Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Babalar Gününde Satışlarınızı Arttıracak Pazarlama Stratejileri

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmaları için babalar günü, anneler günü, sevgililer günü ve Blackfriday gibi önemli gün ve haftalar bulunmaktadır. Genellikle firmalar bu dönemlerde kampanyalar düzenleyerek satışlarını arttırabilmektedir.

 

Özel günlerde kampanya yönetimi ve pazarlama çalışmalarını doğru bir şekilde yürütebilen birçok firmanın bu dönemlerde potansiyel müşterilerini mevcut müşterilere, mevcut müşterilerini ise sadık müşterilere çevirebildiği bilinmektedir.

 

Babalar günü e-ticaret firmaları için önemli bir gün olduğu için bu dönemde babalar günü kampanyaları düzenleyecek e-ticaret firmalarının belirli satış arttırma stratejileri uygulaması gerekmektedir. Genellikle babalar gününde satışlarını arttırmak isteyen firmalar;

 
  • Dijital Pazarlama Çalışmaları
  • Müşteri Hizmetleri
  • Sosyal Medya Hesap Yönetimi
 

Gibi alanlarda çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaları yapmak isteyen e-ticaret firmalarının belirli unsurları göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 

Babalar Gününde Satışlarınızı Arttıracak Pazarlama Stratejileri adlı bu yazımızda sizlere babalar günü kampanyalarınızda ne tür pazarlama stratejileri yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Bununla beraber bu çalışmaları yaparken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine yönelik belirli ipuçlarını sizlerle paylaşacağız. Siz de bu yazımızı okuyarak Babalar Günü satış stratejilerini öğrenebilir ve bu stratejileri uygulayarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Babalar Günü Satışlarınızı Arttıracak Stratejiler

 

Babalar Günü Dijital Pazarlama Stratejileri

 

Babalar günü kampanyaları düzenleyen e-ticaret firmalarının en önem verdiği pazarlama yöntemi dijital pazarlamadır. Genellikle dijital pazarlamanın sağladığı imkanlar sayesinde e-ticaret firmaları ürün, hizmet ve kampanyalarını daha fazla kişiye ulaştırabilmekte ve böylece satışlarını arttırmaktadır. Babalar gününe özel pazarlama teknikleri ile satış arttırmak isteyen firmalar;

 
  • Google Adwords
  • SEO
  • E-mail Pazarlama
  • SMS Pazarlama
  • Sosyal Medya Reklamları
  • İnfluencer Marketing
  • İçerik Pazarlaması
 

Alanlarında çalışmalar yapmaktadır. İşletmelerin bu pazarlama türleri ile satışlarını arttırmak için her pazarlama türüne özel dikkat etmesi gereken önemli unsurlar bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber bu unsurlara bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Planı Hazırlamak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; 2023'de Sosyal Medya Etkileşimlerinizi Arttıracak Stratejiler

 

Babalar Günü Dijital Pazarlama Stratejiler

 

Google Adwords Çalışmaları

 

Babalar günü kampanyalarını daha fazla kişiye ulaştırmak ve ürün satışı gerçekleştirmek isteyen işletmelerin ilk yaptığı çalışmalardan biri Google Adwords çalışmalarıdır. Genellikle işletmeler Google Adwords reklamları ile e-ticaret sitelerine ziyaretçi çekebilmek için;

 
  • Arama Ağı
  • Mobil Uygulama
  • Video Reklamlar
  • Görüntülü Alışveriş Reklamları
  • Metin Reklamlar
 

Gibi reklam türleri için Reklamlar vermektedir. Babalar günü reklamları için Google Adwords’ü tercih eden e-ticaret firmalarının ilk dikkat etmesi gereken şeylerden biri hedef kitleleridir. Genellikle e-ticaret firmaları;

 
  • Yaşanılan yer
  • Yaş ve Cinsiyet
  • Alışveriş alışkanlıkları
  • İlgili alanları
 

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak hedef kitlelerini sınıflandırmaktadır. Bunun sonrasında işletmeler belirli anahtar kelimelerde arama yapan kişilere ulaşmak için;

 
  • Babalar günü indirimleri
  • Babalar günü kampanyaları
  • Babalar günü alışveriş kampanyaları
 

Gibi anahtar kelimeler sayesinde bu konularda internetten arama yapan kişileri hedeflemektedir. Bunun sonrasında e-ticaret firmalarının yapması gereken en önemli şey bir reklam bütçesi belirlemektedir. Firmalar genellikle bütçe belirlerken en uygun bütçe ile daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflemektedir.

 

Sizler de ürün, hizmet ve babalar günü kampanyalarınızı oluştururken bu unsurları göz önünde bulundurabilir ve doğru Google Adwords reklamları vererek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Tag Manager Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; Google Trends Nedir, Nasıl Kullanılır?



Babalar Günü Adwords Stratejiler

 

SEO Çalışmaları

 

Günümüzde internetten alışveriş yapmak isteyen milyonlarca kişi ilk aramalarını Google’da gerçekleştiriyor. İnsanlar arama motorlarında çalışmalar yaparken genellikle belirli anahtar kelimeler kullanıyor. E-ticaret firmaları da bu anahtar kelimelere özel kampanyalar, ürünler ve hizmetler sayfaları oluşturarak bu kişilere ulaşabiliyor. Fakat e-ticaret firmalarının SEO çalışmaları yaparken göz önünde bulundurması gereken birçok unsur bulunuyor. Gelin bunlara babalar günü kampanyaları nezdinde bir göz atalım.

 
  • Anahtar Kelime Analizi; Babalar günü kampanyaları için SEO Çalışmaları yapmak isteyen e-ticaret firmalarının ilk yapması gereken şeylerden biri anahtar kelime araştırması. Anahtar kelime analizi e-ticaret firmalarının hangi sayfaları oluşturması gerektiğini ve bu sayfaları güçlendirmek için yapılması gereken çalışmaları gösteriyor.
 

Genellikle babalar günü indirimleri, babalar günü kampanyaları, babalar günü alışveriş kampanyaları, babalar günü kıyafet kampanyaları gibi anahtar kelimeler babalar için hediye almak isteyen kişiler tarafından en çok kullanılan kelimeler. Bu kelimelerde yaratılan sayfalar üzerine çalışmalar yapıldığında ise firmaların hedef kitlelerine hızlıca ulaştığını söylemek mümkün.

 
  • İçerik Üretimi; E-ticaret firmalarının anahtar kelime analizi yaptıktan sonra yapması gereken başka bir şey ise içerik üretimi. Genellikle Google botları anahtar kelime ve içerik kalitesini göz önünde bulundurarak sayfaları sıralandırdığı için babalar günü kampanya sayfaları için içerik üretirken e-ticaret firmalarının kaliteli içerikler üretmeye özen göstermesi gerekiyor.
 

Sizler de babalar günü kampanya sayfalarınız için içerik üretirken bunları göz önünde bulundurmalı ve Google’da üst sıralarda yer almaya çalışmalısınız.

 
  • Optimizasyon Çalışmaları; Babalar günü kampanya sayfalarını Google’da ilk sayfaya çıkarmak isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken bir diğer konu ise optimizasyon çalışmaları. Genellikle işletmeler Görsel Optimizasyonu, CSS ve JavaScript kodları küçültme gibi alanlarda çalışmalar yaparak e-ticaret sitelerinin yüklenme sürelerini azaltıyor. Bu da firmaların Google sıralamalarını olumlu etkiliyor.
  • Backlink Çalışmaları; Babalar günü kampanya sayfaları yaratan işletmelerin dikkat etmesi gereken başka bir nokta ise backlinkler. Babalar günü indirim sayfaları için backlink almak isteyen e-ticaret firmalarının dikkat etmesi gereken en önemli şey iyi siteler üzerinden backlink almak. Aksi halde spam veya otomatik backlinkler alındığında firmaların babalar günü indirim sayfalarının kalitesi düşüyor.
 

Babalar gününe özel pazarlama teknikleri üzerine çalışmalar yapacaksanız sizler de bunları göz önünde bulundurabilir ve buna yönelik SEO çalışmaları yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Babalar Gününde Kargo Yönetimi İpuçları

 

İlgili İçerik; Google Ads Hedef Kitle Belirleme İpuçları



Babalar Günü SEO Çalışmaları

 

E-mail Marketing Çalışmaları

 

E-mail marketing çalışmaları babalar günü pazarlama stratejileri arasında oldukça önemli bir pazarlama türüdür. Genellikle e-mail marketingde etkileşim süresi kısa ve dönüşüm oranı yüksek olduğu için e-ticaret firmaları tarafından oldukça tercih edilmektedir. Babalar günü kampanyaları düzenleyen ve e-mail marketing çalışmaları yapmak isteyen e-ticaret firmalarının dikkat etmesi gereken önemli unsurlar bulunmaktadır.

 
  • İlk olarak firmalar e-mail pazarlama da babalar günü kampanyalarını duyururken ilgi çekici bir başlık ile e-mail atmaya özen göstermelidir.
  • E-mail konusu iyi bir şekilde tasarlandıktan sonra e-mail içeriği hakkında çalışmalar yapılmalıdır.
  • Babalar günü kampanyalarınızı duyurmak için e-mail metni hazırlarken akıcı, özgün ve merak uyandırıcı olunmalıdır. Böylece e-ticaret sitenizin ziyaretçi sayısı ve dönüşüm oranları artacaktır.
  • E-mail metninde call to action metinleri ile alıcılar harekete geçirilmelidir.
  • E-mailde kullanılacak fotoğraf ve bannerlar profesyonel bir şekilde oluşturulmalıdır. Profesyonel fotoğraf ve ürün çekimlerinin yanı sıra fotoğraf düzenleme uygulamaları ile kullanacağınız fotoğrafları kusursuzlaştırmanız oldukça önemlidir.
  • Babalar günü hediye kampanyaları mailiniz içerisinde firmanızın sosyal medya hesaplarını ve iletişim seçeneklerini paylaşmanız müşterilerinize güven verecektir .
 

Özel günlerde satış arttırma yöntemleri arasında bulunan e-mail pazarlama ile sizler de satışlarınızı arttırmak istiyorsanız bunları göz önünde bulundurabilirsiniz. Böylece kusursuz bir şekilde e-mail marketing yapabilir ve hem ziyaretçi sayınızı hem de dönüşüm oranlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik



Babalar Günü E-mail Marketing Çalışmaları

 

SMS Pazarlaması

 

Babalar Gününde Satışlarınızı Arttıracak Pazarlama Stratejileri arasında yer alan bir başka pazarlama stratejisi de SMS Pazarlaması’dır. SMS Pazarlama stratejilerinin geri dönüş oranı oldukça yüksek olduğu için e-ticaret firmaları genellikle SMS Pazarlaması ile ürün ve kampanyalarını tanıtmaya önem vermelidir. Babalar günü hediyeleri için kampanya düzenleyen e-ticaret firmaları SMS Pazarlama yapacaksa şunları göz önünde bulundurmalıdır;

 
  • Yalnızca 160 karakter ile pazarlama yapacağınızı unutmayın.
  • Ürün ve kampanyalarınız ile ilgili kısa bilgiler verin.
  • E-ticaret sitenize yönlendirirken ölçümleme yapabilmek ve karakter kullanımını azaltmak için bit.ly gibi internet siteleri üzerinden linklerinizi kısaltın.
  • SMSlerinizde kullanıcı harekete geçirmeye yönelik cümleler kullanmaya özen gösterin.
  • Özgün ve akıcı olmaya özen gösterin.
 

Böylece SMS Pazarlaması yaptığınız kişileri daha kolay bir şekilde etkileyebilir ve pazarlama çalışmalarınızın başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri

 


Babalar Günü SMS Pazarlama Çalışmaları

 

Sosyal Medya Reklamları

 

Sosyal medya kullanımının her geçen gün artış göstermesi e-ticaret firmalarının ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı için sosyal medya platformlarını kullanmasını beraberinde getirdi. Günümüzde herhangi bir kampanyaya yönelik tanıtım yapmak isteyen milyonlarca e-ticaret firmasının ilk tercih ettiği platformlar Instagram, Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya platformlarıdır.

 

İşletmeler bu platformlarda tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapmadan önce belirli unsurları göz önünde bulundurmalı ve bunlara uygun bir şekilde pazarlama çalışmayı yapmaya özen göstermelidir. Babalar günü kampanyaları için sosyal medya pazarlaması yapacak işletmelerin dikkat etmesi gereken önemli unsurlar şunlardır;

 
  • Her sosyal medya platformunun birbirinden farklı dinamiği olduğunu göz önünde bulundurun ve platformlara uygun bir şekilde babalar günü kampanyalarınızı tanıtmayı unutmayın.
  • Sosyal medya platformlarının görsek ve video boyutları birbirinden farklılık gösterdiği için reklam ve pazarlama videoları çekerken her platformun görsel ve video boyutlarına uygun içerikler çıkarmaya önem verin.
  • Babalar günü için hediye kampanyaları düzenleyecekseniz kampanya görsellerinizde yazı kullanımına özen gösterin. Genellikle görsellerinizde %10 oranında yazı kullanılması gerektiğini unutmayın ve bu yazının çarpıcı olmasını sağlayın.
  • Post metinlerinizde takipçilerinize kampanyalarınız hakkında bilgi verin, call to action metinleri kullanın ve bununla beraber metnin sonunda hashtag kullanımına önem verin. Bu kampanyalarınızın ulaşacağı kişi sayısını olumlu bir şekilde etkileyecektir.
  • Kampanyalarınız için bütçe belirlerken rakiplerinizi analiz edin. Babalar günü kampanyalarında nasıl bir strateji izlediklerini gözlemleyin.
  • Rakip analizinizi yaptıktan sonra babalar günü sosyal medya reklamlarınız için bir bütçe belirleyin. Bütçenizi belirlerken ulaşmak istediğiniz kişi sayısı, gösterim sayınız ve reklam verme amacınız gibi birçok unsuru göz önünde bulundurun.
  • Reklamınızı verdikten sonra bu reklamı gözlemleyin. Reklamda ters giden bir durum söz konusuysa bunlar ile ilgili aksiyonları hızlı bir şekilde alın aksi halde kampanyanız başarısız sonuçlanacaktır.
  • Babalar günü için sosyal medya reklamlarınız bittiğinde reklam sonuçlarını analiz edin ve bu analizleri göz önünde bulundurarak bir sonraki dönemde neler yapmanız gerektiğine karar verin. Böylece daha hızlı karar alabilir ve bir sonraki sosyal medya kampanyanızı daha planlı bir şekilde yapabilirsiniz.
 

Babalar günü için sosyal medya kampanyalarınızda bunları göz önünde bulundurabilirsiniz. Böylece ürün ve hizmetleriniz için sosyal medya reklamları verirken daha başarılı sonuçlar alabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Hesaplarınızı Babalar Gününe Hazırlamanız için 7 İpucu

 

Babalar Günü Sosyal Medya Reklamları

 

Influencer Marketing Çalışmaları Yapın

 

Son dönemlerde hayatımıza giren ve oldukça önemli bir hale gelen başka bir pazarlama tekniği ise Influencer marketingdir. Genellikle ürün ve hizmet tanıtımı için Instagram’da yoğun bir şekilde kullanılan Influencer Marketing, markaların bilinirliklerini, ziyaretçi sayılarını, etkileşim ve dönüşüm oranlarını arttırmak için oldukça etkilidir. Günümüzde birçok e-ticaret firması kampanya dönemlerinde Influencer marketing çalışmaları yapmaktadır.

 

Anneler günü, sevgililer günü ve babalar günü gibi özel günler markaların en çok Influencer marketing çalışması yaptığı dönemlerin başında gelmektedir. Babalar günü için Influencer marketing çalışmaları yapmak istiyorsanız;

 
  • İlk olarak hedef kitlenizi analiz edin ve hedef kitlenizi gruplandırın. Bu gruplar içerisinden kimlere ulaşmak istediğinize karar verin.
  • Babalar günü Influencer marketing çalışmaları için Influencer olarak çalışmalar yürüten kişiler ile iletişime geçin. Bununla beraber Influencerlar ile Instagram üzerinden kendiniz de iletişime geçebilirsiniz.
  • Influencerlar ile iletişime geçtikten sonra hedef kitleleri ile ilgili bilgi alın ve takipçi analizlerini isteyin.
  • Influencerlar’ın daha önce düzenlediği bir reklam kampanyası varsa bu kampanyaların raporlarını ve sonuçlarını da isteyebilirsiniz.
 

Babalar günü hediye kampanyalarınız için ilgili çalışacağınız Influencer’a daha doğru bir şekilde karar verebilirsiniz. Böylece babalar günü hediye kampanyalarınız için başarılı Influencer marketing çalışmaları yapabilirsiniz.

 
 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

İlgili İçerik; Influencerlara Yeni Vergi Düzenlemesi



Babalar Günü Influencer Marketing Çalışmaları

 

İçerik Pazarlaması

 

Babalar günü kampanyalarını ön plana çıkarmak isteyen e-ticaret firmalarının yaptığı bir diğer çalışma ise içerik pazarlamasıdır. Genellikle e-ticaret firmaları belirli konularda fikir edinmek isteyen ve araştırma yapan hedef kitlelerine ulaşmak için içerik pazarlaması yapmaktadır. E-ticaret firmaları içerik pazarlaması yaparken;

 
  • Babalar günü için hediye önerileri
  • Babalar günü hediyesi almak isteyen bilmesi gerekenler
  • En çok satılan babalar günü hediyeleri
  • Babalar gününde yapabileceğiz 10 şey
 

Gibi içerikler üretmekte ve bunları bloglarında paylaşarak hedef kitlelerinde yer alan kişilerin belirli konularda bilgi almasını sağlamaktadır. Böylece işletmeler babalar günü kampanyaları döneminde hem ziyaretçi sayılarını hem de dönüşüm oranlarını arttırmaktadır. Sizler de babalar günü hediye kampanyalarınız için içerik pazarlaması çalışması yapabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Babalar Günü Öncesi İşinize Yarayacak 5 Reklam Tekniği



Babalar Günü İçerik Pazarlama Çalışmaları

 

Babalar Günü’nde İletişim Servislerini Ön Planda Tutun

 

Babalar günü hediyeleri satan e-ticaret firmalarının babalar günü kampanyalarında müşteri memnuniyetini ön planda tutması oldukça önemlidir. Müşteri memnuniyetine önem vermek isteyen e-ticaret firmalarının iletişim servislerinde yapacağı düzenlemeler bunu sağlamak için oldukça önemlidir. Genellikle e-ticaret firmalarının iletişim servislerine yönelik yaptığı belirli çalışmalar vardır. Babalar günü kampanyaları için e-ticaret firmalarının yapması gereken düzenlemeler şunladır;

 
  • E-ticaret sitenize canlı destek araçlarını ekleyin. Canlı destek araçları sayesinde herhangi bir konuda firmanızla iletişime geçmek isteyen kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve yaptığınız satışları arttırabilirsiniz.
  • Firmanızın iletişim sayfasına müşteri hizmetleri numarası, iletişim formu gibi önemli unsurları ekleyin. Böylece müşterilerinizin farklı kanallar aracılığıyla firmanıza ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Babalar günü kampanyalarınız için ödeme yöntemleri, teslimat süreçleri gibi özellikleri gösteren sık sorular sayfası oluşturun. Sık sorulan sorular sayfası sayesinde müşterilerinizin belirli konularda hızlıca bilgi almasını sağlayabilirsiniz.
  • Sosyal medya hesaplarınıza moderasyon süreçlerine önem verin. Moderasyon süreçlerini hızlı bir şekilde yöneterek babalar günü kampanyalarında satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

Sizler de e-ticaret sitenizin iletişim servislerinde bu tür düzenlemeler yapabilir ve müşterileriniz ile hızlı bir şekilde iletişime geçerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Babalar Günü İletişim Servislerine Önem Verin

 

Babalar Gününde Kampanya Düzenleyeceğiniz Ürünleri Belirleyin

 

E-ticaret firmalarının babalar günü kampanyaları düzenleyeceği ürünlere karar vermesi gerekir. Çünkü kampanyalara dahil edilen ürünler sayesinde e-ticaret firmalarının satışları hızlı bir şekilde artış göstermektedir. Bu nedenle işletmeler babalar günü kampanyaları öncesinde;

 
  • En çok satılan babalar günü hediyeleri
  • En çok favoriye eklenen ürünler
  • Sepete en çok eklenen ürünler
 

Gibi ürün grupları çıkarmalıdır. Böylece firmalar en çok talebin olduğu ürünleri kampanyalarına dahil ederek daha hızlı bir şekilde satış yapabilmektedir. Bununla beraber e-ticaret firmaları en çok satılan babalar günü hediyelerini veya en çok talep gören babalar günü kampanyalarını da göz önünde bulundurmalıdır. Genellikle babalar gününde;

 
  • Kıyafet
  • Ayakkabı
  • Saat
  • Parfüm
  • Kişiselleştirilmiş ürünler
  • Telefon ve telefon aksesuarları
 

Gibi ürünlere olan talepler oldukça fazladır. E-ticaret firmaları babalar günü kampanyaları için bu ürün gruplarını içeren kampanyalar düzenlemeyi göz önünde bulundurmalı ve kampanyaları sayesinde satış arttırmayı hedeflemelidir.

 

Babalar Günü Kampanyalı Ürün Belirleme

 

Sosyal Medya Hesaplarınızı Önemseyin

 

Babalar günü gibi özel kampanya dönemlerinde e-ticaret firmalarının sosyal medya hesaplarına oldukça fazla önem vermesi gerekir. Çünkü sosyal medya platformlarının kullanımın artması ürün ve hizmet tanıtımlarının bu platformlara kaymasını beraberinde getirmiştir ve e-ticaret firmalarının kampanyalarını sosyal medya platformlarından yönetmeleri satışlarını arttırmada yardımcı olmaktadır.

 

Babalar günü kampanyalarınız için sosyal medya hesaplarınızı yönetirken belirli unsurları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

 
  • Her sosyal medya platformunun farklı bir dinamiği olduğu için e-ticaret firmaları babalar günü kampanyaları için sosyal medya yönetimi yaparken ilk olarak bu dinamiklere uygun hareket etmelidir.
  • Babalar günü kampanyaları için babalar günü duygusunu yansıtan paylaşımlar ve konseptler oldukça önemlidir.
  • Firmalar paylaşımlarını çeşitlendirmelidir. Hikâyeler, görseller, videolar, çekiliş ve yarışmalar kullanabileceğiniz içerik türlerinden bazılarıdır.
  • İçerikleriniz için görsel ve video oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri de görsel boyutlarıdır. Her sosyal medya platformunun görsel boyutları birbirinden farklılaştığı için e-ticaret firmalarının her platformun görsel boyutlarını göz önünde bulundurması ve platforma göre içerik üretmesi gerekmektedir.
  • Sosyal medya hesap yönetimi yapılırken yorum, beğeni ve mesajlar oldukça iyi takip edilmelidir. Böylece e-ticaret firmalarının potansiyel müşterilerini mevcut müşterilere dönüştürmesi kolaylaşmaktadır.
 

Sizler de babalar günü kampanyalarınız için sosyal medya hesap yönetimi yaparken bunları göz önünde bulundurabilir ve satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2023 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

Babalar Günü Sosyal Medya Hesap Yonetimi

 

Çekilişler Düzenleyin

 

Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında takipçi, beğeni, etkileşim ve satış arttırmak için e-ticaret firmaları tarafından kullanılan yöntemlerden biri de çekilişlerdir. Kampanya dönemlerinde daha çok tercih edilen çekilişler sayesinde e-ticaret firmalarının satışlarını hızlı bir şekilde arttırdığı bilinmektedir.

 

Genellikle e-ticaret firmaları çekiliş düzenlerken;

 
  • Takip etme
  • Arkadaş etiketleme
  • Yorum yapma
  • Kaydetme
 

Gibi koşullar koyarak çekilişlerini düzenlemektedir. Çekiliş gününde ise tüm koşulları sağlayan kişiler arasından kura ile seçilen bir kişiye ürün veya hizmet hediye edilmektedir. Sizler de babalar günü kampanyalarınızı daha fazla kişiye ulaştırmak için babalar gününe özel çekilişler düzenleyebilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilerin büyük bölümüne ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Babalar Günü Çekilişler Düzenleyin

 

Yarışma Düzenlemeye Önem Verin

 

Babalar günü, anneler günü ve sevgililer günü gibi kampanya dönemlerinde e-ticaret firmalarının hedef kitlelerine ulaşmak için yaptığı çalışmalardan bir diğeri de yarışmalardır. Genellikle özel günlere uygun konseptler ile yarışmalar düzenleyen e-ticaret firmalarının bu dönemde satışlarını ve marka bilinirliklerini arttırdıkları bilinmektedir. Firmalar yarışmalar düzenlerken;

 
  • İlk olarak yarışma fikri bulmalıdır. Genellikle en çok düzenlenen yarışma türleri fotoğraf paylaşımı, beğeni alma, yorum yapma yarışmalarıdır.
  • Düzenlenecek yarışmanın nasıl kurgulandığını ve nereden yapılacağına karar vermelidir.
  • Firmalar bu yarışmalar için belirli kurallar ve ödüller belirlemektedir.
  • Sonrasında yarışmayı duyurarak yarışmayı başlatmaktadır.
 

Sizler de e-ticaret firmanızın, ürün ve hizmetlerinizin, kampanyalarınızın daha fazla görünür olmasını sağlamak için babalar gününe özel yarışmalar düzenleyebilir ve hedef kitlenize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Babalar Günü Yarışmalar Düzlenleyin

 

Hashtag Kullanımına Önem Verin

 

Bir kelimenin başına # işareti getirilerek kullanılan hashtagler artık Instagram, youtube, twitter ve facebook gibi sosyal medya platformlarında oldukça önemli bir hale geldi. E-ticaret firmaları ürün ve hizmetlerini tanıtmak, dikkat çekmek amaçları ile hashtag kullanımına oldukça önem veriyor. Babalar günü kampanyalarını daha görünür hale getirmek isteyen e-ticaret firmalarının da hashtaglere oldukça önem vermesi gerekiyor.

 

Babalar günü sosyal medya paylaşımlarında hashtag kullanacak işletmelerin belirli şeyleri göz önünde bulundurması gerekiyor.

 
  • Babalar günü hashtaglerini analiz edin. Bu analizi hashtag analiz araçları sayesinde çok kolay yapabilirsiniz.
  • Hashtag kullanımınıza karar verirken popüler hashtaglerin yanı sıra çok popüler olmayan hashtagleri de kullanmaya özen gösterin.
  • #babalargunu #babalaricinhediye #babalargunuindirimleri #babalargunutelefon gibi hashtaglerinizi çeşitlendirin.
  • Kısa kuyruklu hashtagler kullanırken uzun kuyruklu hashtagleri de kullanmaya özen gösterin.
 

Hashtag kullanımı sayesinde hedef kitlenizde yer alan daha fazla kişiye ulaşabilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz. Babalar günü için hediye satışlarını arttırmak istiyorsanız sizler de buna önem vermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Hashtag Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

Babalar Günü Hashtag Kullanımı

 

Babalar Güne Özel Landing Page Hazırlayın

 

Landing pageler, yani açılış sayfaları e-ticaret firmaları için oldukça önemli sayfalardır. Genellikle markalar babalar günü kampanyalarını daha görünür kılmak ve e-ticaret sitelerine gelen ziyaretçileri ölçümlemek için özel landing pageler oluşturmaktadır. Babalar günü kampanya hazırlıkları yapan e-ticaret firmalarının bu kampanyalara özel landing pageler oluşturması da oldukça önemlidir.

 

Babalar günü landing pagelerinizi oluştururken şunları göz önünde bulundurabilirsiniz;

 
  • Landing pagelerinizde kullanacağınız kampanya görsellerinde babalar günü ruhunu yansıtmaya çalışın.
  • Sayfa tasarımlarınızı yaparken babalar gününe özel konseptler yaratın.
  • Landing pageleriniz için babalar günü kampanyaları, babalar günü indirimleri gibi anahtar kelimelerde seo çalışmaları yapın.
  • Hedef kitlenizde yer alan kişileri harekete geçirmek için call to action metinlerinden yararlanın.
  • Müşterilerinizin daha kolay bilgi alabilmesi için iletişim formları, sık sorulan sorular gibi alanlara bu sayfada yer verin.
  • Kullanıcı deneyimini landing pagelerinizde oldukça çok önemseyin.
 

Böylece sizler de babalar günü için doğru landing pageler oluşturabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Landing Page Nedir, Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Babalar Günü Özel Landing Page

 

Babalar Gününe Özel İndirim ve Promosyonlardan Yararlanın

 

E-ticaret firmalarının satışlarını arttırmak için yaptığı çalışmalardan bir diğeri de özel indirim ve promosyon çalışmalarıdır. Babalar gününe özel promosyonlar ve indirimler yapan e-ticaret firmaları hem hedef kitlelerini daha kolay etkilemekte hem de satışlarını hızlı bir şekilde arttırmaktadır. E-ticaret firmanızın babalar günü kampanyaları için;

 
  • 3 AL 2 Öde
  • 100 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
  • X ürünü alana Y ürünü bedava
  • X ürününü alana Y ürününde %10 – 5TL İndirim
 

Gibi e-ticarette en çok kullanılan kampanya türlerinden yararlanarak kampanyalar düzenleyebilir ve sizler de satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Babalar Gününe Hazırlanırken E-ticaret Sitelerinin Dikkat Etmesi Gerekenler

 

Babalar Günü Özel İndirim ve Kampanyalar

 

Babalar Günü’nde Ticimax Farkını Anlayın

 

Babalar günü kampanyaları ile satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de;

 
  • Babalar gününe özel dijital pazarlama çalışmalarınızı hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Alt yapılarımız içerisinde bulunan pazarlama modülleri ile kampanyalarınızı kolayca ölçümleyebilirsiniz.
  • Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan 250’den fazla kampanya türü sayesinde kampanyalarınızı hızlı bir şekilde belirleyebilirsiniz.
 

Sizler de Ticimax sayesinde babalar günü hediye kampanyaları ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax