Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Pinterest Nedir? E-ticaret Siteleri İçin Pinterest'te Para Kazanma İpuçları

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

Pinterest, 2009 yılında Ben Silbermann, Evan Sharp ve Paul Sciarra tarafından kurulan bir görsel paylaşım ve keşif platformudur. 250 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Pinterest, pano sistemi ile çalışır, burada paylaşım yapacak olan kişi ve işletmeler panolar açar ve benzer paylaşımları aynı panolarda toplar. Yapılan her paylaşıma da pin ad verilir.

 

Moda, Ev ve Dekorasyon, Sanat, Yemek Tarifi, Sağlık ve Seyahat gibi alanlar pinterestte geniş içerik yelpazesi bulunan alanlardır. Herhangi bir konuda ilham almak, yeni ürün aramak ve farklı görsellere ulaşmak isteyen kişiler genellikle pinteresti oldukça çok kullanır.

 

Pinterest yaygın olarak Avrupa ve Amerika’da kullanılan bir platformdur. Özellikle kadınlar tarafından daha çok kullanılan bu platform e-ticaret ve e-ihracat firmaları içinde oldukça önemlidir. Çünkü yeni bir ürün arayışı içerisinde olan kişiler Pinterest kullanarak fikir edinmekte ve beğendiği ürünleri satın alma eğilimi göstermektedir. Bu da e-ticaret yapan markaların Pinterest’ten Para Kazanmasını kolaylaştırmaktadır.

 

Pinterest Nedir? E-ticaret Siteleri İçin Pinterest'te Para Kazanma İpuçları adlı bu yazımızda sizlere Pinterest hakkında bilgi verirken Pinterest’i pazarlama çalışmalarınızda nasıl kullanarak para kazancağınızdan da da bahsedeceğiz.

 

Okumanızı Öneririz: Sosyal Medya Takvimi Nedir? Aylık Sosyal Medya Takvimi Nasıl Hazırlanır?

 

Pinterest Nedir?

  Pinterest  Nedir
 

Pinterest, 2009 senesinde Evan Sharp, Ben Silbermann ve Paul Siacra tarafından kurulan bir platformdur. Görsel paylaşımı ve keşfi yapabileceğiniz bu platform ilk kurulduğu dönemde Tote olarak piyasaya sürüldü fakat kısa bir süre sonra şirket “Pinterest” olarak isim değiştirdi.

 

2010 yılında 10 milyon dolarlık yatırım alan şirket 2011 yılında hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Bu dönemde kadınların daha çok ilgisini çeken bir platform haline gelen Pinterest ev dekorasyonu, moda ve yemek tarifi gibi kategorilerde popülerlik kazandı.

 

2012 yılında gelindiğinde ise platform farklı dillerde hizmet vermeye başladı ve etki alanını genişletti. Yine aynı yılda platforma ait mobil uygulama ve görsel tanıma teknolojisi piyasaya sürüldü. Bu tarihten sonra ise Pinterest, markalar için önemli bir platform olarak nitelik kazandı.

 

Günümüzde 250 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan platform yeni içerikleri keşfetmek, paylaşım yapmak ya da bir konu hakkında görsel fikirler edinmek isteyen kişiler tarafından oldukça çok kullanılıyor. Pinterest’in kullanımının her geçen gün artış göstermesi ise markalar için bu platformun önemini artırıyor.

 

Okumanızı Öneririz: Threads Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

Pinterest’e Nasıl Kayıt Olunur?

  Pinterest Kuruluş Tarihi
 

Pinterest hesabı açmak isteyenlerin aşağıdaki adımları tamamlaması gerekir:

 
  • Pintereste giriş yapın.
  • Üst bölümde yer alan “Kayıt Ol” butonuna tıklayın.
  • E-mail adresi, şifre ve doğum günü bilgilerinizi doldurun ve butona tıklayın.
  • Açılacak olan sayfada cinsiyetinizi seçin.
  • Yaşadğınız ülkeyi ve dilinizi seçin ve Devam Et butonuna tıklayın.
  • İlginizi çeken kategorileri seçin ve bittiye tıklayın.
 

Pinterest kayıt işleminiz bittikten sonra bireysel hesapta kalabilir veya işletmeniz için Pinterest kullanmak istiyorsanız işletme hesabına geçiş yapabilirsiniz.

 

Pinterest Özellikleri Nelerdir?

 

Hem bireysel hem de işletme olarak Pinterest kullanacak olanların Pinterest Özellikleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Pinterest’in bilinmesi gereken özellikleri şunlardır:

 
  • Pano: Pinterest panoları, kullanıcıların paylaşımlarına ya da ilgi alanlarına göre düzenlediği koleksiyonlara verilen isimdir. Pinterest’te paylaşım yapacak olan kişiler panolar sayesinde içeriklerini bir araya getirebilmektedir.
  • Pin: Pinterest pinleri, kullanıcıların ilgi duyduğu görsel, video ve bağlantıları kaydetmesine verilen isimdir. Kısacası pinler, pinterestte yapılan paylaşımlardır.
  • Keşfetme: Pinterest arama çubuğu üzerinden kullanıcılar keşfetmek istedikleri konular hakkında aramalarını gerçekleştirebilmekte ve yeni fikirlere ulaşabilmektedir.
  • Takip: Kullanıcıların diğer kullanıcıların paylaşımlarını görmek için onları eklemesine verilen isimdir.
  • Görsel Tanıma Teknolojisi: Kullanıcıların ilgilerini çekebilecek içeriklere ulaşmalarını sağlayan bir pinterest özelliğidir.
  • Analiz ve İstatistik: İşletmeler tarafından kullanılan istatistik ve analizler, paylaşımlarınız, görüntülenmeleriniz ve performansınız hakkında bilgi almanızı sağlayan bir özelliktir.
  •  

Özellikle e-ticaret satışlarını Pinterest ile artırmak isteyen markanın bu özellikleri kullanmaya özen göstermesi gerekmektedir.

 

E-ticaret Siteleri İçin Pinterest'ten Para Kazanma Rehberi

  E-ticaret Pinterest Kullanmımı  

E-ticaret sektöründe faaliyet yürüten işletmeler Pinterest’te yaptıkları paylaşımlar sayesinde hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşabilmekte ve satışlarını arıtabilmektedir. Özellikle yurt dışında Pinterst kullanımı bir hayli fazla olduğu için Yurt Dışına Satış yapan işletmeler Pinterest üzerinden hem marka bilinirliklerini artırmakta hem de daha fazla satış yapma şansı yakalamaktadır.

 

Pinterest kullanıcı istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda bu platformda ürün ve hizmet arayan kişilerin büyük bölümünün beğendiği ürünleri satın alma eğilimi gösterdiği bilinmektedir. Bu nedenle e-ticaret yapan her markanın bu platformda aktif bir şekilde satış yapması gerekir. Çünkü iletişim çalışmalarını bu platform üzerinden yürüten markalar Pinterestten para kazanabilir.

 

E-ticaret Siteleri için Pinterest Neden Önemlidir?

 

E-ticaret siteleri için Pinterest hem satış artırmak hem de hedef kitlelerine ulaşmak için oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra Pinterest’in 250 milyon aktif kullanıcısının olması da markaların hedef kitlelerine ulaşmasını sağlamaktadır. E-ticaret firmaları için Pinterest’in önemli olduğu başlıca noktalar şunlardır:

 
  • Pinterest görsel odaklı bir platformdur. E-ticaret firmalarından alışveriş yapacak kişiler ürünler ile ilk temasını görseller üzerinden gerçekleştireceği için satışlarınızı artırma potansiyeliniz oldukça geniştir.
  • Pinterest sayesinde e-ticaret firmanızın hedef kitlesine ulaşabilir ve hedef kitlenizi genişleyebilirsiniz.
  • İlham arayan kullanıcıların satın alma niyetleri fazla olduğu için bu platformda yürüteceğiniz iletişim çalışmaları ile satışlarınızı artırabilirsiniz.
  • Pinterest'te görsellerin etkileşim alma oranı bir hayli fazladır. Bu nedenle daha fazla keşfete düşebilir ve potansiyel müşterilerinizin markanızla etkileşime girmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pinterest’te kullancıılar beğendikleri Pin’leri kaydettiği için daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.
  • Pazarlama ve reklam seçenekleri geniş olduğu için hedef kitlenize ulaşabilir ve daha fazla satış yapabilirsiniz.
  • Pinterest’te yaptığınız paylaşımlar sayesinde marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.
  • Pinterest üzerinden e-ticaret sitenize trafik çekebilirsiniz.
 

E-ticaret Siteleri İçin Pinterest’te Satışları Artırma İpuçları

 

E-ticaret ya da e-ihracat sektörlerinde faaliyet gösteren her marka Pinterest kullanımı sayesinde daha fazla satış yapabilmektedir. E-ticaret sitenizin satışlarını Pinterest ile Artırmak İçin;

 
  • Pinterest İşletme Profiliniz Oluşturun
  • Pinterest Kullanıcı Adınızı Seçin ve Profilinizi Düzenleyin
  • Profil Resmi Olarak E-ticaret Firmanızın Logosunu Kullanın
  • Kapak Resminizi Seçin Pinterest Biyografinizi Düzenleyin
  • Pinterest Biyografinizi Düzenleyin
  • İşletmenizin Ürün ve Hizmetleri İle İlgili Panolar Oluşturun
  • Pinlerinizi Panolarınıza Kaydedin
  • İlgi Çekici Görseller Kullanın
  • Gönderilerinizi Paylaşırken Metinler Ekleyin
  • Gönderi Paylaşımında #hastag kullanın
  • Ürünlerinize Link Verin
  • Pinterest Analizi ile Hesabınızın Performansını Ölçümleyin
 

Pinterest ile e-ticaret satışlarınızı artırmak ve Pinterestten para kazanmak istiyorsanız her çalışmayı titiz bir şekilde yapmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

 

Pinterest İşletme Profilinizi Oluşturun

  Pinterest Hedef Kitle  

E-ticaret firmanızın satışlarını Pinterest ile artırmak istiyorsanız ilk önem vermeniz gereken konu profilinizdir. Burada kullanıcılar bireysel olarak profil oluşturabilecekleri gibi işletme profilleri de oluşturabilmektedir. İşletme profilleri sayesinde de markanız ile ilgili daha profesyonel analiz ve istatistiklere ulaşabilirsiniz.

 

İşletme profilinizi oluşturmak için Pinterset’e işletme olarak kaydolabileceğiniz gibi sonrasında da işletme profiline geçebilirsiniz.

 

Pinterest Kullanıcı Adınızı Seçin ve Profilinizi Düzenleyin

 

E-ticaret markalarının Pinterestten para kazanabilmeleri için kullanıcı adı seçimine oldukça önem vermesi gerekir. Çünkü seçeceğiniz kullanıcı adınız hedef kitlenizde yer alan kişilere güven verir ve bu da aslına bakıldığında hem etkileşimlerinizi hem de ziyaretçilerinizi artırır. Pinterestte markanıza güven duyan ve sitenizi ziyaret eden kişiler de çoğu zaman alışveriş yapma eğilimi gösterir. Bu nedenle kullanıcı adı seçimine önem vermeniz gerekmektedir.

 

Pinterestte kullanıcı adınızı seçerken şunları göz önünde bulundurabilirsiniz:

 
  • Marka adınızı kullanmaya özen gösterin.
  • Kullanıcı adınızda sembol ve sayı kullanmayın. Akılda kalıcı ve özgün marka adları seçin.
  • Akılda kalıcı ve özgün marka adları seçin.
  • Hesabınızdan paylaşacağınız içerikler ile alakalı kullanıcı adı seçmeye özen gösterin.
 

Kullanıcı adınızı seçtikten sonra profiliniz ile ilgili bilgileri düzenleyebilir. Biyografi alanına e-ticaret sitenizi ekleyebilirsiniz.

 

Profil Resmi Olarak E-ticaret Firmanızın Logosunu Kullanın

 

Güçlü bir marka imajı yaratarak pinterestten para kazanmak için profil resminize de önem vermelisiniz. Genellikle bir marka algısı yaratmak istiyorsanız profil resminizde logonuzu kullanmanız gerekir. Çünkü logonuz sayesinde hedef kitleniz bir işletme olduğunuzu daha iyi bir şekilde kavarar ve böylece markanızla daha fazla etkileşime girer.

 

Okumanızı Öneririz: 2023 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

Kapak Resminizi Seçin

 

E-ticaret firmanızı Pinterest’te ön plana çıkarmak için yapmanız gereken bir diğer çalışma da kapak fotoğrafı seçimi olmalıdır. Genellikle Pinterestten para kazanmak ve bu platform sayesinde satışlarını artırmak isteyen markalar kapak resmi seçerken daha çok ürünlerini, e-ticaret sitelerinde kullandıkları banner ve sliderları kullanmayı tercih eder.

 

Hem profil resminde hem de Pinterest kapak fotoğrafında her markanın Pinterest boyutlarına uygun çalışmalar yapması gerekir.

 

Pinterest Biyografinizi Düzenleyin

 

Hedef kitlenizde yer alan kullanıcıların markanıza güven duymasını sağlamak istiyorsanız Pinterst biyografinizi de düzenlemelisiniz. Bu alanda çoğu zaman e-ticaret firmaları Pinterest biyografisinde kuruluş yılı, sektör ve kurumsal internet sitesi bilgilerini paylaşır ve böylece markalar kolay bir şekilde Pinterest takipçisi kazanabilmekte ve etkileşim oranlarını daha hızlı bir şekilde arttırabilmektedir..

 

İşletmenizin Ürün ve Hizmetleri İle İlgili Panolar Oluşturun

  Pinterest İlham Alın

Pinterestten para kazanmak isteyen her markanın panolar oluşturması gerekiyor. Pinterest panoları hedef kitlenizde yer alan kişilerin içeriklerinize ve ürünlerinize ulaştırmalarını kolaylaştırıyor. Pinterest panoları sayesinde kişi ve işletmeler kaydettiği pinleri ya da gönderdiği gönderileri belirli başlıklar altın topluyor.

 

Örneğin; E-ticaret sektöründe kadın giyim ürünleri satan bir markayı ele alalım. Bu marka paylaşımları için bir elbise panosu açtığı takdirde hem ürün görsellerini ekleyebilmekte hem de takipçilerine ürünlerini toplu bir şekilde gösterebilmektedir.

 

Kısacası Pinterest üzerinden para kazanmak ve satışlarınızı artırmak için panolar yaratmaya özen göstermeli, ürün, hizmet ve markalara göre de ayrı ayrı panolar açmalısınız.

 

Paylaşımlarınızda İlgi Çekici Görseller Kullanın

  Yönlendirme
 

Pinterest görselliğe dayalı bir platformdur ve burada yer alan kişiler belirli konular hakkında bilgi almak ya da ürün araştırması yapmak ister. E-ticaret firmalarının hedef kitlelerinin ilgisini çekebilmek ve Pinterest ile satışlarını arıtmak için paylaşımlarına oldukça önem vermesi gerekir.

 

Pinterest’in temel kullanım amacı fotoğraf paylaşımı ve keşfi olduğu için e-ticaret sektöründeki markaların etkili görsel paylaşmaya özen göstermesi gerekir. Bu süreçte dekupe edilmiş görselleri tercih etmek yerine modelli çekimler yapabilirsiniz. Bununla beraber ürün ve hizmetlerinizi tanıtmaya yönelik videolar da paylaşabilir ve etkililiğinizi artırabilirsiniz.

 

Gönderilerinizi Paylaşırken Metinler Ekleyin

 

Pinteres’te paylaşım yaparken gönderilerinize metinler de eklemeniz önemlidir. Çünkü ürünlerinizi görseller üzerinden tanıyan kişiler paylaşım metinleri sayesinde daha fazla bilgi alacaklardır. Burada dikkat çekici paylaşım başlığı ve açıklaması yazmak da sitenize yapılan ziyaretleri artıracaktır. Gönderi başlıklarınızı ve metinlerinizde şunlara dikkat edebilirsiniz:

 
  • Açıklayıcı ve ilgi çekici başlıklar kullanmaya özen gösterin. Bu gönderilerinizin daha ilgi çekici olmasını sağlayacaktır.
  • Gönderi başlıklarınızda konu içeriği hakkında bilgi verin.
  • Başlıklarınızda emoji kullanın.
  • Gönderi metinlerinde ürün özelliklerini ön plana çıkarın.
  • Kullanıcıyı harekete geçirecek C2A kullanın.
  • Anahtar kelimeler ile optimizasyon yapın.
  • Fikir pini paylaşırken özellikle kullanıcıların doğru bilgilere ulaşmasını sağlayın.
 

Gönderi başlıklarınızı ve metinlerinizi optimize ederek sizler de çalışmalarınızı güçlendirebilir ve hedef kitlenizi sitenize çekerek satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Gönderi Paylaşımında Hashtag (#) kullanın

 

Hashtag’ler belirli bir konuda spesik bilgi arayan kişiler tarafından takip edilen mikro bloglara verilen isimdir. Pinterestte pin paylaşımı yaparken Hashtag kullanmanız hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmanızı sağlayacaktır.

 

Pinterest pinleri için Hashtag seçimi yapacak olan her markanın ise bu süreçte önem vermesi gereken nokta Hashtag popülerliğidir. Bir hashtagin popüler olup olmadığını anlamak için Hashtag analiz araçlarını kullanabilir ve böylece yapılan paylaşım sayısı, günlük paylaşım sayısı gibi verilere ulaşarak kullanacağınız hashtaglere karar verebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: TikTok Para Kazanma Yöntemleri, Tiktok'tan Nasıl Para Kazanılır?

  Sosyal Medya'da İstatistik toplamak
 

 

Pinterest gönderilerinizde markanızın ürün ve hizmetlerine bağlantı verebilmeniz mümkündür. Bu linkler hem paylaşım esnasında hem de paylaşım sonrasında verilebilmektedir.

 

Pinterest ile uyumlu olan bir siteniz bulunuyorsa, bu rich pin olarak çıkacak ve e-ticaret sitenize trafik çekmenizi sağlayacaktır.

 

Pinterest Analizi ile Hesabınızı Ölçümleyin

 

Pinterestten para kazanmak isteyen markaların pin analizlerine de önem vermesi gerekir. Pinterest Analiz ekranı üzerinden hesabınıza yönelik ölçümlere ulaşabilir ve aksiyon alabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax