Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Telegram Kullanımı ve E-Ticaret’e Faydaları

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

İnsanlar arasındaki iletişimi sürdürebilmek ve mesajlaşmak için kullanılan birçok uygulama bulunuyor. Herkes tarafından en çok bilinen mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Telegram’ın da kullanımı her geçen gün artıyor.

 

Telegram hem kişiler için hem de markalar için birçok özellikle donatılan bir mesajlaşma programıdır ve özellikle markalar tarafından kullanıldığında Telegram’ın sağladığı birçok avantaj olduğunu da söylemek mümkündür.

 

Telegram Kullanımı ve E-Ticaret’e Faydaları adlı bu yazımızda sizlere Telegram hakkında bilgiler vereceğiz. Bunların yanı sıra Telegram güvenli mi sorusuna yanıt verirken Telegram’ın avantajları, Telegram kullanımı ve e-ticarete faydaları hakkında da sizleri bilgilendireceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek Telegram Kullanımı ve E-Ticaret’e Faydaları hakkında bilgi edinebilir e-ticaret siteniz için Telegram mesajlaşma uygulamasını kullanarak firmanıza sağladığı avantajlardan yararlanabilirsiniz.




Telegram Kullanımı ve E-Ticaret’e Faydalar


 

Telegram Nedir?

 

2013 yılında Rus Programcı Pavel Durov tarafından piyasaya sürülen anlık bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram hem mobil platformlarda hem de web sürümde kullanılabilen bir mesajlaşma uygulamasıdır.

 

IOS, MacOS, Android, Microsoft ve Telegram web üzerinden kullanılabilen Telegram’ın mesajlaşma özelliğinin dışında arama, videolu görüşme ve grup görüşmeleri gibi özellikleri de bulunmaktadır.

 

İlgili İçerik; Mesajlaşma Uygulamaları

 


Telegram Nedir?
 

Telegram Güvenli Mi?

 

Anlık mesajlaşma uygulamalarında yapılan düzenlemeler sonrasında birçok mesajlaşma programı için güvenilir mi güvenilir değil mi sorusu herkesin kafasını kurcalamaya başladı. Telegram’ın güvenli olup olmadığı merak eden kişiler de telegram güvenli mi sorusuna yanıt arıyor. Bu nedenle yazımızın bu bölümünde sizlerin telegram güvenli mi sorusuna yanıt vereceğiz.

 

Telegram güvenli olup olmadığını merak edenler için verilecek en büyük yanıt bu uygulamanın güvenli olduğudur. Çünkü telegram üzerinden yapılan sohbetlerde uçtan uca şifreleme özelliği bulunmaktadır fakat bu konuda söylenmesi gereken en önemli şeylerden birisi Telegram’ın sadece gizli sohbetlerinde bu özelliğin bulunmasıdır. Kısacası Telegram’da normal sohbetler yapıyorsanız bu sohbetlerin uçtan uca şifrelenmediğini bilmelisiniz.

 

Fakat birçok yazılımcı bu konuda kişilerin şüpheye düşmemesi gerektiğine yönelik açıklamalar yapmaktadır. Çünkü telegramda sohbet özelliğinde kullanılan MTProto şifrelemesinde güvenlik açıkları bulunmamaktadır bu da uzman görüşlerine göre Telegram’ın güvenilir bir sohbet programı olduğunu göstermektedir.

 
İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları 

 

Telegram Nasıl İndirilir?

 

Mesajlaşma ve aramalarında Telegram kullanmak isteyen birçok kişinin ilk aklına gelen sorulardan birisi Telegram Nasıl İndirilir Sorusudur. Telegram kullanmak isteyen kişiler bu uygulamayı telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazlarına indirerek kullanabileceği gibi yalnızca telegram web üzerinden de kullanabilmektedir. Telefon veya Tabletinize Telegram indirmek için;

 
  • İlk olarak App Store ya da Play Store giriş yapmanız gerekmektedir. Bu uygulamalarda bir hesabınız bulunmuyorsa bir kullanıcı hesabı açmanız oldukça önemlidir.
  • Uygulama marketlere giren kişilerin ikinci olarak yapması gereken şeylerden birisi üst bölümde yer alan arama çubuğuna telegram yazmak ve aramaktır.
  • İlgili aramanın ardından uygulama marketler sizlere telegram uygulamasını bulacaktır. Bunun sonrasında yan tarafta yer alan indirme düğmesine basmanız ve indirme işlemleri için bir parola belirlediyseniz bunu girmeniz gerekmektedir.
  • Ardından Telegram telefonunuza ya da tabletinize inecektir. Telegram kurulumu için uygulamaya girdiğinizde sizlerden telefon numarası, profil resmi, kullanıcı adı, doğrulama kodu gibi bilgiler istenecektir.
 

Bu bilgileri Telegram’a yazdıktan sonra Telegram Hesap Açılımı gerçekleşecektir. Telegram açıldıktan sonra sizler de uygulamada yer alan arkadaşlarınız ile iletişime geçebilir yerel ve global gruplara katılabilir ve ilginizi çeken konularda oluşturulan kanallara abone olabilirsiniz.

  

İlgili İçerik; Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?



Telegram Nasıl İndirilir?

 

Telegram Kullanımının E-ticarete Sağladığı Avantajlar

 

Telegram kullanımının ticari faaliyet gösteren firmalar için birçok avantajı bulunmaktadır. Telegram Kullanımı ve E-Ticaret’e Faydaları adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Telegram’ın e-ticaret firmaları için sağladığı avantajlar hakkında bilgi vereceğiz.

 

Güvenli Bilgi Paylaşımı Sağlar

 

E-ticaret firmalarının büyük bölümü mobil uygulamalar üzerinden de ürün satışı gerçekleştirmektedir. Günümüzde birçok e-ticaret firmasının sipariş alma, sipariş yönetimi gibi işlemlerinin büyük bölümünü whatsapp ve telegram gibi sohbet programlarından yaptığını söylemek mümkündür.

 

E-ticaret firmalarından sipariş verecek birçok kullanıcı genellikle marka ile iletişime geçmek, havale ve eft için banka bilgisi istemek, kargo süreçleri için adres paylaşmak gibi amaçlarla e-ticaret firmaları ile iletişime mesajlaşma programları üzerinden geçmektedir.

 

Telegram kullanan e-ticaret firmaları, Telegram’ın yüksek güvenlik önlemleri ve uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde müşterilerinin güvenli bir ortamdan bilgi paylaşmasını sağlamaktadır. Bu firmaların müşteri bilgilerini korumasını sağlamakta ve bilgilerin sızdırılmasını engellemektedir.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri




Telegram Güvenli Bilgi Paylaşımı Sağlar

 

Botlar Sayesinde Otomatik Mesajlaşmayı Aktif Edebilirsiniz

 

Müşteriler e-ticaret firmaları ile çoğu zaman iletişime geçmeyi istemektedir ve genellikle müşterilerin iletişime geçtiği konular;

 
  • Sipariş Durumu
  • Kargo Durumu
  • Ödeme yöntemleri hakkında bilgiler
  • İptal ve iade süreçleri
 

Gibi konulardır. Telegram’da bulunan bot özelliği sayesinde e-ticaret firmaları belirli mesajlar için otomatik yanıtlar oluşturabilmektedir. Örneğin; bir e-ticaret firması havale ve eft hesaplarınıza dair iban istiyorum diye bir mesaj aldığında otomatik olarak müşterilerine Havale ve EFT numaramız …….dır diye otomatik mesajlar atabilmektedir.

 

Telegram Bot Özelliği sayesinde firmalar hem müşterileri ile hızlı bir şekilde iletişime geçebilmekte hem de müşteri ilişkileri departmanının iş yükünü hafifletebilmektedir.

  
 
İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?
 

İlgili İçerik; E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık

 

İlgili İçerik; Kapıda Ödemeli Satış Nasıl Yapılır? Kapıda Ödeme Rehberi (2021 Güncel) 

 

Telegram Kanalları Sayesinde E-ticaret Sitenizin Kampanyalarını Duyurun

 

E-ticaret sitelerinin satış arttırmak, hedef kitlesine ulaşmak ve marka bilinirliğini arttırmak için düzenli olarak kampanyalar düzenlemesi ve indirimli ürün satışı gerçekleştirmesi gerekmektedir. Genellikle firmalar düzenlendikleri kampanyaları;

 
  • Google Adwords
  • SMS ve E-mail Marketing
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Influencer Marketing
 

Gibi pazarlama ve tanıtım çalışmaları sayesinde duyurabilmektedir. Günümüzde telegram kullanan e-ticaret firmalarının kampanyalarını duyurabilmek için kullanabileceği iki özellik bulunmaktadır.

 
  • Telegram Kanalı Açma
  • Telegram Grupları Kurma
 

Telegram’da kanal açarak e-ticaret firmalarının ürün ve kampanyaları hakkında tanıtım yapabilmesi mümkündür. Firmalar telegram kanalı açarak bu kanala abone olan takipçilerine ürün ve hizmetleri hakkında bilgi verebilmekte kampanyalarını tanıtabilmekte ve böylece satışlarını arttırabilmektedir.

 

Telegram Grupları ise yöneticilerin onayına göre veya grup kurma biçimine göre mesaj atılabilen veya atılamayan gruplar olarak ayarlanabilmektedir. E-ticaret firmaları telegramda markalarına ait bir grup kurarak grupta bulunan kişilere ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yapabilmektedir. Telegram grupları sayesinde işletmeler e-ticaret sitelerinin ziyaretçi sayılarını ve dönüşüm oranlarını hızlı bir şekilde arttırabilmektedir. Sizler de firmanız için Telegram grubu kurabilir ve bu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri

 

İlgili İçerik; Google Ads Hedef Kitle Belirleme İpuçları

 

Telegram Kanalları Sayesinde E-ticaret Sitenizin Kampanyalarını Duyurun
 

Müşterilerinizden Geri Dönüşler Alın

 

E-ticaret firmaları tarafından Telegram, geri bildirim alma ve müşteri memnuniyetini ölçme amacı ile de kullanılmaktadır. Firmalar ürün, hizmet ve kampanyalarına yönelik telegram anketleri oluşturabilmekte ve müşterilerinin memnuniyet oranını ölçebilmektedir.

 

Sizler de müşterilerinizin markanıza olan güvenini arttırmak, onlara önem verdiğinizi göstermek için Telegram üzerinden anketler hazırlayabilir ve müşteri geri dönüşleri alabilirsiniz. Böylece firmanızın hatalarını daha iyi görebilir ve yapacağınız iyileştirmeler sayesinde kalıcı müşteriler yaratabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları

 

İlgili İçerik; Müşteri Yorumlarının Önemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 
Telegram Güvenli Mi?
 

E-ticaret Sitenizi Ticimax ile Hayata Geçirin

 

E-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklerle donatılmış e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile şimdi e-ticarete adım atmak daha kolay.

 

Sizler de Ticimax’ın ayrıcalıklı fırsat ve özelliklerinden yararlanarak e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde hayata geçirebilir ve yapacağınız ufak düzenlemeler sonrasında hemen internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax