Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Facebook ile E-ticaret Satışlarını Artırma İpuçları

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satan işletmeler marka bilinirliklerini arttırmak, hedef kitlesine ulaşmak ve daha fazla satış yapmak için belirli platformları kullanarak iletişim yürütmektedir.

 

E-ticaret firmalarının iletişim yürüttüğü platformların başında Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformları yer almaktadır. Çünkü internet ve sosyal medya istatistikleri incelendiğinde sosyal medya platformlarına olan ilginin her geçen gün arttığı görülmektedir. Bu nedenle hedef kitleleri sosyal medya platformlarında daha fazla zaman geçirdiği için e-ticaret firmalarının odak noktası sosyal medya platformları olmuştur.

 

Günümüzün en popüler ve en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Facebook gerek içerisinde bulunan özellikler gerekse her geçen gün biraz geliştirilmesinden kaynaklı olarak e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satan firmaların en çok tercih ettiği sosyal medya platformlarından birisi haline gelmiştir. Birçok e-ticaret firması bu platform üzerinden iletişim yürütmekte ve satışlarını arttırmaya çalışmaktadır.

 

Facebook ile E-ticaret Satışlarını Artırma İpuçları adlı bu yazımızda sizlere Facebook ile nasıl satış arttırabileceğiniz hakkında bilgiler ve tüyolar vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek bu konu hakkında bilgi edinebilir ve satışlarınızı arttırmak için Facebook’u kullanabilirsiniz.

 

Facebook ile E-ticaret Satışlarını Artırma İpuçları

 

Facebook Nedir?

 

Facebook, 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından kurulan bir sosyal medya platformudur. Kurulduğu tarihten itibaren sürekli geliştirilen bu platformun milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır ve Facebook kısa süre içerisinde dünyanın en iyi ve değerli şirketleri arasında yer almıştır. Özellikle Instagram ve Whatsapp’ı satın aldıktan sonra popülerliği bir hayli artmıştır.

 

Sürekli geliştirilen bu platform internetten satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler için oldukça önemli bir platform olarak bilinmektedir. Fakat bu platform üzerinden satış yapmak isteyen kişilerin belirli Facebook ile E-ticaret Satışlarını Arttırma İpuçlarından yararlanması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Facebook Login Nedir?

 

Facebook Nedir

 

Facebook’ta Satış Yapmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

 

Facebook ile e-ticaret satışlarını arttırmak isteyen kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır.

 
  • Facebook Sayfa Kurulumu
  • Facebook Gönderileri
  • Düzenli Paylaşım
  • Facebook Shop
  • Facebook Pixel
  • Facebook Reklamları
 

Dikkat edilmesi gereken başlıca unsurlar olarak bilinmektedir. Gelin şimdi bunlara detaylı bir şekilde göz atalım ve bu unsurlar ile nasıl satışlarınızı arttıracağınızı ele alalım.



İlgili İçerik; Facebook'da Sayfa Beğenisi Artırmanın Yolları

 

İlgili İçerik; Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi



Facebook Satış Yapmak İsteyenlerin Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Facebook Sayfanızı Kurarken Profesyonel Olun

 

E-ticaret ve sosyal medya ilişkisinin her geçen gün kuvvetlendiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu ilişki ne kadar güçleniyor olursa olsun sosyal medya platformlarında profesyonel gözükmeyen işletmelerin başarıya daha zor ulaştığı görülmektedir. Bu nedenle işletmeler ilk olarak Facebook sayfalarını yaratırken profesyonel gözükmeye önem vermelidir. Facebook sayfası kurarken işletmelerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar şunlardır;

 
  • Facebook sayfanızın ismini ve kullanıcı adını marka adınız olarak belirleyin.
  • Facebook profil fotoğrafı ve kapak görselinde markanızın logosu ve verdiği hizmetlere dair fotoğraflar kullanın. Fotoğraflarınızı ayarlarken Facebook görsel boyutlarına uygun fotoğraflar kullanmayı tercih edin.
  • Sayfanızda internet sitesi, marka sloganı, misyonu ve vizyonu gibi kurumsal kimliğinize ait ögeleri kullanıcılar ile paylaşın.
  • Facebook kullanıcıları tarafından önemsenen işletmenizin iletişim bilgileri ve çalışma saatleri gibi bilgileri paylaşmaya özen gösterin.
 

Böylece daha kurumsal bir Facebook sayfası kurabilir ve profesyonel gözükerek hedef kitlenizde yer alan kişileri daha kolay bir şekilde etkileyebilirsiniz.

 
 

İlgili İçerik; En Popüler Sosyal Medya Platformları (Güncel 2021)



Facebook Sayfası Kurarken Profesyonel Olun

 

Facebook Gönderilerinizi Önemseyin

 

Facebook ile e-ticaret satışlarını arttırmak isteyen kişi ve işletmelerin gönderilerini oluştururken belirli unsurlara dikkat etmesi gerekmektedir.

 
  • İşletmeler Facebook paylaşımlarında kullanacakları görselleri profesyonel bir şekilde oluşturmaya özen göstermelidir.
  • Ürün fotoğrafları ve ürün inceleme videoları ile facebook paylaşımları çeşitlendirilmelidir.
  • Facebook paylaşım metni oluştururken e-ticaret siteleri, abartıdan uzak ve kullanıcıyı harekete geçirmeye yönelik ifadelerin olduğu paylaşımlar yapmalıdır.
  • Facebook gönderilerinde kullanılacak linkler link kısaltma araçları ile kısaltılmalı ve ölçümlenmelidir.
  • Facebook’ta satış yapmak isteyen işletmelerin hashtag kullanması gerekmektedir.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurabilir ve bunlara uygun bir şekilde Facebook paylaşımlarınızı çeşitlendirerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2021 Yılı Sosyal Medya Trendleri



Facebook Gönderilerinin Önemi

 

Facebook’ta Düzenli Paylaşım Yapın

 

Facebook ile E-ticaret Satışlarını Artırma İpuçları arasında sizlerle paylaşacağımız bir diğer önemli bilgi de Facebook Paylaşımları ile ilgilidir. Facebook ile satış arttırmak isteyen kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken önemli unsurların başında düzenli paylaşım yapmak gelmektedir. Çünkü facebook algoritması sürekli değişmekte ve Facebook için zaman harcayan hesapların paylaşımlarını daha ön plana çıkarmaktadır. Düzenli facebook paylaşımı yapmak için;

 
  • İşletmeler facebook paylaşımları için bir sosyal medya takvimi oluşturmalıdır.
  • Facebook paylaşım görseli, paylaşım metni, kullanılacak hashtagler sosyal medya takvimi içerisinde belirtilmelidir.
  • Gönderileriniz için reklam vermeyi düşünüyorsanız Facebook reklamlarınızı da planlamanız oldukça önemlidir.
 

Genellikle e-ticaret firmaları Facebook business suite ya da sosyal medya planlama araçlarını kullanarak gönderilerini planlamaktadır. Sizler de bu araçlardan yararlanarak facebook planlanmış gönderileri yaratabilir ve bu platformda düzenli paylaşım yaparak e-ticaret satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Facebook Düzenli Paylaşım

 

Facebook Shop Kullanın

 

E-ticaret ve sosyal medya ilişkisi güçlenmeye başladığından beri sosyal medya platformları e-ticaret firmalarını desteklemek amacı ile birçok yeni özelliği piyasaya sürmüştür. Facebook tarafından piyasaya sunulan özelliklerden birisi olan Facebook Shop da bunlardan birisidir.

 

E-ticaret firmaları bu özelliği kullanarak kendilerine bir Facebook mağazası açabilmekte ve ürün satışlarını bu mağaza üzerinden de gerçekleştirebilmektedir. Facebook Shop Özelliği sayesinde işletmeler;

 
  • Sınırsız sayıda ürün yükleme
  • Envanter özelleştirme
  • Müşteriler ile iletişim kurabilme
  • Facebook mağaza istatistiklerini ölçümleme
 

Gibi birçok avantajlı durumdan yararlanabilmektedir. Facebook ile satışlarını arttırmak isteyen işletmeler bu nedenle Facebook mağazalarını aktif hale getirmelidir. Facebook mağazası açmak için;

 
  • İlk olarak işletmeniz için bir Facebook sayfası açın.
  • Sayfanızda yer alan mağaza sekmesine tıklayın.
  • Ürün yükleme, para birimi vb. konulardaki özelleştirmelerinizi yapın.
  • Ürün yükleme işlemlerinizi yaparken XML özelliğini kullanmaya özen gösterin.
 

Bu adımları tamamlayarak sizlerde Facebook Mağazanızı aktif edebilir ve ürünlerinizi daha fazla kişiye ulaştırarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Shop Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

 

Facebook Shop Kullanımı

 

Facebook Pixel Kurun

 

Facebook tarafından yakın geçmişte başlatılan uygulamalardan birisi olan Facebook Pixel, e-ticaret ile internetten satış yapan işletmelerin birçok avantajlı durumdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 

JavaScript kodu olan Facebook Pixel, reklam yöneticisi üzerinden alınmakta ve e-ticaret sitelerine eklenmektedir. Bu kodu e-ticaret sitelerine ekleyen işletmeler;

 
  • Facebook ve Instagram reklamlarının ölçümlemesini daha kolay bir şekilde yapabilmektedir.
  • Facebook Pixel, e-ticaret reklamları ve kampanyalarını daha verimli hale getirmektedir.
  • Facebook Pixel, e-ticaret sitenizde yapacağınız Remarketing çalışmalarının başarılı olmasını sağlamaktadır.
  Böylece e-ticaret firmalarının facebook ile satış arttırması kolaylaşmaktadır.


İlgili İçerik; Facebook Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?


Facebook Pixel Kullanımı
 

Facebook Reklamlarından Yararlanın

 

E-ticaret firmalarının satışlarını arttırmak için yaptığı çalışmaların başında Dijital pazarlama çalışmaları yer almaktadır. Dijital pazarlama çalışmaları ile markalar hedef kitlelerinde yer lan kişilere ulaşabilmekte ve daha fazla ürün satış yapabilmektedir. Bu nedenle facebook ile satışlarını arttırmak isteyen kişi ve işletmelerin Facebook reklamları vermesi oldukça önemlidir.

 
  • Facebook reklamı vermek için ilk olarak gönderilerinizi oluşturun.
  • İlgili gönderide yer alan ürün ve hizmetlerin hedef kitlesini belirleyin.
  • Verdiğiniz reklamın türünü seçin. ( Ziyaretçi almak, beğeni almak, internet sitesi ziyaret almak vb.)
  • Reklamınızın kaç gün yayında kalacağına karar verin.
  • Bir reklam bütçesi belirleyin ve reklamınızı yayına alın.
 

Bu beş adımı tamamlayarak sizler de Facebook reklamı verebilirsiniz. Facebook’ta reklam verdikten sonra reklam istatistiklerini takip edebilir ve böylece reklamlarınız ile ilgili aksiyonları daha kolay bir şekilde alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Reklamlarında Kaçınılması Gereken Hatalar

Facebook Reklam Kullanımı

 

Ticimax ile Facebook Shop Özelliğinden Yararlanın

 

Facebook ile satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının yararlanması gereken özelliklerden birisi olan Facebook Shop şimdi Ticimax e-ticaret alt yapılarında. Sizler de e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurabilir ve facebook shop özelliğinden yararlanarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax