Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yılbaşında E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Sosyal medya kullanımının artması e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmelerin dijital pazarlama çalışmalarında sosyal medyaya daha fazla önem vermesini sağladı. Neredeyse artık her e-ticaret firması ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yapabilmek için farklı sosyal medya platformlarında paylaşım yapıyor ve böylece işletmeler ürün ve hizmetlerini tüketicilere ulaştırarak satışlarını daha hızlı bir şekilde arttırıyor.

 

Yılbaşı gibi yoğun kampanya dönemlerinde ise e-ticaret firmaları düzenlediği kampanyaları tanıtmak ve satışlarını arttırabilmek için sosyal medya platformlarına daha çok önem vermektedir. Çünkü artık sosyal medya tüketicilerin ürün ve hizmetleri tanıyarak ve kampanyalar hakkında bilgi alarak satın alma kararı vermelerinde etkin bir rol oynamaktadır. Bu nedenle yılbaşında e-ticaret siteleri için sosyal medya yönetimi oldukça önemlidir.

 

Yeni yıl kampanyaları düzenleyen ve satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları için hazırladığımız Yılbaşında E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Yönetimi adlı bu yazımızda sizlere birçok konu hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve yeni yıl kampanyalarınızı sosyal medya paylaşımlarınız sayesinde nasıl öne çıkabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Böylece profesyonel sosyal medya yönetimi sayesinde e-ticaret firmanızın yeni yıl satışlarını arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşında E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Yönetimi

 

Hedef Kitlenizi Analiz Edin ve Dijital Pazarlama Stratejinizi Belirleyin

 

Yılbaşı kampanyaları için sosyal medya platformlarında dijital pazarlama çalışmaları yapacaksanız önem vermeniz gereken ilk unsurlardan birisi hedef kitlenizdir. Çünkü hedef kitlenizin ilgi alanlarına göre sosyal medya pazarlaması yapmak hem kitlenizin ilgisini kolay çekmenize yardımcı olacak hem de e-ticaret firmanızın satışlarını artmasını sağlayacaktır. Bu nedenle ilk olarak hedef kitle analizi yapmaya önem vermelisiniz.

 

Hedef kitlen analizi yaparken;

 
  • Demografik bilgiler
  • Yaş aralığı
  • Cinsiyet bilgileri
  • İnternet kullanım alışkanlığı
  • Kullanılan sosyal medya platformları
 

Gibi önemli verileri analiz ederek yılbaşı dijital pazarlama stratejinizi belirleyebilirsiniz. Örneğin;

 
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilerin büyük bölümü İstanbul’da yaşıyorsa yılbaşı indirimleri için reklam verecekseniz reklamlarınızı İstanbul’da yaşayan kişilere gösterebilirsiniz.
  • Hedef kitlenizde yer alan kişiler gençlerden oluşuyorsa daha samimi bir dil fakat orta yaşlı kişilerden oluşuyorsa daha kurumsal ve resmi bir dil kullanabilirsiniz.
  • Hedef kitleniz Z kuşağında yer alan bireyleri barındırıyorsa dijital pazarlama çalışmalarınızı Tik Tok’ta, Y kuşağında yer alan kişileri barındırıyorsa Twitter ve Instagram’da yürütebilirsiniz.
 

Kısacası hedef kitle analizi yaparak reklam hedeflemelerinizi belirleyebilir, ne tür reklam kampanyaları oluşturacağınızı görebilir ve dijital pazarlama çalışmaları yapacağınız sosyal medya platformlarına karar verebilirsiniz. Böylece hedef kitle analizi sayesinde yılbaşı indirimlerini daha fazla tüketiciye göstererek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir?

 

Yılbaşı E-ticaret Sosyal Medya Yönetimi Hedef Kitle

 

Düzenli Paylaşımlar Yapın

 

Genellikle e-ticaret firmaları yılbaşı ürünlerini tanıtmak ve satışlarını arttırmak için sosyal medya platformlarında düzenli paylaşımlar yapmaktadır. Çünkü Instagram, Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya platformlarının algoritmaları düzenli paylaşım yapan kullanıcıları daha fazla ön plana çıkarmaktadır. Bu nedenle sosyal medyada düzenli paylaşımlar yapan işletmeler daha fazla kişiye ulaşarak satışlarını arttırabilmektedir.

 

Yılbaşı kampanyaları için sosyal medya pazarlaması yapacak işletmelerin;

 
  • Düzenli paylaşım yapabilmeleri için sosyal medya takvimi hazırlaması gerekmektedir.
  • Sosyal medya takvimi hazırlanırken gönderi paylaşımları ile beraber hikâye paylaşımları da planlamalıdır.
  • İşletmeler sosyal medya istatistiklerini inceleyerek hedef kitleleri hakkında bilgi almalı, paylaşım gün ve saatlerine karar vermelidir.
  • Düzenli paylaşım yapabilmek için dijital pazarlama araçları arasında yer alan sosyal medya planlama programları kullanılmalıdır.
 

Sizler de bunlara önem vererek Instagram, Youtube, Twitter, Tiktok ve Facebook gibi sosyal medya platformları için paylaşım takviminizi oluşturabilir ve böylece yılbaşı kampanyalarınızı daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Planı Hazırlamak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Yılbaşı E-ticaret Sosyal Medya Yönetimi Düzenli Paylaşım Yapmak

 

Farklı Gönderi Türleri Kullanın

 

Sosyal medya kullanıcılarının istatistikleri incelendiğinde her kullanıcının farklı içerik türleri ile etkileşime geçtiği görülmüştür. Bazı kullanıcılar genellikle markalar tarafından paylaşılan ürün videolarına ilgi gösterirken bazı kullanıcılar ise daha çok ürün inceleme ve karşılaştırma videolarına ilgi göstermektedir. Bu nedenle yılbaşı indirimlerini etkili bir şekilde sosyal medya platformlarında duyurmak isteyen işletmelerin içeriklerini çeşitlendirmesi gerekmektedir.

 
  • Ürün İnceleme Videoları
  • Kampanya Tanıtım Videoları
  • Ürün Karşılaştırma Videoları
  • Ürün Tanıtım Videoları
  • Çekiliş Gönderileri
  • Yarışma Gönderileri
  • Hikâye Paylaşımları
  • Canlı Yayınlar
  • IGTV İçerikleri
 

E-ticaret firmalarının yılbaşı ürünlerini ve kampanyalarını duyururken kullanabileceği içerik türleridir. Sizler de e-ticaret firmanızın yılbaşı satışlarını arttırmak istiyorsanız sosyal medyada etkili paylaşımlar için bu tür içeriklerden yararlanmalı ve sosyal medya içeriklerinizi çeşitlendirmelisiniz.

 

İlgili İçerik; "Nasıl Yapılır?" İçerikleri ile Yeni Müşteriler Kazanmanın İpuçları

 

İlgili İçerik; Online İçerik Üretim Süreçleri

 

Yılbaşı E-ticaret Sosyal Medya Yönetimi Farklı Gönderiler

 

Hashtag Seçimine Önem Verin

 

Hashtagler, bir kelimenin önüne # işareti getirilerek yaratılan mikrobloglar verilen isimdir. Yılbaşında sosyal medya kullanımıyla satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının hashtag seçimini doğru yapması gerekmektedir. Çünkü günümüzde birçok sosyal medya kullanıcısı #hashtagler üzerinden belirli konuları takip etmektedir.

 

Hashtag seçimi yapacak olan e-ticaret firmalarının bu nedenle hashtag analiz araçları kullanması oldukça önemlidir. Çünkü hashtag analiz araçları sayesinde işletmeler hashtaglerin yoğunluğunu, hashtaglerde bulunan gönderi sayılarını ve hashtage olan ilgiyi ölçümleyebilmektedir ve işletmeler yılbaşı gönderilerinde yılbaşına özel hashtagler kullanmaya özen göstermelidir.

 
  • #yılbaşı
  • #yeni yıl
  • #yeni yıl kampanyaları
  • #yılbaşı kampanyaları
  • #yılbaşı indirimleri
  • #yılbaşı hediyeleri
  • #2023
  • #newyear
 

Gibi yeni yıl hashtaglerini sizler de gönderilerinizde kullanabilir ve böylece bu hashtagleri takip eden kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Doğru hashtag seçimi sayesinde yeni yıl kampanyalarınızın daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlayabilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hashtag Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

Yılbaşı E-ticaret Sosyal Medya Yönetimi Hashtag Seçimi

 

Yalnızca Bir Platforma Odaklanmayın

 

Yeni yıl kampanyalarınızı sosyal medya üzerinden duyurmak için yalnızca bir sosyal medya platformuna odaklanmamanız gerekir. Genellikle e-ticaret firmaları;

 
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 

Gibi sosyal medya platformları için ayrı dijital pazarlama stratejisi geliştirerek yeni yıl hediyeleri ve indirimlerini duyurmayı amaçlar. Bununla beraber işletmeler Tik Tok ve Twitch gibi sosyal medya platformları üzerinden de hedef kitlesinde bulunan kişilere ulaşmak için iletişim çalışmaları yürütür.

 

Sizler de yeni yıl satışlarını arttırmak istiyorsanız yalnızca bir sosyal medya platformuna odaklanmak yerine farklı sosyal medya platformları için dijital pazarlama stratejileri geliştirebilir ve böylece ürün satışlarınızı daha hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşı E-ticaret Sosyal Medya Yönetimi Farklı Platformlar

 

Reklam Verin

 

Sosyal medya platformlarında paylaştığınız gönderilerin daha fazla kişiye ulaşması ve ürün satışlarınızın artması için reklam vermeniz oldukça önemlidir. E-ticaret firmaları ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yaptığı gönderilerine yönelik reklam çalışmaları yaparak hedef kitlesinde yer alan daha fazla kişiye ulaşabilmekte ve böylece satışlarını arttırabilmektedir. Yeni yıl kampanyalarınız için reklam çalışması yaparken;

 
  • İlk olarak hedef kitlenizi analiz edin.
  • Hedef kitle analizinin ardından reklamınızın nerede, kimlere ve hangi yaş aralığındaki insanlara gösterileceğiniz seçin ve reklamınızı ilgi alanları vb. unsurlar ile sınırlandırın.
  • Reklam gönderinizi hazırlarken profesyonel sosyal medya gönderileri hazırlamaya özen gösterin ve daha çok kampanyalarınız için reklam vermeye önem verin.
  • Doğru reklam bütçesi belirleyerek yeni kampanyalarını sosyal medya platformlarında öne çıkarın.
 

Böylece hedef kitlenizde yer alan kişilere daha hızlı bir şekilde ulaşabilir ve yeni yıl hediyeleri satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'a Reklam Nasıl Verilir

 

Yılbaşı E-ticaret Sosyal Medya Yönetimi Reklam Verin

 

Ticimax ile Yeni Yıla Hazırlanın

 

Yeni yıl kampanyaları ile satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sizler de Ticimax ile e-ticaret sitenizi kurabilir ve alt yapımız içinde yer alan modül ve özellikleri kullanarak yeni yıl kampanyaları düzenleyebilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketleri içinde yer alan özellikler ile e-ticaret süreçlerinizi daha kolay yönetebilir ve böylece e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax