Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sevgililer Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 06.06.2023

İçindekiler;

E-ticaret firmaları için önemli günler arasında yer alan sevgililer günü, her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanmaktadır. Genellikle bu özel günde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları e-ticaret sitesi yönetimi, kampanya yönetimi, müşteri yönetimi gibi süreçler ile hedef kitlesine ulaşmakta ve daha fazla satış yapma imkânı yakalamaktadır.

 

Sevgililer gününde satışları arttırmak için her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken süreçlerden birisi e-ticaret sitesi yönetimidir. Çünkü e-ticaret sitesi yönetimini iyi bir şekilde yapan işletmeler hem hedef kitlelerine güven vermekte hem de sadık müşteriler kazanmaktadır.

 

Sevgililer Gününe E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz adlı bu yazımızda sizlere sevgililer gününe özel önerilerden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret sitesi hazırlıklarınızı tamamlayarak sevgililer gününde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Sevgililer Gününe Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

 

Ürün Stok Durumunuzu Gözden Geçin

 

Sevgililer günü indirimleri ile satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının ilk yapması gereken çalışmalardan birisi ürün stoklarını gözden geçirmek olmalıdır.

 
  • Stoğu biten ürünler
  • Stoğu fazla olan ürünler
  • En çok ve en az satılan ürünler
  • Favoriye eklenen ürünler
  • İstek listesinde olan ürünler
 

Gibi ürün incelemeleri yapmanız sevgililer günü kampanyalarına dahil edeceğiz ürün ve hizmetlerinizi belirlemenizi sağlayacaktır. Bu ürün gruplarında yapacağınız incelemeler sonrasında ürün tedarik yönetimini yapabilir ve e-ticaret sevgililer günü kampanyalarına talebin fazla olduğu ürünleri ekleyerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Stok Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

Sevgililer Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi Ürün Stok

 

Sevgililer Gününe Özel Ürünler Tedarik Edin

 

Sevgililer gününde çok satılan ürünler bulunuyor. Sevdiği kişiye hediye almak isteyenler;

 
  • Saat ve Kolye gibi takı aksesuarları
  • Sevgili tişörtü ve kazağı gibi tekstil ürünleri
  • Kişiye özel ürünler ( kişiselleştirilmiş ürün)
  • Çiçek
  • Parfüm
  • Sevgili kombini
 

Gibi ürünleri satın almayı tercih ediyor. E-ticaret firmaları sevgililer günü kampanyaları ile satış arttırmak için her yıl sevgililer günü öncesinde sevgililer için hediye olabilecek ürünleri araştırıyor ve tedarik ederek satışlarını arttırmak istiyor. Bu tür ürünler işletmelerin hem hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmasını hem de satışlarını arttırmasını kolaylaştırıyor.

 

Sevgililer Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi Özel Ürünler

 

Sevgililer Günü E-ticaret Kampanyalarınızı Belirleyin

 

Sevgililer günü, her e-ticaret firmasının satışlarını arttırmak için kampanyalar düzenlediği özel günlerden birisi olduğu için işletmelerin önem vermesi gereken konuların başında sevgililer günü e-ticaret kampanyalarını belirlemek de yer almaktadır. Genellikle internetten satış yapan işletmeler sevgililer günü için;

 
  • 3 AL 2 Öde
  • Sevgili kombinlerinde %20 İndirim
  • X Kategorisinden ürün alana Y Kategorisinde 5 TL - %10 İndirim
  • X Kategorisinden ürün alana Y ürününde 5 TL - %10 İndirim
  • 100 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo
  • Hediye Çeki
  • Kasa önü fırsatları
 

Gibi kampanya türlerini kullanarak sevgililer günü indirimlerine hazırlanmaktadır. İşletmeler sevgililer günü kampanya kurgularını belirledikten sonra ise kampanyalara özel landing pageler oluşturarak satışlarını arttırmayı hedeflemektedir.

 

Bir e-ticaret sitesinde yalnızca bir adet kampanya düzenlenebileceği gibi işletmelerin düzenleyebileceği kampanya kurgusu sınırsızdır. Bu nedenle sizler de sevgililer gününde e-ticaret sitesi yönetimi yapabilmek için sevgililer günü kampanyalarını önceden kurgulamaya özen göstermeli ve sevgililer gününde kampanyalarınız ile satışlarınızı arttırmayı hedeflemelisiniz.

 

İlgili İçerik; En iyi E-Ticaret Kampanyaları

 

İlgili İçerik; E-ticaret Firmaları İçin Önemli Kampanya Günleri

 

Sevgililer Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi Kampanya

 

Sevgililer Gününe Özel E-ticaret Sitesi Tasarımınızı Değiştirin

 

Sevgililer günü dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen renklerden birisi kırmızıdır. Kırmızı rengin satışa etkisi düşünüldüğünde e-ticaret firmalarının sevgililer gününe özel yapacakları tasarımsal değişiklikler sayesinde satışlarını arttırabileceğini söylemek mümkündür.

 

Sevgililer gününe özel e-ticaret sitesi tasarımında değişiklik yapmak için;

 
  • Banner ve Sliderları sevgililer gününe özel düzenleme
  • Ana sayfaya sevgililer gününe özel hediyeler ekleme
  • Özel kampanya landing pageleri oluşturma
  • Site renklerinde ve mobil sitede tasarımsal değişiklikler
 

Gibi çalışmalara önem verilmelidir. Özellikle site renginde kısa süreli yapılacak değişiklikler sayesinde işletmeler e-ticaret sitelerinde sevgililer günü ruhunu yansıtabilmekte ve satışlarını arttırabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Web Sitesi Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Sevgililer Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi Tasarım

 

Kargo Yönetimi ile Sadık Müşteriler Kazanın

 

Sevgililer günü kampanyalarından alışveriş yapan herkes satın aldığı ürün ve hizmetlere hızlı bir şekilde ulaşmayı istemektedir. Bu nedenle sevgililer günü kampanyaları için her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken süreçlerden birisi kargo yönetimidir. Kargo yönetimini yapan markalar ürün teslimatı sayesinde müşterilerinin memnuniyetini arttırmakta ve sadık müşteriler kazanmaktadır.

 
  • Kargo anlaşması yapma
  • Depo Düzenini Sağlama
  • Bulut Tabanlı Depo Yönetim Sistemleri Kullanma
  • Müşterileri Sipariş Süreçleri ile İlgili Bilgilendirme
  • Hızlı Teslimat Seçeneği
 

Gibi çalışmalar e-ticaret sitelerinin kargo yönetimini kolaylaştırmaktadır. Genellikle e-ticaret firmaları sevgililer gününe özel e-ticaret sitesi yönetimi yaparken bu unsurlara dikkat ederek hediye teslimatını hızlı bir şekilde yapmaktadır. Böylece ürün teslimat yönetimi ile işletmeler ürün satışlarını arttırmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Sevgililer Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi Sadık Müşteriler

 

E-ticaret Sitenize Canlı Destek Araçları Ekleyin

 

Sevgililer günü için hediye almak isteyenlerin sevgililer günü kampanyaları ve ürün çeşitliliği olduğu için e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmayı tercih ettiği bilinmektedir. Genellikle birçok müşteri e-ticaret siteniz üzerinden problemsiz bir şekilde alışveriş yapsa da daha önce alışveriş yapmayan kişilerin alışveriş süreçlerinde problemler yaşadığı bilinmektedir. Bununla beraber birçok müşteri de kargo takibi yapmak ve siparişleri hakkında bilgi almak için e-ticaret firmanız ile iletişime geçmeyi tercih etmektedir.

 

Sevgililer günü kampanyaları düzenleyen e-ticaret firmaları bu noktada e-ticaret sitelerine canlı destek araçları ekleyerek müşterileri ile anlık iletişim kurabilmektedir. Sevgililer günü alışveriş indirimleri döneminde e-ticaret firmaları yoğun bir şekilde sipariş aldığı için müşteri hizmetleri departmanında da yoğunluklar yaşanmaktadır.

 

E-ticaret sitenize eklediğiniz canlı destek araçları sayesinde e-ticaret sitenizden sevgililer günü alışverişi yapmak isteyen kişilere yardımcı olabilir, kargo ve teslimat seçenekleri hakkında firmanız ile iletişime geçen müşterilerinize bilgi vererek müşteri hizmetleri departmanınızın iş yükünü hafifletebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları

 

Sevgililer Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi Canlı Destek Araçları

 

Kampanyalarınız İçin Özel Landing Pageler Hazırlayın

 

Varış sayfaları olarak bilinen landing pageler, e-ticaret firmalarının kampanyalarına olan ilgiyi ölçebilmek için hazırlaması gereken sayfalardan birisidir. Genellikle sevgililer günü kampanyaları düzenleyen markalar özel landing pageler hazırlayarak sevgililer günü indirimleri hakkında tüketicileri kolayca bilgilendirmektedir.

 

Bunun yanı sıra tüketiciler özel landing pageler sayesinde e-ticaret firmalarının kampanyalarını toplu bir şekilde görebilmektedir. Sizler de e-ticaret sitenizde sevgililer gününe özel yönetim yapmak istiyorsanız özel landing pageler hazırlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Landing Page Nedir, Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Sevgililer Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi Özel Landing Page

 

Sevgililer Günü ile İlgili Blog Yazıları Yazın

 

Sevgililer günü oldukça önemli günlerden birisi olduğu için sevgilisi ile vakit geçirmek ya da sevgilisine hediye almak isteyen kişilerin hepsi önerilere açıktır.

 

Genellikle kişiler; sevgililer gününde yapılacaklar, sevgililer günü için hediye önerileri, sevgililer gününde ne alınır, sevgililer gününde alınacak çiçekler gibi arama sorguları ile arama motorları üzerinden fikir önerisi almaktadır.

 

Sevgililer gününe özel blog yazıları yazan markalar hem hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmekte hem de satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır. Sizler de sevgililer günü için blog yazısı yazabilir ve böylece hem marka bilinirliğinizi hem de ürün satışlarınızı kolayca arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Blog Kullanımının E-Ticaretteki Önemi

 

Sevgililer Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi Blog Yazıları

 

Sevgililer Gününde Ticimax ile Satış Yapın

 

E-ticaret firmaları için e-ticaret çözümleri ve e-ticaret alt yapısı sağlayan Ticimax ile sizler de internetten satış sitesi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketlerinde bulunan özellikler sayesinde sevgililer gününe özel site, blog, kampanya yönetimi çalışmaları yapabilir ve firmanızın müşteri memnuniyetini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerikler;

Sevgililer Gününde En Çok Satan Ürünler
Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi
Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçleri
Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı
Başarılı Sevgililer Günü Reklamları
Sevgililer Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax