Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Youtube SEO Rehberi; Youtube Kanalınızı Nasıl Optimize Etmelisiniz?

Güncelleme Tarihi: 02.02.2024

İçindekiler;

Youtube, 2005 yılında piyasaya sunulan bir video içerik sitesidir. İlk piyasaya sunulduğu tarihten itibaren birçok kişi tarafından kullanılan bu site Google tarafından 2006 yılında satın alınmıştır.

 

Google, Youtube’u satın aldıktan sonra bu platforma yatırım yapmaya başlamış ve youtube artık günümüzün en popüler sosyal medya platformları arasında yer almaya başlamıştır. Bir gün içerisinde milyonlarca kişi youtubeda izlemek ve öğrenmek istedikleri video içeriklere yönelik araştırmalar yapmaktadır ve kişiler ilgili aramaları sonrasında Youtube’da ön plana çıkan içerikleri izlemekte ve beğendikleri takdirde ilgili youtube kanalından haber almak için abone olmaktadır.

 

Youtube’da içerik üreten ve Youtube’dan para kazanmak isteyen kişilerin yanıt aradığı sorulardan birisi Youtube videolarımı nasıl ön plana çıkarırım sorusudur. Çünkü Youtube videoları ne kadar ön plana çıkarsa ulaşacakları kişi sayısı da o kadar artış gösterecektir. Kanal sahiplerinin paylaşımlarını ön plana çıkarabilmek için içerik kalitesi kadar önemli bir unsur olan bir diğer unsur da Youtube Seo stratejileridir.

 

Youtube’da seo çalışmaları yapan kişiler videolarını daha kolay bir şekilde ön plana çıkarabilmekte böylece youtube izlenme sayılarını arttırabilmektedir. Youtube’da video paylaşımı yapan ya da yapmak isteyen kişiler için hazırladığımız Youtube SEO Rehberi; Youtube Kanalınızı Nasıl Optimize Etmelisiniz adlı bu yazımızda sizlere Youtube seo çalışmaları hakkında bilgi vereceğiz.

 
 

Youtube SEO Rehberi; Youtube Kanalınızı Nasıl Optimize Etmelisiniz?

 
 

Youtube Seo Nedir?

 

Youtube Seo, Youtube’da bulunan videolarınızın youtube arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkmasını sağlayan optimizasyon çalışmalarına verilen isimdir.

 

Youtube Seo çalışmaları sayesinde, Youtube’da video paylaşımı yapan kişi ve işletmeler arama sonuçlarında daha fazla kişiye ulaşabilmekte, video izlenme sürelerini ve abone sayılarını daha kolay bir şekilde arttırabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Youtube Analiz Araçları Nelerdir?

 

Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Nedir


 

Youtube Seo Nasıl Yükseltilir?

 

Youtube Seo çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır.

 
  • Anahtar kelimeler
  • Rakip analizi
  • Video kalitesi
  • Video adı
  • Video başlığı
  • Küçük resimler
  • Video açıklaması
  • Hashtagler
  • Etiketler
  • Video kategorisi
  • Backlinkler
 

Youtube seo sırlamalarını etkileyen en önemli unsurlardır. Bununla beraber Youtube sıralamalarınızı arttırmaya yarayacak diğer önemli faktörler de alt yazı kullanmak ve videolarınızı oynatma listelerine eklemektir. Böylece kanalınızda yer alan videoları arama motorlarının anlayacağı şekilde düzenlemeniz ve youtube seo sıralamalarınızı arttırmanız mümkündür.



İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri


İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri



Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Nasıl Yüklenir

 

Anahtar Kelimelere Önem Verin

 

Youtube Seo çalışmaları yapmak istiyorsanız ilk önem vermeniz gereken şeylerden birisi anahtar kelimeleriniz olmalıdır. Çünkü Youtube’da bir arama gerçekleştiren kişilerin hepsi genellikle anahtar kelimeler kullanarak aramalarını gerçekleştirmektedir. Bu da Youtube’da video paylaşımı yapan kişiler için anahtar kelimeleri oldukça önemli kılmaktadır.

 

Bu nedenle Youtube içeriğinizi yazmadan ve paylaşmadan önce anahtar kelime araştırması yapmanız gerekmektedir. Genellikle anahtar kelime analizi yapacak olan kişiler;

 
  • Keyword Tool
  • Ahrefs
  • Semrush
  • Youtube Analytics
  • Keyword Tool Dominator
  • Kparser
  • Keyword Keg
 

Gibi youtube seo araçlarını kullanmakta ve video içerikleri için doğru anahtar kelimelere ulaşmaktadır. Sizler de Youtube video içeriklerinizi hazırlamadan önce içeriğinizin konusu ile ilgili olan anahtar kelimeleri bu araçları kullanarak araştırmalı ve ulaştığınız anahtar kelimelerinize hem video içeriğinizde hem de video açıklamalarınızda yer vermelisiniz.

 
  • Youtube anahtar kelime araştırması yaparken yalnızca yüksek arama hacmi olan anahtar kelimeleri seçmememeye özen göstermelisiniz. Yüksek arama hacmi olan anahtar kelimeler ile beraber düşük arama hacmi olan anahtar kelimeleri de videonuzda kullanmaya özen göstermelisiniz.
  • Youtube anahtar kelime seçimi yaparken kısa kuyruklu anahtar kelimeler ile beraber uzun kuyruklu anahtar kelimeleri de kullanmaya özen göstermelisiniz.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak Youtube için anahtar kelime araştırmalarınızı daha kolay bir şekilde yapabilir ve doğru anahtar kelimeler seçerek youtube seo stratejilerinizi güçlendirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

 

İlgili İçerik; Youtube Etkileşiminizi Arttıracak SEO Teknikleri

  
 

Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Anahtar Kelimeler

 

Rakiplerinizi Analiz Edin

 

Youtube Seo Yükseltme hakkında çalışma yapmak istiyorsanız ilk olarak yapmanız gereken şeylerden birisi rakiplerinizi analiz etmektir.

 

Her sektörde ve her sosyal medya platformunda olduğu gibi Youtube’da da içerik üreten kişilerin belirli rakipleri bulunmaktadır. Youtube kanalı olan kişi ve işletmeler Youtube seo teknikleri üzerine çalışmalar yapmadan önce ilk olarak rakip analizi yapmalıdır. Rakip analizi sayesinde kanal sahipleri;

 
  • Rakiplerinin neler ile ön plana çıktığını görecektir.
  • Youtube rakip analizi ile rakiplerinin nasıl bir pazarlama stratejisi izlediği hakkında bilgi sahibi olacaktır.
  • Youtube rakip analiziyle rakiplerin neyi nasıl yaptığını görmeniz mümkün olacaktır.
 

Sizler de bu nedenle youtube seo teknikleri için çalışma yapmadan önce rakip analizi yapmalı ve rakipleriniz hakkında bilgi almalısınız?

 

Youtube SEO Rakip Analizi

Video Kalitenizi İyileştirin

 

Youtube için video çekmek ve gelir elde etmek istiyorsanız önem vermeniz gereken unsurlardan birisi de video kalitesidir. Çünkü genellikle video izleyen kişiler kaliteli bir şekilde çekilen ve çözünürlük problemi olmayan videoları izlemeyi istemektedir. Kalitesiz bir şekilde çekilen videolar ise görüntüleme almadığı gibi kanalınızın seo çalışmalarını da olumsuz etkilemektedir.

 

Çünkü arama botları kalitesiz videolar ile karşı karşıya kaldığında, video konusu ile ilgili olan diğer videoları ön plana çıkarmakta ve sizlerin videolarını geri plana almaktadır. Bu da youtube seo çalışmalarınızı olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Sizler de youtube organik sırlamalarınızı korumak ve videolarınızın daha fazla izlenmesini istiyorsanız video kalitenize önem vermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube'da Para Kazanma Şartları 2021



Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Video Kalitesi

 

Video Adınıza Önem Verin

 

Youtube seo çalışmaları yapacak kişilerin önem vermesi gereken bir diğer konu da youtube’a video yüklerken kullanacakları video adıdır. Videonuzu yüklerken anlaşılabilir bir isimle youtube’a video yüklemeniz oldukça önemlidir. Böylece kanalınıza yüklediğiniz videoların sıralamasını yükseltecek seo çalışmalarını doğru bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Youtube video isimlerini adlandırırken e-ticaret-video-2002 gibi bir isim yerine videonuzun konu ile ilgili bilgi veren e-ticarette-satis-arttirma gibi bir isim belirleyebilir ve videonuzun botlar tarafından daha kolay bir şekilde taranmasını sağlayabilirsiniz ve böylece youtube seo sıralarınızı arttırabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; YouTube Reklamları ile Abone Sayısı Arttırma



Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Video Başlığı

 

Youtube Video Başlığınızı Seçerken Dikkatli Olun

 

Youtube video başlığı da seo çalışmalarında önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle youtube’da içerik üretecek kişilerin doğru başlıklar seçmesi oldukça önemlidir. Youtube video başlığı nasıl olmalı diyen kişiler video başlıklarını belirlerken şunları göz önünde bulundurmalıdır;

 
  • Video başlığınızı seçerken Ahrefs, SemRush, Keywordtool.İO gibi anahtar kelime analiz araçlarını kullanmanız oldukça önemlidir. Böylece youtube video başlığınızda kullanabileceğiniz anahtar kelimeler hakkında bilgi alabilirsiniz.
  • Youtube video başlığınızı belirlerken hedef kitlenizi göz önünde bulundurmalı ve hedef kitlenize uygun başlıklar seçmeye özen göstermelisiniz.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak Youtube video başlığınızı belirleyebilir ve doğru Youtube seo çalışmaları yapabilirsiniz.

 

Küçük Resimlere Önem Verin

 

Youtube seo teknikleri içerisinde önemli olan bir diğer konu da küçük resimlerdir. Çünkü kanalınızdaki videoları izlemek isteyen kişiler olarak küçük resimleri incelemekte ve ilgi çekici bir resim ile karşılaştıklarında videonuzu izlemeyi tercih etmektedir. Videonuzun ne kadar izlendiği ise seo sıralamalarınızı etkileyen önemli unsurlardan birisidir.

 

Bu nedenle youtube’da video paylaşımı yapacak olan kişilerin youtube thumbnails görsellerini profesyonel bir şekilde hazırlaması gerekmektedir. Genellikle youtube thumbnails görsellerini hazırlamak için birçok kanal sahibi Adobe Photoshop, Canva ve Adobe Light Room gibi profesyonel tasarım araçlarını kullanmaktadır. Sizler de bu araçları kullanarak thumbnails tasarımı yapabilir ve profesyonel görseller yaratarak Youtube seo stratejilerinizi güçlendirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube Kanalı Nasıl Açılır? Youtube Hesap Oluşturma ve Kanal Yönetimi

 

Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Küçük Resim Thumbnail

 

Video Açıklamalarınıza Önem Verin

 

Youtube Seo çalışmaları yapacak olan kanal sahiplerinin önem vermesi gereken konulardan birisi de Youtube Video açıklamalarıdır. Çünkü youtube seo stratejileri içerisinde yer alan video açıklamaları videolarınızın daha ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Video açıklamalarınızı yazarken;

 
  • İlk olarak anahtar kelime analizi yapmanız gerekmektedir. Anahtar kelimelerinizi seçerken kısa kuyruklu anahtar kelimeler ile beraber uzun kuyruklu anahtar kelimeleri de kullanmanız oldukça önemlidir.
  • Anahtar kelime seçiminde yalnızca yüksek arama hacmi olan anahtar kelimeler seçilmemelidir. Bunların yanına ek olarak düşük arama hacmi olan anahtar kelimelerin seçilmesi de gerekmektedir.
 

Bunları göz önünde bulundurarak anahtar kelimelerinizi seçebilirsiniz. Anahtar kelimelerinizin yer aldığı Youtube video açıklamalarınızı oluştururken kullanıcıya bilgi veren, akıcı ve merak uyandırıcı video açıklamaları oluşturarak sizler de seo stratejinizi geliştirebilir ve içeriklerinizin daha ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz.

 

Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Video Açıklamaları

 

Video Açıklamalarınızda Hashtaglere Yer verin

 

Youtube’da daha fazla izlenme elde etmek isteyen kişilerin önem vermesi gereken konulardan bir diğeri de video açıklamalarında kullanılması gereken hashtaglerdir. Günümüzde birçok kişi belirli konulardaki hashtagleri takip ederek araştırdıkları konular hakkında bilgi almayı istemektedir.

 

Bu nedenle youtube video açıklaması yazarken videonuzun konusu ile ilgili bilgi verici hashtagleri kullanmanız oldukça önemlidir. Fakat hashtaglerinizi seçerken dikkatli olmanız gerekmektedir. Seçeceğiniz hashtaglere karar vermeden önce hashtag analiz araçlarını inceleyebilir ve böylece doğru hashtag seçimi yapabilirsiniz. Doğru hashtagler sayesinde youtube’da hashtag araması gerçekleştiren kişilerin videolarınızı görmesini ve izlemesini sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SEO Analizi Nasıl Yapılır?

 

Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Hashtag

 

Video Etiketlerini Önemseyin

 

Youtube SEO çalışmaları için önemli olan bir diğer konu da video etiketleridir. Youtube video yükleme işlemleri esnasında Etiketler alanına ekleyeceğiniz tagler hem videolarınızın görüntülenmesini sağlayacak hem de seo sıralamalarını yükseltecek bir etkiye sahiptir.

 

Bu nedenle video etiketlerinizi doğru bir şekilde belirlemeniz gerekmektedir. Youtube video etiketlerini belirlemeden önce Keywordtool.İO gibi analiz araçlarını kullanarak videonuzun içeriği ile ilgili hangi anahtar kelimeler kullanılarak Youtube’da arama gerçekleştirildiğini inceleyebilirsiniz. Bu tagleri videonuza ekleyerek Youtube seo stratejilerinizi kuvvetlendirebilir ve sıralamalarınızı yükseltebilirsiniz.

 

Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Video Etiketleri

 

Video Kategorinizi Doğru Belirleyin

 

Youtube’a video yüklemesi yaparken videolarınızı ekleyebileceğiniz birçok kategori bulunmaktadır.

 
  • Film ve Animasyon
  • Arabalar ve Taşıtlar
  • Müzik
  • Evcil ve Yabani Hayvanlar
  • Spor
  • Gezi ve Etkinlikler
  • Oyun
  • Kişiler ve Bloglar
  • Komedi
  • Eğlence
  • Haber ve Politika
  • Pratik Bilgi ve Stil
  • Eğitim
  • Bilim ve Teknoloji
 

Youtube’a video yüklerken kullanabileceğiniz kategoriler olarak bilinmektedir. Youtube seo stratejileri geliştirmek için yükleyeceğiniz videonun konusuna göre ilgili bir kategori seçmeniz oldukça önemlidir. Doğru Video Kategorisi seçerek sizler de ilgili kategori aramalarında videolarınızı üst sıralara çıkarabilirsiniz. Böylece videolarınızın daha fazla izlenmesini sağlayabilir, kanalınıza abone çekebilir ve Youtube’da başarılı olabilirsiniz.

 

Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Video Kategorileri
 

Youtube Videolarınız İçin Backlink Çalışmaları Yapın

 

Youtube Seo Yükseltme arasında yer alan bir diğer SEO Tekniği de backlink çalışmalarıdır. Bir web sitesi için yapılan backlink çalışmaları kadar Youtube için yapılan backlink çalışmaları da seo sıralamalarınızı arttırmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle;

 
  • Youtube’da yer alan rakiplerinizi analiz edin.
  • Rakiplerinizin backlink aldıkları internet sitelerini bulun.
  • Sizler de Youtube videolarınız için rakiplerinizin backlink aldığı internet siteleri üzerinden backlink alın.
  • Backlink alırken backlink alacağınız internet sitesinin sektörünüzle ilgili olmasına önem verin.
 

Böylece Youtube videolarınızın otoritesini arttırabilir ve sıralamalarda ön plana çıkabilirsiniz. Sıralamalarda ön plana çıkarak Youtube videolarınızın görünürlüğünü ve etkileşimlerini arttırabilirsiniz.

 
Youtube SEO Video Backlink Çalışmaları

 

Youtube Videolarınızda Alt Yazı Kullanın

 

Youtube SEO Stratejilerinde önemli olan bir diğer nokta da alt yazılardır. Youtube’a video yükleyecek kişilerin videolarına .SRT uzantısı olan alt yazılar eklemesi seo stratejilerini güçlendirmek için oldukça önemlidir.

 

Youtube Video Alt Yazısı ekleme işlemi sayesinde videolarınızı ön plana çıkarmanız ve youtube sıralamalarını iyileştirmeniz mümkündür. Youtube alt yazı ekleme işleminizi videonuzun alt yazılar bölümünden yapabilir ve istediğiniz takdirde Almanca, İngilizce ve Fransızca gibi herhangi bir dilde de alt yazılar ekleyebilirsiniz.

 

Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Video Altyazı

 

Videolarınızı Oynatma Listelerine Ekleyin

 

Youtube için belirli konularda videolar çekiyorsanız videolarınız için oynatma listeleri oluşturmanız seo stratejilerinizi güçlendirmenizi sağlayacaktır.

 

Örneğin; E-ticaret ile ilgili youtube kanallarından birisi olduğunuzu düşünelim.

 
  • E-ticaret nedir
  • E-ticaret nasıl yapılır
  • E-ticaret sitesi kurmak için gerekenler
  • E-ticaret pazaryerleri
 

Gibi konulardaki videolarını Youtube Oynatma listelerine ekleyerek kullanıcıların daha fazla içeriğinizi görmesini sağlayabilirsiniz. Böylece Kanalınızın Seo Stratejilerini güçlendirebilir ve videolarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

 

Youtube SEO Arama Motoru Optimizasyonu Listesi

 

Ticimax ile SEO Çalışmalarınızı Hızlı Bir Şekilde Yapın

 

E-ticaret firmaları için e-ticaret çözümleri ve e-ticaret alt yapıları sağlayan Ticimax’ın e-ticaret alt yapılarını kullanarak sizler de SEO çalışmalarınızı daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarında bulunan en gelişmiş SEO modülünü kullanabilir ve e-ticaret sitenizde arama motoru optimizasyonuna yönelik çalışmalar yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax