Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Fındık ihracatı Yapmak, E-ihracat ile Yurtdışına Fındık Satışı Yapma

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

2022 yılında 127 farklı ülkeye fındık ihracatı gerçekleştirildi. Fındık ihracat rakamları 312 bin 564 ton fındığın yurtdışına satıldığını gösteriyor. Özellikle Fındık İhracatında Türkiye en çok ihracat yapan ülkeler arasında yer alırken Karadeniz Bölgesi ise burada başı çekiyor. 

 

Hazır gıda ürünleri, çay, fındık vb. ürünler Türkiye’den yurtdışına en çok satılan ürün gruplarıdır. Çünkü bu ürünlerin büyük bölümü ülkemizde uygun fiyatlar ile yetiştirilmektedir ve bununla beraber yurtdışında çay ve fındık gibi ürünlere olan ilgi de bir hayli fazladır.

  
 

Özellikle karedeniz bölgesinde fındık yetiştiren kişi ve işletmeler yetiştirdikleri fındıkların bir bölümünü ülkemize satarken bir bölümünü de yurtdışına satmayı tercih etmektedir. E-ihracat ile yurtdışına fındık satışı yapmak isteyen markalar genellikle kendilerine ait bir e-ihracat sitesi üzerinden ya da pazaryeri platformlarından satış yapabilmektedir.

 

E-ihracat ile Yurtdışına Nasıl Fındık Satabilirsiniz adlı bu rehberimizde sizlere yurtdışına fındık satmak konusu hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve markanıza ait bir e-ihracat sitesi kurarak ürün ve hizmetlerinizi satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

E-ihracat ile Yurtdışına Nasıl Fındık Satabilirsiniz?

 

Fındık Satışı Nasıl Yapılır?

 

Fındık satışı yapmak için şu adımları izlemeniz gerekmektedir.

 
  • Fındık satacağınız ülkelere karar verin.
  • Ülkelerin pazar büyüklüklerini inceleyin.
  • İş planı hazırlayın.
  • Şirketinizi kurun.
  • E-ihracat sitenizi kurun.
  • Sitenizi tasarlayın.
  • Sanal pos entegrasyonu yapın.
  • Kargo anlaşması yapın.
  • Reklam çalışmaları yapın
 

E-ihracat siteniz üzerinden fındık satışı yapabileceğiniz gibi markalar ile alaşmalar yaparak fındık ihracatı da yapabilirsiniz.

 

Satış Yapacağınız Ülkelere Karar Verin

 

Yurtdışına fındık satmak istiyorsanız öncelikle satış yapabileceğiniz birçok ülkenin bulunduğunu bilmeniz gerekir. Bununla beraber bu ülkeleri analiz etmeniz gerektiğini ve satış yapacağınız ülkeye karar vermeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Çünkü ülkemizde yurtdışına fındık ihracatı yapmak için seçeceğiniz ülkede bu ürüne olan talebin fazla olması ihracatta başarılı olmanızı beraberinde getirecektir.

 

Genellikle e-ihracat ile yurtdışına fındık satmak isteyen markalar ihracat istatistiklerini, ürün aramalarını, pazaryeri platformlarını analiz ederek satış yapacakları ülkelere kolay bir şekilde karar verebilmektedir. Bu aşamanın ardından satış yapılacak ülkeye yönelik bir e-ihracat sitesi kurulması gerekir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Çözümleri Nelerdir? 5 Adımda E-ihracat Yapmak

 

İlgili İçerik; E-ihracat Satışlarını Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

E-ihracat Yurtdışı Fındık Satışı Ülke Seçimi

 

İş Planınızı Oluşturun

 

E-ihracat sitenizi kurmadan önce yapmanız gereken çalışmalardan ilk iş planı hazırlamak olmalıdır. İş planları yurtdışına fındık satmak isteyen markaların şirket kuruluşundan e-ihracat sitesi kurmaya, site tasarımından kargo anlaşmalarına kadar olan tüm süreci planlayıp programladığı çalışmalardır.

 

E-ihracatta nasıl aksiyon alacağınızı belirleyeceğiniz iş planlarında fındık ihracatı yapmak ile ilgili karşınıza çıkacak problemleri ve bu problemlere nasıl çözümler üreteceğinizi de belirleyeceğiniz için site kurulumu yapmadan önce iş planınızı oluşturmanız gerekir. Böylece e-ihracatta neyi nasıl yapacağınıza karar vererek kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Mikro İhracat Nedir, Kimler İçin Uygundur?

 
İlgili İçerik; İş Planı Nasıl Yapılır? Hangi Detaylar Önemli? 


E-ihracat Yurtdışı Fındık Satışı İş Planı

 

Şirket Kuruluşu Yapın

 

Hangi sektör olursa olsun ticari bir faaliyet yürütmek isteyen herkesin şirket kurması gerekir. Özellikle şirket kuruluşu e-ihracat sektöründe oldukça önemlidir. Çünkü şirket kuruluşu yapmadan ürün gönderimi yapmanız ve tahsilat gerçekleştirmeniz mümkün değildir.

 

Fındık ihracatı yapacak olan kişiler şahıs, limited ve anonim şirket türleri hakkında araştırmalar yaptıktan ve hangi şirket türünün daha avantajlı olduğunu belirledikten sonra kuruluş yapmaktadır. Böylece işletmeler bir şirket çatısı altında kolayca e-ihracat yapabilmektedir.

 

Sizlerde yurtdışına fındık satmak için operasyonel faaliyetlerinize başlamadan önce şirket kuruluşu yapmaya özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?


İlgili İçerik; E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım? 



E-ihracat Yurtdışı Fındık Satışı Şirket Kurmak

 

E-ihracat Sitenizi Kurun

 

Fındık ihracatı isteyenlerin kendilerine ait bir e-ihracat sitesi üzerinden ya da e-ihracat pazaryerlerinden satış yapabildiğini sizlere söylemiştik. Genellikle markalar maliyetleri az olduğu için ve bir marka bilinirliğini daha kolay yaratabildikleri için kendilerine ait bir e-ihracat sitesi açmayı tercih eder.

 
  • Açık kaynak kodlu alt yapılar
  • E-ihracat sitesi yazdırma
  • Hazır e-ihracat paketleri
 

Satışını yapacağınız fındıkları yurtdışındaki kişilere göstereceğiniz e-ihracat sitenizi kurarken tercih edebileceğiniz yöntemlerdir. Genellikle site kurma yöntemleri arasında belirli avantajlar ve dezavantajlar bulunur. Örneğin; açık kaynak kodlu yazılımlar ücretsiz yararlanabileceğiniz bir yöntem olsa da modül ve tema masrafları maliyetinizin artmasın neden olur.

 

Bu tür avantaj ve dezavantajları karşılaştıran firmalar fındık ihracatı yapmak için e-ihracat sitesi kurarken daha çok hazır e-ihracat paketlerini tercih eder. Çünkü hazır e-ihracat paketleri içerisinde firmanızın yararlanabileceği birçok modül ve özellik bulunur. Bununla beraber hazır e-ihracat paketlerini tercih etmek maliyetlerinizin azalmasını da beraberinde getirecektir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?


İlgili İçerik; 5 Önemli E-ihracat Reklam Stratejisi

 

E-ihracat Yurtdışı Fındık Satışı E-ihracat Sitesi

 

Sitenizin Tasarımını Yapın

 

Hazır e-ihracat paketinizi satın aldıktan sonra yapmanız gereken bir diğer çalışma da site tasarımı olmalıdır. Çünkü sitenizi profesyonel bir şekilde tasarlamanız hedef kitlenizde yer alan tüketicilere güven vermenizi ve satışlarınızı arttırmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle fındık ihracatı yapmak için e-ihracat sitenizi tasarlarken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmeniz önemlidir.

 
  • Site tasarımınızı yaparken kurumsal kimliğinizi yansıtın.
  • Sitenizde modern ve şık tasarımlar kullanmaya özen gösterin.
  • E-ihracat sitenizin temasını seçerken fındık satışına uygun olan ve responsive özelliği bulunan bir temayı tercih etmeye özen gösterin.
  • Sitenize ürünlerinizi yüklerken yüksek çözünürlüklü görseller kullanın.
  • Site tasarımınızda ana sayfa ve ödeme sayfası tasarımını profesyonel bir şekilde yapmaya önem verin.
  • Sitenizde kategori, alt kategori ve marka sayfalarını yaratarak ürünlerini yükleyin.
  • Ürün açıklamalarınızda abartılı cümleler kullanmaktan kaçının.
 

Sizler de bunları önemseyerek e-ihracat sitesi tasarımınızı profesyonel bir şekilde yapabilir ve böylece müşterilerinize güven veren bir site tasarımı ile fındık ihracatı yapmakta başarılı olabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; 2023'de Dikkatleri E-ticaret Sitenize Çekecek 10 Tasarım Trendi 



E-ihracat Yurtdışı Fındık Satışı Site Tasarımı

 

Sanal Pos Anlaşması Yapın

 

Yurtdışına fındık satmak için e-ihracat sitenizi kurduktan ve tasarladıktan sonra siteniz üzerinden tahsilat yapabilmek için sanal pos entegrasyonu yapmanız gerekir. Genellikle e-ihracat firmaları çalışacakları sanal pos firmasına karar verirken;

 
  • Komisyon Oranları
  • Çalışma koşulları
  • Ödeme günleri
  • Firma güvenilirliği
 

Gibi unsurları göz önünde bulundurarak hareket eder ve böylece firmalar doğru sanal pos firmasını seçerek sitelerine entegre eder. Sanal pos entegrasyonundan sonra e-ihracat firmaları sattıkları ya da satacakları ürünlerin tahsilatını siteleri üzerinden gerçekleştirme fırsatı yakalar.


İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır? 



E-ihracat Yurtdışı Fındık Satışı Sanal Pos

 

Kargo Anlaşması Yapın

 

Sanal pos anlaşmasının ardından her e-ihracat firmasının kargo anlaşması da yapması gerekir. Fındık ihracatı yapmak için bir kargo firması ile çalışmanız önemlidir. Çünkü kargo firmaları ile çalışarak ürün gönderim maliyetini düşürmeniz mümkündür.

 

E-ihracat firmaları çalışacakları akrgo firmalarına karar vermeden önce birçok kargo firmasından teklif alır ve bu teklifleri değerlendirerek hareket eder.

 
  • Gönderi ücretleri
  • Ülkelerin bulunduğu bölgeler
  • Adresten alım şartları
  • Ödeme koşulları
  • Anlaşma koşulları
 

Gibi birçok unsur e-ihracat kargo anlaşması yaparken firmaların göz önünde bulundurduğu şeylerdir. Genellikle markalar fındık ihracatı yapmak için bir kargo firması ile çalışabilecekleri gibi birden çok kargo firması ile de çalışabilmektedir. Bu tür bir çalışma yapmak istiyorsanız kargo firmalarından teklif almalı ve bu teklifleri değerlendirerek hareket etmelisiniz.


İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler 



E-ihracat Yurtdışı Fındık Satışı Kargo Anlaşması

 

Fındıklarınızın Yurtdışında Reklamını Yapın

 

E-ihracat yapacağınız ülkede fındık satışı yapan birçok firma bulunur. Bu nedenle bu firmaların önüne geçmek ve kendi ürünlerinizin satışını arttırmak için Fındıklarınızın Yurtdışında Reklamını Yapmanız gerekir.

 
  • SEO
  • Google Ads
  • Influencer Marketing
  • Sosyal Medya Pazarlaması
 

Gibi dijital pazarlama yöntemleri yurtdışına fındık satmak için yapabileceğiniz dijital pazarlama çalışmalarıdır. Bu çalışmaları yaparak hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabilir ve satışlarınızı arttırarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Önemli Olan Google Reklam Çeşitleri

 

E-ihracat Yurtdışı Fındık Satışı Reklam Çalışması
 

Fındık İhracatı İçin Gerekli Belgeler

 

Yurtdışına fındık satmak için belirli belgelere ihtiyacınız bulunur. Fındık İhracatı için gerekli belgeler şunlardır:

 
  • Alıcı Firma Talep Formu
  • Dilekçe
  • Proforma Fatura
  • Müracaat Dilekçesi
  • Kontrol Belgesi
  • Beyanname Aslı ve Fotokopisi
  • Bitkinin Sağlık Sertifikası
 

Belgeleri ile yurtdışına fındık satışı yapabilirsiniz.

 

Fındık İhracatı Yapan Ülkeler

 
  • Türkiye
  • İtalya
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • ispanya
  • Almanya
 

Dünya fındık ticaretinde yoğun bir şekilde satış yapan ülkelerdir. İsviçre, Bulgaristan, Hollanda, Macaristan, İrlanda ise fındık ithal eden ve ithal ettiği ürünleri farklı ülkelere ihraç eden ülkelerdir.

   

E-ihracat Sitenizi Kurarken Ticimax’ı Tercih Edin

 

E-ticaret ve e-ihracat firmaları için alt yapı sağlayan Ticimax ile sizler de e-ihracat sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve anında sanal postan yararlanarak hızlı bir şekilde satışa başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax