Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Trendyol'dan Para Nasıl Kazanılır?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

İnternetten gelir elde etmek isteyen kişilerin başvurabileceği birçok yöntem bulunmaktadır. İnternetten hizmet vermek, e-ticaret yapmak ya da markalar ile iş birliği yapmak kişilerin gelir elde edebileceği başlıca alanlar arasında yer almaktadır. Günümüzde birçok kişi internetten gelir elde etmek için Trendyol’da para kazanma konusuna yönelmektedir.

 

Kişiler Trendyol üzerinden satış yaparak ya da Trendyol ile iş birliği yaparak para kazanabilmektedir. Bunun yanı sıra Trendyol’dan para kazanmak isteyen kişilerin tercih edebileceği birçok farkı strateji de bulunmaktadır.

 

Trendyol iş birliği ile para kazanmak isteyen kişiler için hazırladığımız Trendyol'da Para Nasıl Kazanılır adlı bu yazımızda sizlere Trendyol’dan para kazanma konusu hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Trendyol’dan nasıl para kazanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım?

 

Ticimax Trendyol Çok Yönlü Entegrasyon
 

Trendyol Nedir?

 

Trendyol, 2010 senesinde Demet Mutlu tarafından moda ve güzellik ürünleri satmak için kurulan bir e-ticaret platformudur. Fakat Trendyol kısa süre içerisinde hızlı bir şekilde gelişmiş ve e-ticaret pazaryeri platformu olmuştur.

 

Yıllar içerisinde gelişmeye devam eden Trendyol bünyesine yeni özellikler eklenmiştir.

 
  • Trendyol pazaryeri
  • Trendyol yemek
  • Trendyol emlak
  • Trendyol market
 

Özellikleri Trendyol’da para kazanmak isteyen kişilerin yararlanabileceği başlıca Trendyol ürünleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle hala Trendyol pazaryeri olarak ön plana çıkan bir platform olsa da aslına bakıldığında Trendyol yemek, market ve emlak satışlarına olan ilgi de her geçen gün artış göstermektedir.

 

İlgili İçerik; Trendyol Satıcı Paneli Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler


 
Trendyol Nedir

 

Trendyol İş Birliği Nasıl Yapılır?

 

Trendyol partnerleri arasında yer almak isteyen kişilerin ilk olarak Partner Trendyol üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Şu an için Trendyol’dan para kazanmak isteyen kişilerin başvuru yapabileceği özellikler Trendyol pazaryeri, Trendyol yemek, Trendyol emlak ve Trendyol markettir.

 

Bunun için kişilerin Partner Trendyol’a giriş yapması ve Trendyol ile iş birliği yapacakları hizmeti seçerek başvuru yapması gerekmektedir. Trendyol’dan Satış Yapmak istemeyen fakat Trendyol’dan para kazanmak isteyen kişilerin tercih edebileceği farklı bir iş birliği yöntemi ise Afilliate Marketingdir.

 

İlgili İçerik; Trendyol Kampanya Yönetimi İpuçları

 

Trendyol İş Birliği Nasıl Yapılır
 
 

Afilliate Marketing Nedir?

 

Affiliate Marketing ya da bilinen bir diğer adı ile satış ortaklığı bir işletmenin ya da kuruluşun kişiler ya da kurumlar ile yaptığı bir satış ortaklığı anlaşmasına dayanan bir pazarlama yöntemidir. Afilliate marketingde kişi ve işletmeler farklı markaların ürünlerini pazarlamakta ve kazandırdıkları her müşteri için belirli bir oranda komisyon almaktadır.

 

Genellikle Afilliate marketing ile iş ortağı olmak ve gelir elde etmek isteyen kişilerin gerekli olan şartları tamamlaması gerekir. Gerekli şartları tamamlayan mikro, makro ya da mega Influencerlar satış ortağı oldukları markanın belirlediği oranda komisyon kazanmaktadır. Komisyon oranları satış ortağı arayan markalar tarafından belirlense de aslına bakıldığında %5 - %30 aralığında farklılık göstermektedir.

 

Yani Afilliate marketing yapan kişiler kazandırdıkları müşterilerin yaptığı harcamaların yaklaşık %5- %30 oranındaki ücreti gelir olarak elde etmektedir. Trendyol da iş birliği yaparak gelir elde edilebilecek bir pazaryeri platformudur fakat Trendyol ile iş birliği yapmak için de kişilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

 
İlgili İçerik; Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi 


Trendyol Afilliate Marketing Nedir

 

Trendyol İş Birliği Nedir?

 

Trendyol iş birliği yani bilinen diğer isimleri ile Trendyol Afilliate Marketing ya da Trendyol Influencer başvuru sistemi belirli bir takipçi sayısı olan mikro, makro ya da mega Influencerların Trendyol ile çalıştığı ve gelir elde ettiği sisteme verilen isimdir.

 

Az önce de Afilliate marketing bölümünde anlattığımız gibi Trendyol iş birliği yaparak yani Trendyol’da satılan ürünleri tanıtarak gelir elde edebileceğiniz bu özellik ürün paylaşımı üzerinden yapılmaktadır.

 

Mikro, makro veya mega Influencerlar Trendyol’da ürün paylaşımı yaparak takipçilerine ürünleri tanıtmakta ve böylece yapılan her satış üzerinden gelir elde etmektedir.

 

Trendyol İş Birliği Nedir

 

Trendyol Influencer Başvuru Şartları

 

Trendyol ile iş birliği yaparak para kazanmak isteyen kişilere Influencer adı verilmektedir. Trendyol Influencer başvurusu yapmak isteyenlerin de belirli başvuru şartlarını yerine getirmesi beklenmektedir.

 
  • Trendyol Influencer sistemi şu an Instagram üzerinden yönetildiği için kişilerin takipçi sayısının 10 bin üzerinde olması gerekir.
  • Takipçilerinizin bot hesaplardan oluşmaması oldukça önemlidir.
  • Trendyol’daki takipçilerin ve etkileşimlerin organik olması gerekir.
  • Influencer olarak Trendyol ile çalışacak olan kişilerin bir ajans ya da şirket ile çalışması gerekir ya da kişilerin satış yaptıkları bir hesaplarının olması gerekmektedir. Bu faturalandırma işlemleri için önemlidir.
 

Bu şartları karşılayan kişiler Trendyol Influencer Başvurusu yapabilmekte ve Trendyol ile iş birliği yaparak gelir elde edebilmektedir.

 
Trendyol Influencer Başvurusu

 

Trendyol Influencer Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

Trendyol ile Influencer iş birliği yapacak olan kişilerin ilk olarak Trendyol Influencer Başvurusu yapması gerekir. Bu başvuru esnasında da Trendyol sizlerden belirli bilgiler isteyecektir.

 
  • Ad ve Soyad Bilgisi
  • T.C Kimlik Numarası
  • Telefon Numarası
  • E-posta Adresi
  • Trendyol Kayıt E-postası
  • Doğum Tarihi
  • Açık Adres
  • Instagram adresi
  • Üst beden ve alt beden bilgisi
  • Ayakkabı numarası
  • İlgilendiği Kategoriler
  • Daha önceki Influencer Deneyimleri
 

Gibi bilgilerin yer aldığı başvuru formunu doldurarak sizler de Trendyol iş birliği başvurusu yapabilirsiniz. Böylece Trendyol ile çalışabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

  
 

Trendyol Influencer Nasıl Olunur

 

Trendyol İş Birliği Yapılabilecek Platformlar

 

Trendyol ile para kazanmak isteyen kişilerin Instagram hesapları oldukça önemli olsa da aslına bakıldığında iş birliği yapacak olan kişilerin farklı platformlarda da faaliyet gösterebilmesi mümkündür.

 
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitch
  • Tiktok
  • Twitter
 

Gibi sosyal medya platformları üzerinden de kişiler Trendyol iş birliği yapabilmekte ve gelir elde edebilmektedir.

 

Trendyol İş Birliği Platformları

 

Trendyol İş Birliği Ne Kazandırıyor?

 

Trendyol ile iş birliği yapacak olan kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Trendyol iş birliği ne kazandırıyor sorusudur. Genellikle Trendyol iş birliği yaparak elde edebileceğiniz kazancın sınırsız olduğunu söylemek mümkündür.

 

Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta elde edilen kazanç oranıdır. Çünkü Instagram Trendyol link para kazanma stratejisi ile gelir elde etmek isteyen kişilerin kazançları belirli bir orana tekabül etmektedir.

 

Instagram Trendyol link para kazanma sistemi ile gelir elde etmek isteyen kişiler elektronik kategorisinde satılan her ürün için %2 oranında komisyon ödemesi almaktadır. Bunun yanı sıra diğer tüm kategorilerde ise komisyon oranın %15 olduğunu söylemek mümkündür. Paylaşılan ürünlerin linki dışında olan ve Trendyol’dan alınan her ürün için de Trendyol iş birliği yapanlar %5 oranında komisyon almaktadır.



Trendyol İş Birliği Ne Kazandırıyor

 

Trendyol İş Birliği Fatura Süreçleri Nasıl İşler?

 

Instagram Trendyol Link Para Kazanma sistemi ile gelir elde etmek isteyen Influencerların elde ettiği gelir karşılığında bir fatura kesmesi gerekir. Bu noktada birçok kişi şirket açmalı mıyım sorusuna yanıt arar.

 

Hayır Trendyol iş birliği ile para kazanmak istiyorsanız herhangi bir şirket kuruluşuna ihtiyacınız bulunmamaktadır. Bu noktada başvuru formunda bir şirket ismi vermeniz yeterli olacaktır. Fakat elde ettiğiniz gelir karşılığında kesilecek olan her faturanın bu şirket üzerinden kesilmesi gerekir.

 

Bunun yanı sıra Ticari sicil gazetesi de oldukça önemlidir. Kişiler şahıs şirketleri üzerinden fatura kesimi yapacakları takdirde Trendyol’a ticari sicil gazetesi iletmek zorunda değildir. Fakat fatura kesimi yapılacak olan şirket anonim ya da limited şirket türlerinden birisiyse Trendyol sizlerden Ticaret sicil gazetesi isteyecektir.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax