Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Remarketing (Yeniden Pazarlama) Nedir? Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Dijital pazarlamanın arttığı günümüzde özellikle e-ticaret siteleri sitelerini ziyaret eden ziyaretçileri ya da müşterileri yeniden hedeflemek amacıyla bazı çalışmalar yürütmektedir. Geçmişteki ziyaretçilerin veya mevcut müşterilerin hedeflenmesine yeniden pazarlama adı verilmektedir. Yazımızda e-ticarette yeniden pazarlama modelleri vb. gibi konulara dair merak edilenleri aktardık.

 

Yeniden Pazarlama Hakkında Merak Edilenler

 

Yeniden Pazarlama Nedir?

 

Online reklamlar veya kampanyalarla müşterileri dönüştürmek dijital pazarlamanın ve yeniden pazarlamanın en önemli etkenidir. Günümüzde yeniden pazarlama pek çok farklı strateji kullanılarak yapılmaktadır.

 

Yeniden pazarlama nedir dediğimizde birkaç başlıkla aşağıda açıkladık;

 

Yeniden pazarlama, pazarlamacıların e-ticaret sitelerini ziyaret etmiş ve belirli bir işlem yapmış/yapmamış kullanıcılara yönelik pazarlama stratejileri gerçekleştiren dijital pazarlama biçimidir.

 
  • Remarketing; işletmenize veya markanıza ilgi duyan, araştıran, ürün satın alan ya da satın almaya meyilli olan tüketicileri hedeflemenin etkili bir yoludur.
  • Geçmişteki ziyaretçiler veya mevcut müşteriler hedeflenmektedir.
  • Var olan müşterileri elde tutmak, potansiyel müşterileri eyleme geçirmek amacıyla sıkça başvurulan bir yöntemdir.
  • E-ticaret sitelerinin müşteri sadakati kazanmasında, satışlarını arttırmasında, marka bilinirliliği oluşturmasında etkili olmaktadır.
  • Google reklamları, sosyal medya reklamları, e-posta pazarlama yöntemleri yeniden pazarlama modellerine örnektir.
  • Müşterinin ilgi alanları ve davranışlarıyla ilgilidir. Bu nedenle davranışsal analizler gerektirir.
  • Yeniden pazarlamanın başarılı olması için pazarlamacıların müşterilerinin gerçekten ne aradığını belirlemeleri gerekmektedir.
  • Yeniden pazarlama bir diğer anlamıyla pazarlama faaliyetlerinin kişilerin beklentilerine göre özelleştirilmesi, kişiselleştirilmesidir.
 

İlgili İçerik; Marka Konumlandırma Nedir, Stratejileri Nelerdir?

 

İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları



Yeniden Pazarlama Nedir

 

Yeniden Hedefleme Nedir?

 

Yeniden hedefleme, belirli bir sayfayı ziyaret eden veya belirli bir bağlantıyı tıklayan kişilere yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda onları herhangi bir eyleme geçirme hedefiyle yapılan pazarlama çalışmalarıdır.

 

Yeniden hedeflemede tüketici davranışları belirleyici rol oynamaktadır. Buradaki önemli kriterler şunlardır;

 
  • Online müşterilerin hangi web sayfalarını ziyaret ettikleri
  • Her sayfada ne kadar zaman harcadıkları
  • Hangi bağlantıları tıkladıkları vb.
 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Terimleri Nelerdir?

 

Remarketing ve Retargeting Farklı Nelerdir?

 

Yeniden hedefleme retargeting yeniden pazarlama ise İngilizcede remarketing anlamına gelmektedir. Çok büyük farklılıkları olmasa da birbirinden ayrılan özellikleri mevcuttur.

 

Re marketing vs re targeting dediğimizde yeniden hedefleme ve yeniden pazarlama söz konusu olduğunda, temel fark stratejidedir. Yeniden hedefleme, çoğunlukla potansiyel müşterilere, çerezlere dayalı reklamlar sunmakla ilgiliyken, yeniden pazarlama genellikle e-posta pazarlamasına dayalıdır.

 

Yeniden pazarlama, kullanıcıların bilgilerini toplayarak ve daha sonra satış e-postaları göndermek için kullanılan listeler oluşturarak çalışır. Yeniden hedefleme ve yeniden pazarlama etkili iki yöntemdir. Her ikisinin en önemli benzerliği, dijital pazarlama faaliyetinizi artırmak ve karlılığınızı artırmak için en iyi stratejileri barındırmasıdır.

 

İlgili İçerik; Dönüşüm Optimizasyonu için Temel Bilgiler

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Remarketing ve Retargeting Arasındaki Farklar Nelerdir

 

Yeniden Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

Yeniden pazarlama nasıl yapılır sorusu da e-ticaret siteleri tarafından sıkça merak edilen bir konudur.

 

Görüntülü reklamlar ile yeniden pazarlama: En popüler yeniden pazarlama türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Google yeniden pazarlama, Yahoo, Bing, Yandex vb. gibi görüntülü reklam ağlarında, sitenizi ziyaret ettikten sonra diğer sitelerde gezinen kişilere sitenizin reklamlarını gösterme şeklinde olmaktadır. Display reklamlar online olarak marka farkındalığı oluşturma, tüketiciye siteyi yeniden hatırlatma açısından oldukça etkili olmaktadır.

 

Dinamik yeniden pazarlama: Standart remarketing uygulamalarını kapsamaktadır. Sitenize gelen ziyaretçi ya da müşterilerin sitenizde neler yaptığıyla ilgilenir. Sitede ilgilenilen ürün ya da hizmetler özelinde reklamlar oluşturulur.

 

Binlerce ürün olan e-ticaret sitelerinin sıklıkla kullandığı bir uygulamadır. Sitenize gelen müşteri davranışlarına göre Google dinamik reklamlar oluşturmaktadır.

 

Dinamik yeniden pazarlama faydaları

 
  • Yüksek tıklama ve dönüşüm oranları
  • Doğru bütçe yönetimi sağlaması
  • Alakalı kullanıcılara ulaşma imkanı
  • Hedef kitleye ulaşarak doğru verilere ulaşma
 

Arama ağı yeniden pazarlama


Arama ağı reklamları için yeniden pazarlama sitenizi daha önce ziyaret etmiş kişiler için arama ağı reklamları kampanyanızı özelleştirmenize olanak tanıyan bir özelliktir. Arama ağı kampanyalarınızda bulunan anahtar kelimeler hedeflenen kitleye gösterilir.

 

 

Böylece kişiye özel teklifler sunarak yeniden pazarlama stratejisi geliştirebilirsiniz. Arama ağı yeniden pazarlaması belirlenen kitleye özel bir anahtar kelime planlaması ve özel reklam metni oluşturulmasını mümkün kılmaktadır.

 

E-posta yeniden pazarlama


E-posta yeniden pazarlaması da en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Kişiye özel teklifler, fırsatlar, duyurular, kampanyalar bu yolla oluşturulan çalışmalarla gerçekleştirilir. Araştırmalara göre; kişiselleştirilmiş yeniden pazarlama e-postaları, işletmelerin genel içerikli e-postalardan 10 kat daha fazla gelir elde etmesine yardımcı olmaktadır.

 

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Dönüşüm Oranlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

Mobil uygulama yeniden pazarlaması


Mobil uygulama konusunda da remarketing yapmak mümkündür. Mobil uygulamanızı kullanan, uygulamanızı indiren, sitenizi ziyaret eden kullanıcıları hedefleyerek onlara özel teklif ya da kampanyalarla karşılarına çıkabilirsiniz.

 

 

Video yeniden pazarlama


Video remarketing de dijital pazarlamanın içerisinde en çok tercih edilen yeni nesil yöntemlerden biri haline gelmiştir. Youtube gibi kitlesi geniş video sitelerinde yeniden pazarlama faaliyetleri yürütmeniz mümkündür.

 

 

Youtube reklamları ile yeniden pazarlama yapmanız mümkündür. Öte yandan Youtube kanalınız ile etkileşime geçmiş kullanıcılar için de yeniden pazarlama listeleri oluşturabilirsiniz. Youtube yeniden pazarlaması için; abone olanlar, video reklamlarınızı izleyen/görüntüleyen ya da kanaldaki videolarınızı izleyen/beğenen vb. gibi eylemlere göre hedeflerinizi belirleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dönüşümlerinizi Arttıracak Video Reklam Modelleri

 

Sosyal medya yeniden pazarlama


Yeniden hedefleme reklamlarınızı, e-ticaret sitenizi ziyaret edenlere Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn gibi sosyal medya platformlarından ulaşarak hatırlatmalar yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Etkileşim Arttırma Teknikleri

 

Yeniden Pazarlama Nasıl Yapılır

 

Yeniden Pazarlama Yöntemlerinin Avantajları

 
  • Potansiyel Müşterileri, müşteriye dönüştürme ihtimalinizi arttırmaktadır.


Remarketing çalışmaları potansiyel müşterileri mevcut müşteriye dönüştürmenizi sağlayacak olan çalışmalardır. Reklamlarınızın gösterildiği kişiler genellikle daha önce e-ticaret sitenizi ziyaret eden kişiler arasından seçileceği için potansiyel müşterileriniz yeniden pazarlama çalışmaları sayesinde mevcut müşteriye dönüşebilecektir.
 

  • Ürünlerinizi kolay bir şekilde satabilirsiniz.
 

Remarketingin avantajları arasında bulunan bir başka şey ise ürün satışları ile alakalıdır. Remarketing çalışmaları genellikle potansiyel müşterilerinize gösterilecek reklamlar olduğu için bu kişilerin ilgili ürünü satın alma ihtimali artmaktadır. Bu da beraberinde gelir artışını getirecektir.

 
  • Satın alma potansiyeli olan eski müşterilerinize ve yeni kullanıcılara erişebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

E-ticaret sitelerinde genellikle birçok müşteri ürünlerdeki indirimleri beklemekte ve ilgili ürün indirime girdiğinde alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Remarketing çalışmaları sayesinde firmanız satın alma potansiyeli olan kullanıcılara ulaşabilecek ve ürün satışlarını kolaylaştırabilecektir.

   bir e-ticaret sitesi tarafından doğru bir şekilde yapıldığında e-ticaret sitelerine birçok avantaj sağlamaktadır.
  • Yeniden pazarlamanın avantajları arasında ilk olarak marka bilinirliğini yer almaktadır.
 

Yeniden Pazarlama Yöntemleri

 

Yeniden pazarlama yöntemleri sayesinde e-ticaret sitenizin ve firmanızın marka bilinirliği artacaktır.  



Yeniden Pazarlama Yöntemleri Avantajları Nelerdir
 

En Etkili Remarketing Yöntemleri

 

Yeniden pazarlama çalışması nedir, yeniden pazarlamanın avantajları nelerdir gibi konuları geride bıraktık. Yeniden Pazarlama Hakkında Merak Edilenler yazımızın bu bölümünde sizlere etkili Remarketing çalışmaları hakkında bilgiler vereceğiz. Gelin şimdi hep beraber kullanabileceğiniz bu 5 yöntem neymiş bakalım.


En Etkili Remarketing (Yeniden Pazarlama) Yöntemleri

 

Standart Yeniden Pazarlama Yöntemi

 

Standart Remarketing ya da standart yeniden pazarlama yöntemi olarak bilinen bu yöntem e-ticaret siteleri tarafından en çok kullanılan yöntemlerden birisidir.

 

Genellikle e-ticaret siteleri bu reklam modelini kullanarak daha önce markalarıyla iletişime geçen potansiyel müşterileri hedeflerine almaktadır. Bu yöntem ile genellikle potansiyel müşterilere reklamlar farklı uygulamalarda ve sitelerde gösterilmektedir.

 

Ürünle birçok kez farklı platformda karşılaşan müşteriler ise genellikle bu ürünleri temin etmedilerse ilgili ürünü satın almayı tercih etmektedir. Genellikle e-ticaret sitelerinde en çok kullanılan bu yeniden pazarlama yöntemi doğru bir şekilde planlandığı takdirde firmanızın gelirlerini arttırmanızı sağlayacaktır.

 

Standart Yeniden Pazarlama Yöntemi

 

Dinamik Yeniden Pazarlama Yöntemi

 

Yeniden Pazarlama Hakkında Merak Edilenler yazımızın bu bölümünde sizlere e-ticarette en çok kullanılan pazarlama yöntemlerinden birisi olan dinamik yeniden pazarlama hakkında bilgiler vereceğiz.

 

Dinamik yeniden pazarlama yöntemini kullanan e-ticaret siteleri genellikle sitelerini ziyaret eden kişilere dinamik olarak ürünlerini ve reklamlarını göstermektedir. Bu sayede kullanıcılar ilgili ürünleri satın almaya teşvik edilmektedir.

 

E-ticaret siteleri tarafından oldukça çok kullanılan bu pazarlama yöntemi ise genellikle e-ticaret sitelerinin dönüşümlerini arttırmaya yarayan bir pazarlama yöntemidir. Sizler de e-ticaret sitenizin dönüşümlerini arttırmak istiyorsanız eğer dinamik yeniden pazarlama çalışmaları yapabilir ve potansiyel müşterilerinize ürün satışı gerçekleştirerek dönüşümlerinizi büyük oranda arttırabilirsiniz.

  
İlgili içerik; E-ticaret Conversion Rate (Dönüşüm Oranı) Nedir?
 

İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2023 Yeni)

 

Dinamik Yeniden Pazarlama Yöntemi

 

Arama Ağı ile Yeniden Pazarlama

 

En Etkili Yeniden Pazarlama Yöntemi arasında bulunan başka bir yeniden pazarlama yöntemi ise arama ağı reklamları ile yeniden pazarlama yöntemidir. Genellikle bu pazarlama modeli e-ticaret sitelerinde marka bilinirliği yakalamış ve birçok kişiye hizmet veren e-ticaret siteleri tarafından kullanılmaktadır.

 

Arama ağı ile yeniden pazarlama yöntemini kullanan e-ticaret firmaları e-ticaret sitelerine daha önceden giren ziyaretçileri tespit etmektedir. Bunun sonrasında ise bu kişileri hedefleyerek reklam planlaması yapmakta ve arama ağı reklamlarında ürünlerini bu kişilere göstererek alışveriş yapmalarını sağlamaktadır.

 

Arama ağı reklamları kullanılarak yapılan yeniden pazarlama çalışmalarında markalar bir bilinirlik elde ettiği için ürünlerde ve fiyat rekabetinde başarılı olmak için marka bilinirliklerini kullanmaktadır. E-ticarete yeni başlayan bir firmaysanız eğer rakiplerinizin karşısında geri planda kalmamak için ilk olarak dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi marka bilinirliğinizin olmasıdır.

 
İlgili İçerik: Reklam Metinleri Oluştururken Bilmeniz Gerekenler



Arama Ağı İle Yeniden Pazarlama Yöntemi

 

Video ve Görsel Reklam Modellerini Kullanılarak Yeniden Pazarlama

 

E-ticarette son dönemlerde kullanılmaya başlanan ve oldukça başarılı sonuçlar getiren bir yeniden pazarlama yöntemi ise video ve görsel kullanılarak yapılan yeniden pazarlama yöntemidir.

 

Genellikle bu pazarlama yöntemi video ve görsel reklam modelleri olarak karşımıza çıksa da en çok kullanılan pazarlama modeli video ile yeniden pazarlama yöntemidir. Video ile yeniden pazarlama yapacak bir e-ticaret sitesiyseniz eğer ilk olarak dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi video izlenme oranlarınızın yüksek olmasıdır.

 

Video izlenme oranları yüksek olan e-ticaret siteleri bu yeniden pazarlama yöntemi sayesinde daha çok müşteriye ulaşabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Arttıracak Video İçerik Fikirleri



Video ve Görsel İçeriği İle Yeniden Pazarlama Yöntemi,

 

Müşteri Listesi Kullanılarak Yapılan Yeniden Pazarlama

 

En Etkili Yeniden Pazarlama Yöntemi arasında ele alacağımız başka bir pazarlama yöntemi ise müşteri listesi kullanılarak yapılan yeniden pazarlamadır. Genellikle bu pazarlama yöntemini kullanan e-ticaret siteleri ilk olarak müşterilerini ellerindeki e-mail listesiyle eşleştirmektedir.

 

Müşteri eşleştirme özelliği kullanarak yapılacak olan Remarketing çalışmaları genellikle bu kişilerin sık ziyaret ettiği sitelerde reklamlarınızın onlara gösterilmesini de sağlayacaktır. Reklamlarınızı gören ziyaretçileriniz veya mevcut müşterileriniz bu sayede ürün satın almaya teşvik edilecek ve gelirleriniz artacaktır.


İlgili İçerik: Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?
 

Müşteri Listesine Göre Yeniden Pazarlama Yöntemi

 

BONUS: Kampanyalar

 

Yeniden Pazarlama Hakkında Merak Edilenler yazımızı bitirmeden önce e-ticaret sitenizde kullanabileceğiniz hem potansiyel müşterilerinizi mevcut müşteriye hem de mevcut müşterilerinizi sadık müşteriye dönüştürmenizi sağlayacak pazarlama yönteminden bahsedeceğiz.

 

E-ticaret sitelerinde en çok kullanılan pazarlama yöntemlerinden birisi kampanyalardır. Genellikle birçok e-ticaret sitesi belirli aralıklarda kampanyalar düzenlemekte ve bu şekilde ürün satışlarını arttırmaktadır. Sizler de düzenleyeceğiniz kampanyalarla yeni müşteriler elde edebilir veya mevcut müşterilerinizi alışveriş yapmaya teşvik edebilirsiniz.

 

 Yeniden Pazarlama Yöntemleri Kampanyalar
 

E-Ticarette Yeniden Pazarlama Ne İşe Yarar?

 

E-ticarette yeniden pazarlama işletmelerin olmazsa olmazlarındandır. E-ticaret sitesinin müşteri kazanmasında, kalıcı bir müşteri portföyü oluşturmasında oldukça etkilidir. Yeniden pazarlama, potansiyel müşterilerinizin yeterli marka bilinci oluşturması ve satın alma kararı vermesi için geçen süreyi kısaltmada başarılıdır. Hayata geçirilen çalışmalar ile satın alma eylemini yapmak istediklerinde markanızın ilk akla gelen olması olasıdır.

 

Aşağıda remarketing faydaları konusunda birkaç madde sıraladık;

 
  • E-ticaret sitesinin trafiğinin artmasına katkı sunması
  • Siteyi daha önce ziyaret etmiş kişilerin siteye geri dönerek eyleme geçmesini sağlama
  • Marka sadakati oluşturma, markaya dair algıyı sağlamlaştırma
  • Dönüşümlerin arttırılmasına katkı sağlama
  • Geniş hedef kitlelere ulaşma imkanı
  • Müşteri beklentilerini daha net bir şekilde analiz etme ve başarı elde etme
  • İlgili kitlelere ilgili reklamları gösterme şansı yakalama, kişiselleştirilmiş reklam çalışmalarının başarısını arttırma
  • Sepetten geri dönüşleri en aza indirme
  • Müşteriler hakkında doğru verilere ulaşma
  • Tüketici beklentilerine doğru karşılık verebilme
 

İlgili İçerik; E-ticaret Ziyaretçilerini Satın Almaya İkna Edecek 10 İkna Tekniği

 

Yeniden Pazarlama Ne İşe Yarar

 

Yeniden Pazarlama Ne Zaman Kullanılmalıdır?

 

Yeniden pazarlamanın her zaman mı yoksa gerektiğinde mi ya da yeniden pazarlamaya ne zaman ihtiyaç duyulur gibi sorular işletmeler tarafından merak konusudur. Bazı dijital pazarlama profesyonelleri “her zaman açık” mottosuyla e-ticaret sitelerini ziyaret eden, dönüşüm sağlamayan, form doldurmayan vb. gibi eylemlerde bulunmayan ziyaretçileri hedeflemektedir.

 

Bazı dijital pazarlama profesyonelleri ise yeniden pazarlama uygulamalarını daha gelişmiş ve kişiselleştirilmiş bir yaklaşımla yürütmektedir. Örneğin, yalnızca belirli bir ürün sayfası gibi belirli sayfalara gelen ziyaretçiler için veya yalnızca günün veya yılın belirli bir saatinde e-ticaret sitesini ziyaret eden kullanıcılar için yeniden pazarlama kampanyaları yürütmek yürütmektedir. Stratejiler hedeflere göre değişiklik göstermektedir.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax