Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Reklam Danışmanlığı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yapmak, marka bilinirliğini ve satışlarını arttırmak, hedef kitlesinde yer alan kişiler ulaşmak amacı ile dijital pazarlama çalışmaları yapmaktadır.

 

E-ticaret firmaları dijital pazarlama çalışmaları yaparken kendi bünyelerinde ekip kurabildikleri dışarıdan reklam danışmanlığı da alabilmektedir. E-ticaret firmaları reklam danışmanlığı alırken veya bir reklam ajansı seçerken belirli unsurları göz önünde bulundurmalıdır. Çünkü firmaların dijital pazarlama çalışmalarının başarılı olması satışlarının da artmasını beraberinde getirmektedir.

 

E-ticaret Reklam Danışmanlığı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere dijital pazarlama çalışmalarınız için reklam ajansı seçerken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek dijital pazarlama çalışmalarınız için reklam danışmanlığı alırken dikkat etmeniz gereken unsurları öğrenebilir ve başarılı bir reklam ajansı ile çalışarak hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

 

E-ticaret Reklam Danışmanlığı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Reklam Ajansı Nedir?

 

Reklam ajansı, ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yapmak isteyen firmalara hem offline platformlarda hem de online platformlarda hizmet veren işletmelere verilen addır.

 

Reklam ajansları çalışma alanlarına göre çeşitlenmektedir. Günümüzde en çok bilinen reklam ajansı türleri şunlardır;

 
  • Geleneksel Reklam Ajansları; İşletmelerin kurumsal kimlik tasarımı, yazılı ve basılı reklamları (dergi, gazete katalog ve broşür gibi), Televizyon ve radyo reklamları gibi geleneksel reklam süreçlerini yöneten reklam ajanslarına verilen isimdir.
  • Dijital Reklam Ajansları; İşletmelerin dijital platformlardaki ihtiyaçlarını karşılayan reklam ajanslarına verilen isimdir. Genel olarak dijital reklam ajanları web sitesi tasarımı, sosyal medya pazarlama, arama motoru pazarlaması, içerik pazarlama, e-ticaret sitesi tasarımı, dijital pazarlama stratejisi geliştirme gibi süreçlerini yönetmektedirler.
  • Medya Satın Alma ve Planlama Ajansı; Firmaların offline reklamları ( billboard, outdoor reklamlar), Televizyon ve Radyo reklamları, Dergi ve Gazete Reklamları gibi ihtiyaçları olan reklam türlerinde planlama ve satın alma hizmeti veren reklam ajanslarına verilen isimdir.
  • Marka Danışmanlık Ajansları; İşletmelerin gerek offline gerekse online platformlardaki iletişim stratejilerini belirleyen ve planlayan reklam ajanslarına verilen isimdir.
 

E-ticaret firmaları reklam danışmanlığı alırken ya da bir reklam ajansı seçimi yaparken yukarıda sizlerle paylaştığımız reklam ajansı türlerinin verdiği hizmetleri göz önünde bulundurmalıdır. Aksi halde yanlış bir seçim yaparak çalışmaya başlayacağınız ajansınız firmanızın isteklerine ve ihtiyaçlarına yanıt veremeyecek ve pazarlama stratejileriniz başarılı olamayacaktır. Bu nedenle ilk olarak reklam ajansları ve türleri hakkında yukarıdan bilgi almalı ve dijital pazarlama stratejilerinize uygun bir ajans türünü seçmeye özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Reklam Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kriter

 

İlgili İçerik; Advertorial Reklam Nedir?


E-ticaret Reklam Ajansu Nedir

 

Reklam Ajansının Referanslarına Önem Verin

 

E-ticaret Reklam Danışmanlığı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler arasında yer alan önemli bir konu da reklam ajansının daha önce çalıştığı firmalardır.

 

Markalar ve işletmeler için reklam hizmeti veren firmaların daha önce çalıştığı birçok referansı bulunmaktadır. Genellikle ajanslar yeni müşteri kazanımı için bu referanslarını örnek göstermekte ve yaptıkları çalışmaları portfolyo olarak sunmaktadır.

 

Reklam Danışmanlığı konusunda bir hizmet almak isteyen kişi ve işletmelerin bu nedenle görüştükleri ajanslar ya da reklam danışmanlarından daha önceki çalışmalarına yönelik portfolyolarını ya da çalışma belgelerini istemesi oldukça önemlidir. Böylece görüştüğünüz reklam ajanları ya da reklam danışmanlarının nasıl bir hizmet verdiğini görebilirsiniz. Böylece reklam danışmanlığı alırken daha doğru seçimler yapabilir ve markanızın gelişmesini sağlayabilirsiniz.

 


E-ticaret Reklam Ajansu Referansları

 

Sosyal Medya Platformlarına Hakimlik

 

E-ticaret ile sosyal medya ilişkisi her geçen gün biraz daha kuvvetlenmektedir. Günümüzde birçok e-ticaret firması;

 
  • Markalarını tanıtmak
  • Rakiplerinin önüne geçmek
  • Hedef kitlelerine ulaşmak
  • Ürün ve Hizmet Tanıtımı Yapmak
  • Kampanyalarını Tanıtmak
  • Satışlarını arttırmak
  • Müşteri memnuniyetini arttırmak
 

Gibi amaçlar ile sosyal medya platformlarında iletişim yürütmektedir. Özellikle günümüzde markalar tarafından en çok iletişim yürütülen sosyal medya platformları olarak karşımıza; Twitter, Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest, Linked in ve Tiktok gibi sosyal medya platformları çıkmaktadır.

 

En popüler sosyal medya platformları olan bu platformların dinamikleri birbirinden farklılaşmaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmalarının sosyal medya platformlarının dinamiklerine uygun bir şekilde iletişim yürütmesi ve pazarlama çalışmaları yapması gerekmektedir.

 

E-ticaret firmanız için reklam danışmanlığı alırken görüşeceğiniz ajan ve kişilerin bu platformlarda daha önce bir marka hesabı yönetmesini ve platformlara hâkim olmasını göz önünde bulundurabilir ve doğru seçimler yapabilirsiniz. Böylece yürüteceğiniz iletişim ve pazarlama çalışmalarının başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En Popüler Sosyal Medya Platformları (Güncel 2021)

 

İlgili İçerik; Pazarlama İletişimi ve Önemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

E-ticaret Reklam Danışmanlığı Sosyal Medya

 

Pazarlama Stratejilerinde Uzman Olmalarını Önemseyin

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren işletmelerin marka bilinirliğini arttırmak, hedef kitlelerine ulaşmak, ürün ve hizmet tanıtımı yapmak ve satış arttırmak için belirli pazarlama stratejilerini yürütmesi gerekmektedir.

 

Pazarlama stratejisi, bir işletmenin mevcut kaynakları kullanarak satışlarını arttırmasına yardımcı olan ve rakiplerinin önüne geçmesini sağlayan stratejilere verilen isimdir ve bu stratejiler sistematik bir şekilde uygulanmak zorundadır. Aksi halde yapılan çalışmalar başarılı olmayacaktır.

 

Bir e-ticaret firmasının marka bilinirliğini ve ürün satışını arttırmak için belirli alanlarda pazarlama stratejileri yürütmesi gerekmektedir.

 
  • Google SEO
  • Google Adwords
  • Influencer Marketing
  • Affiliate Marketing
  • Facebook ve Instagram Reklamları
  • Youtube Reklamları ve Youtube SEO
  • Twitter Reklamları
 

Genellikle bir e-ticaret firmasının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayan pazarlama yöntemleridir. E-ticaret için reklam danışmanlığı almak isteyen kişi ve işletmelerin reklam ajanslarını ya da reklam danışmanlarını seçerken yukarıda belirttiğimiz dijital pazarlama yöntemlerinde hâkim olup olmadığı göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Pazarlama Otomasyonu İle İşinizi Geliştirmenin Yolları

 

İlgili İçerik; Pazarlama İletişimi ve Önemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler



E-ticaret Reklam Danışmanlığı Pazarlama Stratejisi

 

Arama Motoru Optimizasyonu ve Adwords Çalışmaları

 

E-ticaret firmaları daha fazla kişiye ulaşmak, görünür olmak ve satışlarını arttırmak için arama motoru optimizasyonu çalışmaları ve Adwords çalışmaları yapmaktadır. Çünkü günümüzde bir ürün ve hizmet satın almak isteyen kişilerin neredeyse hepsi arama motorları üzerinden ürün ve hizmetleri aramaktadır.

 

Günümüzde bazı reklam danışmanları tüm platformlara yönelik hizmet verirken bazı reklam danışmanları ise yalnızca belirli platformlara yönelik hizmetler vermektedir. Bu da reklam danışmanlığı almak isteyen e-ticaret firmaları için farklı bir araştırma konusunu ön plana çıkarmaktadır.

 
  • İlk olarak reklam çalışmalarınızı hangi platformlarda yürüteceğinize karar vermeniz gerekmektedir. Bunu işletmeniz hedef kitlesini göz önünde bulundurarak yapabilirsiniz.
  • Hedef kitleniz daha çok sosyal medya platformlarında zaman geçiriyorsa sosyal medya reklam danışmanlığı veren kişi ve ajanslar ile çalışabilirsiniz.
  • Hedef kitlenizin büyük bölümü ürün ve hizmetlere arama motorları üzerinden ulaşıyorsa daha çok arama motoru optimizasyonu ve Google Adwords çalışmaları yapan kişi ve işletmeler ile çalışabilirsiniz.
 

SEO ve Adwords çalışmaları her e-ticaret firması için vazgeçilmez çalışmalar olduğu için çalışacağınız reklam danışmanı ya da ajansını seçerken seoya yönelik hizmetler verip vermediklerini göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

E-ticaret Reklam Danışmanlığı Seo

 

Influencer Marketing Ağı

 

E-ticaret firmaları tarafından yapılan bir diğer pazarlama çalışması da Influencer marketing çalışmalarıdır. Kesinlikle bu çalışmalar hedef kitlesini genişletmek ve daha fazla kişiye ulaşmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından oldukça önemlidir. Genellikle e-ticaret firmaları Influencer marketing çalışmaları yaparken daha çok Influencer ağı bulunan reklam ajansları ile çalışmaktadır.

 

Sizler de Influencer marketing çalışmaları ile etki alanınızı genişletmek ve daha fazla ürün satışı yapmak istiyorsanız daha önce Influencerlar ile projeler geliştiren ve başarılı sonuçlandıran reklam ajanları ile çalışabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

E-ticaret Reklam Danışmanlığı Influencer Marketing

 

Ticimax ile Reklam Yönetimi Çok Kolay

 

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmeler için çözümler ve e-ticaret alt yapıları üreten Ticimax ile artık reklam yönetiminizi daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sizler de reklam çalışmalarınız için Ticimax’ın dijital pazarlama modüllerini kullanabilir ve markanız için başarılı reklam çalışmaları yapabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax