Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

''Sık Sorulan Sorular'' (SSS) Sayfasının Önemi ve Dikkat Etmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 22.05.2023

İçindekiler;

Bir internet sitesi veya bir e-ticaret sitesi için en önemli sayfaların başında sık sorulan sorular sayfası gelmektedir. Genellikle bir firmanın oluşturduğu sık sorulan sorular sayfaları ile firmalar müşterilerini ve potansiyel müşterilerini bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

 

''Sık Sorulan Sorular'' (SSS) Sayfasının Önemi ve Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere Sık Sorulan Sorular sayfasının ne olduğu, neden önemli olduğu ve bu sayfayı nasıl oluşturmanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz.



 SSS Nedir ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
 

Sık Sorulan Sorular Sayfası Nedir?

 

Sık Sorulan Sorular (SSS) sayfası bir firmanın sitesinde bulunan sayfalardan birisidir. Genellikle bu sayfa içerisinde daha önce firmanızın internet sitesini ziyaret eden ve müşteri temsilcileriniz ile iletişime geçerek sorularını ileten kişilerin en çok sorulan sorular sorduğu sorular bulunmaktadır.

 

Bununla beraber sık sorulan sayfasında firmaların ürünleri ve hizmetleri, nasıl bir çalışma politikası izlediği ve teknik konularla ilgili sorulara da yanıt verilebilmektedir. Burada izlenecek politika hem müşteri deneyimini arttırmaya yönelik hem de firma ile ilgili bilgi vermeye yönelik olmalıdır.

 

İlginizi Çekebilir; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri

 

İlginizi Çekebilir; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri



 Sık Sorulan Sorular Sayfası Nedir
 

Sık Sorulan Sorular Sayfası Neden Önemlidir?

 

E-ticaret sitelerinde bulunan Sık Sorular Sayfası markanız için oldukça önemli bir sayfadır. Daha önce böyle bir sayfa oluşturmadıysanız eğer SSS sayfasının e-ticaret firmaları için neden önemli olduğunu bilmiyor olabilişiniz. Yazımızın bu bölümünde SSS Sayfası e-ticaret firmaları için neden önemlidir bunu inceleyeceğiz.

 
  • E-ticaret sitelerinde bulunan SSS Sayfası müşterilerinizin firmanız ile ilgili merak ettiği konular hakkında bilgi almasını sağlar.
  • SSS sayfası sayesinde müşterileriniz ürün ve hizmetleriniz hakkında daha kolay bilgi alabilir.
  • SSS sayfası sayesinde potansiyel müşterileriniz firmanız hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilmekte ve firmanızdan hizmet veya ürün almaya daha hızlı karar verebilmektedir.
  • Sık sorulan sorular sayfası sayesinde müşterileriniz zamandan tasarruf eder.
  • SSS sayfası sayesinde müşteri hizmetleri departmanının yükü hafifler.
  • SSS sayfası sayesinde müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz kolay bir şekilde bilgi alacağından firmanızın müşteri hizmetleri departmanında yapacağınız harcamalarınız azalır. Çünkü bu sayfa sayesinde müşterileriniz daha kolay bilgi alabilmekte ve bu sayede müşteri hizmetleri ekibi küçültülebilmektedir.
  • Firmalar tarafından hazırlanan sık sorulan sorular sayfaları Google Arama Botları tarafından değerli görülen sayfalar arasındadır ve bu sayfanın bir SEO değeri olduğu için SEO sıralamalarınızın artmasını kolaylaştırmaktadır.
 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

İlginizi Çekebilir; Google Trends Nedir, Nasıl Kullanılır?



 Sık Sorulan Sorular Sayfası Önemi
 

SSS Sayfası Nasıl Hazırlanır?

 

E-ticaret firmanız için SSS sayfası hazırlamak istiyorsanız eğer ''Sık Sorulan Sorular'' (SSS) Sayfasının Önemi ve Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde ilgili sayfayı nasıl hazırlayabileceğiniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Sık Sorulan Sorular Sayfası hazırlamak isteyen firmaların ilgili soruları kendileri oluşturabilecekleri gibi müşterilerden en çok gelen soruları da bu sayfada bulundurduğunu bilmeniz oldukça önemli. SSS Sayfası Hazırlama işleminde ilk olarak göz önünde bulundurmanız gereken şeyler ise şunlar;

 
  • Müşterileriniz ürün ve hizmetleriniz hakkında hangi soruları firmanıza iletti
  • Müşterileriniz firmanızın ürün ve hizmetleri hakkında neleri merak edebilir?
  • Müşterileriniz firmanızın hizmet verme şekli ile ilgili nelere dikkat edebilir ?
  • Ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi veren şeyler nelerdir?
 

Gibi sorulara yanıtlar aramanız gerekmektedir. Daha sonrasında bu konular hakkında ne tür sorular oluşturulabilir bunları düşünmeniz gerekmektedir. Gelin şimdi bir örnek üzerinden bu çalışmayı nasıl yapacağınıza bakalım. Bu örneklendirmeyi yapmak için ise bir e-ticaret sitesi olduğunuzu varsayalım.

 
  • İlk olarak müşterilerinizin firmanıza ileteceği soruları toplamanız oldukça önemlidir. Bu sayede bu sayfayı nasıl şekillendirebileceğinizi anlamış olursunuz.
  • Mesela e-ticaret sitenizden alışveriş yapacak bir müşteriniz;
  • 3D Secure bulunuyor mu?
  • Kargo ücretleri ne kadar?
  • Değişim ve iade süresi kaç gün?
 

Gibi sorular genellikle sizlere iletilecek sorulardır. Bu nedenle bu sorulara sık sorulan sorular sayfanızda yer vermeniz hem müşteriniz hem de e-ticaret siteniz için oldukça önemlidir.

 

İlginizi Çekebilir; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları

 

İlginizi Çekebilir; E-ticaret Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

 

Sık Sorulan Sorular Sayfası Nerede Konumlandırılmalıdır?

 

E-ticaret sitelerin ürün ve hizmetleri, çalışma prensipleri ve şirketleri ile ilgili bilgi vermeye yönelik oluşturulan sık sorulan sorular sayfasının e-ticaret sitelerinde konumlandırılma yeri oldukça önemlidir. Genellikle bir e-ticaret sitesine girildiğinde Sık sorulan sorular bölümüne e-ticaret sitelerinin Footer alanında rastlanmaktadır.

 

Footer alanında bulunan sık sorulan sorular sayfası genellikle akordeon biçiminde oluşturulmuş bir bölümdür. Bununla beraber bazı e-ticaret sitelerinde bulunan Sık Sorulan Sorular sayfası için header bölümündeki menü alnında da yer verilmektedir. Bu alanda ayrılan bölüm ile genellikle müşteriler veya potansiyel müşteriler e-ticaret sitelerinin Sık sorulan sorular sayfasına yönlendirilmektedir. Böylece müşteriler akıllarındaki sorulara kolayca yanıt bulabilmektedir.

 

Bazı e-ticaret sitelerinde ise Sık Sorulan Sorular sayfasına banner alanlarından yönlendirilme yapılmaktadır. Bunun için banner tasarımı yapan e-ticaret firmaları bu görsele bağlantı ekleyerek sık sorulan sorular sayfasına yönlendirme yapmaktadır. Genellikle bu yöntem diğer yöntemlere göre daha az tercih edilmektedir.

 

E-ticaret sitenizin ihtiyaçlarına göre ve müşterilerden aldığınız sorulara göre sık sorulan sorular alanını belirlemeniz en doğrusu olacaktır. Sizler de yukarıda bahsettiğimiz alanlardan birini tercih ederek Sık Sorulan Sorular Sayfanızı konumlandırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

İlgili İçerik; Online Mağazalar İçin Tasarım Önerileri

 

İlgili İçerik; Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?



 Sık Sorulan Sorular Sayfası Nerede Konumlandırılmalıdır
 

Sık Sorulan Sorular Sayfasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

''Sık Sorulan Sorular'' (SSS) Sayfasının Önemi ve Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı yazımızın üst bölümlerinde sizlere sık sorulan sorular sayfasının önemi, nasıl hazırlanması gerektiği ve e-ticaret sitenizde nerelerde konumlandırabileceğiniz hakkında bilgi verdik. Yazımızın bu bölümünde ise bu alanı yaratırken nelere dikkat etmelisiniz bunlardan bahsedeceğiz.

 

İlginizi Çekebilir; Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin 5 İpucu
 

Açık ve Net Olun

Sık sorulan sorular sayfasında dikkat edilmesi gereken şeylerden en önemlisi açık ve net olmaktır. Genellikle bu sayfayı ziyaret eden kişiler belirli konular hakkında bilgi almak istediği için bu sayfayı oluştururken müşterilerinizin yanıt bulabilmesine özen göstermeniz gerekmektedir. Örneğin; Kargo gönderim süreniz 2 gün ise bunu açık bir şekilde belirtmeniz oldukça önemlidir.

 

İlginizi Çekebilir; E-ticaret ve Kitle Psikolojisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

İlginizi Çekebilir; Tüketici Davranışlarının E-ticaretteki Önemi



 Sık Sorulan Sorular  -  Açık ve Net Olun
 

Yanlış Bilgi Vermekten Kaçının

 

Sık sorulan sorular sayfası oluşturmak isteyen e-ticaret sitelerinin en çok yaptığı hatalardan biri bu sayfada yanlış bilgi paylaşımı yapmaktır. Örneğin; bazı e-ticaret sitelerinin kargolama süreleri 3-4 güne kadar uzayabilirken sık sorulan sorular sayfasında aynı gün kargo gibi bir ifade geçmesi oldukça yanlıştır.

 

Müşterileriniz alışveriş yaparken aynı gün kargoyu tercih ediyorsa ve sizler 3-4 gün içerisinde gönderebileceğiniz kargonuzu aynı gün olarak belirttiyseniz ürünleriniz müşterilerinize geç ulaşacaktır. Bu da hem marka imajınızın zedelenmesine hem de müşterilerinizin markanıza olan sadakatinin azalmasına neden olacaktır.

 

Ürünleriniz İçin SSS Yapın

 

E-ticaret sitelerinde çok satılan ürünler her zaman bulunmaktadır. Genellikle e-ticaret firmaları bu ürünlere yönelik de sık sorulan sorular bölümü oluşturarak hem ilgili ürünün seo puanını arttırabilmekte hem de müşterilerin satın alacağı ürün ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır.

 

Yapacağınız bu uygulama sayesinde müşterilerinizin ilgilendikleri ürün için satın alma kararı vermelerini kolaylaştırabilir ve bu sayede ürünlerinizi daha hızlı bir şekilde satabilirsiniz.



 Sık Sorulan Sorular  -  Ürünlerinize SSS Yapın
 

Doğru Sorulara Yanıt Verin

 

''Sık Sorulan Sorular'' (SSS) Sayfasının Önemi ve Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı yazımızın son bölümünde ise soru seçimine neden dikkat edilmelidir bunu açıklayacağız.

 

Genellikle bir e-ticaret sitesinin sss sayfasında kargo süresi, verdiği hizmetler, paketleme gibi konularda bilgi vermesi gerekmektedir. Sizler de e-ticaret siteniz için sss sayfası oluştururken bu şekildeki doğru sorulara yanıt vererek müşterilerinizin güvenini kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri



 Sık Sorulan Sorular  -  Doğru Sorulara Yanıt Verin
 

Ticimax ile Hızlı Bir Şekilde SSS Sayfanızı Oluşturun

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan birçok modül ve özellik sayesinde e-ticaret firmaları ilgili ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamaktadır. Sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve SSS Sayfanızı hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax