Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Bireysel Olarak İnternetten Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Günümüzde internetten satış yapmak isteyen kişi sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Bu sayının artmasının ardında ise e-ticaret sektörünün sürekli büyüyen sektörler arasında bulunması yer alıyor. E-ticaret’in her dönem artan hacminden yararlanamak isteyen birçok yeni girişimci bireysel olarak internetten satış yapmaya başlıyor. Bununla beraber fiziksel mağazalarda satış yapan birçok işletme de işlerini dijital ortamlara taşıyarak internetten satış yapmaya başlıyor.

 

E-ticaret sektörüne adım atmak isteyen işletmelerin sektörde başarılı olabilmeleri için ise e-ticaret teşvikleri, şirket kurulumu, iş planı hazırlama, e-ticaret alt yapısı seçimi vb. e-ticaret ile ilgili konularda bilgi sahibi olması gerekiyor. Kişi ve işletmeler bu tür konular hakkında bilgi sahibi olmadıklarında ise e-ticaret süreçlerini yönetmekte zorlanıyor ve bu nedenle e-ticarette başarısızlıklar ile karşı karşıya kalıyor.

 

İnternetten satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız Bireysel Olarak İnternetten Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret ile ilgili birçok konu hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak bireysel olarak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Bireysel Olarak İnternetten Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler

 

E-ticaret Hibe ve Desteklerinden Yararlanın

 

Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ve Destekleme İdaresi Başkanlığı yani hepimizin bildiği adıyla KOSGEB, e-ticaret firmalarının yararlanabileceği birçok hibe ve destek programı hazırlamaktadır.

 
  • Geleneksel girişimci destekleri
  • İleri girişimci destekleri
  • İş planı destek programları
  • Girişimcilik destek programı
 

KOSGEB tarafından işletmelere ve girişimcilere verilen başlıca destekler olarak bilinmektedir. Fakat bu hibe ve desteklerden yararlanmak isteyen işletmeler şirket kuruluşundan önce geleneksel girişimci ve ileri girişimci eğitimlerini tamamlamalıdır. Aksi halde bu eğitimleri tamamlamadan şirket kuruluşu yapan işletmeler ilgili hibe ve desteklerden yararlanamamaktadır.

 

Sizler de bireysel internetten satış yaparken KOSGEB Hibe ve Desteklerinden yararlanmayı düşünüyorsanız ilk olarak ilgili eğitimleri ve sertifikaları almaya özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır?

 

Bireysel Olarak İnternetten Satış Hibe ve Destekler

 

E-ticaret için Şirket Kuruluşu

 

Bireysel olarak internetten satış yapmak isteyen kişilerin e-ticaret yapabilmek için şirket kurmaları gerekmektedir. Çünkü e-ticaret ile internetten satılan her ürün için fatura kesmeniz ve devlete belirli vergiler ödemeniz gerekmektedir. Bununla beraber faturasız olarak satılan ürünler için işletmeler ağır cezalarla karşı karşıya kalabilmektedir. Bu nedenle e-ticaret yapmak istiyorum diyen kişilerin şirket kurmaya özen göstermesi gerekir.

 

E-ticaret için şirket kuruluşu yapacak olan kişiler; sermayelerini ve hedeflerini göz önünde bulundurarak şahıs, limited ve anonim şirket türlerinden birini seçerek şirket kuruluşlarını gerçekleştirir. Birçok işletme şirket kuruluşu esnasında E-ticaret Nace Kodu Olan; 47.91.14 Nace kodunu vergi levhalarına işleterek vergi muafiyetinden yararlanabilmektedir.

 

Sizler de e-ticaret için şirket kurmak istiyorsanız muhasebeciniz ile görüşürken e-ticaret Nace kodunu vergi levhasına işletmesini isteyebilir ve böylece e-ticaret vergi muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?

 

Bireysel Olarak İnternetten Satış Şirket Kurmak

 

İş Planınızı Hazırlayın

 

İnternetten bireysel satış yapmak isteyen herkesin bir iş planı dahilinde hareket etmesi gerekmektedir. E-ticaret iş planları genellikle;

 
  • E-ticaret sektörü
  • Ürün ve tedarik yönetimi
  • E-ticaret sitesi kurulumu
  • Kargo ve sanal pos anlaşmaları
  • Satış arttırma yöntemleri
  • Dijital pazarlama
  • Bütçe yönetimi
 

Gibi temel konularda detaylı bir şekilde hazırlanmaktadır. İnternetten satış yapmak isteyen işletmeler iş planları dahilinde hareket ederek e-ticaret sektöründe daha sağlam adımlar atabilmekte ve e-ticarette başarılı olabilmektedir. Sizler de internetten ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız işletmeniz için bir e-ticaret iş planı hazırlayabilir ve böylece e-ticaret sektöründe daha kolay başarılı olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İş Planı Nasıl Yapılır? Hangi Detaylar Önemli?

 

Bireysel Olarak İnternetten Satış İş Planı Hazırlama

 

Sektörünüzü ve Ürünlerinizi Belirlerken Dikkatli Olun

 

Bireysel olarak internetten satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin e-ticaret sektörlerine ve satacakları ürünlere doğru bir şekilde karar vermesi gerekmektedir. Aksi halde işletmeler başarısızlıklar ile karşı karşıya kalabilmektedir. İnternetten satış yapmak isteyenler ürün satacakları sektörlere karar verirken ilk olarak e-ticaret istatistiklerini inceleyerek hareket etmektedir. Böylece e-ticarette büyüyen sektörlere karar verebilmektedirler.

 

E-ticaret siteleri için ürün ve tedarikçi seçimi yapmak da oldukça önemli bir unsurdur. Genellikle kişiler ürün seçimi yaparken internetten çok satılan ürünler, sezon trendleri, pazaryerlerinde çok satılan ürünler gibi konularda araştırma yapmaktadır. Böylece arz ve talebi görerek hangi ürünleri satacaklarına daha kolay bir şekilde karar verebilmektedirler.

 

Ürün seçiminin ardından kişilerin ürün tedarikçisi seçimi yapması gerekmektedir. Ürün tedarikçisini seçerken ürün sayısı, stok durumu, tedarikçinin depoya olan uzaklığı, çalışma koşulları gibi birçok konuyu göz önünde bulundurmanız doğru tedarikçi seçimi yapmanıza olanak sağlayacak ve e-ticaret sektöründe başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.

 


Bireysel Olarak İnternetten Satış Sektör ve Ürün Seçimi

 

E-ticaret Sitesi Kurulumu

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişilerin ürünlerini sergilemek için bir e-ticaret sitesine ihtiyaçları bulunmaktadır. Genellikle işletmeler e-ticaret sitesi kurulumu yaparken açık kaynak kodlu yazılımlar, hazır e-ticaret paketleri ya da e-ticaret sitesi yazdırma yöntemini tercih ederek sitelerini hayata geçirmektedir.

 

E-ticaret sitesi maliyetlerini düşürmek isteyen kişi ve işletmelerin ise daha çok hazır e-ticaret paketlerine yöneldiği bilinmektedir. Çünkü hazır e-ticaret paketleri bir e-ticaret firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklerle donatılan ve e-ticaret süreçlerini yönetmesini kolaylaştıran paketlerdir. Böylece işletmeler e-ticaret sitelerini hızlı bir şekilde kurabilmekte ve e-ticaret süreçlerini daha kolay yöneterek satışlarını arttırabilmektedir.

 

Sizler de e-ticaret sitesi kurulumu için Ticimax hazır e-ticaret paketlerini tercih edebilir ve böylece e-ticarette başarılı olmanızı sağlayacak birçok özellikten yararlanabilirsiniz. Bununla beraber ürün gönderimlerinizi yaparken anlaşmalı kargo fiyatlarından yaralanabilir ve sanal pos entegrasyonu sayesinde e-ticaret sitenizden hızlı bir şekilde tahsilat yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Paketler

  

Bireysel Olarak İnternetten Satış E-ticaret Sitesi Kurulumu

 

E-ticaret’te Müşteri Memnuniyetini Sağlayın

 

İnternetten satış yapmak isteyen kişilerin e-ticarette müşteri memnuniyetine önem vermesi oldukça önemlidir. Çünkü müşteri memnuniyetini sağlayan e-ticaret firmaları bu sektörde daha hızlı büyüyebilmektedir.

 

E-ticarette müşteri memnuniyetini sağlamak için;

 
  • Müşteri dostu ürün fiyatları belirleyin.
  • E-ticaret sitenize canlı destek araçları ekleyin.
  • İptal ve iade koşullarınızı müşterileriniz ile açık bir şekilde paylaşın.
  • Müşterilerinizin işletmenizden sürekli alışveriş yapmasını sağlamak için onlara özel kampanyalar oluşturun.
  • Ürün teslimat süreçlerini hızlı bir şekilde yönetmeye özen gösterin.
 

Siz de bunları göz önünde bulundurarak e-ticaret firmanızı müşteri dostu bir firmaya dönüştürebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Bireysel Olarak İnternetten Satış Müşteri Memnuniyeti

 

E-ticaret Sitenizi Responsive Olarak Tasarlayın

 

Bireysel internetten satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin e-ticaret sitesi tasarımı yaparken responsive yani mobil duyarlı bir tasarım yapması oldukça önemlidir. Çünkü günümüzde internetten alışveriş yapan tüketicilerin büyük bölümü tablet ve cep telefonu günü cihazlar üzerinden alışverişlerini yapmaktadır.

 

E-ticaret istatistikleri incelendiğinde internet alışverişlerinin %75’lik bölümünün bu cihazlar üzerinden yapıldığı görülmektedir. Bu nedenle internetten ürün satmak isteyen her işletmeninin e-ticaret sitelerini tasarlarken mobil duyarlı temalar kullanması gerekmektedir. Böylece işletmeler hedef kitlelerinde yer alan ve mobil cihazlar üzerinden alışveriş yapan kişilere daha kolay ulaşabilmekte ve mobil satışlarını arttırabilmektedir.

 

Bireysel Olarak İnternetten Satış Responsive Tasarım

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kurun

 

İnternetten bireysel satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapılarından birisi olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Hazır e-ticaret paketleri içerisinde yer alan özellikleri kullanarak müşteri dostu bir tasarımı yapabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax