Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Twitter'da Ne Zaman Paylaşım Yapılmalı?

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Bireysel ve kurumsal olarak sosyal medya platformlarında iletişim yürüten kişilerin daha fazla kişiye erişebilmek için paylaşım yaptığı ve paylaşımlarını çeşitlendirdiği bilinmektedir. Özellikle Türkiye’de iletişim yürüten kişi ve işletmeler daha çok Facebook, Twitter, Instagram, Tik Tok ve Youtube gibi sosyal medya platformlarını kullanarak hareket etmektedir. Twitter’da paylaşım yapacak olan kişi ve işletmeler ise çoğu zaman Twitter paylaşım saatlerine önem vermektedir.

 

Twitter paylaşım saatlerine göre kişi ve işletmelerin erişeceği kişi sayısı değişiklik gösterebilmektedir. Bu da aslına bakıldığında etkileşim oranlarını olumlu ya da olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle Twitter’da paylaşım yapacak olan kişi ve işletmeler çoğu zaman Twitter'da Ne Zaman Paylaşım Yapılmalı sorusuna yanıt aramaktadır.

 

Twitter'da Ne Zaman Paylaşım Yapılmalı adlı bu yazımızda dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter ve Twitter paylaşım saatleri hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Twitter’da etkileşim oranlarınızı artıracak taktiklerden bahsederken Twitter paylaşım günleri hakkında da sizleri bilgilendireceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve Twitter'da Ne Zaman Paylaşım Yapılmalı sorunuza yanıt bularak sosyal medya içerik planınızı buna göre yapabilirsiniz. Böylece Twitter’da hem daha fazla kişiye erişebilir hem de etkileşim oranlarınızı artırabilirsiniz.


Twitter'da Ne Zaman Paylaşım Yapılmalı?

 

Twitter Nedir?

 

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter kişilerin Tweet adı verilen içerikler yayınladığı bir sosyal medya platformudur. 2006 yılında Jack Dorsey, Evan Williams, Noah Glass ve Biz Stone tarafından piyasaya sürülen bir sosyal medya platformu olan Twitter bir mikroblog olarak da ön plana çıkmaktadır.

 

Kullanıcılar bu sosyal medya platformunda metin, görsel ve video içeren içerikler paylaşabilmektedir. Bunun yanı sıra Twitter’da içerik paylaşımı yapacak olan kişi ve işletmeler diledikleri takdirde Space yayını açarak da hareket etmektedir.

 

Fakat Twitter’da bir içerik paylaşacak ya da space yayını açacak olan kişi ve işletmelerin içerik günü ve saatine oldukça önem vermesi gerekir. Çünkü Twitter paylaşım günleri ve Twitter paylaşım saatlerine göre içeriğin erişebileceği kişi sayısı farklılık göstermektedir.


İlgili İçerik; Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri  


Twitter Nedir?

 

Twitter’da Paylaşım Günleri

 

Twitter’da paylaşım yapacak olan kişi ve işletmelerin ilk olarak Twitter paylaşım saatlerinden ziyade Twitter paylaşım günlerine önem vermesi gerekmektedir. Çünkü Twitter paylaşım günlerine göre kişi ve işletmelerin erişebileceği kişi sayısı farklılaşır.

 

Twitter bazı günlerde yoğun bir şekilde kullanılırken bazı günler de ise yoğun bir şekilde kullanılmayan sosyal medya platformlarından birisidir. Bu nedenle Twitter paylaşım günleri işletmeler için oldukça önemlidir.

 

Twitter’da kullanıcı yoğunluğunun en çok olduğu günler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleridir. Bu nedenle Twitter’da paylaşım yapmak isteyen kişi ve işletmeler için en ideal günler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembedir.

 

Bu günlerde paylaşım yapan kişi ve işletmeler Twitter kullanım oranı oldukça fazla olduğu için hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha fazla ulaşabilmekte ve böylece hem görüntüleme hem de etkileşim oranlarını hızlı bir şekilde artırabilmektedir.

 

Twitter’da paylaşım yapmak isteyen kişilerin ise Cuma, Cumartesi ve pazar günleri paylaşım yapmamaya önem vermesi gerekir. Çünkü Twitter kullanım oranları bu günlerde oldukça çok düşmektedir. Bu da markaların ve kişilerin yeterli kullanıcıya ulaşamamasına, görüntülemelerinin azalmasına ve etkileşim oranlarının zarar görmesine neden olmaktadır. Bu yüzden sosyal medyada paylaşım yapmak için Twitter’ı tercih edecekseniz sosyal medya planınızı bunları göz önünde bulundurarak hazırlamaya özen göstermelisiniz.

 

Sizler de Twitter paylaşım günlerinizi yukarıda verdiğimiz ipuçlarına göre planlayabilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Bununla beraber Twitter’da reklam vermek için kullanıcı yoğunluğunun fazla olduğu günleri de tercih edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Twitter Çemberi Akımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Twitter’da Paylaşım Günleri

 

Twitter Paylaşım Saatleri

 

Kurumsal iletişimlerini Twitter üzerinden de yürütmek isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Twitter’da ne zaman paylaşım yapılmalı ya da Tweet ne zaman atılmalı sorusudur. Çünkü Twitter paylaşım saatlerine göre erişebileceğiniz kişi sayısı farklılık göstermektedir.

 

Twitter’da paylaşım yapmak isteyen kişi ve işletmeler için en ideal paylaşım saatlerinin gün içi ve gün ortası olduğu görülmektedir. Bu nedenle Tweet ne zaman atılmalı sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin paylaşımlarını 13:00 – 17:00 arasında yapması oldukça önemlidir. Çünkü sabah erken saatlerde ve gece geç saatlerde yapılan paylaşımların hedef kitlenizde bulunan daha az kişiye gösterildiği bilinmektedir.

 

Twitter’da paylaşım yapan kişi ve işletmelerin en çok verim aldığı şeylerden birisi de retweettir. Çünkü Retweet sayesinde kişi ve işletmeler RT yapan kişilerin takipçilerine de ulaşabilmektedir. Twitter RT saatlerini ayarlamak da bu nedenle kişi ve işletmeler için oldukça önemlidir.

 

Twitter istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda 17:00 Twitter kullanıcılarının en çok RT yaptığı saatlerden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle sizler de Twitter’da iletişim yürütecekseniz daha fazla kişiye ulaşmak, hedef kitlenizi genişletmek ve etkileşim oranlarınızı artırmak için 17:00’a doğru Tweet atabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Twitter İstatistiklerinizi Nasıl Görebilirsiniz?


İlgili İçerik; Twitter Algoritması Nasıl Çalışır?


Twitter Paylaşım Saatleri

 

Twitter En Çok Beğeni Saatleri

 

Twitter paylaşım günleri ve saatlerinde Tweet atan kullanıcıların beğeni oranlarını yükseltmek ister. Çünkü bir Tweet ne kadar beğenilirse Twitter zaman tüneline o kadar fazla kullanıcının karşısına çıkar. Bu da beğeni, takipçi ve etkileşimlerinizin artmasını beraberinde getirir.

 

Twitter paylaşım saatleri aralığında yer alan 13:00 – 15:00 saatleri arasında beğeni sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle markalar bu saat aralıklarında paylaşım yapmayı tercih etmektedir.

 

İlgili İçerik; Twitter'da Mavi Tik Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? (2023 Yeni)


Twitter En Çok Beğeni Saatleri

 

Twitter’da Etkileşim Nasıl Artırılır?

 

Tweet ne zaman atılır sorusuna yanıt arayanların en büyük amaçlarından birisi Twitter etkileşim oranlarını artırmaktadır. Twitter paylaşım günleri ve Twitter paylaşım saatleri etkileşim artırmak için oldukça önemli olsa da kullanıcıların Twitter’da etkileşim artırabilmek için kullanıcıların yapabileceği farklı şeyler de bulunmaktadır.

 
  • Twitter paylaşım saatlerinde Tweetlerinizi atarken gündemi inceleyin. Böylece gündeme uygun tweetler atarak daha fazla kişiye ulaşma şansı yakalayabilirsiniz.
  • Twitter paylaşımlarınızı yaparken #hashtagler kullanmaya özen gösterin. Hashtagler daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlayacak ve hedef kitlenizi genişletmenize yardımcı olacaktır.
  • Twitter’da paylaşım yapmak istiyorsanız viral ve popüler olan içerikleri paylaşamaya özen göstermelisiniz.
  • Sürekli olarak hedef kitlenizi ve ulaştığınız kişileri analiz edin. Bu kişilerin ne tür içerikler ile etkileşime geçtiğini takip edebilir ve sevdikleri içerik türlerinde paylaşım yapabilirsiniz.
  • Twitter’da paylaşımlarınızı 13:00 – 17:00 arasında yani Twitter paylaşım saatlerinde yapabilirsiniz.
  • Twitter’da ön plana çıkarmak istediğiniz Tweetler için reklam çalışması yapabilir ve böylece daha fazla Twitter kullanıcısına ulaşabilirsiniz.
 

Sizler de bunları önemseyerek hareket edebilir ve böylece kısa bir sürede etkileşim oranlarınızı artırabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Twitter’da Beğeni ve Takipçi Arttırmak İçin 6 İpucu


Twitter’da Etkileşim Nasıl Artırılır?

 

Dijital Pazarlama Çalışmalarınıza Ticimax ile Yön Verin

 

E-ticaret ya da e-ihracat alanında faaliyet gösteren bir firmaysanız sizler de sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısı sayesinde sitenizi kolay, hızlı ve basit bir şekilde kurarken alt yapımız içinde bulunan modül ve özellikleri de kullanabilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

 
 

Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan sosyal medya pazarlama modülleri sayesinde e-ticaret firmanızın dijital pazarlama çalışmalarına yön verebilir ve sizler de satışlarınızı artırarak e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax