Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Meksika'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

E-ihracat sektörünün hızlı bir şekilde büyümesi ve devletlerin bu sektörlerde faaliyet gösteren kişi ve işletmelere avantajlar sağlaması internetten yurtdışına ürün satmak isteyen kişilerin sayısının artmasını sağladı. Artık günümüzde birçok kişi internetten yurtdışına satış yapmak istiyor ve kişi ve işletmeler yurtdışına e-ihracat yapmak için birçok ülke arasından en karlı ülkeleri arıyor.

 

Yurtdışına satış yapılabilecek ülkeler arasında yer alan birçok ülke ise e-ihracat yapmak isteyen kişilere büyük olanaklar tanıyor. Meksika’ya e-ihracat yapmak da işletmelerin önem verdiği ülkeler arasında yer alıyor fakat bu ülkeye e-ihracat yapacak olan kişi ve işletmelerin önem vermesi ve dikkatli olması gereken birçok süreç bulunuyor.

  
 

Meksika'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere Amerika kıtasında yer alan ülkelerden birisi olan Meksika ve Meksika’ya e-ihracat yapmak konuları hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve internetten Meksika’ya nasıl e-ihracat yapılabileceğini öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Amazon'da Nasıl Satış Yapılır?


 

Meksika'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?


 

Meksika

 

Birleşik Meksika Devletleri ya da bilinen ismiyle Meksika Kuzey Amerika kıtasında yer alan bir ülkedir. Meksika, Kuzey Amerika kıtasının Güney bölümünde yer almaktadır. Ülkenin para birimi Meksika Pesosu’dur. Meksika’nın resmi dili İspanyolcadır.

 

Başkenti Meksika olan bu ülkenin nüfusu yaklaşık 129 milyon civarındadır. Jeopolitik konumu bakımından birçok ülke ile komşuluğu bilinen Meksika’nın komşuları Amerika, Guatemala ve Belizdir. Bunun yanı sıra ülkenin Karayip Denizi ve Meksika Körfezine kıyısı bulunmaktadır.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışına İnternetten Satış Yapabileceğiniz Trend Pazaryerleri


 

Meksika'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?, Mexica


 

Meksika’ya Nasıl Ürün Satışı Yapılır?

 

E-ihracat ile Meksika’ya satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği belirli yöntemler bulunmaktadır. E-ihracat sitesi kurmak ya da e-ihracat pazaryerlerinde mağaza açmak Meksika’ya satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği yöntemlerden bazılarıdır.

 

E-ihracat sitesi kurarak Meksika’ya satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin e-ihracat sitesi yazdırma, açık kaynak kodlu yazılım kullanma ya da hazır e-ihracat paketleri ile site kurma gibi olanakları vardır. Fakat bu noktada Meksika’ya satış yapacak markaların daha çok hazır e-ihracat paketlerini tercih ettiği bilinmektedir.

 

E-ihracat sitesi kurmanın yanı sıra Meksika’ya ürün satmak isteyen kişi ve markalar diledikleri takdirde Amazon, ETSY, Ebay, Aliexpress gibi alıcı ve satıcıların bir arada bulunduğu platformlarda da mağaza açarak Meksika’ya satış yapmak imkânı bulunmaktadır.

 

Bu noktada Meksika’ya satış yapacak markaların bilmesi gereken en önemli nokta ise komisyon oranlarıdır. Çünkü pazaryeri platformlarında satış yapan kişi ve işletmeler çoğu zaman mağaza açma ücretleri ödemekte ve yaptıkları satışlar üzerinden pazaryeri platformlarına komisyon vermektedir.

 

Bu nedenle karlılığını arttırmak isteyen her işletme e-ihracat sitesi kurarak internetten satış yapmayı tercih etmektedir. Sizler de Meksika’ya ürün satmak istiyorsanız e-ihracat sitenizi kurabilir ve internetten satışa başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; eBay’de Satış Yapma Rehberi 2023


 

Meksika’ya Nasıl Ürün Satışı Yapılır 


 

Meksika E-ihracat Gümrük Kuralları

 

Meksika’ya ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişi ve işletmeler Türkiye ve Meksika arasında yapılan anlaşma sonrasında Meksika E-ihracat Gümrük Kuralları çerçevesinde satışlarını yapabilmektedir.

 

Meksika’ya ürün satacak olan markalar Meksika Gümrük Mevzuatına göre hazır giyim ve tekstil ürünlerinde yüksek vergi oranları ile vergi ödemektedir. Bunun yanı sıra alkol, deniz ürünleri, tütün ürünleri gibi ürün gruplarında ise kişi ve işletmeler daha uygun vergi oranları ile Meksika’ya e-ihracat yapabilmektedir.

 

E-ihracat’a yapılan teşviklerden birisi olan Mikro ihracat ise Meksika’ya ürün satmak isteyen markalar tarafından kullanılabilen ticari bir yöntemdir. Bu yöntemde markalar ve kişiler ürünlerini ETGB ile Meksika’ya hızlı bir şekilde gönderebilmektedir.

 

Meksika E-ihracat Gümrük kuralları oldukça kapsamlı olduğu için bu noktada mikro ihracat yapmadan ya da Meksika’ya ürün satmadan önce kişilerin e-ihracat gümrük kurallarını incelemesi önemlidir.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışında Şirket Kurma Rehberi


 

Meksika E-ihracat Gümrük Kuralları


 

Meksika’ya Ne Satabilirim

 

Meksika’ya e-ihracat yapacak olan her marka e-ihracat süreçlerini karlı bir şekilde yönetmeyi istemektedir. Çünkü markalar bu süreçte ne kadar satış yaparsa gelirlerini o kadar kolay bir şekilde arttırabilmektedir. Bu nedenle Meksika’ya ürün satacak olan her kişi ve işletme belirli sorulara yanıt aramaktadır. Meksika’ya ne satabilirim sorusu da bu soruların başında yer almaktadır. Çünkü işletmeler bu noktada talebin fazla olduğu ürünlere yönelerek daha fazla satış yapmayı istemektedir.

 

Hazır Giyim Ürünleri, Organik Gıda, Anne ve Bebek Ürünleri, Spor ve Outdoor Ürünleri, Elektrik ve Elektronik Kategorisindeki Ürünler, Ayakkabı ve Çanta, Telefon ve Telefon Aksesuarları Meksika’da oldukça popüler ürünler arasında yer almaktadır. Sizler de Meksika’ya ürün satmak için bir e-ihracat sitesi açacaksanız bu ürün gruplarına yönelebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Asos'ta Nasıl Satış Yapılır?

 

İlgili İçerik; E-ihracat Faturası Nasıl Kesilir? 
 

Meksika’ya Satış Yapmak İçin E-ihracat Sitesi Açmak

 

Meksika’ya ürün ve hizmet satışı yapacak her markanın hedef kitlelerine ürünlerini ulaştıracağı bir e-ihracat sitesi olmak zorundadır. Aksi halde ürün ve hizmet pazarlaması yapılsa dahi markalar hedef kitlelerine ürünlerini ulaştırmayacağı için satış yapamayacaktır.

 

Bu noktada e-ihracat sitelerini açacak olan markalar e-ihracat sitesi yazdırma, açık kaynak kodlu yazılım ya da Ticimax gibi hazır e-ihracat paketlerini tercih etmektedir.

 

E-ihracat sitesi yazdırma yöntemi markaların yazılım ajansları ile çalışarak sıfırdan proje ürettikleri yönteme verilen isimdir. Açık kaynak kodlu yazılımlar markaların demo özelliklerde e-ihracat siteleri kurmasını sağlayan alt yapılardır. Ticimax hazır e-ihracat paketleri ise markaların e-ihracat süreçlerini daha kolay yönetebilecekleri ve sitlerini kolayca kurabilecekleri yöntemdir.

 

Genellikle başarılı olmak ve maliyetlerini azaltmak isteyen markalar Ticimax hazır e-ihracat paketlerine yönelmektedir. Böylece sitlerini hızlı bir şekilde kurarken profesyonel bir e-ihracat yapma fırsatı da yakalamaktadır.

 

İlgili İçerik; Rakuten'de Nasıl Satış Yapılır?


 

Meksika’ya Satış Yapmak İçin E-ihracat Sitesi Açmak


 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

Bütçenize en uygun e-ihracat alt yapısını satın aldıktan sonra ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenize ulaştırmak ve profesyonel olduğunuzu göstermek için sitenizi tasarlamanız da gerekir. Bu noktada e-ihracat sitesi tasarımı yaparken önem vermeniz gereken belirli unsurlar bulunur.

 
  • Responsive temalar kullanmak
  • Kurumsal sayfalarınızı tasarlamak
  • Sitenizde kurumsal renklerinizi yansıtmak
  • Güven verici bir ödeme sayfası tasarlatmak
 

Gibi her unsur e-ihracat sitesi tasarımı yaparken önem vermeniz gereken başlıca unsurlar arasında yer alır. Bunlara önem vererek sitenizi tasarladıktan sonra da tahsilat gerçekleştirmek ya da sattığınız ürünleri göndermek için anlaşmalar yapmanız gerekir.

 

Sanal pos anlaşmaları e-ihracat siteniz üzerinden Meksika’ya ürün satışı yapmanızı sağlayan anlaşmalardır. Bu anlaşma türü sayesinde siteniz üzerinden tahsilat gerçekleştirmeniz mümkündür. Kargo anlaşmaları ise Meksika’ya sattığınız ürünleri uygun fiyatlar ile gönderebileceğiniz anlaşmalardır. Bu iki anlaşma e-ihracat ile Meksika’ya ürün satmak isteyen herkes için oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Ürünü Nasıl Satabilirsiniz?


 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın
 

Ürünlerinizi Pazarlayın

 

Meksika’ya ürün satmak için e-ihracat sitenizi kurduktan sonra ürünlerinizi hedef kitlenize ulaştırmanız için pazarlama çalışmaları da yapmanız gerekir. Bu noktada e-ihracat firmaları daha çok dijital pazarlamaya yönelir. Sosyal medya pazarlamasından arama motoru reklamcılığına kadar olan her yöntem markaların hedef kitlesine ulaşmak ve Meksika’ya ürün satmak için tercih ettiği dijital pazarlama yöntemleri arasında yer alır.


İlgili İçerik; E-ihracat İçin Sosyal Medya Stratejileri


 

E-ticaret sitenizi yaratın, Ürünlerinizi pazarlayın


 

Ticimax ile Sitenizi Kurun

 

Meksika’ya ürün satışı yapmak için sizler de kendinize ait bir mağaza açmak istiyorsanız Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısı ile Meksika’ya satış sitenizi kolayca kurabilir ve alt yapımızda yer alan modülleri kullanarak e-ihracat süreçlerinizi daha profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax