Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

CRM Nedir? CRM Uygulamaları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 02.04.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmaları özel günlerde satışlarını arttırmak için birçok çalışma yapmaktadır. Genellikle e-ticaret firmalarının yaptığı çalışmalar hem e-ticaret sitelerine trafik çekmeye hem de dönüşüm oranlarını arttırmaya yönelik çalışmalardır.

 

E-ticaret firmaları özel günlerde satışlarını arttırmak için yapacağı çalışmalarda belirli kullanıcı verilerine ihtiyaç duymaktadır. Kullanıcı verileri bir e-ticaret firmasının başarılı bir şekilde SMS Pazarlama, E-mail Marketing ve Telefonla Pazarlama yapmasına olanak sağlamaktadır. Özel günlerde yapılan bu marketing çalışmaları bir e-ticaret firmasının gelirlerini artmasında yardımcı bir unsurdur.

 

E-ticaret firmaları kullanıcı verilerini tutmak ve kampanyalarında kullanmak için genellikle CRM kullanmaya özen göstermektedir. CRM Nedir? adlı bu yazımızda özel günlerde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları için CRM verilerinin verimli bir şekilde nasıl kullanılacağı hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyerek CRM müşteri verilerini verimli kullanma yöntemleri hakkında bilgi alabilir ve özel gün kampanyalarınızda müşteri verilerinizi daha etkili bir şekilde kullanarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Özel Günler için Verimli CRM Kullanımı

 

CRM Nedir?

 

Customer Relationship Management teriminin kısaltması olan CRM kavramı Türkçeye Müşteri ilişkileri yönetimi olarak çevrilmiştir.

 

Müşteri ilişkileri yönetimi bir müşteri hakkında bilgi almak ve satış stratejileri geliştirmek anlamına gelmektedir. CRM ise müşteri ilişkileri yönetimini sağlamak ve stratejiler geliştirmenizde yardımcı olmak için üretilen yazılımlara verilen addır.

 
 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri

 

İlgili İçerik; Inbound ve Outbound Marketing ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Uzmanından Özel Günlerde Satışları Arttıracak Taktikler




CRM (Customer Relationship Management) Nedir

 

CRM Uygulamalarının E-ticaret Firmalarına Sağladığı Avantajlar

 

CRM yazılımlarının e-ticaret sektöründe hizmet veren firmalara sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber bu avantajlar nelermiş bir göz atalım.

 
  • CRM Yazılımları, e-ticaret firmalarının var olan müşterilerini korumasına olanak sağlamaktadır.
  • CRM, e-ticaret firmalarının potansiyel müşterilere ulaşmasına yardımcı olan yazılımlardır.
  • CRM sayesinde e-ticaret firmaları potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşabilmekte ve satış stratejileri gerçekleştirerek yeni müşteriler kazanabilmektedir.
  • CRM uygulamaları kullanılarak yapılan reklam ve tanıtım çalışmaları e-ticaret firmalarının marka bilinirliğini ve marka sadakatini arttırma konusunda firmalara avantaj sağlamaktadır.
  • CRM verileri iyi bir şekilde kullanıldığı takdirde markanızın mevcut müşterileri kendilerini daha özel hissedecek ve bu kişilerin markanıza olan bağımlılığı artacaktır.
 

Yukarıda bahsettiğimiz avantajlar CRM uygulamalarının e-ticaret firmalarına sağladığı avantajlar arasında yer almaktadır. Fakat e-ticaret firmaları bu avantajlardan yararlanabilmek için CRM müşteri verilerini etkili ve doğru bir şekilde kullanmaya özen göstermelidir. Gelin şimdi hep beraber anneler günü kampanyaları, babalar günü kampanyaları gibi Özel Günlerde CRM Müşteri Verilerini Verimli Kullanma Yöntemleri nelermiş bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Marka Değerini Arttırmak İçin 5 İpucu

 

İlgili İçerik; Marka Tescili Nedir? Marka Tescili Nasıl Yapılır?




CRM Uygulamalarının E-ticaret Avantajları

 

CRM Müşteri Verilerinizi Oluştururken Dikkatli Davranın

 

Özel Günlerde CRM Verilerini Özel Günlerde CRM Müşteri Verilerini Verimli Kullanma Yöntemleri arasında bulunan önemli unsurlardan birisi CRM Müşteri Verilerini oluşturmaktır.

 

Genellikle CRM yazılımlarında müşteri bilgileri kısmı e-ticaret firmalarının kampanyalarını yönetmesi ve başarılı kampanyalarla satışlarını arttırmasında oldukça önemlidir. CRM Müşteri verilerine göre hazırlanan kampanyalar firmalara daha iyi sonuçlar getirdiği için bir e-ticaret firmasının müşterilerini yakından tanıması için belirli CRM verilerini doğru bir şekilde doldurması gerekmektedir. E-ticaret firmanızın kullandığı CRM uygulamalarında müşterileriniz hakkında bilgi alınmasını sağlayan;

 
  • Yaş, Cinsiyet, Yaşanılan yer gibi demografik bilgiler
  • Müşterinizin satın aldığı ürünler
  • Müşterileriniz tarafından firmanıza en sık iletilen sorular
  • Müşterilerinizin satın almaya yakın olduğu ürünler
  • Müşterilerinize satış konusunda hangi aşamada olduğunuzu gösteren bölümler
  • Müşterinizin hangi platform üzerinden sizlere ulaştığı
 

Gibi bilgileri doldurmanız Özel Günlerde CRM Müşteri Verilerini Verimli Kullanmanızı kolaylaştıracaktır. Müşterileriniz hakkında sizlere bilgi veren bu verileri kullanarak sizler de etkili kampanyalar düzenleyebilir ve kampanya dönemlerinde ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; KVKK ve E-ticaret Hukuku Rehberi (2021)



veri gruplandir, eticaret , e ticaret , ozel gun , musteri
 

 

Verilerinizi Gruplandırmaya Özen Gösterin

 

Özel Günlerde CRM Müşteri Verilerini Verimli Kullanma Yöntemleri arasında bulunan ve e-ticaret firmalarının hedef kitlesini belirlemesine yardımcı olan bir diğer yöntem ise müşteri verilerini gruplandırmaktır.

 

Genellikle internetten ürün satan e-ticaret firmalarının müşterilerine ait belirli verileri bulunmaktadır. Bu veriler kişilerin demografik bilgilerine ve alışveriş alışkanlıklarına göre belirlenen verilerdir. Genel olarak bir e-ticaret firmasının müşteri portföyünde birbirine benzer kişiler bulunmaktadır ve birbirine benzeyen müşteri profilleri çoğu zaman aynı kampanyalarda hedeflenmektedir.

 

E-ticaret firmaları özel günlerde satışlarını arttırmak istiyorsa eğer ilk olarak CRM yazılımlarında bulunan müşteri verilerini gruplandırmayı göz önünde bulundurmalıdır. Müşteri verileri gruplandırıldıktan sonra bu veriler kullanılmalı ve aynı grupta yer alan müşteriler aynı kampanyalar ile hedeflenmelidir.

 
 

İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden

 

İlgili İçerik; 2021 E-Ticaret Trendleri




Özel Günler İçin CRM Veri Gruplandırması

 

Stratejilerinizi Geliştirirken Müşteri Verilerine Önem Verin

 

Bir e-ticaret firmasının yılbaşı, anneler günü, sevgililer günü, babalar günü özel günlerde ve Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi önemli bayramlarda kampanyalar yürüttüğü herkes tarafından bilinmektedir.

 

E-ticaret firmaları tarafından yürütülen kampanyalar bazı dönemlerde satışların artmasını sağlarken bazı kampanyalardansa istenilen sonuçlar alınmamaktadır. Özel gün kampanyalarının başarıya ulaşıp ulaşmamasında en etkili olan unsur genellikle doğru hedefleme yapıp yapmamaktır.

 

E-ticaret firmaları özel günlerde düzenlenen kampanyalarla satışlarını arttırmak istiyorsa bu noktada CRM verilerini etkili kullanmaya özen göstermelidir. Özel Günlerde CRM Müşteri Verilerini Verimli Kullanma Yöntemleri adlı yazımızın bir üst bölümünde sizlere e-ticaret firmalarının müşteri portföyü içerisinde farklı profillerde insanların olduğu hakkında bilgi verdik. Başarılı kampanyalar ile satışlarınızı arttırmak istiyorsanız;

 
  • Her müşteri grubunun ayrı bir profile sahip olduğunu unutmamalı.
  • Müşteri gruplarınızın ikna süreçleri farklılaşabileceği için ilk olarak müşteri gruplarınızı analiz etmeli ve her grup için ayrı bir satış stratejisi geliştirmeye özen göstermelisiniz.
  • Bu çalışmaları yapmak için ilk olarak müşterilerinizi analiz etmeli ve gruplar yaratmalısınız.
 

Yapacağınız bu çalışmalar her müşteri grubu için ayrı bir satış stratejisi geliştirmenizi sağlayacak ve kampanyalarınızı yürüteceğiniz platformlara karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Sizler de bunları göz önünde bulundurmalı ve satışlarınızı arttırmaya yönelik stratejiler geliştirirken CRM verilerinden yararlanmalısınız.

 

İlgili İçerik; Dikkate Almanız Gereken 5 Dijital Pazarlama Stratejisi

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri




musteri datasi , data , ozel gunlerde , eticaret


 

Kampanyalarınızı Yürüteceğiniz Platformları Seçerken Müşteri Verilerinden Yararlanın

 

Özel Günlerde CRM Müşteri Verilerini Verimli Kullanma Yöntemleri arasında yer alan başka bir yöntem ise kampanya yönetimidir.

 

Anneler günü kampanyaları, sevgililer günü kampanyaları ve babalar günü kampanyaları gibi özel günlerde indirimli ürün satışı gerçekleştiren e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken bir diğer unsur ise kampanyanın yürütüleceği platforma karar vermektir. Genellikle e-ticaret firmaları özel gün kampanyalarını yürütürken farklı sosyal medya platformlarında farklı konseptler ile kampanyalar yürütmektedir. Kampanyalarınızı yürüteceğiniz sosyal medya platformlarını belirlerken;

 
  • Müşterilerinizin en aktif olarak kullandığı sosyal medya platformlarını CRM müşteri verilerinizi göz önünde bulundurarak belirleyin.
  • CRM yazılımlarından yardım alarak müşterilerinizin hangi platformlarda nasıl davrandığını göz önünde bulundurun.
  • Kampanya yürüteceğiniz sosyal medya platformlarının dinamiklerini kontrol edin.
 

Yapacağınız bu çalışmalar sayesinde özel gün indirim kampanyalarınızı yürüteceğiniz sosyal medya platformlarına karar verebilir ve bu sosyal medya platformlarını kullanan müşterilerinizi hedef kitleniz içerisine dahil ederek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Siz de satışlarınızı arttırmak ve etkili kampanyalar oluşturmak için bu önerilerimizi göz önünde bulundurmalı ve Özel Günlerde CRM Müşteri Verilerini etkili kullanmaya özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Anneler Gününde Sosyal Medya Kullanımı

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününde Satışlarınızı Katlayacak 10 Taktik (Çoğunu Bilmiyor Olabilirsiniz)

 

Özel Günler için Platform Seçimi


İlgili İçerik; ISO Belgeleri ile Ticimax Kalitesi Tescillendi?
 

Ticimax ile Kampanyalarınızın Etkisini Arttırın

 

Özel günlerde kampanya düzenlemek isteyen birçok e-ticaret firmasının Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan kampanyalar modülü sayesinde etkili kampanyalar düzenlediğini biliyor muydunuz? Siz de özel günlerde kampanyalarınızı başarılı bir şekilde düzenlemek ve satışlarınızı arttırmak için Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax