Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ihracat İçin Sosyal Medya Stratejileri

Güncelleme Tarihi: 17.08.2023

İçindekiler;

E-ihracat ile yurtdışına satış yapan markaların sayısı ülkemizde her geçen gün artış gösteriyor. Çünkü yerli markalar ürün ve hizmetlerini yurtdışına satarak hem global bir marka haline geliyor hem de daha geniş bir hedef kitleye hitap ediyor. Bunun yanı sıra markalar yurtdışına satış yaparak döviz geliri de elde ediyor.

 

E-ihracat ile sınır ötesi satış yapan işletmeler ürün ve hizmetlerini yurtdışında yaşayan tüketicilere ulaştırmak için birçok pazarlama yöntemi kullanıyor.

 
  • Sosyal medya pazarlaması
  • Influencer marketing
  • İçerik pazarlaması
  • SEO
  • Arama motoru optimizasyonu
 

Genellikle e-ihracat firmalarının tercih ettiği dijital pazarlama yöntemleri arasıdna bulunuyor. Fakat bu noktada birçok marka hedef kitlesine hızlı bir şekilde ulaşmak için sosyal medya pazarlaması yapmaya özen gösteriyor.

 

E-ihracatta sosyal medya pazarlaması yapacak olan kişilerin ise stratejilerini iyi bir şekilde belirlemesi gerekiyor. Aksi takdirde markalar hedef kitlelerine ulaşmak ve satışlarını arttırmak konusunda problemler yaşayabiliyor.

 

E-ihracat İçin Sosyal Medya Stratejileri adlı bu yazımızda e-ihracat firmalarına yönelik önemli sosyal medya kanalları ve sosyal medya stratejilerinden bahsedeceğiz. Sizler de yazımızı inceleyebilir ve e-ihracat için sosyal medya kanalları ile beraber belirli stratejileri de öğrenerek hem hedef kitlenize ulaşabilir hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Takvimi Nasıl Hazırlanır?

 

E-ihracat İçin Sosyal Medya Stratejileri

 

E-ihracat için Sosyal Medya Kanalları

 

Sınır ötesinde yaşayan kişilere satış yapmak isteyen markaların daha çok sosyal medya pazarlamasına yöneldiğini sizlerle paylaşmıştık. Bu noktada markalar sosyal medya pazarlaması yaparken belirli platformları kullanmaya önem vermektedir.

 
  • Instagram
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
 

E-ihracat için sosyal medya kanalları dendiğinde ilk akla gelen platformlardır. Bunların yanı sıra son dönemlerde birçok marka Tik Tok ve Snapchat kullanımı ile de ürün ve hizmet pazarlaması yapmaya başlamıştır. Bu platformlarda pazarlama çalışmaları yapan kişi ve işletmeler hedef kitlelerine ulaşmak için ise e-ihracat sosyal medya staratejileri geliştirmektedir.

 

E-ihracat İçin Sosyal Medya Kanalları

 

E-ihracat için Sosyal Medya Stratejisi Nasıl Geliştirilir?

 

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin başarılı bir sosyal medya stratejisi geliştirmesi önemlidir. Aksi halde e-ihracat firmalarının hedef kitlesine ulaşması zorlaşmaktadır.

 
  • E-ihracat hedef kitle seçimi
  • Kullanılacak sosyal medya platformlarının belirlenmesi
  • Gönderi Türlerinin Seçimi
  • Metinlerin Kullanımı
 

E-ihracat için sosyal medya stratejileri arayan her markanın önem vermesi gereken unsurlar arasında yer almaktadır. Gelin şimdi hep beraber e-ihracat için sosyal medya stratejinizi geliştirirken önem vermeniz gereken bu konulara daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

 

E-ihracat Sosyal Medya Stratejileri Nasıl Geliştirilir

 

Hedef Kitle Seçimine Önem Verin

 

Sosyal medya stratejisi nasıl geliştirilir sorusuna yanıt arayan kişilerin ilk önem vermesi gereken konuların başında hedef kitle seçimi yer almaktadır. Çünkü genellikle e-ihracat firmaları tarafından sosyal medya pazarlaması bir hedef kitleye ulaşmak için yapılan çalışmalardır. Hedef kitle seçimini doğru yapmayan markaların yürüttüğü çalışmalar ise boşa çıkmaktadır. Bu nokta e-ihracat için hedef kitle seçmek isteyen markaların belirli incelemeler yapması gerekir.

 
  • İlk olarak markaların rakiplerini belirlemesi gerekir.
  • Ardından rakiplerini analiz etmesi önemlidir.
  • E-ihracat için hedef kitle seçimi yaparken markaların ürün ve hizmetlerini hangi kişi ve kişi gruplarına satmak istediğini tespit etmesi önemlidir.
  • Kişiler yaş, demografik bilgiler, internet kullanım alışkanlıkları, cinsiyet gibi önemli pariteler kullanılarak sınıflandırılmalıdır.
  • Bu sınıflar içerisinde ise birinci önemli olan grup belirlenmelidir.
 

Bu şekilde yapılacak bir çalışma sayesinde e-ihracat ile sınır ötesi satış yapacak olan markalar hedef kitle seçimi yapabilmektedir. Ardından e-ihracat için hedef kitle seçimini yapan işletmeler bu hedef kitleye uygun bir stratejiyi daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.
 


E-ihracat Sosyal Medya Stratejileri Hedef Kitle

 

Kullanacağınız Sosyal Medya Platformlarını Belirleyin

 

E-ihracat için sosyal medya stratejileri geliştirirken kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konulardan birisi de kullanılacak sosyal medya platformlarını belirlemek olmalıdır. Çünkü kullanacağınız sosyal medya platformuna göre geliştireceğiniz stratejiler farklılık gösterebilmektedir.

Bu noktada e-ihracat sosyal medya stratejisinde önemli bir rol oynayan sosyal medya platformlarına karar verirken kişi ve işletmelerin göz önünde bulundurması gereken başlıca unsurlar bulunmaktadır. Bunlar markaların hedef kitlesi ve rakipleridir.

 

Her e-ihracat firmasının sosyal medya platformuna karar vermeden önce e-ihracat hedef kitle seçimini yapması gerekir ve ardından bu kitlenin analiz edilmesi gerekmektedir. Instagram, Youtube, Facebook ve Twitter gibi e-ihracat için sosyal medya kanalları arasında hedef kitlenizin en çok hangi platformlarda zaman geçirdiğini belirlemeniz önemlidir.

 

Hedef kitlenizin zaman geçirdiği platformlara karar verdikten sonra da bu platformlarda rakiplerinizin nasıl bir strateji izlediğini gözlemlemeniz gerekmektedir. Böylece e-ihracat için sosyal medya stratejinizi daha kolay bir şekilde geliştirebilmeniz mümkündür.

  

İlgili İçerik; Sıkça Kullanılan Sosyal Medya Terimleri ve Anlamları



E-ihracat Sosyal Medya Stratejileri Platform

 

Gönderi Türlerine Karar Verin

 

E-ihracat için sosyal medya pazarlaması yapacak her markanın önem vermesi gereken konulardan biri de gönderi türleridir. Çünkü markaların satış yapacakları ülkelerde yaşayan kişiler ile profesyonel bir şekilde iletişim kurması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılacak sosyal medya pazarlamasından alınacak verim düşmektedir.

 

Örneğin: Instagram’da sosyal medya pazarlaması yapacak olan her kişi ve işletmenin gönderilerini çeşitlendirmesi gerekir ve gönderilerini çeşitlerindirirken de farklı içerik türlerinden yararlanması gerekmektedir.

 
  • Ürün tanıtım gönderileri
  • Kampanya gönderileri
  • Ürün inceleme videoları
  • Ürün tanıtım videoları
  • Kurumsal gönderiler
  • Ürün karşılaştırma videoları
  • Reels özelliği
  • Hikaye özelliği
 

Gibi birçok özelliğin e-ihracatta ınstagramı kullanarak pazarlama yapmak isteyen markaların kullanması gereken özelliklerdir. Genellikle sosyal medya platformlarına göre markaların kullanabileceği özellikler ve gönderi türleri farklılık göstermektedir. Bu nedenle e-ihracat için hedef kitle seçimi ve e-ihracat için sosyal medya kanal seçimi belirlendikten sonra markaların kullanacağı gönderi türlerine de karar vermesi gerekir.

 

Böylece işletmeler doğru pazarlama stratejileri uygulayarak hedef kitlelerinde yer alan kişiler ile kolay bir şekilde iletişim yürütür ve satışlarını arttırma fırsatı yakalar.

 

İlgili İçerik; KOBİ'ler İçin Sosyal Medya Yönetimi İpuçları



E-ihracat Sosyal Medya Stratejileri Gönderi

 

Metinleri Önemseyin

 

Gönderilerinizi çeşitlendirmeniz gerektiği gibi e-ihracat için sosyal medya stratejisi geliştirirken metinleri de önemsemeniz gerekir. Çünkü sosyal medya metinleri çoğu zaman kullanıcıların satın alımını etkilemektedir.

 

Başarılı bir şekilde satış yapmak isteyen e-ihracat markalarının gönderi metinlerinde ürün, hizmet ve kampanyaları ile ilgili bilgi vermesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra markaların kullanıcıyı harekete geçiren cümleleri de kullanması ve hashtaglerden de yararlanması gerekir. Bu stratejileri uygulayan e-ihracat firmaları hedef kitlelerinden istedikleri aksiyonları daha kolay bir şekilde aldırarak hem satışlarını arttırabilmekte hem de e-ticaret sitelerine daha kolay bir şekilde trafik çekebilmektedir.

 

Sizler de başarılı bir sosyal medya stratejisi geliştirmek istiyorsanız metinlere daha fazla önem verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2023 Sosyal Medya Trendleri

 

E-ihracat Sosyal Medya Stratejileri Metin

 

E-ihracat Sitenizi Pazarlayın

 

E-ihracat firmaları her ne kadar geliştirdikleri sosyal medya stratejisi ile hedeflerine ulaşmak istese de aslına bakıldığında reklam ve tanıtım çalışmalarına da kaynak ayırmalıdır. Çünkü reklam çalışmaları sayesinde markalar daha geniş bir hedef kitleye ulaşmaktadır. Bu nedenle e-ihracat için sosyal medya stratejisi geliştirirken sizler de sosyal medya reklamlarını göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve doğru bütçe ile bir reklam stratejisi geliştirerek e-ihracatta başarılı olabilirsiniz.

 

E-ihracat Sosyal Medya Stratejileri Website

 

Ticimax ile E-ihracat’a Başlayın

 

E-ihracat ile internetten ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan reklam ve pazarlama modülleri ile hedef kitlenize ulaşabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax