Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Cep Telefonu ile Profesyonel Video Nasıl Çekilir?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

Sosyal medya platformlarının kullanım oranları her geçen gün artış gösterirken takipçileri ile doğru bir şekilde iletişim kurmak isteyen kişilerin önem vermesi gereken konular arasında içerik çeşitliliği de yer almaya başladı. Özellikle bireysel ve kurumsal olarak sosyal medya kullanan kişiler artık içeriklerini çeşitlendirmek istiyor. Bu nedenle görsel içerikler ile beraber video içeriklere de önem veriliyor. Video içerikler kullanacak kişiler ise cep telefonu ile video nasıl çekilir sorusuna yanıt arıyor.

 

Günümüzde birçok kişi ve işletme Instagram’ın yanı sıra Youtube gibi sosyal medya platformlarını da aktif bir şekilde kullanıyor ve bu platformlarda kişi ve işletmeler içerik üretimine önem veriyor. Bazı kişiler profesyonel çekim araçları ile içeriklerini oluştururken bazı kişiler de cep telefonu ile video nasıl çekilir sorusuna yanıt arıyor.

 

Cep Telefonu ile Profesyonel Video Nasıl Çekilir adlı bu yazımızda bireysel ve kurumsal olarak sosyal medya platformlarını kullanan kişi ve işletmeler için cep telefonu ile video nasıl çekilir sorusuna yanıt vereceğiz. Bunun yanı sıra akıllı telefon ile video çekme konusunun ardından sizlere etkili video nasıl çekilir sorusundan da bahsedeceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve evde nasıl video çekimi yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren bir işletmeyseniz ürün tanıtım ve ürün inceleme videoları hakkında da bilgi alabilir ve böylece içeriklerinizi çeşitlendirebilirsiniz.


Cep Telefonu ile Profesyonel Video Nasıl Çekilir?

 

Etkili Bir video Nasıl Çekilir?

 

Etkili bir video çekimi yapmak için kişilerin önem vermesi gereken belirli noktalar bulunur. Çünkü profesyonellikten, kullanılacak kameraya kadar olan her unsur videonuzun izlenmesini büyük ölçüde etkiler. Fakat bu noktada video çekimi esnasında profesyonel davranma oldukça önem arz eder.

 

Akıllı telefon ile video çekimi yapacak olan kişilerin bu noktada etkileyici bir çekim yapabilmek için belirli konulara önem vermesi gerekir.

 
  • İlk olarak etkileyici bir video çekimi yapmak istiyorsanız doğal davranmaya özen gösterin. Çünkü doğal olduğunuz videolar daha çok izlenecektir.
  • Çekeceğiniz videoda profesyonel olduğunuzu gösterebilmek için video metnini önceden hazırlayın ve bu metinde yer alan şeylere çalışmak için zaman harcayın.
  • Evde video çekimi yapmadan önce birkaç kez deneme çekimleri yapın. Bu kendi hatalarınızı tespit etmenize olanak sağlayacaktır.
  • Video çekimi yapacak olan kişilerin etkileyici olması için sese önem vermesi gerekmektedir. Bu noktada profesyonel bir mikrofon kullanmanız oldukça önemlidir.
  • İlk kez video çekimi yapıyorsanız kamera karşısında rahat hissedebilmek için bildiğini konular üzerine konuşmaya önem verin.
  • Video çekimi esnasında dış etkenlerden uzak olmaya özen gösterin. Bu dikkatinizin dağılmasını engelleyecek ve videonuzun daha profesyonel olmasını sağlayacaktır.
 

Etkili video nasıl çekilir diyen kişilerin profesyonel video çekimi yapabilmek için bu unsurlara önem vermesi gerekir. Böylece videolarınızda daha doğal bir şekilde konuşabilir ve hedef kitlenizi daha kolay etkileyebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Youtube Anahtar Kelimeleri İle Video Görüntülemelerinizi Nasıl Artırabilirsiniz?


Etkili Bir video Nasıl Çekilir?

 

Cep Telefonu ile Video Nasıl Çekilir?

 

Günümüzde sosyal medya platformlarında paylaşım yapan kişilerin büyük bölümü video içeriklerini cep telefonları ile hazırlamaktadır. Bu da aslına bakıldığında kişilerin kamera, kameraman, edit gibi masraflarını ortadan kaldırmaktadır. Fakat bu noktada cep telefonu ile video nasıl çekilir sorusuna yanıt arayanların profesyonel video çekimi yapmak için belirli unsurlara dikkat etmesi gerekir.

 
  • Doğru Işık ve Ses Ayarının Bulunması
  • Lensin Kalitesi
  • Videonun Yönü
  • Arka Plan
  • Videonuzu Editleyin
 

Akıllı telefon ile video çekimi yapmak isteyen kişilerin önem vermesi gereken konuların başında yer almaktadır. Gelin şimdi buna daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Brand Lift ile Video Reklamlarınızın Başarını Nasıl Ölçebilirsiniz?


Cep Telefonu ile Video Nasıl Çekilir?

 

Doğru Işık ve Ses Ayarını Bulun

 

Akıllı telefonlar ile video çekimi yapmak isteyen kişilerin ilk olarak doğru ışık ayarını bulması gerekir. Çünkü bir videoda ışık ne kadar profesyonel gözükürse videonun etkileyiciliği o kadar artmaktadır. Bu nedenle evde video çekimi yapmadan önce kişilerin ışık ayarını tespit edebilmesi için birkaç deneme yapması gerekir. Böylece profesyonel video çekimi yapabilmeniz mümkün hale gelmektedir.

 

Evde video çekimi yaparken kişilerin önem vermesi gereken bir diğer konu da ses ayarıdır. Çünkü videoda sesiniz ne kadar net gelirse izleyenler sizleri o kadar iyi duyacaktır. Bu da videolarınızın profesyonelliğini artıracaktır. Bu nedenle evde video çekimi yapmadan önce kendinize profesyonel bir mikrofon satın alabilir ve sesin videoya daha iyi yansımasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Video İçerik Hazırlamanın 6 Önemli Noktası


Doğru Işık ve Ses Ayarını Bulun

 

Kaliteli Lensler Kullanın

 

Cep telefonu ile profesyonel video çekmek istiyorsanız kameranızın da iyi olması gerekmektedir. Aksi takdirde düşük megapixelli kameralar ile çekilen videolar izleyicilere güven vermeyecektir. Bunun yanı sıra kaliteli lensler kullanmadığınız takdirde videolarınızda pixeller meydana gelecek ve bu da profesyonelliğini etkileyecektir.

 

Bu tür dezavantajlar ile karşı karşıya kalmak istemiyorsanız sizler de kamera pixeli iyi olan cep telefonları ile evde video çekimi yapabilirsiniz. Böylece daha profesyonel video çekimleri yapabilir ve izleyici kitlenizi kendinize hayran bırakabilirsiniz.


İlgili İçerik; Video Pazarlama Nedir? Video Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?


Kaliteli Lensler Kullanın

 

Video Yönünü Belirleyin

 

Evde cep telefonu ile video çekimi yaparken önem vermeniz gereken bir diğer konu da video yönüdür. Çünkü belirli medya platformlarında paylaşılacak olan videoların boyutları farklılık göstermektedir.

 

Örneğin: Tiktok ve Instagram Hikâye ya da Reels bölümünde paylaşmak için cep telefonu ile video çekimi yapacaksanız bu noktada dikey bir video çekimi yapmanız gerekir. Fakat Instagram profilinizde ya da Youtube’da paylaşım yapmak için video çekecekseniz video yönünüzün yatay olması gerekir. Aksi takdirde paylaşım yapılacak olan platforma göre bir video çekmezseniz izleyicileri etkilemeniz mümkün olmayacaktır.

 

Bu nedenle sizler de cep telefonu ile video çekimi yaparken video yönünü paylaşım yapacağınız platformun boyutlarında göre ayarlayabilir ve böylece daha profesyonel gözükebilirsiniz.


İlgili İçerik; 2023 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları 


Video Yönünü Belirleyin
 

Arka Plana Önem Verin

 

Evde cep telefonu ile video çekimi ya da fotoğraf çekimi yapacak olan kişilerin önem vermesi gereken en önemli unsurlardan biri de arka plandır. Bir videoda kullanılan arka plan ne kadar profesyonel bir şekilde yaratılırsa videonun etkileyiciliği o kadar artış gösterecektir.

 

Canlı yayın ya da bireysel video çekimlerinde arka planın profesyonel olması gerekir. Fakat ürün videosu tanıtımı yapmak için bir video çekecekseniz bu noktada sade arka planlar kullanmaya önem vermeniz gerekmektedir. Çünkü sade arka planlar tanıtacağınız ürünlerin daha kolay ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Bu da aslına bakıldığında satışlarınızın artmasını olumlu etkileyecektir.

 

İlgili İçerik; Youtube’da En Çok İzlenen Video Türleri


Arka Plana Önem Verin

 

Videonuzu Editleyin

 

Akıllı telefon ile çekilen videoların profesyonel bir hale getirilmesi için editlenmesi gerekir. Çünkü her ne kadar iyi bir çekim yapılsa da video içerisinde belirli hatalar ortaya çıkabilir. Bu nedenle evde video çekimi yapan kişilerin adobe after effects ve adobe premier gibi video düzenleme programlarını kullanması ve cep telefonu ile çektiği videolarını editlemesi gerekir.

 

İlgili İçerik; Youtube Tanıtım Videosu Nasıl Olmalı?


Videonuzu Editleyin 

 

Ürün Tanıtım Videoları ile E-ticaret Satışlarınızı Artırın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız sizler de sitenizi Ticimax ile kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısı içerisinde yer alan modüller ile sitenize ürün tanıtım videolarınızı ekleyebilir ve böylece ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkararak daha fazla satış yapma şansı yakalayabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax