Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sevgililer Günü Kargo Yönetimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 06.06.2023

İçindekiler;

Kargo yönetimi e-ticaret ile internetten ürün satan her işletmenin önem vermesi gereken e-ticaret süreçleri arasında yer alıyor. Çünkü e-ticarette kargo yönetimini profesyonel bir şekilde planlayan işletmeler müşteri memnuniyetini arttırıyor ve sadık müşteriler kazanıyor. E-ticaret firmaları normal dönemlerde kargo yönetimini profesyonel bir şekilde yaparken sevgililer günü indirimleri gibi özel kampanya dönemlerinde kargo yoğunlukları nedeniyle süreçleri yürütmekte zorlanabiliyor.

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçleri adlı bu yazımızda sizlerin sevgililer gününe özel kargo yönetimini nasıl yapmanız gerektiği hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de yazımızda yer verdiğimiz bilgilerin ışında kargo süreçlerinizi yönetebilir ve e-ticaret firmanız için sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçleri

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

 

Kargo yönetim sürecinin e-ticaretteki en önemli süreçler arasında yer aldığını sizlerle paylaştık. Bu nedenle e-ticarette kargo yönetim sürecine önem vermeniz gerekmektedir. Özellikle özel kampanya dönemlerinde de hediye teslimatlarının aksamaması için normal e-ticaret dönemlerindeki gibi hareket etmeniz gerekir.

 

Kısacası sevgililer gününde kargo yönetimi yaparken müşterilerinizin ürünlerine acil bir şekilde ulaşmak istediğini göz önünde bulundurmanız, kargo ve teslimat süreçlerini hızlı bir şekilde yönetmeniz önemlidir.

 

E-ticaret firmaları sevgililer gününde kargo yönetim süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmek için genellikle sevgililer günü kampanyaları öncesinde bazı çalışmalar yapar.

 
  • Kargo Anlaşması Süreci
  • Depo Yönetimi
  • E-ticaret Sitesi Değişiklikleri
  • Bilgilendirme Servisleri
  • Kargo Entegrasyonu Kullanımı
 

Sevgililer günü kampanyaları düzenleyen her e-ticaret firmasının önem verdiği süreçler arasında yer alır. Gelin şimdi hep beraber Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçleri içerisinde önemli olan bu konulara detaylı bir şekilde göz atalım.

 
 

İlgili İçerik; https://www.ticimax.com/blog/e-ticaret-kargo-iliskisi

  Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Nasıl Olmalıdır

 

Sevgililer Günü İçin Kargo Anlaşması Yapın

 

Kargo anlaşması, e-ticaret firmalarının ürün ve hizmetlerini indirimli bir şekilde gönderebilecekleri anlaşmalara verilen isimdir. İşletmeler kargo anlaşması yaparken kargo firmasının gönderi ücretlerini, çalışma koşullarını, adresten alım ve adrese teslimat süreçlerini, kargo firmasının depoya olan uzaklığını göz önünde bulundurarak hareket etmektedir. Bu tür unsurları göz önünde bulundurarak kargo firması seçimi yapan işletmeler sevgililer günü gibi kampanya dönemlerinde kargo yönetimini profesyonel bir şekilde yapabilmektedir.

 

Çalışacakları kargo firmalarında yoğunluk olabileceğini düşünen e-ticaret firmaları sevgililer günü indirimleri öncesinde kargo firmaları ile görüşerek tahmin edilen yoğunluğa yönelik bilgileri edinmektedir. Ardından işletmeler sevgililer günü kargolarının hızlı bir şekilde gönderilebilmesi için farklı kargo firmaları ile anlaşma yapma gibi stratejilerden de yararlanmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi

 

Sevgililer Gününde Kargo Anlaşmaları

 

E-ticaret Firmanızın Deposunu Düzenleyin

 

Sevgililer günü indirimleri düzenleyen her e-ticaret firmasının satış departmanında ve deposunda yoğunluklar yaşanabilmektedir. Genellikle e-ticaret firmaları sevgililer günü indirim kampanyaları öncesinde depolarında düzenlemeler yaparak satılan ürün ve hizmetlerin müşterilere hızlı bir şekilde ulaştırılmasını sağlamaktadır. Sizler de e-ticaret firmanızın deposunda düzenleme yapmak için;

 
  • Sevgililer gününde çok satan ürünleri belirleyin
  • Sevgililer gününde az satan ürünlerinizi belirleyin
  • Sevgililer gününde çapraz satış yapmak istediğiniz ürünleri seçin
  • Sevgililer günü kampanyalarında bir arada kampanyaya soktuğunuz ürünleri belirleyin
 

Bu tür çalışmalar yaparak sizler de ilgili ürünleri depo düzeninizi sağlarken birbirine yakın yerlerde stoklayabilir ve böylece depo personelinizin sevgililer günü indirimlerinde yer alan ürünlere kolayca ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Yapacağınız bu çalışma sayesinde;

 
  • Ürün bulma
  • Paketleme
  • Kargo Barkodu oluşturma
  • Kargo firmasına teslim etme
  • Müşteriye teslim etme
 

Süreçlerinde işletmenize hız katabilir ve sevgililer günü indirimlerinde profesyonel bir kargo yönetimi yaparak sadık müşteriler kazanabilirsiniz. Böylece hem e-ticaret firmanızın kurumsal itibarını arttırabilir hem de daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İş Yükünüzü Azaltacak Depo Düzenleme Teknikleri

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Depo Düzeni

 

Kargoya Özel Kampanyalar Düzenleyin

 

Sevgililer günü için kampanya düzenleyecek olan e-ticaret firmalarının kullanabileceği birçok kampanya kurgusu bulunuyor. Genellikle 3 AL 2 Öde, Kargo tutarına özel kampanyalar, Alışveriş çekleri vb. kampanya türleri e-ticaret firmaları tarafından oldukça çok tercih ediliyor.

 

E-ticaret sitelerinde daha fazla satış yapmak isteyen işletmeler kargo tutarına özel kampanyalar düzenlemeyi tercih ediyor.

 
  • 150 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo
  • 100 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo 10 TL
 

Gibi kampanya kurguları kargo tutarına özel kampanyalar olarak biliniyor. Kargo tutarına özel kampanyalar sayesinde e-ticaret firmaları hem çapraz ürün satışı yapma ihtimalini hem de sepet ortalamasını arttırma fırsatı yakalıyor. Sizler de sevgililer günü kampanyaları içerisinde kargo tutarına özel kampanyaları dahil ederek ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Kampanyalar

 

Bulut Tabanlı Depo Yönetim (WMS) Kullanın

 

Bulut tabanlı depo yönetim (WMS) e-ticaret firmalarının ürün paketleme, kargo barkodu oluşturma ve ürün teslimatı süreçlerini kolay bir şekilde yönetmesini sağlayan sistemlere verilen isimdir. Bulut tabanlı depo yönetim sistemleri;

 
  • Stok sayımı
  • Depoda ürün bulma
  • Ürün paketleme
  • Kargo barkodu oluşturma
 

Gibi süreçlerin kolayca yürütülmesini sağlamaktadır. 14 Şubat Sevgililer günü her e-ticaret firmasının yoğun siparişler aldığı bir kampanya dönemi olduğu için Bulut Tabanlı Depo yönetimi sayesinde markalar sipariş süreçlerini daha kolay bir şekilde yürütebilmektedir. Böylece e-ticaret firmaları ürünlerinin teslimatını hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmekte ve sadık müşteriler kazanabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Depo Yönetim Sistemi (WMS) Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Bulut Tabanlı Depo WMS

 

E-ticaret Sitenizde Kargoyu Öne Çıkarın

 

Sevgililer günü kampanyalarından alışveriş yapan tüketiciler satın aldıkları ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmayı ister ve bu nedenle çoğu müşteri hızlı teslimat seçeneği sunan e-ticaret firmalarından alışveriş yapmayı tercih eder.

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçleri sayesinde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları yapacakları tasarımsal değişiklikler ile e-ticaret sitelerinde ürün ve kargo süreçlerini ön plana çıkarabilir.

 
  • Ana sayfada yer alan ürünler
  • Kategori sayfaları
  • Marka sayfaları
  • Ürün sayfaları
 

Gibi sayfalarda birçok e-ticaret firması tasarımsal düzenlemeler yapar. İşletmeler bu sayfalarda;

 
  • Hızlı Teslimat
  • Aynı Gün Kargo
  • 1-2 İş Günü içinde teslimat
  • Adrese teslimat
 

Gibi kargo etiketleri kullanarak müşterilerinin ürünlerine hızlı bir şekilde ulaşacağını onlara gösterir. Siz de sevgililer günü kampanyaları için bu tür bir strateji izleyebilir ve kargo yönetim süreçleri ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Kargo Yönetimi

 

Müşterilerinizi Siparişleri ile İlgili Bilgilendirin

 

İnternetten alışveriş yapan her tüketici siparişlerini takip etmeyi ister. Özellikle sevgililer günü gibi kampanya dönemlerinde tüketiciler sevdikleri kişilere hediyeler aldığı için sipariş takibi yapabilmek her müşterinin önem verdiği konuların başında yer alır. Genellikle e-ticaret firmaları bu noktada müşterilerine;

 
  • Siparişiniz alındı
  • Siparişiniz hazırlanıyor
  • Siparişiniz hazırlandı
  • Siparişiniz kargo firmasına teslim edildi
  • Siparişiniz teslim edildi
 

Gibi sms ve e-mail bildirimleri atarak bilgilendirme yapar. Bu tür bir strateji geliştiren e-ticaret firmaları sevgililer günü kargo süreçleri ile tüketicilerin müşteri memnuniyetini ve markalarına olan sadakatini arttırır.

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Müşteri Sipraişi

 

Kargo Entegrasyonu Kullanın

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçlerini kolaylaştırabileceğiniz e-ticaret çözümlerinden birisi de kargo entegrasyonlarıdır. Kargo entegrasyonları gönderi bilgilerinin alımından kargo barkodu oluşturmaya ve fatura kesmeye kadar olan tüm süreçleri profesyonelce takip etmenizi sağlamaktadır.

 

Kargo entegrasyonları ile işletmeler e-ticarette teslimat süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütebilmektedir. Sizler de sevgililer günü kampanyaları öncesinde e-ticaret sitenize kargo entegrasyonu eklemeye önem verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları

 

Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Entegrasyon

 

Ticimax ile Kargo Süreçlerinizi Yönetin

 

Sevgililer gününde başarılı kampanya yönetimi yapmak istiyorsanız siz de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax’ın e-ticaret firmalarına sunduğu çözümler arasında yer alan kargo entegrasyonu, wms bulut tabanlı depo yönetim sistemi, indirimli kargo anlaşmaları gibi özellikler ve çözümleri kullanarak Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlayın.

 

İlgili İçerikler;

Sevgililer Gününde En Çok Satan Ürünler
Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi
Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı
Sevgililer Gününe Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?
Başarılı Sevgililer Günü Reklamları
Sevgililer Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax