Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Ads Hedef Kitle Belirleme İpuçları

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Google tarafından geliştirilen online reklam platformu Google Ads hedef kitle belirleme konusunda sizlere farklı olanaklar sunmaktadır.

Google Ads’ten hesabınızı açtığınız takdirde sayfa menünüze ilerleyerek ürününüze uygun gördüğünüz olabilecek en doğru hedef kitle türleri için gerekli işaretlemeleri sağlayabilirsiniz. Şimdi ise sizlere bu yazımızda ilgili işaretlemeleri yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda önemli ipuçları sağlayacağız.
 

İlgili İçerik: Google Alışveriş Reklamları Nasıl Yapılır?


Google Ads Hedef Kitle Belirleme İpuçları
 

Markanıza Uygun Hedef Kitle Analizi

İnternette reklamlarınızı ürünlerinize karşı spesifik bir ilgi alanı olan müşterilere ulaştırabilmeniz, ihtiyacı olan kullanıcıların görebilmeleri hususunda etkili bir yöntem olacaktır. Bu kapsamda daha önce markanızla etkileşimde bulunmuş, ürününüze muhtemelen büyük ölçüde ilgi duyan hedef kitle grupları için yeniden pazarlama seçeneğinin işaretlenmesi, sizlere amaca yönelik bir adım attırmış olacaktır.

Daha seçkin bir hedef kitle analizi sağlayabilmeniz için insanları, satın alma-tüketim alışkanlıklarına göre ve yaşam stillerine göre ayrıştırmak, sizlere doğru bir rota çizmenizde en büyük yardımlardan birini sunacaktır. Bu açıdan, yakın ilgi alanları olan kullanıcıları belirleyebilmenizde Google Ads, sizlere pratik bir analiz imkânı sunacaktır. İyi bir pazarlama ile kişilerde ilgi uyandırabilmeniz mümkün olduğundan diğer kullanıcılara erişmeniz de sizler için müşteri potansiyeli oluşturabilir. Ancak ihtiyaç sahibi olan insanları saptayabilmek, sizler için daha olumlu neticeler doğuracaktır.

Bu açıdan spesifik bir kitle düşünmek, nokta atışı sağlayabilmeniz için gerekli olan unsurdur. Örneğin, reklam unsurunun bebek ürünleri olduğunu düşünürsek, yeni ebeveynler ismindeki bir kategoriyle ayrıntılı demografi vermek, herkes için ideal bir uygulama olacaktır.

 

İlgili İçerik: Hazır E-Ticaret Paketi Kullanmanın Avantajları

 

Hedef Kitleler Nelerdir ve Neler Olabilir?

 

Reklam vermeden önce analiz etmemiz ve cevabını tanımlamak zorunda olduğumuz, bizi amacımıza ulaştıracak hedef kitleler nelerdir sorusu, ancak geniş bir kapsamda açıklanabilir. Markamız için uygun potansiyele sahip kişiler, başlıca ilgi duyanlar ve ihtiyaç sahipleri olmak üzere iki ana kategoride ele alınabilir. İhtiyaç sahiplerini analiz edebilmek, markanızın ürünleri ile kolayca tespit edilebilecek bir olasılıktır. Ancak sadece ilgi duyanlar kapsamında bir hedef kitle daha geniş bir yelpazede ele alınabilir.

Gençler ürünlerinize özenebilmekte ve popülerliğinden etkilenebilmekte, daha olgunlar ise, ürünlerinizin kendilerine katacağı konfordan dolayı cezp olmakta, karizmasından etkilenebilmektedirler. Bu kapsamda markanızı veya ürünlerinizi pazarlarken bu potansiyellerdeki kitlelerin arzularını göz önünde bulundurmak, sizlere her zaman için akıllıca bir ivme kazandırır. Ancak burada önemli olan, ihtiyacı olanların yanı sıra, diğer grupların da dikkatini çekmeye yönelik bir analiz oluşturabilmek olacaktır.

Analiz ettiğimiz unsurları göz önünde bulundurarak hemen hesap açabilir ve belirlediğimiz analizlere göre potansiyel müşteri gruplarınızı oluşturabilirsiniz. Ayrıca değerli markanız için Ticimax E-ticaret platformumuzdaki Soft paket ile çok hesaplı bir değerlendirmede bulunabilirsiniz. Ticimax’ın çeşitli profesyonel paketlerini de çok seveceksiniz.

 

İlgili İçerik: Hedef Kitle Nedir?


hedef kitle, hedef belirle, hedef kitle belirle, google hedef kitle belirleme
 

Hedef Kitle Adı ve Fazlasıyla Potansiyel Müşterileri Detaylandırmak

 

Reklamını yapacağınız ürünlere veya markanıza henüz ihtiyacı olmayan kullanıcılar ve ürün tiplerinize merak duyabilecek hedef kitle adı veya marjinal bir grubu oluşturan genç-yaşlı diğer potansiyel kullanıcılar için bir detaylandırma yapacak olursak, bunu reklam grubunuz için birleştirilmiş bir kitle oluşturarak elde etmeniz mümkündür.

Kitlenizin ilgi duyduğu alanlar, alışkanlıkları, davranışları ve hedeflerini analiz edebilir, bu sayede de istenilen kitleyi bir şekilde yakalamayı başarabilirsiniz. Yine de doğru kitleye doğru bir zamanda ulaşım sağlamak, sizlerin her zaman daha etkili bir sonuç elde etmenizi sağlar.

Daha farklı kitleleri çekebilmek için ayrı reklam gruplarının oluşturulması daha sağlıklı bir müşteri analizi elde etmenize katkıda bulunur. Bu açıdan demografik bir gruba hitap eden reklamınızın yanı sıra, bir de demografik olmayan, daha genel reklam oluşturulması, ilgi duyabilecek kullanıcıyı kapınıza getirebilir.

 

İlgili İçerik: Google Alışveriş Reklamları Türkiye'de Kapanıyor

İlgili İçerik: Google’a Nasıl Reklam Verilir?

İlgili İçerik: Google’a Nasıl Reklam Verilir?

İlgili İçerik: Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?

İlgili İçerik: Google Analytics ile Reklamların Dönüşüm Oranları Nasıl İncelenir?

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 






 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax