Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Babalar Günü Videosu Üretirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Herhangi bir sektörde faaliyet gösteren işletmelerin büyük bölümü özel günlere yönelik içerikler üretmektedir. Üretilen bu içerikler sayesinde işletmelerin hedef kitlelerine daha kolay ulaşabildiği ve daha iyi bir etki bıraktığı bilinmektedir.

 

Babalar günü kampanyaları için de e-ticaret firmalarının ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren firmaların babalar günü videoları üretmesi oldukça önemlidir. Fakat firmaların bu videoları üretirken göz önünde bulundurması gereken önemli detaylar bulunmaktadır.

 

Babalar Günü Videosu Üretirken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda babalar günü için videoları üretirken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiği hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de bu içeriğimizi okuyarak bu unsurları öğrenebilir ve daha kaliteli babalar günü videoları üretebilirsiniz.

 

Babalar Günü Video Bilinmesi Gerekenler

 

Videolarınızda Babalar Günü Ruhunu Yansıtmaya Çalışın

 

Babalar günü gibi özel günler için video içerik üreten işletmelerin göz önünde bulundurması gereken en önemli unsur bu ruhu yansıtmaktır. Anneler günü, sevgililer günü ve babalar günü bizler ve sevdiklerimiz için oldukça önemli günler arasında yer almaktadır. Bu günlere özel içerikler üreten e-ticaret firmalarının bu duyguyu videolarında verebilmesi de hedef kitlesinde yer alan kişileri daha kolay etkilemelerini sağlayacaktır.

 

Hedef kitlenizde babalar günü ruhunu yansıtmak istiyorsanız;

 
  • Video içeriklerinizde yalnızca ürün tanıtımı yapmaya odaklanmayın.
  • Videolarınızda sadece kampanyalarınızı ön plana çıkarmayın.
  • Bugüne özel önemli sözleri kullanın ya da kendi ürettiğiniz bir video metninde bu içeriği yansıtmaya çalışın.
 

Böylece hedef kitlenizde yer alan kişileri daha kolay bir şekilde etkileyebilir ve bu kişilerin markanıza duydukları sadakati arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Babalar Günü Öncesi İşinize Yarayacak 5 Reklam Tekniği

 

İlgili İçerik; Babalar Gününe Hazırlanırken E-ticaret Sitelerinin Dikkat Etmesi Gerekenler



Babalar Günü Video İçeriği

 

Video İçeriğiniz İçin Programlı Bir Şekilde Çalışın

 

Genellikle bir konu hakkında ne kadar iyi ve planlı çalışılırsa başarılı olma ihtimali o kadar artış göstermektedir. Babalar günü videoların da e-ticaret firmaları ve işletmeler için oldukça önemli bir konu olduğu için bu videoları çekmeden önce bir plan ve program oluşturmanız gerekmektedir.

 
  • Video nerede çekilecek?
  • Kiminle çekilecek?
  • Ne zaman çekilecek?
  • Videonun konusu ne olacak?
  • Neler ön planda tutulacak
  • Ne zaman yayına alınacak?
  • Nerede yayınlanacak
 

Gibi sorular çerçevesinde babalar günü videonuzu üretirken size yardımcı olacak bir plan belirleyebilir ve böylece daha kolay bir şekilde videonuz üzerinde çalışabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Babalar Gününde Kargo Yönetimi İpuçları

 

İlgili İçerik; İyi Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Olmalı?




Babalar Günü Video İçeriği Programı

 

Hedef Kitlenize Uygun Video İçerikler Üretmeye Özen Gösterin

 

Babalar Günü Videosu Üretirken Dikkat Etmeniz Gerekenler arasında yer alan önemli bir diğer ayrıntı da hedef kitleniz. Her e-ticaret firmasının ürün ve hizmetlerini tanıtmak istediği bir hedef kitlesi bulunmaktadır ve e-ticaret firmalarının hedef kitlesi her platformda farklılık göstermektedir. E-ticaret firmalarının e-ticaret siteleri ve sosyal medya hesapları için hedef kitlesini belirlemesi hedef kitlesine uygun video içerikler üretmesinde yardımcı olmaktadır.

 

Babalar günü için video içerikleri üretmeden önce hedef kitlenize yönelik şu çalışmaları yaparak ne türde video içerikler üreteceğinize karar verebilirsiniz.

 
  • İlk olarak video içeriklerinizi paylaşacağınız sosyal medya platformlarına yönelik hedef kitlenizi inceleyin.
  • Hedef kitlenizin yaş ve cinsiyet özelliklerini göz önünde bulundurun.
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilerin internet kullanma alışkanlıklarına ve internetten alışveriş yapma alışkanlıklarına bir göz atın. Böylece ne tür içerikler ile babalar günü kampanyalarınızı duyurabileceğinize karar verebilirsiniz.
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilerin cinsiyet ve yaş aralığına göre video içeriklerinizde nasıl bir dil kullanmanız gerektiğine karar verin.
  • Babalar günü video kampanyalarınızı duyurmak için sosyal medya platformlarında reklam verirken hedef kitlenizin bu özelliklerden yararlanın.
 

Böylece babalar gününe özel vidolar üretirken ne türde video içerikler üretebileceğinize karar verebilir ve doğru reklam hedeflemeleri sayesinde babalar günü videonuzu daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz. Bunun sayesinde e-ticaret firmanızın marka bilinirliğini ve satışlarını hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir?

 

Babalar Günü Video Hedef Kitle

 

Sıkıcı Olmamaya Özen Gösterin

 

Babalar Günü Videosu Üretirken Dikkat Etmeniz Gerekenler arasında en önemli bulunan en önemli unsurlardan bir diğeri de videonun akışkanlığıdır. Genellikle video izleyen kişiler bir video çok uzun olduğu zamanlarda ve sıkıcı bir konu işlendiğinde bu videoları izlemekten vazgeçerler.

 

E-ticaret firmaları babalar günü videoları çekerken bunu göz önünde bulundurmak zorundadır. Eğer hedef kitlenizde yer alan kişileri etkilemek istiyorsanız sizler de kısa ve öz videolar çekmeye özen göstermelisiniz. Böylece babalar günü videolarınızın izlenme sürelerini arttırabilir ve kitlenizde daha büyük etkiler bırakabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik



Babalar Günü Video İzlenme Arttırma

 

Videonuzun İlk 20 Saniyesine Önem Verin

 

Babalar günü videoları ile ürün ve kampanyalarınızı duyurmak isteyen bir e-ticaret firmasıysanız videonuzun ilk 20 saniyesine önem vermeniz gerekiyor. Genellikle internetten video izleyen kişiler bir videonun ilk 20 saniyesini göz önünde bulundurarak içerikleri izleyip izlememe kararı veriyor.

 

Babalar günü videonuzun izlenme süresini arttırmak istiyorsanız;

 
  • Video kalitenizin düzgün olmasına özen gösterin.
  • Videonun ilk 20 saniyesinde ses kalitesinin iyi olmasına ve iyi bir ses kalitesi ile videonun devam etmesine özen gösterin.
  • Videonuz içerisinde intro kullanacaksanız bunu introyu 20.saniyeden sonra kullanmaya özen gösterin.
 

Böylece babalar günü videolarının daha fazla izlenmesini sağlayabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişileri daha hızlı bir şekilde etkileyebilirsiniz.

 

Babalar Günü Video İzlenme Süresi Arttırma

 

Videonuzun Kapak Görseli ile Merak Uyandırın

 

Günümüzde video izleyen birçok kişinin kapak resimlerinden etkilenerek izlediğini biliyor muydunuz? Bu nedenle babalar günü videolarınız için hazırlayacağınız kapak resimlerine oldukça önem vermeni gerekiyor. Babalar günü videolarınızda kullanacağınız kapak görsellerini belirlerken;

 
  • Video kapak görselini profesyonel bir şekilde düzenlemeye özen gösterin. Bunu yaparken Photoshop gibi profesyonel görsel düzenleme programlarından yararlanabilirsiniz.
  • Babalar günü kapak görselinizin merak uyandırıcı bir başlık ile paylaşılmasına önem verin.
  • Yazı ve görsel boyutunu platformunuza göre hazırlayın.
 

Böylece hedef kitlenizde merak uyandırabilir ve babalar günü videolarınızın daha fazla kişi tarafından izlenmesini sağlayabilirsiniz. Yapacağınız bu ufak değişiklikler ile hem marka bilinirliğinizi arttırabilir hem de e-ticaret sitenizin hedef kitlesinde yer alan daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Video Siteleri

 

Babalar Günü Video Kapak Gorseli
 

Babalar Günü Videolarında Anahtar Kelime Kullanımına Önem Verin

 

İnternet üzerinden herhangi bir konuda araştırma yapan kişilerin hepsi belirli anahtar kelimeler kullanarak araştırmalarını yapıyor. Bu nedenle hedef kitlesine ulaşmak isteyen kişilerin herhangi bir platformda yapacakları paylaşımlarda belirli anahtar kelimeler kullanması gerekiyor.

 

Özellikle video içerikler ile hedef kitlelerine ulaşmak isteyen birçok kişinin video izlenme sürelerini arttırmak için video metinlerinde anahtar kelime kullanması gerekiyor. Babalar günü video içerikleri hazırlamadan önce kullanılacak anahtar kelimelerin belirlenmesi için;

 
  • E-ticaret firmalarının babalar, babalar günü, babalar günü kampanyaları gibi anahtar kelimeler belirlemesi gerekiyor.
  • Sonrasında bu anahtar kelimelerin analizinin yapılması ve yüksek hacimli anahtar kelimelerin çıkarılması gerekiyor.
  • Yüksek hacimli babalar günü anahtar kelimeleri belirlenerek e-ticaret firmalarının bu anahtar kelimeleri kullanarak bir video içeriği hazırlaması gerekiyor.
 

Böylece e-ticaret firmaları babalar günü videolarında daha fazla konu hakkında bilgi verdiği için video izlenme süreleri artış gösterebiliyor. Sizler de e-ticaret firmanız için babalar günü videosu çekmek istiyorsanız bu tür araştırmalar yapabilir ve video izlenme sürelerinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcıları

 

Babalar Günü Video Anahtar Kelime

 

Babalar Günü Kampanyalarınıza Ticimax ile Hazırlanın

 

E-ticaret ile internetten ürün satan birçok e-ticaret firmasının tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax ile sizler de babalar günü kampanyaları için kolayca hazırlanabilirsiniz. Babalar günü kampanyaları için 250’den fazla kampanya konsepti arasından kampanyalarınızı belirleyebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax