Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Landing Page Nedir, Nelere Dikkat Edilmelidir?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Günümüzde e-ticaret ile uğraşan firmalar, sitelerine dönüş sağlamak için landing page uygulamalarından sıklıkla faydalanmaktadır. Siteye gelen müşterilere ürün ya da hizmeti daha iyi bir şekilde anlatmaya yardımcı olan landing page’ler pek çok farklı sektör ve hizmet alanı için kullanılmaktadır. Yazımızdan açılış sayfası hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Landing Page Nedir - Dikkat Edilmesi Gerkenler

 

Landing Page Ne Demektir?

 

Landing page ne demek dediğimizde Türkçe anlamıyla açılış sayfası ya da varış sayfası anlamına gelmektedir. Landing page nedir dediğimizde ise kullanıcıların siteye ulaşmak için tıkladıkları bağlantılardır. Diğer bir deyişle ziyaretçilerin bir reklamı tıkladıktan sonra sitenize geldiği sayfadır.

 

Açılış sayfası için Google reklamları kullanılmaktadır. Firmaların landing page hazırlayarak ziyaretçilerini ücretsiz olarak müşteriye dönüştürmeleri mümkündür.

 
 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

İlgili İçerik; Kohort Analizi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Landing Page Nedir

 

Landing Page Neden Kullanılır?

 

Landing page genellikle dijital pazarlama tekniği olarak sitelerin ziyaretçi çekmesi için kullandıkları yönlendirme sayfalarıdır. Varış sayfalarında ziyaretçi tıklamaları hedeflenir ve her sayfada farklı bir eylem ve geri dönüş amaçlanabilmektedir.

 

Landing Page kullanım amaçları

 
  • Satın alma eylemi
  • Ürün ve hizmet tanıtımı
  • Demo formu doldurma
  • Abonelik alma
  • Üyelik oluşturma
  • Kampanyalardan haberdar etme
 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

Landing Page Neden Kullanılır

 

Açılış Sayfası Oluşturmadan Önce Firmaların Dikkate Alması Gereken Konular

 

Amaç belirlemek: Başarılı bir landing page oluşturma öncesi siteye ziyaretçi çekme amacını belirlemek önemlidir. Bunlar arasında bir ürünü ya da hizmeti satın aldırmak olabilir, demo formu doldurmak olabilir, üyelik ya da abonelik olabilir. Öncelikle bu amaçlardan hangisinin hedeflendiğini belirleyip buna uygun strateji belirlemek gerekmektedir.

 

Rekabet ortamını analiz etmek: Bir işe başlamadan önce rakip analizi yapmak, sektördeki riskleri ve avantajları analiz etmek gerekmektedir. Sektördeki açıklara göre kullanıcılara uygun bir landing page hazırlamak geri dönüş açısından daha etkili olmaktadır.

 

Rekabet ortamını analiz etmek, trendlerin takibi ve landing page örnekleri araştırılması bu konuda firmalara yardım sağlamaktadır.

 

Açılış sayfasına ulaşılan iletişim araçları: Açılış sayfasından siteye gelen kullanıcının hangi iletişim aracından ve nereden geldiği müşteri tanıma ve kullanıcı deneyimi geliştirme için önemli bilgilerin edinildiği bir alandır. Farklı iletişim araçları için farklı mesajlar verilerek hedef kitlelere ulaşılmaktadır.

 
 

İlginizi Çekebilir; Ürün Yaşam Eğrisi Nedir?

 

İlginizi Çekebilir; ''Sık Sorulan Sorular'' (SSS) Sayfasının Önemi ve Dikkat Etmeniz Gerekenler



Açılış Sayfası Dikkat Edilmesi Gerkenler

 

Landing Page Nasıl Oluşturulur?

 

Açılış sayfası firmaların pazarlama stratejisi açısından önemli bir konumdadır. Hedef kitle ve potansiyel müşterilere ulaşmada oldukça işlevseldir. Landing page oluştururken hangi kanallarda etkin olacağınız hedef kitlenize ulaşmanız açısından önemli olacaktır.

 

Başarılı bir landing page oluşturma taktikleri

 

Site gezintisi sınırlanarak mesaja odak sağlanmalı: Açılış sayfalarınızdan hedefe ulaşmak için öncelikle ziyaretçilerinizi sitede dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak tutmanız gerekmektedir. Örneğin ziyaretçilerinizin eyleme geçmesini sağlamak için gezinme öğelerini kaldırarak demo formuna odaklanmalarını sağlayabilirsiniz.

 

Call to action eklenmeli: Açılış sayfalarını oluşturmanın birincil amacı potansiyel müşterileri müşteriye çevirmektir. Bunu başarmak için açılış sayfalarınızda ürün ve hizmetlerinizle alakalı çeşitli bilgilere yer verebileceğiniz gibi harekete geçirici bir call to action eklemeniz gerekir. Eyleme geçirici butonun sayfanın uygun ve dikkat çekici bir bölümünde yer alması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Terimleri Nelerdir?

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

Landing Page Nasıl Oluşturulur

 

İkna edici bir dil kullanılmalı: Landing page hazırlarken en önemli materyal şüphesiz içeriktir. İçerik dilinin hedef kitleye uygun ve harekete geçirici şekilde olması gerekmektedir. İkna edici ve dikkat çekici bir dil kullanılarak hedef kitlede etki bırakılmalı ve tıklanma sağlanmalıdır.

 

Mesajı kısa tutulmalı: Kısa bir mesaj diliyle hareket etmek kullanıcıyı sıkmadan mesajın verilmesi oldukça önemlidir.

 

Teklifler sunulmalı: Ziyaretçilerinizi bir müşteriye çevirmek için onlara geri çeviremeyecekleri teklifler sunmak önemlidir. Kampanya ve indirimlerden haberdar etmek ve avantajlı fırsatlarla ziyaretçileri müşteriye çevirmek gerekmektedir.

 

Test edilmeli: Landing page test edilerek kullanıcı deneyimi her daim iyileştirmeye odaklanılmalıdır. Bunun için farklı sayfalar ile kullanıcı karşısına çıkıp gelen ilgiye göre değişiklikler yapılması mümkündür.

 

Tasarım ve görseller ile dikkat çekilmeli: Tasarım ve kullanılan görseller en az içerik kadar önem teşkil etmektedir. İlgi ve dikkat çekici, konuyla ilişkili görseller kullanılması ve tasarımın karmaşadan uzak bir şekilde yapılması gerekmektedir. Görünüş ile tıklama eyleminin yapılması sağlanmalıdır.

 

Hızlı bir şekilde okunmalı: Kullanılan açılış sayfasındaki içerik ve görsellerin kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde taranması ve çok vakit almaması önemlidir. Kısa sürede ikna edici bir mesaj vermeye odaklanılması gerekmektedir. Taramayı kolaylaştırmak için maddeleme, başlık ve infografikler kullanmak faydalı olmaktadır.

 

Videolu içerikler hazırlanmalı: Günümüzde videolu içeriklerin aldığı etkileşim ve geri dönüşler yüksektir. Kişilere içeriği okutmaktansa videolu şekilde aktarılması daha fazla kişiye ulaşılmasında etkilidir. Videolu varış sayfaları ile ürün ve hizmetlerin anlatımı daha anlaşılır bir hale getirilmektedir.

 

Ziyaretçilerin fayda ve çıkarına hitap edilmeli: Kullanıcılar ziyaretçinin istek ve hedeflerine uygun olarak bir bilgi aktarımı sunmalı ve onları hemen harekete geçirmek odaklı bilgiler vermelidir.

 

Kurum kimliğine uygun renkler kullanılmalı: Kullandığınız mesajın ve görsellerin kurum kimliğinize hitap etmesi ve marka algısı oluşturmasına dikkat edilmelidir.

 

Mobil uyumlu olmalı: Hazırlanan landing page’lerin mobil uyumlu olması ve mobilde de hedef kitleye görünür olması gerekmektedir. Mobil uyumlu açılış sayfası dönüşümlerinizi artırmanıza ve daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlamaktadır.

 

İlginizi Çekebilir; Marka Değerini Arttırmak İçin 5 İpucu

 

İlginizi Çekebilir; E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu

 

Açılış Sayfası Nasıl Oluşturulur

 

Açılış Sayfası Avantajları Nelerdir?

 

Açılış sayfası firmalara geri dönüş sağlama, marka bilinirliliği sağlama ve firmaların hedeflerine ulaşması konusunda oldukça etkilidir. Aşağıda birkaç başlıkta landing page avantajlarını sıraladık.

 
  • Landing page dönüşümlerinizi artırmanıza yardımcı olur.
  • Müşterilerinizi harekete geçirme konusunda yardımcı olur.
  • Marka bilinirliliğine katkı sağlar.
  • Müşterilerin şirket ürün ve hizmet hakkında bilgi edinmesini sağlar.
  • Sadık müşteri kazanımına katkı sağlar.
  • Landing page’ler kullanıcı deneyimini artırmanıza yardımcı olur.
  • Hızlı ve etkin müşteri oluşturmaya yardımcı olur.
  • Ana sayfanızın trafik almasına katkıda bulunur.
  • Kişiselleştirilmiş landing page’ler ile hedef kitleye doğrudan ulaşabilmeyi destekler.
  • Hedef kitleniz hakkında bilgiler edinmenizi sağlar.
  • Açılış sayfaları, hedef kitleniz hakkında ek bilgiler sağlayabilir.
  • Hedef kitlenizin hangi kanallardan firmanıza ulaştığı konusunda bilgiler verir.
 


Landing Page Avantajları

 

Landing Page Dönüşümleri Nasıl Analiz Edilir?

 

Hazırlanan açılış sayfalarının dönüşümlerinin takibi ve istatistiki bilgileri önemlidir. Bu ölçümleri yapmak için en önemli analiz aracı Google Analytics’tir. Google Analytics ile landing page’lerinize hedefler belirleyebilir, tıklanma, performans gibi ziyaretçi analizlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Analytics ile Reklamların Dönüşüm Oranları Nasıl İncelenir?

 

Landing Page Analizi

 

E-ticaret Landing Page Nedir?

 

E-ticaret landing page sıklıkla kullanılan bağımsız web sayfalarıdır. Pazarlama amacıyla, potansiyel müşterileri çekmek ve dönüşüm sağlamak amacıyla kullanılan e-ticaret landing page nedir dediğimizde ziyaretçilerin tanıtım yapılan bağlantılara tıkladığında ulaştığı sayfalardır.

 

E-ticaret siteleri harekete geçirme eylemi (CTA) kullanarak; içerik, başlık, tasarım ve görseller ile ziyaretçilerin satın alma eylemini gerçekleştirmesini sağlamaktadır. E-ticaret siteleri bu yolla; satın alma, dönüş arttırma, marka bilinirliliği sağlama, potansiyel müşterilere ulaşma gibi avantajlara ulaşılabilmektedir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax