Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

Sosyal medya kullanım oranı her geçen gün artış gösteriyor ve markalar bu artış oranından yararlanarak sosyal medya kullanımı sayesinde ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaştırmayı ve satışlarını arttırmayı hedefliyor. Normal satış dönemlerinde sosyal medya kullanımını belirli bir oranda tutan işletmeler sevgililer günü gibi özel günlerde satışlarını arttırmak için sosyal medya kullanımına daha fazla önem veriyor.

 

Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı ile işletmeler hedef kitleleri ile düzenli bir şekilde iletişim kurarak kitlelerini ürün, hizmet ve sevgililer günü kampanyaları hakkında daha kolay bilgilendiriyor. Fakat e-ticaret firmalarının Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı konusunda dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunuyor.

 

Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı adlı bu yazımızda e-ticaret firmalarının sevgililer gününde sosyal medya kullanırken dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve sevgililer günü indirim döneminde hedef kitleniz ile nasıl iletişim kurmanız gerektiğini öğrenerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı

 

Hedef Kitlenizi Analiz Edin

 

Sevgililer günü sosyal medya paylaşımları ile satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken konuların başında hedef kitleleri yer alır. Çünkü hedef kitlelerine yönelik içerikler üreten e-ticaret firmaları sosyal medya sayesinde satışlarını daha kolay arttırır. Bu nedenle işletmeler;

 
  • Hedef kitlelerini demografik bilgiler, yaş aralığı, internet kullanım alışkanlıkları, cinsiyet ve sosyal medya kullanım alışkanlıkları bağlamında sınıflandırmalıdır.
  • İlgili sınıflandırmanın ardından e-ticaret siteleri sevgililer gününe özel sosyal medya paylaşımlarında hangi platformlara yönelmeleri gerektiğine karar vermelidir.
  • Paylaşım yapılacak platformlar belirlendikten sonra işletmeler paylaşım saatlerini de belirlemelidir.
 

Genel olarak işletmeler hedef kitlelerini analiz ettikten sonra aşağıda sizlerle paylaştığımız sosyal medya paylaşım ipuçlarını göz önünde bulundurarak paylaşım yapılacak platformlara ve paylaşım saatlerine karar vermektedir.

 
  • Hedef kitlesinde Z kuşağını bulunduran ve sevgililer gününde sosyal medya kullanımı ile satışlarını arttırmak isteyen markalar iletişimlerini daha çok Tiktok, Twitter ve Instagram gibi platformlarda yürütmektedir.
  • 25-34 ve 34-60 yaş aralığında bir hedef kitlesi bulunan e-ticaret sitleri sevgililer günü sosyal medya paylaşımı yaparken Instagram, Twitter ve Facebook platformlarına ağırlık verir.
  • Genç yaş aralığında yer alan bir hedef kitlesi bulunan işletmeler gençler arasında internet kullanım alışkanlığı fazla olduğu için günün her saatinde sosyal medya paylaşımları yapabilir.
  • Orta yaş aralığında yer alan bir hedef kitlesi bulunan e-ticaret siteleri paylaşımlarını genellikle sabah 09:00 – 11:00 ve akşam 18:00 – 23,00 saat dilimleri arasında yapar.
 

Sizler de bu tür analizler yaparak hedef kitlenizin sosyal medya ve internet kullanma alışkanlığına göre sevgililer günü paylaşımları yapacağınız platformlara ve paylaşım saatlerine karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir?

 

Sevgililer Günü Sosyal Medya Hedef Kitle

 

Gönderilerinizi Çeşitlendirin

 

Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı ile ilgili önemli olan konulardan bir diğeri de gönderi çeşitliliğidir. İşletmelerin sosyal medya paylaşımı yaparken kullanabileceği birçok gönderi türü bulunmaktadır.

 
  • Fotoğraf ve Video içeren gönderi paylaşımı ( Ürün inceleme ve karşılaştırma videoları gibi)
  • Reels Paylaşımı ( ürün tanıtım, inceleme ve kampanya hakkında bilgi paylaşımı)
  • Sevgililer günü için öneri paylaşımları
  • Hikayelere özel ( sevgili yarışmaları, çekilişler)
  • Yarışma ve Çekiliş Gönderileri
  • Kampanya Paylaşımları
 

E-ticaret firmalarının sevgililer günü sosyal medya paylaşımlarında kullanabilecekleri gönderi ve içerik türleridir. Bu tür içerikler ile sevgililer günü kampanyalarını tanıtan işletmeler hedef kitlelerinin ilgisini daha kolay çekebilmektedir. Bu nedenle Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımıyla satış arttırmak isteyen her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken başlıca konuların arasında gönderileri çeşitlendirmek de yer almaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi

 

Sevgililer Günü Sosyal Medya Gönderi Çeşitliliği

 

Düzenli Paylaşım Yapmaya Önem Verin

 

Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımıyla satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken konulardan birisi de düzenli paylaşım yapmaktır. Hedef kitlenizde yer alan kişiler ile sürekli olarak iletişim halinde kalmanız hem kampanyalarınızın görünürlüğünü arttırmakta hem de hedef kitlenize güven vermektedir.

 

Sevgililer günü paylaşımı yapacak olan işletmeler düzenli paylaşım yapmak için bir içerik takvimi hazırlamakta ve bu takvime uygun bir şekilde paylaşım yapmaktadır. Markalar içerik takvimlerini hazırlarken hedef kitlelerini göz önünde bulundurarak paylaşım türlerini ve saatlerini belirlemekte ve farklı içerik türlerinden yararlanmaktadır.

 

Düzenli paylaşım yapmak isteyen e-ticaret firmaları sevgililer günü paylaşımlarını daha çok sosyal medya planlama araçlarından yararlanarak yapmaktadır. Sosyal medya planlama araçları sayesinde işletmeler otomatik olarak sevgililer günü paylaşımları yapmakta ve böylece hedef kitleleri ile sürekli iletişim halinde olarak satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Sevgililer Günü Sosyal Medya Düzenli Paylaşım

 

Gönderi Metinlerinize ve Hashtaglerinize Önem Verin

 

Sevgililer gününde sosyal medya paylaşımları yapacak olan markaların;

 
  • Gönderi görselleri
  • Gönderi Metinleri
  • Hashtag kullanımı
 

Gibi unsurlara önem vererek hareket etmesi gerekmektedir. Çünkü markalar kullandıkları sevgililer günü görselleri ile hedef kitlelerine güven verirken gönderi metinleri sayesinde amaçlarına ulaşmaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmalarının gönderilerinde önem vermesi gereken konular bulunmaktadır.

 
  • Gönderi görsellerinizi ve videolarınızı oluştururken yüksek Pixel kullanmaya özen gösterin.
  • Paylaşım yapacağınız sosyal medya platformunun paylaşım boyutlarını önemseyin. Bunlar hedef kitlenizde profesyonel marka imajı çizmenizi kolaylaştıracaktır.
  • Gönderi metinlerinizi hazırlarken tüketicilere bilgi veren cümleler kullanın.
  • Sevgililer günü kampanyalarından yararlan, şimdi sitemizi ziyaret et, hemen satın al gibi call to action metinleri kullanarak hedef kitlenizin amacınıza uygun bir şekilde hareket etmesini sağlayın.
  • Gönderi metinlerinizde sevgililer gününe özel hashtagler kullanın. #sevgililergünü #sevgililergunu #14subat #14şubat #aşk #love #saintvalentin gibi hashtagler ile sevgililer günü hashtaglerini takip eden kişilere ulaşmaya çalışın.
 

Bunlara önem vererek sizler de sevgililer günü kampanyaları hakkında bilgi almak isteyen kişilere profesyonel bir e-ticaret firması olduğunuzu gösterebilir ve e-ticaret sitenizin satışlarını arttırabilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Sosyal Medya Gönderi Metinleri ve Hashtaglar

 

Sevgililer Gününe Özel Yarışmalar Düzenleyin

 

Sevgililer gününde satışlarını arttırmak isteyen her e-ticaret firmasının sosyal medya planları içerisine dahil etmesi gereken konulardan biri de sevgililer gününe özel yarışmalar ve çekilişlerdir. Çünkü yarışmalar ve çekilişler sayesinde e-ticaret işletmeleri hedef kitleleri ile sürekli olarak iletişim kurabilmektedir ve bunun yanı sıra sosyal medya hesaplarının görünürlüğünü arttırarak takipçi kazanabilmektedir.

 

Sizler de Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı yapmak ve hedef kitleniz ile etkileşim kurmak istiyorsanız sevgililer günü yarışmaları ve sevgililer günü çekilişleri düzenleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

İlgili İçerik; Hashtag Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

Sevgililer Günü Sosyal Medya Gönderileri

 

Sosyal Medya Platformlarında Reklam Verin

 

E-ticaret firmanızın Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı her ne kadar iyi olsa da ulaşabileceğiniz hedef kitlenizin sınırlı olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle birçok e-ticaret firması sevgililer günü için reklam çalışmaları yaparak hedef kitlelerine ulaşmayı ve satışlarını arttırmayı amaçlamaktadır.

 
  • Reklam görselleri
  • Reklam gönderi metinleri
  • Reklam türleri
  • Hedef kitle belirleme
  • Reklam bütçesi belirleme
 

Süreçlerinin ardından e-ticaret firmaları sevgililer günü reklamları vererek hedef kitlelerine ulaşmaktadır. Sizler de hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için sevgililer günü reklamları verebilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Sosyal Medya Reklamları

 

Ticimax ile Sevgililer Gününde Avantajlı Olun

 

E-ticaret markaları için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax ile sizler de e-ticaret sitenizi kurun. Ticimax e-ticaret paketlerinde yer alan Insta Story modülü sayesinde e-ticaret sitenizde sevgililer günü ruhunu yansıtın ve böylece sevgililer günü için hediye alan kişilere daha fazla satış yapma imkânı yakalayın.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

İlgili İçerikler;

Sevgililer Gününde En Çok Satan Ürünler
Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi
Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçleri
Sevgililer Gününe Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?
Başarılı Sevgililer Günü Reklamları
Sevgililer Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax