Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Facebook Dönüşümler API'si (Facebook API) Hakkında Merak Edilenler

Güncelleme Tarihi: 08.05.2023

İçindekiler;

Facebook Dönüşümler API’si, pazarlama çalışmaları yapan işletmelerin verileri ile reklam hedeflemelerini optimize etmesini sağlayan ve optimizasyon ile maliyetlerini azaltmalarına yardımcı olan Facebook tarafından geliştirilen bir uygulamadır.

 

Facebook Dönüşümler API’si, e-ticaret ile internetten ürün satan ya da markalarını Facebook veya Instagram reklamları ile öne çıkarmak isteyen kişi ve kurumlar tarafından kullanılmaktadır. Kısacası bu özellik dijital pazarlama faaliyetleri yapan işletmeler için tasarlanmıştır.

 

Facebook Dönüşümler API'si (Facebook API) Hakkında Merak Edilenler adlı bu yazımızda sizlere Facebook API hakkında önemli bilgilerden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Facebook’un bu özelliği hakkında bilgi edinebilirsiniz. Böylece dijital pazarlama maliyetlerinizi düşürebilir ve reklamlarınızdan daha fazla verim alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook ile E-ticaret Satışlarını Artırma İpuçları

 

Facebook Dönüşümler API'si  (Facebook API) Hakkında Merak Edilenler

 

Facebook Pixel Nedir?

 

Facebook Pixel kodu, sitenizi ziyaret eden tüketicilerin sitenizde neler yaptığını anlamasını sağlayan ve verdiğiniz reklamların etki oranını ölçmenize yardımcı olan bir JavaScript kodu parçasıdır.

 

Facebook Pixel kodu sayesinde;

 
  • Reklamlarınız hedef kitlenizde yer alan doğru kişilere gösterilmektedir.
  • Sitenizin potansiyel müşterilerine ulaşması daha kolaydır.
  • Reklam sonuçları daha kolay bir şekilde ölçülebilmektedir.
  • E-ticaret firmaları satışlarını daha kolay arttırmaktadır.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen işletmelerin Facebook Pixel Kodunu ve bu kod ile beraber Facebook Conversions API kodunu kullanmaları oldukça önemlidir. Facebook Pixel ve Facebook CAPI sayesinde işletmeler reklamlarından daha fazla verim alabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Facebook Business Manager Rehberi

 

Facebook Pixel Nedir

 

Conversion API Nedir?

 

Facebook tarafından geliştirilen Conversions API, Facebook Pixel Entegrasyonunda, IOS 14.5 güncellemesinden sonra çerez bazlı takip sisteminde yaşanan problemleri gidermek için tasarlanan yeni bir dönüşüm entegrasyonudur.

 

Facebook Dönüşümler API - Conversion API nedir

 

Facebook Dönüşümler API’sinin Sağladığı Avantajlar

 

Facebook Dönüşümler API’si reklam ve pazarlama çalışmalarını Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında yürüten işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 
  • Dönüşümler API’si sayesinde işletmeler eylem başına ücretleri azaltabilmektedir.
  • İşletmeler bu özellik ile reklamlarını daha kolay bir şekilde optimize edebilmektedir.
  • Markalar Dönüşümler API’si ile reklam ve pazarlama faaliyetlerini daha kolay ölçümleyebilmektedir.
  • Facebook Pixel ile karşılaştırıldığında Dönüşümler API’si işletmelerin veri kontrolünü arttırmasını sağlamaktadır.
  • Dönüşümler API’si üzerinden gelen veriler Facebook Pixel’e göre hatalardan ve bağlantı problemlerinden daha az etkilenmektedir.
  • Facebook Pixel ile karşılaştırıldığında Dönüşümler AP’sinin reklam engelleme programlarından daha az etkilendiğini söylemek mümkündür.
  • Dönüşümler API’si daha güvenilir bağlantıların oluşturulmasını sağlamaktadır.
  • Dönüşümler Apı’sı facebook reklamlarınızı daha kolay kar edebileceğiniz şekilde optimize etmenize olanak sağlamaktadır.
 

Facebook Dönüşümler API’si kısacası işletmelerin veri kontrolü yaparak reklamlarını optimize etmesine olanak sağlamaktadır. Böylece markalar yaptıkları dijital pazarlama ve reklam çalışmalarından daha fazla verim alabilmekte ve maliyetlerini azaltmaktadır.

 

İlgili İçerik; Facebook Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?

 

Facebook Dönüşümler Conversion API Sağladığı Faydalar Nelerdir

 

Facebook CAPI Ne İşe Yarar?

 

Facebook Conversions API, e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satan işletmelerin;

 
  • Ziyaretçileri hakkında bilgi almasını,
  • Odaklı hedefleme yapmasını,
  • Yüksek performansa sahip reklam çalışmaları yapmasını,
  • E-ticaret sitelerinde gezilen sayfalar hakkında bilgi edinmesi,
  • Sepete eklenen ürünleri analiz edebilmesini
 

Sağlayan bir özelliktir. E-ticaret sektöründe başarılı olmak ve başarılı reklam çalışmaları yapmak isteyen işletmelerin bu özelliği kullanması oldukça önemlidir.

 

Facebook Dönüşümler Conversion API Ne İşe Yarar CAPI

 

Facebook Conversions Apı ( CAPI ) Nasıl Kullanılır?

 

Facebook Conversions API ( CAPI) kurulumu yapmak isteyen işletmelerin ilk olarak bir Facebook Business Manager hesabı olması gerekmektedir. Facebook Business Manager hesabı olmayan işletmeler business.facebook.com adresi üzerinden ilk olarak Business Manager hesabı açmalıdır.

 
  • Business Manager hesabınızı açtıktan sonra ilgili ekranda bulunan Olay Yöneticisi ( Event Manager) giriş yapın.
  • Sitenizde kullandığınız Facebook Pixel’inize tıklayın. Ardından ayarlar ya da olay ekle bölümüne giriş yapın.
  • Olay Ekle veya Ayarlar sekmesine girdikten sonra sayfanın alt bölümünde yer alan Dönüşümler API’si bölümüne gidin.
  • Bu bölümde yer alan Erişim Jetonu Oluşturun bağlantısına tıklayın.
 

Erişim Jetonu Oluşturun bağlantısına tıkladıktan sonra Facebook, sizlerle Conversions API’nizi paylaşacaktır. Bu kodu aldıktan sonra bunu e-ticaret sitenize eklemeniz gerekmektedir. Eğer e-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurduysanız;

 
  • Ticimax Admin panelinize giriş yapın.
  • Ardından ayarlar – genel ayarlar bölümüne girin ve burada yer alan dijital pazarlama sekmesine girin.
  • Dijital pazarlama ayarları bölümünde yer alan Facebook Pixel bölümüne giriş yapın.
  • Facebook Pixel bölümüne geldiğinizde Pixel kodunuzun altında yer alan Facebook Acces Token bölümüne Business Manager üzerinden aldığınız Conversions API’nizi yapıştırın.
  • Coversion API’nizi yapıştırdıktan sonra sayfanın altına gelin ve Kaydet butonuna tıklayın.
 

İlgili adımları tamamladıktan sonra Facebook Conversions API’niz e-ticaret sitenize entegre olacaktır. İlgili entegrasyonun ardından e-ticaret sitenize ait daha doğru verilere ulaşabilir ve reklamlarınızdan daha fazla verim alabilirsiniz.

 

Facebook Dönüşümler Conversion API Nasıl Kullanılır

 

Facebook Dönüşümler API’sini Kimler Kullanmalıdır?

 

Facebook Dönüşümler API’si hakkında bilgi almak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Facebook Dönüşümler API’sini Kimler Kullanmalıdır sorusudur. Gelin şimdi hep beraber bu soruya bir göz atalım.

 

Facebook Dönüşümler API’si dijital pazarlama ve reklam çalışmalarından verim almak isteyen kişi ve işletmeler tarafından kullanılması gereken bir özelliktir. Bunun yanı sıra;

 
  • Reklam Ajansları
  • Sosyal Medya Uzmanları
  • Çözüm Ortakları
  • Pazarlama Yöneticileri
  • Bilgi İşlem Çalışanları
  • Dijital Pazarlama Analistleri
 

Tarafından da bu özelliğin kullanılması gerekmektedir. Çünkü Facebook CAPI, internet ve e-ticaret sitelerinin verilerini iyileştirmekte ve yapılan tanıtım çalışmalarından daha ölçülebilir sonuçlar almanıza olanak sağlamaktadır.

 

Sizler de bir internet ya da e-ticaret sitesi için reklam veya analiz hizmeti veriyorsanız hizmet verdiğiniz markaların internet sitelerinde bu özelliği kullanmaya özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook’un Yeni Özelliği: Facebook Business Suite

 

Facebook Dönüşümler Conversion API Kimler Kullanmalıdır

 

Ticimax İle Conversions API’nizi Anında Entegre Edin

 

E-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak ya da sitenizi Ticimax’a taşıyarak sizler de birçok modül ve hizmetten yararlanabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan dijital pazarlama ayarları bölümünden Facebook Conversions API’nizi anında e-ticaret sitenize entegre edebilirsiniz. Bununla beraber Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan diğer dijital pazarlama ve analiz özelliklerini kullanabilir ve böylece doğru ölçümlemeler yaparak e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax