Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sanal POS Entegrasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

Sanal POS, işletmelerin online mağazanız aracılığıyla ödeme kabul etmelerini sağlayan bir online ödeme sistemidir. E-ticaret siteleri sanal pos entegrasyonu ile kredi ve banka kartı ödemelerini kabul edebilecek ve en yaygın kullanılan ödeme yöntemlerini müşterilere sunabilmektedir. Sanal pos çözümleri online alışverişin artmasıyla birlikte sıklıkla kullanılmaktadır. Yazımızda sizler için sanal pos entegrasyonu nasıl yapılır ve daha sanal pos ile ilgili bilinmesi gereken konular hakkında bilgiler derledik.


Sanal Pos Entegrasyonu hakkında bilmeniz gerekenler

 

Sanal Pos Nedir?

 

İngilizce adıyla virtual point of sale olarak bilinen ödeme noktası anlamına gelen sanal pos güvenli ve hızlı bir şekilde alışveriş bedelinizin alışverişi yaptığınız firmanın hesabına geçmesini mümkün kılar. Sanal pos alışveriş bedelinin alıcının banka hesabından satıcının banka hesabına online olarak aktarılma işlemi şeklinde işler.

 

Müşteriler ödeme aşamasında ödeme ekranına kart bilgilerini girer. İstenilen bilgiler; kart üzerindeki isim; kart numarası, kart son kullanım tarihi ve arka yüzde bulunan CVV numarasından oluşur. Onay işleminden sonra ödeme işlemi gerçekleşmiş olur. Sanal pos fiziksel mağazadaki kartlı ödeme sisteminin online versiyonudur.

 

Genellikle her bankanın online pos hizmeti mevcuttur. Bankalardan online pos hizmeti alabilmek için ilgili bankaya başvuruda bulunulması gerekir. Firma tipine göre sanal pos için istenilen belgeler çeşitlilik göstermektedir. Bankalara sanal pos başvurusu; vergi levhası, nüfus cüzdanı fotokopisi, imza sirküleri, Ticaret sicil gazetesi fotokopisi gibi belgelerle yapılabilmektedir.

 

Bankalardan sanal pos onayı almak için e-ticaret sitelerinde bazı özellikler aranmaktadır. Sitenin güvenli olması, e-ticaret sitesine pos hizmeti verilmesi için mesafeli satış sözleşmesi, iade ve iptal bilgileri gibi prosedürlere sitede yer verilmesi gerekir. Öte yandan e-ticaret sitesinde online satışı gerçekleşecek ürünler ve fiyatları bulunmalıdır.

 

İlgili İçerik; Akbank Sanal Pos Komisyon Oranları 2023

 

İlgili İçerik; Yapı Kredi Sanal Pos Komisyon Oranları 2023



Sanal Pos Nedir?

 

Sanal Pos Entegrasyonu Nedir?

 

Sanal pos entegrasyonları, e-ticaret sitenizden pek çok bankanın sanal posu ile alışveriş yapılmasını mümkün kılan bir sistemdir. Sanal pos entegrasyonunda tek tek bankalara başvuru yapılmasına gerek kalmadan çeşitli bankalardan sanal pos kullanımı mümkün olmaktadır. Bu sayede farklı banka kartlarına taksitli satışlar yapabilme imkanı sunulmaktadır.

 

Sanal pos veren bankalar oldukça çeşitlidir. Bunlar arasında; Yapı Kredi, Garanti Bankası, Akbank, İş Bankası, Finansbank Teb, Denizbank, Halkbank, Türkiye Finans Bank sayılabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık

 

İlgili İçerik; Kapıda Ödemeli Satış Nasıl Yapılır? Kapıda Ödeme Rehberi (2023 Güncel)


Sanal Pos Entegrasyonu Nedir

 

Sanal Pos Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

 

Sanal POS entegrasyonu internet üzerinden hızlı ve güvenli alışverişi mümkün kılmaktadır. Öte yandan sanal pos entegrasyonu ile kredi kartlarına ihtiyaç duyulmadan e-ticaret sitesinden otomatik olarak muhasebe işlemleri de yapılabilmektedir. Böylece muhasebe alanındaki pek çok işlem de otomatize edilmekte ve evrak yükünden işletmeleri kurtarmaktadır.

 

Genellikle her bankanın online pos hizmeti mevcuttur. Bankalardan online pos hizmeti alabilmek için ilgili bankaya başvuruda bulunulması gerekir. Firma tipine göre sanal pos için istenilen belgeler çeşitlilik göstermektedir. Bankalara sanal pos başvurusu; Vergi levhası, nüfus cüzdanı fotokopisi, imza sirküleri, Ticaret sicil gazetesi fotokopisi gibi belgelerle yapılabilmektedir.

 

Sanal pos entegrasyonu nasıl yapılır dediğimizde e-ticaret sitelerinde bazı özellikler aranmaktadır. Öncelikle sitenizin SSL sertifikasının olması gerekmektedir. Sonrasında ise e-ticaret sitenizde ürünlerin yüklenmiş olması, fiyatlandırmanın yapılmış olması gerekmektedir. Sitenin güvenli olması, e-ticaret sitesine pos hizmeti verilmesi için mesafeli satış sözleşmesi, iade ve iptal bilgileri gibi prosedürlere sitede yer verilmesi gerekir. Öte yandan sunulan evrakların eksiksiz olması da sanal pos entegrasyonu ve onayı için gereklidir.

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?


Sanal Pos Entegrasyonu Nedir?

 

Sanal Pos Entegrasyonu Avantajları Nelerdir?

 

Sanal pos entegrasyonu ile online alışveriş siteleri tıpkı fiziki mağazalardaki pos cihazı mantığını sitelerine online olarak taşımaktadırlar. Siteye gelen kullanıcılara farklı ödeme seçenekleri sunmak satın alma eyleminin gerçekleşmesi için oldukça önemli olmaktadır. Bu nedenle farklı bankalardan sanal pos hizmeti almak farklı taksit seçenekleri sunmak açısından önemli olmaktadır.

 

E-ticaret siteleri sanal pos almak için tüm bankalara tek tek başvurmak yerine sanal pos entegrasyonu sayesinde pek çok bankanın sanal posunu aynı anda kullanabilmektedir. Ticimax e-ticaret paketleri tercih eden işletmeler sanal pos entegrasyonu hizmetinden yararlanma hakkına da sahip olur ve böylece tek tek bankalara sanal pos başvurusu yapmadan pek çok bankanın sanal pos hizmetini alır.


Sanal Pos Entegrasyonu Avantajları Nelerdir?

 

Ticimax Sanal Pos Entegrasyonu İle Pek Çok Bankadan Sanal Pos Hizmeti!

 

Sanal pos entegrasyonu, e-ticaret sitenizden kredi kartı ile online olarak ödeme alabilmeniz için geliştirilmiştir. Ticimax sanal pos entegrasyonları sayesinde çeşitli bankalardan sanal pos alabilir, farklı banka kartlarına taksitli satışlar yapabilirsiniz. Ticimax’ın desteklediği sanal pos entegrasyonları aşağıdaki gibidir;

 
  • Yapı Kredi Sanal Pos
  • Akbank Sanal Pos
  • Garanti Bankası Sanal Pos
  • İş Bankası Sanal Pos
  • Finansbank Sanal Pos
  • Halkbank Sanal Pos
  • Teb Sanal Pos
  • Fortis Sanal Pos
  • Denizbank Sanal Pos
  • ING Bank Sanal Pos
  • HSBC Sanal Pos
  • Türkiye Finans Sanal Pos
  • Kuveyttürk Sanal Pos
  • Anadolubank Sanal Pos
 

İlgili İçerik; Garanti Bankası Sanal Pos Komisyon Oranları 2023


Ticimax Sanal Pos Entegrasyonu İle Pek Çok Bankadan Sanal Pos Hizmeti!

 

Sanal Pos Çözümleri Nelerdir?

 

Günümüzde artan online alışveriş ve online ödeme hizmetlerine destek için geliştirilen ödeme kuruluşları sizin için bankalarla anlaşma yapar ve pek çok bankanın posunu aynı anda sanal mağazanızda kullanmanızı sağlar. Böylece bankalara tek tek başvuru yapmanıza gerek kalmadan online mağazanız için pos hizmeti alabilirsiniz. E-ticaret siteniz için online mağazanız için tercih edebileceğiniz bazı ödeme kuruluşları; Paynet, İyzico, PAYTR, Param, Sipay, Winecard, Paytrek , İpara, Payu şeklindedir.

 

İlgili İçerik; iyzico Sanal Pos Başvurusu Nasıl Yapılır?


Sanal Pos Çözümleri Nelerdir?

 

Ticimax Anında Sanal Pos Uygulaması Nedir?

 

Gelişmiş e-ticaret altyapısı ile e-ticaret alanında ulusal ve uluslararası pek çok yeniliğe imza atan Ticimax anında sanal pos uygulaması ile kendisini tercih eden işletmelerin e-ticaret alanında fark yaratmasını sağlıyor.

 

Ticimax ve iyzico işbirliği ile sanal pos için başvuru ve bekleme süresi olmadan, panelden tek tıkla anında sanal pos hizmeti almak mümkün oluyor. iyzico, sanal pos, pazaryeri, Link üzerinden satış gibi farklı ödeme çözümleri sunan, e-ticaret siteleri tarafından en çok tercih edilen alternatif ödeme yöntemlerinden biridir.

 

Iyzico ve Ticimax işbirliği ile Ticimax altyapısı kullanan firmalar, hiç vakit kaybetmeden admin panelleri üzerinden tek tıkla sanal poslar ile ödeme almaya başlayabiliyor. Anında sanal pos işletmelere zamandan tasarruf ettirerek güvenli ödeme alabilecekleri sanal posu admin panelinde hazır bulunduruyor. Siz de admin panel üzerinden iyzico anında sanal pos talebinizi iletebilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax