Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Tesettür Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Tesettür sektörü günümüzün en hızlı gelişen e-ticaret sektörleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. İnternetten tesettür giyim ürünleri satan işletmeler düzenledikleri kampanyalar, ürün çeşitliliği ve dijital pazarlama çalışmaları sayesinde hedef kitlesinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşmakta ve satışlarını arttırmaktadır.

 

Tesettür sektörü için önemli çalışmaların başında gelen dijital pazarlama çalışmaları, tesettür markalarının hedef kitlesine ulaşmasını sağlayan en önemli çalışmalar arasında yer alır. Birçok tesettür markası rakipleri ile rekabet edebilmek ve ürün satışlarını arttırmak için offline ve online platformlarda dijital pazarlama çalışmaları yapar. Bazı markalar hedeflerine kolayca ulaşırken bazıları ise ulaşamamaktadır. Bunun arkasında yatan en büyük neden ise yanlış yapılan pazarlama çalışmalarıdır.

 

İnternetten tesettür giyim ürünleri satışı yapan işletmeler için hazırladığımız Tesettür Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı bu yazımızda sizlerin hedef kitlesine ulaşmasını ve satışlarını arttırmasını sağlayacak birçok pazarlama yönteminden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve tesettür firmaları için nasıl pazarlama yapılması gerektiğini öğrenerek markanızı kolay bir şekilde büyütebilirsiniz.

 

Tesettür Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

 

Sosyal Medya Pazarlamasına Önem Verin

 

İnternetten tesettür giyim ürünleri satan e-ticaret firmalarının en önem vermesi gereken çalışmalardan birisi sosyal medya pazarlamasıdır. Sosyal medya kullanımının artmasıyla daha fazla önem kazanan bu pazarlama yöntemi tesettür markalarının hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmasını sağlamakta ve böylece satışlarını arttırmalarına yardımcı olmaktadır.

 

Tesettür markaları için sosyal medya çalışmaları yapmak isteyenlerin ise belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekmektedir;

 
  • Tesettür giyim ürünleri satan firmaların genellikle hedef kitlesinde kadınlar bulunduğu için Instagram, Facebook, Youtube, Tiktok ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına oldukça çok önem verilmesi gerekmektedir.
  • Tesettür firmaları sosyal medya platformları için geliştirecekleri pazarlama stratejilerinde doğru stratejiyi bulmak için ilk olarak hedef kitlelerini analiz etmeli ve tüketicilerin en çok hangi sosyal medya platformunu kullandığını belirlemelidir.
 

Hedef kitle analizi yapıldıktan ve iletişim yürütülecek sosyal medya platformlarına karar verildikten sonra markaların platformlara uygun pazarlama stratejisi geliştirmeye özen göstermesi gerekmektedir.

 
  • Instagram’dan kıyafet satışı yapmak isteyen işletmelerin ilk yapması gereken şeylerden birisi profilleri ile ilgilidir. Çünkü bu platformda profesyonel bir profil tasarımı yapan işletmeler daha kolay bir şekilde müşterilerine güven vermektedir.
  • Instagram’dan satış yapmak isteyen işletmeler Insta shop özelliğinden yararlanmalıdır.
  • Youtube, facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki içeriklerinizi çeşitlendirmeniz oldukça önemlidir. Ürün tanıtımına yönelik içerikler ile beraber ürün inceleme, ürün karşılaştırma videoları, kombin önerileri vb. içerik türleri ile takipçilerinizi etkilemeniz gerekmektedir.
  • Sosyal medya pazarlama çalışmaları yapmak isteyen işletmelerin yalnızca gönderi paylaşımı yapmamaları gerekmektedir. Bununla beraber Reels videoları, hikayeler, canlı yayınlar gibi sosyal medya platformlarına özgü özelliklerin kullanılması da önemlidir.
  • İşletmeler sosyal medyadan satış yapmak ve satışlarını arttırmak için Instagram ve Facebook reklamcılığından da yararlanamaya özen göstermelidir.
 

Sizler de tesettür giyim markanız için dijital pazarlama çalışmaları yapmak ve sosyal medya pazarlamasına yönelmek istiyorsanız bunları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere kolayca ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

İlgili İçerik; Tesettür Giyim E-Ticaret Siteleri  



Tesettür Giyim E-ticaret Sosyal Medya

 

İçerik Pazarlamasını Deneyin

 

Tesettür giyim markalarının kullanabileceği bir diğer pazarlama yöntemi de içerik pazarlamasıdır. Çünkü içerik pazarlamasına olan ilgi her geçen gün artış göstermekte ve bir gün içerisinde milyonlarca kişi e-ticaret sitelerinin blog bölümünde yer alan içerikleri incelemektedir.

 

İnternetten tesettür ürünleri satışı yapan işletmelerin bu nedenle içerik pazarlamasına önem vermesi gerekir. Gelin şimdi hep beraber içerik pazarlaması yaparken nasıl bir strateji geliştirebileceğinize göz atalım.

 
  • Giyim sektöründe içerik pazarlaması yapmak için ilk olarak ülkemizde en çok bilinen moda ve Fashion bloglarını inceleyin.
  • Moda blogları bulunan kişilerin daha çok ne türlerde içerikler ürettiğine göz atın ve içeriklerin organik anahtar kelimeleri, ziyaretçi sayıları gibi işinize yarayacak istatistiklerini göz önünde bulundurun.
  • Moda bloğu açmak için hedef kitlenizin hangi tür içeriklere ilgi duyabileceğinizi belirleyin.
  • İçerik pazarlaması çalışmaları yapmak istiyorsanız yalnızca ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yapan içeriklerin yanı sıra hedef kitlenizde yer alan kişilere bilgi verecek içerik türleri de paylaşmaya özen gösterin.
  • E-ticaret sitenizin blog bölümünde paylaşacağınız içeriklerinizi kombin nasıl yapılır, eşarp nasıl bağlanır, kombin yaparken hangi renkler bir arada kullanılmalıdır gibi konularda da içerikler üretmeye özen gösterin.
  • İçeriklerinizi paylaştıktan sonra sosyal medya hesaplarınız üzerinden bu içerikleri paylaşın ve nasıl bir gelişim seyrettiklerini gözlemleyin.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak tesettür markanız için içerik pazarlaması yapabilir ve böylece ürün satışı yapmak istediğiniz kitle içerisinde yer alan ve araştırma yapan kişilere kolayca ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü



İlgili İçerik; 5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi

 

İlgili İçerik; CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

 

Tesettür Giyim E-ticaret İçerik Pazarlamasi

 

Youtube’a Önem Verin

 

Tesettür giyim markaları tarafından iletişim yürütülmesi gereken platformlardan birisi olan Youtube’a önem vermeniz hem hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayacak ve ürün satışı yapmanızı kolaylaştıracaktır. Çünkü youtube, belirli konularda araştırma yapan ve bir şeyler izlemeyi seven kişilerin en çok kullandığı sosyal medya platformu olarak bilinmektedir.

 

Youtube’da iletişim yürütmek isteyen tesettür markalarının bir youtube pazarlama stratejisi geliştirmesi gerekmektedir. Youtube pazarlama stratejisi geliştirilirken ve youtube içerikleri çeşitlendirilirken işletmelerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar şunlardır;

 
  • İlk olarak youtube iletişim stratejinizi geliştirmeden önce youtube moda kanalları ve youtube Fashion kanallarını araştırın. Bu kanallarda ne tür içerikler üretildiğini gözlemleyin.
  • Youtube içerik türlerinizi belirlerken yalnızca bir içerik türünden yararlanmayın. Ürün tanıtım videoları, kombin videoları, ürün karşılaştırma ve ürün inceleme videoları, kişisel bakım önerileri, kombin önerileri gibi içerik türleri ile içeriklerinizi çeşitlendirin.
  • Youtube moda kanalınızda paylaşmak için günlük öneriler, gezi önerileri, cami ve tarihi mekân tanıtımları gibi tesettürlü kadınların ilgisini çekecek içerikler paylaşmaya özen gösterin.
  • Youtube kanalınız için youtube seo çalışmaları yapmaya özen gösterin. Böylece içeriklerinizi daha görünür kılabilir ve hedef kitlenize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
  • Youtube moda kanalınızı geliştirmek için kanalınızı beğenen ve abone olan kişilerin en çok hangi içerikleriniz ile etkileşime girdiğini gözlemleyin. Böylece ne tür içerikler oluşturmanız gerektiğine daha kolay karar verebilir ve kanalınızın etkileşim oranlarını arttırabilirsiniz.
 

Sizler de Tesettür Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde paylaştığımız youtube önerilerini göz önünde bulundurabilir ve hedef kitleniz için yararlı içerikler üreterek daha kolay bir şekilde kanalınızı büyütebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Tesettür Giyim Satışı Nasıl Yapılır?



İlgili İçerik; Youtube Etkileşiminizi Arttıracak SEO Teknikleri

 

İlgili İçerik; Youtube Analiz Araçları Nelerdir?

 

Tesettür Giyim E-ticaret Youtube İçerkleri

 

E-mail Marketing Çalışmaları Yapın

 

Tesettür firmalarının kullanabileceği dijital pazarlama yöntemlerinden biri de e-mail marketingdir. E-mail marketing, firmaların ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtmak ve duyurmak için e-posta yolu ile pazarlama yaptığı marketing türüdür. E-mail marketing hem dönüşüm oranları daha çok olduğu için hem de firmaların daha hızlı satış yapmasını sağladığı için günümüzde birçok tesettür firması tarafından kullanılmaktadır. Sizler de ürün, hizmet ve kampanyalarınızı tanıtmak için e-posta pazarlaması yapabilir ve satışlarınızı hızlıca arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları


İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri 


Tesettür Giyim E-ticaret E-mail Marketing

 

Ticimax ile Doğru Pazarlama Çalışmaları Yapın

 

E-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak sizler de pazarlama modüllerinden yararlanabilir ve doğru pazarlama stratejileri geliştirerek ürün ve hizmet satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax