Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Hızlı Teslimat ve E-ticaret İlişkisi

Güncelleme Tarihi: 17.08.2023

İçindekiler;

Hızlı teslimat ve e-ticaret ilişkisi oldukça önemlidir. E-ticaret’in son dönemlerde oldukça popüler bir gelir elde etme yöntemi haline gelmesiyle birçok kişi e-ticaret sitelerini açarak satış yapmaya başlamıştır. E-ticaret yapan firmalar arasındaki rekabette ön planda olmak isteyen birçok firma ise e-ticarette hızlı teslimata oldukça önem vermektedir.

 

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan tüketicilerin büyük çoğunluğu siparişlerinin ellerine hızlı bir şekilde ulaşmasını istemektedir. Bir firmadan ilk defa alışveriş yapan bir müşteri ise kargo süreçlerinin hızlı olmasını göz önünde bulundurmakta ve buna göre aynı firmadan bir daha alışveriş yapıp yapmamaya karar vermektedir.

 

Hızlı Teslimat ve e-ticaret ilişkisi adlı bu yazımızda sizlere e-ticarette kargo süreçlerini nasıl sağlamanız gerektiğinden ve bu süreçlerdeki hızlı teslimatın öneminden bahsedeceğiz.

 

Hızlı Teslimat ve E-ticaret İlişkisi

 

E-ticaret ve Kargo

 

E-ticaret’in en önemli süreçlerinden birisi kargolama sürecidir. Geleneksel satış yöntemlerinde ( mağaza satışları) hiç önemli olmayan kargolama süreci e-ticaret göz önünde bulundurulduğunda oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaret ile gelir elde eden kişiler ürünlerini Türkiye’nin her yerine gönderdikleri için bu sürecin iyi yönetilmesi, satılan ürünlerin müşteriye sağlam ve hızlı bir şekilde ulaştırılması gerekmektedir.

 

Bu nedenle e-ticaretle uğraşan firmalar kargolama süreçleri ile problem yaşamamak için birçok hususu göz önünde bulundurmalıdır. Bu hususları sıralamadan önce ilk olarak gelin e-ticarette hızlı teslimatın avantajlarına göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi

 

E-ticaret ve Hızlı Kargo İlişkisi

 

E-ticarette Hızlı Teslimatın Avantajları

 

E-ticarette hızlı teslimatın en önemli şeylerden birisi olduğunu sizlerle yukarıda paylaştık. E-ticarette kargo süreçleri iyi yönetildiği takdirde ise birçok açıdan firmanız avantajlar elde edecektir.

 

E-ticaret firmalarından alışveriş yapan kişilerin ilk dikkat ettiği şeylerden birisi kargo süreçleridir. Bir ürünün teslimat tarihi uzadığı takdirde müşteriler alışveriş yapmaktan vazgeçmektedir. Bu nedenle firmanızın satışını yaptığı ürünlere aynı gün kargo, ertesi gün teslim gibi etiketler kullanarak ürünleri satışa sunması müşterilerin alışveriş yapma ihtimalini arttıracaktır.

 

Müşterileriniz kargo süreçlerine oldukça önem verdiği için kargo süreçlerinizi iyi yöneterek sadık müşteriler elde etme ihtimaliniz artacaktır. Bununla beraber e-ticaret sitenizi ziyaret eden hedef kitlenizin ise potansiyel müşteriye dönüş oranında artışlar yaşanacaktır.

 

E-ticarette kargo süreçleri iyi yönetildiği takdirde ve bu süreçler ile ilgili e-ticaret sitenizde bilgi verildiğinde terkedilen sepetlerin oranında azalma olacaktır.

 

E-ticaret yapan firmalar tarafından teslimat süreçleri iyi yönetildiği takdirde ise müşteri memnuniyeti artacaktır.
 


E-ticaret Hızlı Teslimat Avantajları

 

Kargo Süreçlerinde Problem Yaşanmaması İçin Alınabilecek Önlemler

 

E-ticaret sitenizden alışveriş yapan kullanıcılar ile kargo süreçlerinde problem yaşamak istemiyorsanız eğer sizler de birtakım şeyleri göz önünde bulundurarak bu problemlerin önünde geçebilirsiniz. Gelin bu unsurlara hep beraber bakalım.

 
  • Stok Sayısı
  • Çalışan Sayısı
  • Depo Düzeni
  • Kargo Firmaları
 

Hızlı teslimat ve e-ticaret ilişkisi içerisinde en önemli unsurlardır.



İlgili İçerik: E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları



Kargo Süreci Problem Yaşamamak İçin Alınabilecek Önlemler

 

Stok Sayılarınızı Arttırarak Ürünlerinizi Müşterilerinize Kolay Bir Şekilde Ulaştırın

 

E-ticaret firmalarının büyük bölümü genellikle tedarik edilemeyen ürünlerden dolayı ve ürün stoklarından dolayı problemler yaşamaktadır. Bu nedenle sizler de satışını yaptığınız ürünlerin stoklarını arttırarak ilk adımınızı atabilir ve kargo süreçlerinizi düzgün bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

E-ticaret yapan firmalar genellikle en çok satan ürünlerinin stoklarını yüksek tutmaktadır. Bu da ilgili ürünün satışı gerçekleştiği zaman ürünün hızlı teslim edilmesi için oldukça önemlidir. Sizler de en çok satan ürünlerinizin stok sayılarını yüksek tutabilir ve bu ürünler satıldığında hızlı bir şekilde gönderim sağlayabilirsiniz.

 

Genellikle e-ticaret firmaları tedarikçilerinden kaynaklı da teslimat süreçlerinde problem yaşamaktadır. İlgili ürün hızlı tedarik edilmediği takdirde birçok ürünlerin kargo süreçlerinde sıkıntı yaşamaktadır.

 

E-ticaret firmanızın aynı problemle karşı karşıya kalmamasını istiyorsanız sizler de ikinci bir tedarikçi ile anlaşabilir ve ürünlerinizi hızlı bir şekilde tedarik edebilir ve müşterilerinize ulaştırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Stok Kontrolü ve Stok Kontrol Yöntemleri Nelerdir?

 

Stok Sayısı Artışı Müşteri Teslimat Hızı

 

Çalışan Sayınızı Arttırın veya Çalışanlarınıza Eğitimler Verin

 

E-ticaret ile gelir elde eden bir firmaysanız eğer ürünlerinizin operasyonel süreçlerini yöneten elemanlarınız elbette vardır. E-ticaret sitenizden satılan ürünlerin takibini gerçekleştiren personellerinizin sayısı az geliyorsa eğer kargolama süreçlerinde çalışacak elemanlarınızın sayısını arttırabilirsiniz.

 

Bunun yanı sıra personel sayınızı arttıracak bir bütçeniz bulunmuyorsa eğer ilgili süreci daha hızlı yönetebilmek için personellerinizin gerekli eğitimleri almasını sağlayabilirsiniz.

 

Hızlı Teslimat Çalışan Sayısı Arttırma

 

Depo Düzenine Önem Verin

 

Hızlı teslimat ve e-ticaret ilişkisi içerisinde en çok problem yaşanan şeylerden birisi depo düzenidir. Genellikle karmaşık depo düzeni satışını yaptığınız ürünlere hızlı bir şekilde ulaşamamanıza neden olmaktadır. Bu da ürünlerinizin kargo süreçlerini hızlı yönetmenizi engelleyecek bir unsurdur.

 

Ürünlerinizin hızlı teslimatını gerçekleştirmek istiyorsanız deponuz için bir düzen oluşturun. Bu hem stok sayımı esnasında hem de satışını yaptığınız ürünlerin operasyonel süreçlerini hızlı tamamlamanız için oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Paketleri Nasıl Olmalıdır?

 

Hızlı Teslimat Depo Düzeni

 

Kargo Firmalarını Doğru Seçin

 

Hızlı teslimat ve e-ticaret ilişkisi içerisinde değerlendirilen başka bir unsur ise kargo firmalarıdır. Genel olarak çalışan sayınız, stok durumunuz ve depo düzeniniz ne kadar başarılı olursa olsun hızlı teslimatı gerçekleştirecek olan çalıştığınız kargo firmasıdır.

 

E-ticaret ile uğraşan kişilerin en çok yaptığı hatalardan birisi de yanlış kargo firmaları ile çalışmaktır. Sizler kendi firmanız için bunu yapmayarak doğru bir kargo firması seçebilir ve ürün teslimat süreçlerinizi hızlandırabilirsiniz.


İlgili İçerik: İndirimli Kargo Anlaşmaları

 

Hızlı Teslimat Kargo Firma Seçimi

 

Kargo Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Hızlı teslimat ve e-ticaret ilişkisi içerisinde en önemli unsurlardan birisinin kargo firmaları olduğunu sizlerle paylaştık. Yazımızın bu bölümünde kargo firması seçerken dikkat etmeniz gereken şeyler hakkında size bilgiler vereceğiz.

 

Hızlı Teslimat Kargo Seçimi Önemi

 

Kargo Firmasının Uzaklığı

 

Kargo firması seçerken ilk dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi kargo firmasının size olan uzaklığıdır. Eğer kargo firmasının size en yakın şubesi 1-2 kilometreden fazla ise bu kargo firmasını seçerken biraz daha düşünmeniz gerekecektir. Çünkü kargo firmasının size uzak olması ürünlerinizi ulaştırmanız için ekstra zaman kaybetmeniz anlamına gelecektir.

 

Hızlı Teslimat Kargo Firması Uzaklığı

 

Şube Sayısı


Hızlı teslimat ve e-ticaret ilişkisi içerisinde önemli bir unsur olan kargo firmalarını seçerken dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi ilgili firmanın şube sayısıdır. Görüştüğünüz kargo firmalarının şube sayıları az ise bu ürünlerinizin teslimatında problem yaşayacağınızı gösterecektir. Bu nedenle sizler ülkemizde şube sayısı yüksek olan firmalar ile görüşebilir ve bu firmalar arasından birinin seçimini yapabilirsiniz.

 

Hızlı Teslimat Şube Sayısı

 

Gönderim Ücretleri

  
Kargo firmalarını seçerken en çok dikkat edilen şeylerden birisi ilgili kargo firmasının gönderim ücretleridir. Genellikle birçok kişi gönderim ücretlerinin fazla olması nedeniyle profesyonel anlamda çalışmalar yürüten kargo firmalarıyla çalışmaktan vazgeçmektedir.
 

Burada size önerimiz aynı hataya düşmemenizdir. Çünkü kargo firması seçerken ilk olarak yapmanız gereken şeylerden birisi kargo firmalarını gönderi ücretleri, şube sayıları, size olan uzaklıkları gibi unsurları sıralamak ve bunları göz önünde bulundurarak seçim yapmanız olacaktır.

 

Unutmayın profesyonel bir şekilde çalışmayan A firması taşıdığı kargoları B firmasından 1 TL fazlaya taşıdığı için ürünlerinizin teslimatı gecikebilecek ve müşterileriniz verdiğiniz hizmetten memnun kalmayacaktır.

   
Hızlı Teslimat Gönderim Ücretleri

 

Kargo Entegrasyonu İle Müşterilerinizin Ürünlerini Takip Etmesini Sağlayın

 

Hızlı teslimat ve e-ticaret ilişkisi içerisinde en önemli unsurlardan birisi kargo takibinin sağlanmasıdır. Genellikle e-ticaret sitenizden alışveriş yapan müşterileriniz satın aldıkları ürünlerin nerede olduğunu takip etmek isteyeceklerdir. Bu nedenle sizler de gerekli kargo entegrasyonlarını sağlayarak müşterilerinizin ilgili ürünlerinin nerede olduklarını görmelerini sağlayabilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan kargo entegrasyonlarını hızlı bir şekilde yapabilir ve dilediğiniz takdirde anlaşmalı kargo fiyatları ile kargo anlaşması yapabilirsiniz.

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax