Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Mobil E-ticaret Nedir?

Güncelleme Tarihi: 31.05.2023

İçindekiler;

E-ticaret sektörüne giriş yaparak internetten ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin kullanabileceği birçok e-ticaret platformu bulunmaktadır. E-ticaret siteleri, e-ticaret pazaryerleri, e-ticaret mobil uygulamaları ve mobil e-ticaret siteleri genellikle işletmelerin en çok satış yaptığı platformlar olarak bilinmektedir.

 

Günümüzde e-ticaret ile internetten satış yapmak isteyen kişiler genellikle satış yöntemlerine aşina olsalar da özellikle birçok kişinin mobil e-ticaret siteleri hakkında bilgi sahibi olmadığı bilinmektedir.

 

Mobil e-ticaret sitesi yapmak isteyen kişiler için hazırladığımız Mobil E-ticaret Nedir adlı bu yazımızda sizlere mobil e-ticaret hakkında bilgi vereceğiz ve bununla beraber mobil e-ticaret siteleri ile ilgili birçok konuyu sizlere anlatacağız. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve mobil e-ticaret siteleri hakkında bilgi edinerek kendi mobil e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Böylece satış yaptığınız kanal sayısını arttırarak daha fazla gelir elde etme şansı yakalayabilirsiniz.

 

Mobil E-ticaret Nedir?

 

Mobil E-ticaret Ne Demek?

 

Mobil e-ticaret ya da bilinen adıyla M-Ticaret, her akıllı telefon ve tablette problemsiz bir şekilde çalışan e-ticaret siteleri üzerinden ürün satmaya verilen isimdir. Kısacası tüketicilerin mobil cihazlar kullanarak ürün satın almalarına mobil e-ticaret denmektedir.

 

Genellikle mobil e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişiler ödemelerini m-ticaretin diğer iki unsuru olan mobil bankacılık ya da mobil ödemeler yoluyla gerçekleştirmektedir. Fakat günümüzde birçok mobil e-ticaret sitesi hedef kitlesinde yer alan tüketicilere daha kolay bir hizmet verebilmek için kredi kartı, banka kartı, havale ve eft gibi yöntemleri sitelerine ekleyerek de ürün tahsilatı gerçekleştirmektedir.




 İlgili İçerik; Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik


İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri



Mobil E-ticaret Ne Demektir

 

Mobil E-ticaret Yapabileceğiniz Platformlar

 

Mobil e-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmelerin kullanabileceği bazı platformlar bulunmaktadır. Gelin şimdi bunlara bir göz atalım;

 
  • E-ticaret Siteleri; Mobil duyarlı olarak tasarlanan e-ticaret siteleri üzerinden mobil e-ticaret yapabilmek mümkündür.
  • Mobil E-ticaret Siteleri; Mobil cihazlarda çalışmak için özel olarak tasarlanan mobil e-ticaret siteleri üzerinden satış yapabilirsiniz.
  • Mobil Uygulamalar; İşletmenize ve e-ticaret sitenize özel olarak tasarlanan Native mobil uygulamalar sayesinde IOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlarda çalışan mobil uygulamanızı yaratmanız ve mobil uygulamanız üzerinden satış yapmanız mümkündür.
 

Sizler de bu yöntemleri kullanarak mobil satış yapabilir ve işletmenizin gelirlerini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu

 

İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi



Mobil E-ticaret Yapabileceğiniz Platformlar

 

Mobil E-ticaretin Avantajları ve Dezavantajları

 

Ürün satışlarını mobil cihazlara taşıyabileceğiniz mobil e-ticaret siteleri, mobil uyumlu e-ticaret siteleri ve e-ticaret mobil uygulamaları internetten ürün satışı yapan işletmeler için oldukça önemlidir. Çünkü bu yöntemleri kullanarak satış yapan işletmeler birçok avantajdan yararlanmaktadır. Gelin şimdi mobil e-ticaretin avantajlarına bir göz atalım.

 
  • Mobil e-ticaret sitesi olan firmalar işletmeleri için yeni bir satış kanalı yaratabilmektedir. Böylece hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay ulaşmakta ve satışlarını arttırmaktadır.
  • Günümüzde internetten yapılan alışverişlerin yaklaşık %75’i mobil cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. Yani kısacası mobil e-ticaret sitesi olan işletmelerin satış yapma oranı artmaktadır.
  • Mobil e-ticaret sitesi kuran işletmeler daha fazla tüketiciye ulaşmakta ve e-ticaret sitelerinin ziyaretçi sayısını arttırmaktadır.
  • Mobil e-ticaret siteleri sayesinde işletmeler ürün karşılaştırması yapma olanağını tüketicilere sağlamaktadır. Bu da tüketicilerin daha kolay bir şekilde ürün seçmesine ve ürün satın almasına yardımcı olmaktadır.
  • Mobil e-ticaret sitesi bulunan işletmeler e-ticaret sitelerine ekleyebilecekleri özellikler arasında yer alan Whatsapp ile iletişim kurma yöntemini daha kolay bir şekilde sitelerine entegre edebilmektedir. Bu da müşterilerinizin işletmenize daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlamaktadır.
  • Mobil satışlarını arttırmak isteyen işletmeler farklı kurgularda kampanyalar yaratarak mobil e-ticaret siteleri üzerinden yaptıkları satışların sayısını arttırmaktadır.
 

Mobil e-ticaret sitelerinin işletmelere sağladığı birçok avantajlı durum olsa da en önemli olan konular bunlardır. Mobil e-ticaret sitesi firmalara avantajlar sağlasa da bazı durumlarda dezavantajlara da neden olmaktadır. Gelin şimdi mobil e-ticaret sitelerinin dezavantajlı olabileceği durumlara bir göz atalım.

 
  • Mobil e-ticaret sitesi tasarımı kötü bir şekilde yapıldığında müşterileriniz kötü bir deneyim yaşayabilmektedir. Bu da tüketicilerin alışveriş yapma oranını düşürmektedir.
  • Mobil e-ticaret sitelerinde yeterli sayıda ödeme yöntemi sunulması gerekir. Aksi halde markanızın satışlarında azalma meydana gelebilmektedir.
  • Mobil e-ticaret sitesi kurmak isteyen işletmeler responsive tasarım özelliği bulunan temalar kullanmadan sıfırdan bir site tasarımı yapmak istediklerinde yazılımcı masrafları ile karşı karşıya kalacaktır.
  • Responsive temalar yerine mobil e-ticaret sitesi kurmayı tercih etmek işletmelerin e-ticarete başlama süreçlerinin uzamasına ve satış kaybının yaşanmasına neden olabilmektedir.
 

Mobil e-ticaretin işletmeniz için dezavantajlı olmasını istemiyorsanız sizler de site tasarımı yaparken profesyonel tasarım yapmaya ve e-ticaret sitenize alternatif ödeme yöntemleri eklemeye özen gösterebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Mobil Uygulama Tercih Edilmesinin 10 Nedeni

 

Mobil E-ticaret Avantajları ve Dezavantajları


 

Mobil E-ticaret Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

 

Mobil e-ticaret sitesi kurarak mobil satışlarını arttırmak isteyen kişi ve işletmelerin cevap aradığı sorulardan birisi de Mobil E-ticaret Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı sorusudur. Gelin şimdi hep beraber mobil e-ticaret sitesi tasarımı yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğine bir göz atalım.

 
  • Mobil e-ticaret sitesi tasarımı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk dikkat etmesi gereken konulardan birisi kullanıcı deneyimidir. Sitelerini kullanıcı deneyimini ön planda tutarak tasarlayan işletmeler hem seo çalışmalarında daha başarılı olmakta hem de tüketicilerine iyi bir alışveriş deneyimi yaşatabilmektedir.
  • Mobil e-ticaret sitesi tasarımı yaparken işletmelerin göz önünde bulundurması gereken bir diğer konu da site hızıdır. Sitenizi tasarlarken sitenizin yavaşlamasına neden olabilecek banner, slider alanlarına dikkat etmeli ve sitenizin temiz kod yapısıyla tasarlanmasına önem vermeniz gerekmektedir.
  • E-ticaret mobil tasarımı yaparken kullanacağınız temaların modern ve profesyonel olması oldukça önemlidir. Böylece kullanıcılara güven verebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Mobil site tasarımı yaparken sitenizin kolay kullanılabilir olmasına önem vermelisiniz. Bu nedenle sitenizin iki üç parmak kullanılarak gezilebilmesini sağlamanız gerekir.
  • Mobil site tasarımı yaparken kullanacağınız renklerin faaliyet gösterdiğiniz sektörle ve kurumsal kimliğiniz ile örtüşmesi gerekir.
  • Mobil sitenizde ödeme sayfası, hakkımızda sayfası ve iletişim sayfalarına yer vermeniz tüketicilere güven vermenizi sağlayacaktır.
  • Mobil site tasarımında whatsapp ile iletişime geç gibi call to action butonları kullanmanız tüketicilerin işletmeniz ile daha kolay iletişim kurmasını sağlayacaktır.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak mobil e-ticaret sitesi tasarımınızı yapabilir ve internetten satış yapamaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu

 

Mobil E-ticaret Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalıdır

 

Responsive Temalar Kullanabilirsiniz

 

Günümüzde mobil e-ticaret sitesi kullanan işletmeler bulunsa da profesyonel bir şekilde e-ticaret firmalarını geliştirmek isteyen işletmeler daha çok e-ticaret sitesi tasarımı yaparken responsive temalar kullanmaktadır.

 

Responsive temalar tasarlanan bir e-ticaret sitesinin telefon ve tablet gibi akıllı cihazlarda daha kolay ve uyumlu bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır. Responsive tamalar sayesinde e-ticaret firmaları yalnızca bir site tasarımı yaparak bu siteyi tüm platformlara uyumlu hale getirebilmektedir.

 

Sizler de mobil e-ticaret sitesi tasarımı yapmak yerine e-ticaret alt yapınızı seçerken responsive tasarım ve tema özelliklerinin bulunmasını göz önünde bulundurabilir ve böylece fazla emek harcamadan her platforma uyumlu bir e-ticaret sitesi tasarlayabilirsiniz.

 

Responsive tasarımlar sayesinde hem bilgisayar hem de mobil cihazlarda kolayca çalışan e-ticaret sitelerine sahip olabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

Mobil E-ticaret Responsive Temalar

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Tasarlayın

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan responsive tasarım özellikleri sayesinde sizler de e-ticaret sitenizi mobil uyumlu olarak tasarlayabilir ve mobil satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yeni Premium Konsept Temalar ile Satışlarınızı Arttırın

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax