Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Amerika'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

E-ihracat ile internetten online bir mağaza kurarak satış yapacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok ülke bulunur. Genellikle markalar pazar ülkelerini seçerken ilgili ülkenin para birimi, e-ticaret ve e-ihracata olan yakınlığı, jeopolitik konumu ve avantajlarını göz önünde bulundurarak hareket eder. Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi birçok ülke yurtdışına satış yapmak isteyen markaların hedeflediği ülkeler arasında yer alır.

 

Son dönemlerde e-ihracat yapacak olan kişi ve işletmelerin yoğun bir şekilde Amerika’ya yöneldiğini söylemek mümkündür. Çünkü Amerika’ya satış yapmak isteyen kişi ve markalar birçok avantajdan yararlanarak e-ihracat yapabilmektedir.

 

Amerika'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere Amerika ve Amerika’ya satış konuları hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de yazımızı inceleyebilir, ürün ve hizmetlerinizi Amerika’da satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Macaristan'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Amerika'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

Amerika

 

Amerika Birleşik Devletleri ya da bilinen adıyla Amerika, Kuzey Amerika kıtasında yer alan bir ülkedir. Meksika ve Kanada ile komşu olan Amerika, federal bölgeler ve eyaletlerden oluşmaktadır.

 

329,5 milyon kişinin yaşadığı ülkenin başkenti Washington’dur. Dünyanın en büyük ekonomilerinden birisine sahip olan Amerika ticari faaliyet yürütmek isteyen kişi ve işletmeler için oldukça avantajlı bir ülkedir.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışına İnternetten Satış Yapabileceğiniz Trend Pazaryerleri

 

İlgili İçerik; Yurt Dışında Şirket Kurma Rehberi

 

Amerika Nedir

 

Amerika’ya Satış Nasıl Yapılır?

 

Amerika’ya e-ihracat ile ürün ve hizmet satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin yanıt aradığı soruların başında Amerika’ya satış nasıl yapılır sorusu yer alır. E-ihracat siteleri ve e-ihracat pazaryeri platformları Amerika’ya satış yapmak isteyen kişilerin tercih edebileceği platformlardır. Ama bu noktada birçok işletme komisyonsuz bir şekilde satış yapmak ve gelirlerini arttırmak için e-ihracat siteleri üzerinden satış yapmayı tercih etmektedir.

 
  • E-ihracat siteleri markaların kendilerine ait sanal bir mağaza açarak satış yaptığı yönteme verilen isimdir. Genellikle site yazdırma, açık kaynak kodlu yazılım, hazır e-ticaret paketi gibi yöntemler ile markalar sitelerini kurmakta, ürün ve hizmet satışı yapmaktadır.
  • E-ihracat pazaryerleri ise markaların Amazon, ETSY, Ebay ve Aliexpress gibi bilinen platformlarda mağaza açarak Amerika’da satış yapmasına verilen isimdir. Bu platformlar çoğu zaman mağaza açma ücreti ve komisyon sistemi ile çalışır.
 

Amerika’da satış nasıl yapılır diyorsanız bu iki yöntemden birini tercih edebilir ve sizler de ürün ve hizmetlerinizi Amerika’da yaşayan kişilere satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Ürünü Nasıl Satabilirsiniz?

 

İlgili İçerik; E-ihracat Faturası Nasıl Kesilir?

 

Amerika'ya Satış Nasıl Yapılır


 

Amerika’ya Mikro İhracat Yapılıyor mu?

 

Amerika’ya ürün satışı yapmak isteyen markaların tercih edebileceği yöntemlerden birisi de mikro ihracattır. Mikro ihracat markaların 15.000 Euro ve 300 KG ağırlığa kadar olan ürünlerini ETGB ile sattığı ihracat türüne verilen isimdir.

 

Amerika’ya mikro ihracat yapacak olan işletmeler KDV’siz bir şekilde fatura kesebilmekte ya da KDV’li kesilen faturalardan geri ödeme alabilmektedir.

 

İlgili İçerik; İspanya'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 



 

Amerika E-ihracat Gümrük Şartları

 

Amerika e-ihracat gümrük şartları bakımından birçok dünya ülkesine oranla oldukça esnek bir ülke olması ile ön plana çıkmaktadır. Bu da markalarını yurtdışına açmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak Amerika’ya yönelmesini sağlamaktadır.

 

Türkiye’den Amerika’ya satış yapacak olan kişi ve işletmeler 800 dolara kadar yaptıkları satışları için herhangi bir gümrük vergisi ödememektedir. Bu da kişi ve işletmelerin kolay bir şekilde satış yapmasına olanak sağlamaktadır.


İlgili İçerik; E-ihracat İçin Sosyal Medya Stratejileri

 

Amerika E-ihracat Gümrük Şartları

 

Amerika’ya Ne Satılır?

 

Amerika’ya ne satılır sorusu da Türkiye’den Amerika’ya satış yapacak olan kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorular arasında yer alır. Çünkü kişi ve işletmeler satacakları ürün ve hizmetleri doğru bir şekilde seçerek risklerini en aza indirmek ister.

 
  • Kadın, Erkek ve Çocuk Giyim Ürünleri
  • Kadın, Erkek ve Çocuk Ayakkabısı
  • Çanta ve Aksesuar Ürünleri
  • Ev ve Dekorasyon Ürünleri
  • Organik Gıda ve Hazır Gıdalar
  • Oyun, Kitap, CD
  • İkinci El Ürünler
  • Ev Aletleri
  • Mobilya
  • Dekorasyon Ürünleri
  • Elektronik Ürünler
  • Kozmetik Ürünleri
 

Amerika’ya ne satılır sorusuna yanıt olabilecek ürün gruplarıdır. Çünkü bu kategoriler incelendiğinde Amerika’da bu ürün gruplarına ilginin her geçen gün arttığını söylemek mümkündür. Bu nedenle Amerika ihracat ürünleri arayışında olan kişi ve markaların bu ürün gruplarına yönelmesi satışlarının artmasına yardımcı olacaktır.

 

İlgili İçerik; Polonya'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Amerika'ya Ne Satılır

 

Amerika’ya E-ihracat Yapmanın Avantajları

 

Amerika’ya e-ihracat yapmanın oldukça avantajlı olduğunu daha önce sizlerle paylaşmıştık. Yazımızın bu bölümünde ise Amerika’ya E-ihracat Yapmanın Avantajları hakkında daha detaylı bilgiler vereceğiz.

 
  • Amerika dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkeler arasında yer aldığı için Türkiye’den Amerika’ya satış yapmak oldukça kolaydır.
  • Amerika mikro ihracat yapılabilecek ülkeler arasındadır.
  • Amerika’da e-ticaret ve e-ihracat çok gelişmiştir.
  • Amerika e-ihracat gümrük vergisi az olan bir ülkedir.
  • Amerika’ya ürün satışı yapan kişi ve işletmeler global bir pazarda hizmet verebilmektedir.
  • Türkiye’den Amerika’ya satış yapılabilecek birçok ürün grubu bulunmaktadır.
  • Amerika’ya satış yapan markalar geniş bir hedef kitleye hitap edebilmektedir.
  • Amerika’da yatırımınız varsa green card ve vatandaşlık almanız kolaylaşmaktadır.
  • Amerika’da e-ihracat sitenizin yanı sıra satış yapabileceğiniz birçok pazaryeri platformu da bulunmaktadır.
 

Amerika her kişi ve işletme için ticari faaliyetlerde oldukça avantajlı ülkelerin başında yer alır. Siz de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Amerika’da e-ihracat yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışından Ödeme Alma Yöntemleri

 

Amerika'ya E-ihracat Yapmanın Avantajları

 

Amerika’da E-ihracat Yapmanın Dezavantajları

 

Amerika’ya e-ihracat yapmak markaların avantajlardan yararlanmasını sağlasa da belirli durumlarda Amerika’da E-ihracat Yapmanın Dezavantajları olduğunu söylemek de mümkündür.

 
  • Amerika’da konuşulan dilin İngilizce olması
  • Siparişlerin lojistik süreçlerinde masrafların artması
  • Rekabetin büyük olduğu ülkeler arasında yer alması
  • Müşteriler ile iletişimde yaşanabilecek kesintiler
  • Saat farkı
 

Gibi birçok durumda markalar Amerika’da E-ihracat Yapmanın Dezavantajları ile karşı karşıya kalmaktadır.

 

Amerika'ya E-ihracat Yapmanın Dezavantajları

 

Amerika’ya Satış Yapmak

 

Amerika’ya satış yapmak isteyen çoğu firma e-ihracat siteleri üzerinden satış yapmayı tercih etmektedir. Amerika’da satış yapmak için bir e-ihracat sitesi kuracak markaların ise belirli süreçlere uygun hareket etmesi gerekir. Amerika’da satış yapmak için

 
  • İlk olarak şirket kuruluşu yapın.
  • Şirket kuruluşunu tamamladıktan sonra markanız için bir isim bulun ve domain kaydı gerçekleştirin.
  • E-ihracat sitenizi kurmadan önce iş planı hazırlayın ve sektörünüze karar verin.
  • E-ihracat modelinizi belirleyin.
  • E-ihracat alt yapıları hakkında araştırmalar yapın ve bu noktada Ticimax gibi profesyonel alt yapılar ile çalışmaya özen gösterin.
  • Bütçenize en uygun olan e-ihracat alt yapısını satın alın.
  • Ürün ve hizmetlerinizi sitenize yükleyin.
  • Sitenizin tasarımını yapın. Bu noktada çoklu dil seçeneği ve çoklu para birimi ekleyin. Site tasarımı yaparken güven verici bir site tasarlamaya önem verin.
  • Kargo ve sanal pos entegrasyonunu tamamlayın.
  • Ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenize ulaştırmak için dijital pazarlama çalışmaları yapın.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de Amerika’ya ürün satışı yapmak için bir e-ihracat sitesi kurabilirsiniz. Ardından pazarlama yaparak hedef kitlenize ulaşabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dubai'de Şirket Nasıl Kurulur?

 

Amerika'ya Satış Yapmak

 

Amerika’da Satış Sitesi Kurun

 

Amerika’da satış sitenizi kurarken profesyonel hareket etmeniz oldukça önemlidir. Bu noktada e-ihracat firmalarının profesyonel alt yapılar ile çalışması gerekir. Aksi takdirde site kurulum sürecinde aksaklıklar yaşanabilir.

 

15 yıldır e-ticaret ve e-ihracat sektöründeki firmalara hizmet veren Ticimax’ın e-ihracat alt yapılarını sitenizi kurarken tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde site kurulumunuzu kolayca yapabilir, ürün ve hizmetlerinizi Amerika’ya daha kolay satabilirsiniz.

  

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax