Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Maillerin Spama Düşmesi Nasıl Engellenir?

Güncelleme Tarihi: 13.01.2023

İçindekiler;

Günümüzde dijitalleşmenin artmasıyla e-posta alışverişi de oldukça artmıştır. Gerek iş için gerekse pazarlama faaliyetleri için e-posta trafiği gün içerisinde oldukça yoğundur. Fakat bazı e-postaları kişiler hiç göremez ve direkt olarak mailler spama düşebilir. Bazen de spam mail gelebilir. İşletmelerin müşterilerine attığı maillerin spama düşmesi hedef kitleye ulaşamadığını gösterir. Yazımızda maillerin neden spama düştüğünü ve düşmemesi için neler yapılması gerektiğini aktardık.



Maillerin Spama Düşmesi Nasıl Engellenir?

 

Spam Mail Nedir?

  
 

İstenmeyen e-posta olarak kısa ifade edilen spam mail; bir alıcı listesine toplu olarak ya da rastgele gönderilen istenmeyen e-postadır. Spam ticari amaçlarla gönderilir. Bazı insanlar bunu etik dışı olarak görse de birçok işletme spam kullanmaya devam etmektedir.

 

Spam mail nasıl çalışır dediğimizde; spam maillerde e-posta başına maliyet düşüktür ve işletmeler sürekli olarak toplu miktarlarda gönderebilir. İstenmeyen e-posta, bilgisayarınıza erişim sağlamaya yönelik kötü niyetli bir girişim de olabilir.

 

Spam e-posta tehlikeli olabilir. Bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım bulaştırabilecek kötü amaçlı bağlantılar içerebilir. İstenmeyen e-posta gibi görünen bir mesaj alırsanız, örneğin, göndereni tanımıyorsanız, e-posta uygulamanızda mesajı istenmeyen e-posta olarak işaretleyin. Devre dışı bırakma veya abonelikten çıkma bağlantılarını da kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Terimleri Nelerdir?

 

Spam Mail Nedir

 

En Sık Kullanılan Spam Teknikleri Nelerdir?

 

Spam gönderenler, spam göndermek için aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç farklı teknik kullanır. Botnetler, spam gönderenlerin hem e-posta adreslerini toplamak hem de spam dağıtmak için komut ve kontrol sunucularını kullanmasını sağlar.

 

Boş e-posta spamı kullanılan bir diğer tekniktir. Bu teknik, boş bir mesaj gövdesi ve konu satırı ile e-posta göndermeyi içerir. Geçersiz geri dönen adresleri belirleyerek e-posta adreslerini doğrulamak için bir dizin toplama saldırısında kullanılabilir.

 

Görüntü spamı da bir diğer tekniktir. Bilgisayar tarafından oluşturulan ve insan okuyucular tarafından anlaşılmayan mesaj metni, bir JPEG veya GIF dosyası olarak saklanır ve e-posta gövdesine yerleştirilir. Bu yöntem, metin tabanlı spam filtrelerinin algılanmasını önlemeye çalışır.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

  

Spam Mail Teknikleri

 

En Sık Kullanılan Spam Türleri Nelerdir?

 

E-posta spamı, spam gönderenin amacına bağlı olarak pek çok farklı amaçla gelebilmektedir.

 

Bunlardan birkaçını aşağıda sıraladık.

 

Çekiliş kazananları: Spam gönderenler, bir alıcının bir çekiliş veya ödül kazandığını iddia eden e-postalar gönderir. Ödülü almak için alıcının e-postadaki bir bağlantıya tıklaması gerekir. Bağlantı kötü amaçlıdır ve genellikle kullanıcının kişisel bilgilerini çalmak için kullanılır.

 

Kötü amaçlı yazılım mesajları: Bazı spam e-postalar, kullanıcıları kişisel bilgilerini ifşa etmeye, para ödemeye veya normalde yapmayacakları bazı işlemleri yapmaya kandırabilen kötü amaçlı yazılımlar içerir. Pazarlama içerikleri: Bu tür spam, istenmeyen veya yasa dışı ürün veya hizmetleri satar.

 

Dolandırıcılık amaçlı: Belirli bir ücret karşılığında teklifler ya da ödüller içeren e-postalardır.

 

Antivirüs uyarıları: Bu mesajlar kullanıcıyı bir virüs bulaşması hakkında uyarır ve onu düzeltmek için bir çözüm sunar. Kullanıcı bağlantıya tıklarsa, bilgisayar korsanı sistemlerine erişebilir. E-posta, cihaza kötü amaçlı bir dosya da indirebilir.

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Dönüşüm Oranlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?


İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Trendleri (2023)  



Çok Kullanılan Spam Mail Türleri

 

Spam Mail Neden Gelir?

 

E-postalarınız spama düşmesinin pek çok farklı nedeni olmaktadır. İlk etapta e-posta listenizde yanlış hedef kitleye sahip olabilirsiniz. Her pazarlamacı e-posta listelerini olabildiğince büyütmeye çalışmaktadır. Büyütürken e-posta listelerini ellerinden geldiğince iyileştirmeye çalışmak da önemlidir. Öte yandan e-posta spam filtresi kullanmak da faydalıdır. Ancak pazarlamacıların yalnızca daha fazla abone edinmek yerine doğru türde aboneler edinmeye odaklanması gerekiyor.

 

Aşağıda maillerin spama düşmesinin nedenlerinden birkaçına yer verdik.


İlgili İçerik; Spam Mail Nedir, Spam Mail Nasıl Engellenir?



Spam Mail Neden Gelir



E-posta gönderme izni olmadığında

 

E-posta pazarlamasının 1 numaralı kuralı, önce e-posta için izin almaktır. Bir e-posta adresi listesi satın almak akıllıca değildir. Böyle durumda maillerin spama düşmesi söz konusu olabilmektedir. İzin almak için sitenizde, ziyaretçilerinizin e-posta listenize abone olmalarını sağlayan bir forma yer vermelisiniz.

 

IP adresi spam için kullanıldığında

 

Kendiniz asla spam göndermeseniz bile IP adresiniz geçmişte spam için kullanılmışsa e-postalarınız işaretlenebilir. Kampanyalarınızı bir e-posta pazarlama hizmeti aracılığıyla gönderirseniz, e-postanız onların sunucuları üzerinden teslim edilir. Bu nedenle, başka bir müşteri bile spam gönderse sizin mailiniz spama düşebilir.

 

Spam Mail Nedenleri IP Adresi

 

Etkileşim oranı düşük olduğunda

 

Maillerde spam filtreleme kararlarındaki faktörlerden biri kaç e-postanın açıldığına ve kaçının silindiğidir. Eğer hedef kitle ile etkileşim azsa mailiniz spama düşebilir. Maillerin spama düşme oranını açma ve okuma oranları etkilemektedir.

 

Aboneler spam olarak bildirdiğinde

 

E-postaların gelen kutusuna asla ulaşmamasının en yaygın ikinci nedeni spam şikayetleridir. Bir abone bir e-postayı spam olarak her bildirdiğinde, şikayet, e -postanın spam olup olmadığına bakılmaksızın posta kutusu sağlayıcısı tarafından kaydedilir.


İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Nedir? E-posta Pazarlama Nasıl Yapılır? 



Spam Mail Nedenleri Abone Bildirimi

 

Maillerin Spama Düşmemesini Engellemek İçin Yapılması Gerekenler

 

Maillerin spama düşmemesi için işletmelerin dikkate alması gereken bazı kriterler mevcuttur. Aşağıda bunlardan birkaçına yer verdik.

 

Spam Mail Nasıl Engellenir

 

E-postaların dikkatli yazılması

 

E-postalarınız aceleyle ve özensiz yazılmış gibi görünüyorsa, bu spam filtreleri için kırmızı bir bayrak olabilir.  e-postalarınız yazım hataları, dilbilgisi hataları ve kulağa hoş gelmeyen cümlelerle doluysa, istenmeyen e-posta filtrelerinin onları durdurma riski vardır.

 

Spam tetikleyici cümleler yazılmaması

 

Geçmişte pazarlama e-postalarınızda kaçınılması gereken belirli "spam tetikleyici sözcükler" listeleri bulunurken, spam filtreleri artık çok daha karmaşıktır. Bu nedenle, kaçınılması gereken belirli kelimelere odaklanmak yerine, daha bütünsel düşünmek ve spam gibi görünen konu satırları yazmadığınızdan emin olmak en iyisidir. Bunun önüne geçmek için spam engelleyici araçlar kullanmak da etkili olmaktadır.

 

Spam Mail Nedenleri Metin

 

Net bir gönderici adresine sahip olmak

 

Gönderen adresiniz, birisi e-postanıza baktığında "Kimden" alanında görünen adrestir. Rastgele karakterlerle dolu bir gönderen adresiniz varsa veya kulağa şüpheli geliyorsa, e-postanızın spam olarak işaretlenmesi riskini taşırsınız. Bu nedenle, çok sayıda sayı içeren veya anlamsız ifadeler içeren gönderen adreslerinden kaçınmanızı öneririz. 

 

Abonelere düzenli e-posta gönderilmesi

 

Yalnızca birkaç ayda bir e-posta gönderirseniz, abonelerin kim olduğunuzu veya neden abone olduklarını unutma riskini alırsınız. Böyle bir durumda, sonunda sizden haber aldıklarında e-postanızı spam olarak işaretleyebilir veya abonelikten çıkabilirler. Kendinizi hatırlatıcı düzenli mailler ise bunun önüne geçebilir.

 

Spam Mail Engelleme

 

Abonelikten çıkmayı kolaylaştırma

 

Abonelerinizin e-posta listenizden ayrılmasını kolaylaştırmak, mantıksız bir öneri gibi görünebilir ancak böylece kişilerin sizi spam olarak işaretlemesinden kurtulmuş olursunuz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax