinmektedir. Fakat kendin yap ile bu ürünler değiştirilip dönüştürülebildiği için bu alan sürdürebilirliğin artmasına olanak sağlamaktadır.
  • Tüketim Alışkanlıkları; Kendin Yap Fikirleri genellikle geri dönüşüm üzerine verilen fikirler olduğu için günümüzde artan tüketimin önüne geçilmesine olanak sağlıyor.
  • Gelir; Kendin yap fikrileri genellikle çalışmayan kişiler ve ev hanımlarının daha kolay yapabileceği fikirler olduğu için kişilerin gelir yaratmasında veya bir geliri bulunanların ek gelir yaratmalarına olanak sağlamaktadır.
 

İlgili İçerik; El Emeği Ürünler İnternette Nasıl Satılır?

 

İlgili İçerik; İnternetten Satılan En İlginç Ürünler

  


Kendin Yap Fikirleri

 

Kendin Yap Fikirleri

 

Kendin Yap (Do IT Yourself-DIY ) Rehberi adlı yazımızda DIY Nedir, Kendin Yap Neden önemli konuları ile ilgili sizlere bilgiler verdik. Yazımızın bu bölümünde de diy çalışmalar yaparak kendin üret sat mantığıyla hareket etmek isteyenler için belli başlı fikirlerden bahsedeceğiz.

 

İlgili İçerik; Ev Hanımları için İnternetten Ürün Satma Fikirleri

 

İlgili İçerik; İnternetten En Kolay Satılan Ürünler Nelerdir?

 

kendin yap fikirleri
 

Eski Merdivenden Kitaplık

 

Günümüzde birçok kişi evlerine veya ofislerine farklı bir hava katmak için tasarım ürünlere ihtiyaç duyuyor. Genellikle el beceresi bu tarz işlere yatkın olan kişiler kendin yap ürünleri arasında yer alan eski merdivenden kitaplık gibi ürünleri tasarlayarak satışa sunuyor.

 

Birçok kişi eski merdivenlerden kitaplık yaparken ortamın havasını bozmayacak bir şekilde bu merdivenleri ve ahşapları boyayarak yeni bir şeyler ortaya çıkarırken birçok kişi ise ürünlerin özgünlüğünü koruyarak ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

Sizler de kendin yap fikirleri arasında yer alan eski merdivenden kitaplık yaparak internetten satışa sunabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?

Paletten Yatak ve Koltuk Yapmak

 

Bir döneme damgasını vuran ve hala bazılarımızın evinde yer alan ürünlerden biri de paletten yapılan ürünler. Hem bulunduğu ortama bohem bir hava vermesinden dolayı hem de ucuza mal edilebilmesinden ötürü hepimiz bu ürünlere evimizde yer vermeyi düşündük.  

Günümüzde hala paletten yatak ve koltuk yapımına özenen birçok kişi bulunuyor. E-ticaret ile internetten satış yaparak gelirlerini arttırmak isteyen binlerce kişi kendin yap ürünleri arasında olan paletten yatakları ve paletten koltukları tasarlayarak satışa sunuyor hatta bazı kişiler sipariş üzerine de paletten yatak ve koltuk yapıyor.

 

Sizler de internetten satış yaparak gelirlerinizi arttırmak istiyorsanız paletten yatak veya koltuk tasarlayabilirsiniz. Hatta insanların paletten yatak ve koltuk yapabilmesi için internetten palet satışı da yapabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 


Paletten Yatak ve Koltuk Yapmak

 

Tasarım Mumlar

 

Kendin yap fikirleri arasında yer alan başka bir ürün grubu ise tasarım mumlar. Tasarım işler ile uğraşan kişilerin büyük bölümü;

 
  • Mum Kalıbı
  • Parafin
  • Bal Mumu
  • Mum Boyası
  • Esans
  • Pamuk ip
 

Gibi ürünleri satın alarak tasarım mumlar üretiyor. Tasarım işi ile uğraşan kişilerin bir bölümü bu mumları kendileri için üretirken bir bölümü ise internetten mum satmak için bu ürünleri tasarlıyor. Siz de e-ticaret ile internetten mum tasarlayıp satabilir veya mum yapma malzemelerini satışa sunabilirsiniz. Böylece hem e-ticarete adım atabilir hem de gelirlerinizi arttırabilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ticaret ile Kişiye Özel Ürünler Nasıl Satılır?

 


kendin yap Tasarım Mumlar


 

Abajur

 

Kendin yap hobi fikirleri arasında bulunan başka bir fikir ise abajurlar. El işlerine yatkın olan birçok kişi eski abajur başlıklarından ya da salça konservelerinden yararlanarak masaüstü ve ev dekorasyonunda kullandıkları abajurlarını tasarlıyor.

 

Bu ürünleri hızlı bir şekilde tasarlayabilen kişiler ise bir e-ticaret sitesi kurarak satış yapmaya başlıyor. Sizler de eski abajur başlıklarını dönüştürebilir veya salça kutusu, kavanoz gibi farklı ürünleri kullanarak abajur yapabilirsiniz. Böylece bu ürünleri satabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 


Kendin yap hobi fikirleri

 

Dondurma Çubuğundan Bardak Altlığı

 

Kolay bir şekilde yapılacak kendin yap ürünleri arasında yer alan başka bir fikir ise dondurma çubuğundan bardak altlığı yapmak. Bazı kişiler dondurma çubuklarını hasır iplerle bağlayarak bardak altlığı yaparken bazı kişiler ise silikon tabancası yardımı ile bu çubukları birleştirerek bardak altlığı tasarlıyor.

 

Yaz boyunca hepimiz tükettiği ürünler olan dondurmaların çubuklarını sizler de saklayabilir ve evlerinizde kullanabileceğiniz bardak altlıklarını üretebilirsiniz. Bununla beraber bu ürünleri seri bir şekilde üreterek satış yapabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 


Dondurma Çubuğundan Bardak Altlığı


 

Çakıl Taşlarından Banyo Paspası

 

Evlerine modern bir görünüm vermek ve farklı fikirleri yaşam alanlarına yansıtmak isteyen birçok kişi çakıl taşı, silikon tabancası ve keçe kullanarak çakıl taşlarından banyo paspası yapıyor.

 

Hobi ürünleri yapabilen birçok kişi bu ürünleri kendisi üretirken birçok kişi ise beğendiği ürünleri internetten satın almayı tercih ediyor. El emeği ürünleri gelir fırsatına çevirmek için sizler de kendin yap ürünlerini tasarlayabilir e-ticaret siteniz ve pazaryerleri üzerinden satışa sunabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 


Çakıl Taşlarından Banyo Paspası

 

Şarap Mantarından Paspas

 

Şarap mantarı, maket bıçak ve silikon tabancası ile üretilen ürünlerden bir diğeri de şarap mantarından yapılan paspaslar. Kolay bir şekilde yapabileceğiniz şarap mantarından paspaslar pratik kendin yap fikirleri arasında yer alıyor. Sizler de 3 tane malzeme ile bu ürünleri üretebilir ve evinizde kullanabilirsiniz.

 

Ticimax ile E-Ticaret’e Başlayın

 

Kendin yap fikirlerinden gelir elde etmek istiyorsanız sizler de tasarladığınız ürünleri e-ticaret siteniz üzerinden satışa sunabilirsiniz.E ticaret sitenizi kurmak için Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve hızlı bir şekilde ürünlerinizi yükleyerek gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax