Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ürün Tanıtımı Nedir? Ürün Tanıtımı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Markalar, ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırmak, hedef kitlelerine ulaşmak ve satışlarını arttırmak için belirli dönemlerde ürün tanıtım çalışmaları yapmaktadır. Yapılan ürün tanıtım çalışmalarının bir kısmı başarıyla sonuçlanırken bir kısmı da başarısız sonuçlanmaktadır. Tanıtımların başarısız sonuçlanmasında ise en büyük etken etkili olamamaktır.

 

Genellikle bir firma etkili bir ürün tanıtımı yapmadığı takdirde hedef kitlesine kolay bir şekilde ulaşsa da bu tanıtımların satışları artırmada çok etkisi yoktur. Sizler de tanıtım çalışmalarınızdan istediğiniz verimi alamıyorsanız eğer etkili bir ürün tanıtımı nasıl yapılır adlı yazımızı inceleyerek ürün tanıtımları hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve tanıtım kampanyalarınızın başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Etkili Bir Ürün Tanıtımı Nasıl Yapılır

 

Etkili Bir Ürün Tanıtımı Yapmak İçin Kullanabileceğiniz Yöntemler

 

Etkili bir ürün tanıtımı yapmak isteyenlerin genellikle kullandığı birçok yöntem bulunmaktadır. Etkili Bir Ürün Tanıtımı Nasıl Yapılır adlı yazımızın bu bölümünde sizler de etkili ürün tanıtım yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

 
  • PR Çalışmaları
  • Influencer Marketing
  • SMS Pazarlama
  • E-posta Pazarlaması
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Adwords Reklamları
  • Blog Çalışmaları
 

Ürün ve kampanya tanıtımı yapan ve etkili bir ürün tanıtımı yapmak isteyenler tarafından en çok kullanılan tanıtım ve reklam çalışmalarıdır. Gelin şimdi hep beraber bu çalışmalar nasıl ve neden yapılır bir göz atalım.

 
İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları


İlgili İçerik; Google Trends Nedir, Nasıl Kullanılır?

 
 



 

PR Çalışmaları

 

PR Çalışmaları, bir markanın genellikle marka bilinirliği ve ürün tanıtımı yapmak için basın bültenleri, haber kanalları ve yayıncılarla iş birliği yaparak ortaya koyulan tanıtımlara verilen isimdir.

 

Genellikle pr çalışması yapan markalar, farklı tanıtım platformlarında kendi markalarını ve ürünlerini ön plana çıkarmak isterler. Bir marka yeni yapacağı ürün lansmanı veya marka tanıtımı için basın bülteni hazırlayarak basına ve yayıncılara kendileri ve ürünleri hakkında bilgi vermektedirler. Bununla beraber kitle iletişim araçları, billboardlar ve afiş çalışmaları da markaların pr çalışması olarak yaptığı çalışmalardır.

 
İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi 



Etkili Bir Ürün Tanıtımı PR Çalışmaları

 

Influencer Marketing Çalışmaları

 

Etkili Bir Ürün Tanıtımı Nasıl Yapılır diyen kişilerin en çok zaman ve emek harcadığı çalışmalardan birisi Influencer marketing çalışmalarıdır. Genellikle markalar hem ürünlerini hem de markalarını tanıtma amacıyla son dönemlerde hayatımıza giren Influencer marketing çalışmalarına önem vermektedir.

 

Influencer marketing çalışmaları genellikle sosyal medya platformları üzerinde yüksek takipçisi ve etkileşim oranı olan kişiler ile yapılan çalışmalardır. Yüksek takipçi ve etkileşim oranının yanı sıra bazı markalar hedef kitlesinin bulunduğuna inandığı düşük takipçili hesaplar ile de influencer marketing çalışmaları yapmaktadır.

 

Influencer marketing çalışmaları ile markalar hem hedef kitlelerine ulaşmakta hem var olan hedef kitlelerini büyütmekte hem de satışlarını artırabilmektedir. Sizler de etkili bir ürün tanıtımı yapmak istiyorsanız Influencer marketing çalışmalarına önem verebilir ve dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

Etkili Bir Ürün Tanıtımı İnfluencer Marketing Çalışmaları

 

SMS Pazarlama Çalışmaları

 

Etkili bir ürün tanıtımı yapmak isteyen markaların başvurduğu bir diğer pazarlama türü ise SMS Pazarlamasıdır. Genellikle markalar daha önce e-ticaret sitelerine kaydolan ve ticari elektronik ileti almak isteyen müşterilerine SMS Pazarlama çalışmaları ile ürün ve kampanyaları hakkında bilgi vermektedir. Böylece hem ziyaretçi sayısı hem sadık müşteri sayısı hem de dönüşüm oranları artırabilmektedir.

 

Sizler de markanız için etkili bir ürün tanıtımı yapmak istiyorsanız SMS Pazarlamasında yalnızca 160 karakter kullanıldığında unutmamalı ve vermek istediğiniz mesajı basit ve etkileyici bir şekilde vermeye özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri

 

Etkili Bir Ürün Tanıtımı SMS Çalışmaları

 

E-posta Pazarlaması

 

Ürün tanıtımı yapmak isteyen firmaların tercih ettiği bir başka tanıtım türü ise e-posta pazarlamasıdır. E-mail marketing olarak da bilinen e-posta pazarlaması ile firmalar ellerinde bulunan müşteri mail adreslerini kullanarak ürün ve kampanya tanıtımları yapmaktadır.

 

Genellikle hazırlanan mail şablonları ile müşterilere kişiselleştirilmiş bir şekilde tanıtım yapmada yardımcı olan e-posta pazarlaması sayesinde firmalar daha önce e-ticaret sitelerine kaydolan müşterilerine mail göndermektedir. Dönüşüm oranlarının hızlı olması ve maliyetinin az olması ise e-mail marketing çalışmalarının birçok firma tarafından kullanılmasına olanak sağlamaktadır. E-mail marketing çalışmaları ile etki bir ürün tanıtımı yapmak isteyenler;

 
  • Maillerin kişiselleştirilmiş olmasına
  • Mail’in konusuna
  • Mail’in içeriğine ve tasarımına
  • Görsel kullanımına
  • Harekete geçirmeye yönelik metinlere
 

Önem vermelidir. Kişiselleştirilmiş ve iyi hazırlanmış bir e-posta pazarlaması sayesinde firmalar hem etkili bir ürün tanıtımı yapabilmekte hem de e-ticaret sitelerine daha hızlı bir şekilde trafik çekerek dönüşüm oranlarını artırabilmektedirler.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

Etkili Bir Ürün Tanıtımı SMS Çalışmaları
 

Sosyal Medya Reklamları

 

Sosyal medya reklamları ürün tanıtımı ve kampanya tanıtımı yapmak isteyen firmalar tarafından en çok kullanılan reklam türlerindendir. Genellikle e-ticaret firmaları, hedef kitlelerinin yoğun olduğu sosyal medya platformlarında ürün ve kampanyalarına yönelik reklam vererek hedef kitlelerine kolayca ulaşabilmektedir.

 

Sosyal medya reklamlarını kullanarak etkili bir ürün tanıtımı nasıl yapılır diyenlerin ise dikkat etmesi gerekenler şunlardır;

 
  • Reklamlarınızda kullanacağınız görsellerin reklam verilen sosyal medya platformuna uygun olması. Bu nedenler çözünürlük, boyut ve kullanılan şablonlara dikkat edilmelidir.
  • Gönderilerinizde yer alacak metinlerin iyi bir şekilde hazırlanmış olması. Etkili tanıtım yapmak için; sosyal medya platformunun dinamikleri, markanızın kullandığı dil, ilgili ürün ve kampanya hakkında bilgi vermeye yönelik oluşturulan metinler, hashtag kullanımı gibi önemli unsurlara dikkat etmelisiniz.
  • Sosyal medya platformlarında hedef kitlenizi belirlemenizi iyi yapmanız gerekmektedir. Böylece düşük bütçeler kullanarak reklamınızı daha fazla kişiye ulaştırabilir ve ürün tanıtımlarınızı kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Facebook Reklamlarında Kaçınılması Gereken Hatalar

 

Etkili Bir Ürün Tanıtımı Sosyal Medya Çalışmaları

 

Adwords Reklamları Verin

 

Etkili bir ürün tanıtımı nasıl yapılır diyenlerin üzerinde çalışması gereken konulardan biri de Adwords reklamlarıdır. Günümüzde internetten ürün satın almak isteyen birçok kişinin ilk araştırmalarını Google’da yaptığı unutulmamalıdır. Bu nedenle firmalar belirledikleri anahtar kelime, hedef kitle ve bütçe ile Google Adwords reklamları vermelidir.

 

Google Adwords reklamları ile sizler de belirlediğiniz anahtar kelimelerde araştırma yapan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve böylece ürün ve kampanyalarınızı tanıtabilirsiniz. Yapacağınız doğru hedeflemeler ile ürün satışlarınızı ve dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz.

 
İlginizi Çekebilir; İyi Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Olmalı? 



Etkili Bir Ürün Tanıtımı Adwords Çalışmaları

 

Etkili Bir Ürün Tanıtımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Etkili bir ürün tanıtımı nasıl yapılır diyenler için hazırladığımız yazımızın bu bölümünde ürün tanıtımı yapmak isteyenlerin göz önünde bulundurması gereken önemli unsurlar hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

Etkili ürün tanıtımı yapmak isteyenlerin önem vermesi gerekenler şunlardır;

 
  • Başlığı
  • Metin
  • Kullanılan Görseller
  • Call to Action
 

Her ürün tanıtımında tanıtım yapılacak platforma göre belirlenen Başlıklar seçilirken konu hakkında bilgi veren bir başlık seçimi yapılması gerekir. Genellikle başlıklar video reklamları, e-posta pazarlaması ve Adwords reklamlarında daha çok kullanılır.

 

Etkili ürün tanıtımı yapacakların reklam başlığı seçerken kampanyaları hakkında bilgi veren bir başlık seçimi yapmalarına özen göstermeleri gerekmektedir. Bununla beraber başlıkların kısa olması da oldukça önemlidir.

 

Reklam metinleri ürün tanıtımı yapmak isteyenlerin önem vermesi gereken başka bir unsurdur. Reklam metni yazarken reklamınızın amacına yönelik bir metin hazırlanması ve reklam metnin sonunda call to action bulunması oldukça önemlidir. Unutmayın ki iyi hazırlanan bir reklam başlığı ve reklam metni sayesinde hedef kitlenizi etkileme oranınız artacaktır.

 

Görsel kullanımı ise reklam ve tanıtım çalışmalarının ayrılmaz bir parçasıdır. Bir ürün tanıtımı yapmak isteyen firmanın, ürün görsellerini gösteren ve kampanyalarına yönelik bilgi veren görseller kullanması ziyaretçi sayısı ve dönüşüm oranlarını artıracaktır.

 

Sizler de etkili bir ürün tanıtımı yapmak için bunlara önem verebilir ve kampanyalarınızda başarıyı yakalayabilirsiniz.

 
İlginizi Çekebilir; Ürün Yönetimi Nedir?


İlginizi Çekebilir; Ürünleriniz İçin İdeal Fiyatı Bulmaya Yönelik 6 Strateji 



Etkili Bir Ürün Tanıtımı Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ticimax ile Dönüşümlerinizi İnceleyin

 

10 Binden fazla firmaya hizmet veren bir e-ticaret alt yapısı olan Ticimax ile sizler de reklam ve kampanya raporlarınıza kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan kampanya ve dönüşüm izleme modülleri sayesinde kampanyalarınızı daha iyi bir şekilde planlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax