Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Wordpress Nedir?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

Günümüzde dijital ortamlarda yer almak isteyen birçok kişi ve işletme kendileri için internet sitesi kurdurmaktadır. Bazı kişiler kişisel bloglar kurarken bazı kişiler ise kurumsal web siteleri ya da e-ticaret siteleri kurarak dijitale kendilerini taşımaktadır. Bir internet ya da e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin kullanabileceği birçok yöntem bulunmaktadır.

 
  • Site Yazdırma
  • Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar
  • Hazır Yazılımlar
 

Genellikle internet sitesi kurma yöntemleri olarak bilinmektedir. Site yazdırma ve açık kaynak kodlu yazılımların bir bölümü ile kişiler hem kişisel hem kurumsal hem de e-ticaret siteleri kurabilmektedir. Hazır yazılımlar ise genellikle bir e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir.

 

Birçok kişi, kurum ve e-ticaret firması tarafından kullanılan bir yazılım sistemi olan Wordpress, birçok amaca hitap eden internet sitelerini kurmak için kullanılan bir yazılımdır. Özellikle bu yazılımın özelleştirilebilir olması, dijitale kendilerini ya da işlerini yeni taşıyacak kişiler tarafından tercih edilebilir olmasını sağlamıştır.

 

Wordpress Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Wordpress Kurulumu adlı bu yazımızda sizlere Wordpress hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek bilgi edinebilir ve kendi sitenizi kurmak için ilk adımı atabilirsiniz.

 

Wordpress Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Wordpress Kurulumu

 

Wordpress Nedir?

 

Wordpress Foundation tarafından PHP programlama dili ile geliştirilen bir yayın sistemi olan Wordpress, 2003 yılında piyasaya sunulan açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Piyasaya sunulduğu tarihten itibaren Wordpress’e olan ilgi her geçen gün artış göstermiştir.

 

Özellikle eklentiler ve temalar kullanılarak basit bir düzeydeki Wordpress sitelerini geliştirmek isteyen birçok kişi kişisel blog, kurumsal web sitesi ve e-ticaret sitelerinin bir bölümünü bu açık kaynak kodlu yazılım ile geliştirmiştir.

 

İlginizi Çekebilir; Ticimax Vs Woocommerce

 

Wordpress Nedir?

 

Wordpress Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

 

Wordpress ile internet sitesi kurmak isteyen kişiler bir takım avantajlar ve dezavantajlar ile karşı karşıya kalmaktadır. Wordpress Nedir, Yeni Başlayanlar İçin Wordpress Kurulumu adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Wordpress Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • Wordpress kullanımı oldukça kolay bir yazılımdır.
  • Wordpress ile kurulan internet sitelerinin kontrolü genellikle site sahiplerindedir.
  • Wordpress ile site tasarımı yapmak isteyen kişiler belirli kodlar ve temalar kullanarak sitlerini kendi istedikleri gibi kolay bir şekilde özelleştirebilmektedir.
  • Blog siteleri için oldukça kolay bir kullanımı olan Wordpress ile kişisel blog açmak oldukça kolaydır.
  • Wordpress sitelerine işlevsellik eklemek isteyen kişi ve kurumlar wordpress pluginleri sayesinde bu işlemi kolay bir şekilde yapabilmektedir.
  • SEO, Dijital pazarlama, Mobil Uyumluluk için üretilen birçok wordpress eklentisi bulunmaktadır.
 

Wordpress ile internet sitesi kurmanın belirli avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Gelin şimdi dezavantajlara bir göz atalım;

 
  • Wordpress açık kaynak kodlu bir yazılım olduğu için bir ihtiyacınızı karşılayacak birçok plug-in bulunmaktadır. Wordpress sitelerini geliştirmek isteyen kişiler bu Plug-inler içerisinde güvenli olanlarını bulmalıdır. Bu da zaman kaybetmenize neden olacaktır.
  • Wordpress sitelerinde özelleştirme yapmak isteyen kişiler belirli yazılım çalışmaları yapmak zorundadır. Eğer yazılım bilginiz bulunmuyorsa bir yazılımcı ile çalışmanız gerekmektedir. Bu da masraflarınızın artmasına neden olmaktadır.
  • Wordpress ile internet sitesi kurmak isteyenler sitelerini daha profesyonel bir hale getirmek için wordpress temalarından yararlanmalıdır. Genellikle wordpress temaları farklı kişi ve kurumlar tarafından geliştirilmiş ve dolar ile piyasaya sunulmuştur. Bu da wordpress teması almak isteyen kişilerin masraflarının artmasına neden olacaktır.
 

Sizler de bu Wordpress avantajları ve dezavantajları hakkında karşılaştırmalar yapabilir ve bu açık kaynak kodlu yazılım ile bir internet sitesi kurup kurmamaya kolayca karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SSL Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar?

 

İlgili İçerik; Güven Damgası Nedir?

 

Wordpress Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

 

Wordpress Kurulumu İçin Hosting Seçimi

 

Wordpress sitesi kurmak isteyen kişilerin bu sitelerini barındırabileceği bir hosting seçimi yapması gerekmektedir. Hosting seçimi yaparken kişi ve işletmeler genellikle;

 
  • Hız
  • Database
  • Güvenlik
  • Yedekleme Özellikleri
  • Entegrasyon Özellikleri
  • Transfer Sayısı
  • CDN
 

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurması gerekmektedir. Genel olarak incelendiğinde Wordpress hosting seçimi yapacak olan kişilerin hosting firmalarında fiyat ve performans karşılaştırması yaptığı bilinmektedir. Sizler de fiyat performans karşılaştırması yapabilir ve wordpress için en iyi hostingi seçebilirsiniz. Çalışacağınız hosting firmasını seçerken yer sağlayıcı belgesinin olup olmadığını göz önünde bulundurabilir ve böylece güvenilir hosting firmaları ile çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Wordpress Kurulumu Hosting Nasıl Seçilmelidir

 

Wordpress Kurulumu Adım Adım

 

Wordpress ile internet sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmeler iki farklı şekilde internet sitelerini açabilmektedir.

 
  • Otomatik Kurulum
  • Manuel Kurulum
 

Wordpress sitesi kurmak için kullanılan yöntemlerdir. Wordpress Nedir, Yeni Başlayanlar İçin Wordpress Kurulumu adlı yazımızın devamını inceleyerek sizler de bu konular hakkında bilgi alabilir ve Wordpress sitenizi kendiniz kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; E-ticaret Siteleri için 5 Etkileyici Blog Konusu

 

Otomatik Kurulum

 

Wordpress sitelerini otomatik bir şekilde kurmak isteyen kişiler Hosting aldıkları firmanın internet sitesine üzerinden Wordpress kurulum işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

 
  • İlk olarak Hosting firmanızın internet sitesine giriş yapın.
  • Kullanıcı adı ve parola bilgilerinizi girerek kendi sisteminize giriş yapın.
  • Ardından barındırma hizmetleriniz içerisinde yer alan ve Wordpress kurulumu gerçekleştirmek istediğiniz sitenizin C Paneline giriş yapın.
  • C Panele giriş yaptıktan sonra Hızlı Script Kurma bölümünü bulun. Bu bölüm içerisinde Opencart, Wordpress, Joomla, Presta Shop gibi birçok internet sitesi kurma yöntemi karşınıza çıkacaktır.
  • Wordpress’i seçin ve ardından Wordpress kurulum bölümüne yönlendirilmeyi bekleyin.
  • Yönlendirme işlemi gerçekleştikten sonra Wordpress Kurma sayfasında yer alan Install ya da İndir butonuna tıklayın.
  • İlgili butona tıkladıktan sonra Wordpress sitenize giriş yapmak istediğiniz admin kullanıcı adı ve parolasını, e-mail adresini belirleyin.
  • Bu adımları tamamladıktan sonra wordpress siteniz kurulacaktır.
 

Sizler de ilgili işlemlerin ardından www.siteadiniz.com/wp-admin adresine gidebilirsiniz. Buraya giriş yaptıktan sonra kullanıcı adınız ya da e-posta adresinizi ve parolanızı girerek wordpress sitenize giriş yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; ISO Belgeleri ile Ticimax Kalitesi Tescillendi

 

İlgili İçerik; İSS (İnternet Servis Sağlayıcı) Nedir?

 
 

Wordpress Otomatik Kurulum Nasıl Yapılır

 

Manuel Wordpress Kurulumu

 

Wordpress ile internet sitesi açmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından tercih edilen bir diğer yöntem de manuel wordpress kurulumudur. Bu şekilde wordpress sitesi kurmak isteyen kişilerin ilk olarak wordpress dosyalarına ve Filezilla gibi bir FTP programına ihtiyacı bulunmaktadır. Bu programları indirirken kişi ve işletmelerin ilk olarak resmi wordpress sitesi ve Filezilla sitesi üzerinden indirme işlemlerini gerçekleştirmeye önem vermesi gerekmektedir.

 
  • FTP bağlantısı ile Wordpress kurmak için ilk olarak Filezilla programına giriş yapın.
  • FTP bağlantı bilgilerinizi girin. Bu bilgiler genellikle siteadiniz.com, veritabanı ismi, kullanıcı adı ve parolasıdır. Bu bilgileri girdikten sonra sitenize bağlanma işleminiz gerçekleşecektir.
  • Ardından wordpress internet sitesine girerek wordpress kurulum paketini indirin ve bu dosyayı açın.
  • Dosyayı açtıktan sonra tüm dosyaları Filezilla ile sistemi yükleyin.
 

Yükleme işleminizi gerçekleştirdikten sonra kurulum gerçekleştirdiğiniz domaine gidin. Bu adrese gittiğinizde wordpress kurma sayfası karşınıza çıkacaktır. Burada yer alan adımları tamamlayarak sizler de Wordpress kurulum işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2021


İlgili İçerik; İnternetten Para Kazanmak İçin Mutlaka Bilmeniz Gerekenler



Wordpress Manuel Kurulum Nasıl Yapılır

 

Sitenizi Ticimax ile Kolayca Açın

 

E-ticaret firmaları için e-ticaret alt yapıları ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax ile sizler de hızlı bir şekilde e-ticaret sitenizi açabilirsiniz. İnternet siteniz uzmanlarımız tarafından kurulduktan sonra kendi özelleştirmelerinizi yapabilir, ürünlerinizi yükleyebilir ve anında satış yapamaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax