Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Yılbaşı e-ticaret firmalarının ürün ve hizmetlerini indirimli bir şekilde sattığı kampanya dönemleri arasında yer alır. Online satış yapan işletmeler genellikle ürün hizmet ve kampanyalarını hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaştırmak ve satışlarını arttırmak için belirli pazarlama stratejilerinden yararlanarak reklam çalışmaları yapar.

 
  • Google Ads
  • SEO
  • E-mail Pazarlaması
  • SMS Pazarlaması
  • Sosyal Medya Reklamcılığı
  • İçerik Pazarlaması
  • Influencer Marketing
 

Gibi dijital pazarlama yöntemleri için farklı ve doğru pazarlama stratejileri geliştiren işletmeler genellikle satışlarını daha kolay bir şekilde arttırabilir. Yılbaşı kampanyaları düzenlemek isteyen e-ticaret firmalarına bilgi vermek için hazırladığımız Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri adlı bu yazımızda sizlere ne tür çalışmalar yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve dijital pazarlama stratejileri hakkında bilgi alarak yılbaşı satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yılbaşına Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

 
 



   

Yılbaşı indirimlerinden yararlanarak kendileri için alışveriş yapacak ya da sevdiklerine ürün alacak kişiler ürün arayışlarını genellikle Google üzerinden gerçekleştirmektedir. E-ticaret firmaları ise Google’da ürün arayan tüketicilere ulaşabilmek için Google ADS ve Google SEO Çalışmaları yapmaktadır.

 

Google ADS, e-ticaret firmalarının tıklama başı maliyet belirleyerek Google’da seçtiği hedef kitle ve anahtar kelimeler ile reklam verdiği ücretli bir dijital pazarlama stratejisidir.

 
  • Arama Ağı Reklamı
  • Display Reklamlar
  • Uygulama Reklamları
  • Remarketing Reklamları
 

Yılbaşı kampanyalarını öne çıkarmak isteyen e-ticaret firmalarının kullandığı reklam türleridir. E-ticaret firmaları reklam verirken genellikle;

 
  • Semrush, Ahrefs, Keywordtool gibi anahtar kelime analizi de yapılan araçları kullanarak reklam verecekleri anahtar kelimeleri belirlemektedir.
  • İşletmeler anahtar kelime seçerken yılbaşı, yeni yıl, yılbaşı kampanyaları, yeni yıl kampanyaları gibi kısa kuyruklu anahtar kelimeler birlikte yeni yıl telefon kampanyaları, yılbaşı ev ve dekorasyon kampanyaları, yılbaşı ağacı süsleri vb. uzun kuyruklu anahtar kelimeleri de kullanmaktadır.
  • Reklamlarda kullanılacak anahtar kelimeler belirlendikten sonra işletmeler reklam kurgusu yaratmaktadır. Ardından ise hedef kitlelerini ve bütçelerini belirlemektedir.
 

İlgili çalışmaların ardından e-ticaret firmaları yeni yıl kampanyalarını ön plana çıkarabilmek için Google ADS reklamları vermektedir. Böylece işletmeler hem marka görünürlüklerini hem de yılbaşı satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

İlgili İçerik; Google Reklam Verme, Google'da Reklam Nasıl Verilir?

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Google Ads

 

SEO Çalışmalarını Önemseyin

 

E-ticaret firmalarının yılbaşı kampanyaları için yaptığı dijital pazarlama çalışmaları arasında Google'a yönelik yapılan çalışmalardan bir diğeri de SEO Çalışmalarıdır.

 

SEO Çalışmaları yani Arama Motoru Optimizasyonu, e-ticaret firmalarının ürün, hizmet ve kampanya sayfalarını optimize ederek Google’da organik sıralama elde etmesini sağlayan çalışmalara verilen isimdir.

 

Google ADS reklamlarında da olduğu gibi SEO çalışmalarında da anahtar kelimeler oldukça önemlidir. Bu nedenle yılbaşı kampanyalarını SEO Çalışmaları ile ön plana çıkarmak isteyen e-ticaret firmaları da Ahrefs, SemRush ve Keywordtool gibi anahtar kelime analizi yapılacak programları kullanmaktadır.

 

Yılbaşı kampanya sayfalarınızı Google’da ilk sıraya çıkarmak istiyorsanız anahtar kelimelerin yanı sıra dikkat etmeniz gereken farklı noktalar da bulunmaktadır.

 
  • İlk olarak sitenizin ve kampanya sayfalarınızın temiz bir şekilde kodlanması oldukça önemlidir.
  • E-ticaret sitenizin seo ayarlarının doğru bir şekilde yapılıdır.
  • Yılbaşı kampanyalarınızda kullanacağınız anahtar kelimelere yönelik içerikler oluşturmanız ve içeriklerinizin kullanıcılara değer katması gerekir.
  • Sitenizin ve yılbaşı indirim sayfalarının hızlı bir şekilde yüklenmeli ve mobil uyumlu olmalıdır.
  • Görsel optimizasyonu, meta Description ayarları ve meta tagler seo için önem vermeniz gereken diğer unsurlardır.
  • Yarattığınız landing page ve kampanya sayfaları için backlink çalışmaları yapmanız gerekir.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak yılbaşı kampanyalarınız için seo çalışmaları yapabilirsiniz. Böylece yeni yıl indirimleriniz için Google’da ilk sayfaya çıkabilir ve sitenizin dönüşüm oranlarını arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Arama Motoru Entegrasyonu SEO

 

E-mail Marketing Çalışmaları ile Dönüşüm Oranlarınızı Arttırın

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri arasında yer alan bir diğer pazarlama stratejisi de e-mail marketingdir.

 

E-mail marketing; e-ticaret markalarının ürün, hizmet ve kampanyalarını sitelerinden daha önce alışveriş yapan tüketicilere e-postalar ile tanıttığı dijital pazarlama yöntemidir. E-mail pazarlaması yapan e-ticaret firmaları birçok avantajdan yararlanmaktadır. Bunlar;

 
  • İşletmenizden daha önce alışveriş yapan tüketicilere pazarlama ve tanıtım yaptığınız için dijital pazarlama çalışmalarınız daha başarılı olmaktadır.
  • E-mail marketing, kişiselleştirilmiş pazarlama yapılabilecek bir pazarlama yöntemidir.
  • E-mail marketingin dönüşüm hızı oldukça yüksektir.
  • E-mail pazarlaması e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmasına önemli rol oynamaktadır.
 

Bu tür avantajlardan yararlanarak yılbaşında satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sizler de e-mail pazarlaması yapmaya özen göstermelisiniz. E-mail pazarlaması yaparken ise belirli unsurlara dikkat etmelisiniz;

 
  • E-mail Başlıkları hazırlarken dikkat çekici cümleler kullanmaya özen gösterin. Kişiselleştirme yapabiliyorsanız müşterilerinize özel e-mail başlıklarınızı kişiselleştirin.
  • E-mail içeriği hazırlarken e-mail şablonlarından yararlanın böylece e-mail pazarlamanızı daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İçeriğinizde abartıdan uzak durun ve ürün, hizmet ve kampanyalarınızı ön plana çıkarmaya çalışın.
  • Sosyal Medya butonları ile tüketicilerin firmanız hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlayın.
  • E-mail pazarlaması yaptıktan sonra dönüşümleri satışları analiz edin.
 

Bu unsurları göz önünde bulundurarak sizler yılbaşında ürün satışlarınızı arttıracak e-mail marketing çalışmalarını profesyonel bir şekilde hazırlayabilir ve böylece daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - E-mail Marketing

 

SMS Pazarlaması ile Satışlarınızı Arttırın

 

SMS Pazarlaması, e-ticaret firmalarının ürün ve kampanyalarını tanıtırken daha önce sitelerinden alışveriş yapan ve iletişim izni veren tüketicilere toplu sms gönderdiği pazarlama türüdür. Özellikle yılbaşı kampanyaları için pazarlama stratejileri arayan markalar SMS Pazarlamasının sağladığı avantajlardan dolayı bu pazarlama yöntemine başvurmaktadır.

 

SMS Pazarlamasının avantajlı olduğu durumlar şunlardır;

 
  • Yapılan incelemeler SMS’lerin %98 oranında okunduğunu göstermektedir. Bu istatistiksel verilerden yararlanarak e-ticaret firmalarının yaptığı SMS Pazarlaması çalışmalarının okunma oranının en fazla %98 civarında olacağını söylemek mümkündür.
  • SMS Pazarlaması, yılbaşı kampanyalarınızı anlık olarak pazarlamanızı sağlar.
  • SMS Pazarlaması markanızdan daha önce alışveriş yapan müşteriler ile iletişiminizi kuvvetlendirir.
  • SMS Pazarlamasının maliyetleri oldukça düşüktür.
  • Kısa SMS’ler sayesinde markalar satışlarını daha kolay bir şekilde arttırır.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen e-ticaret firmalarının SMS Pazarlamasına önem vermesi gerekmektedir. Yılbaşı kampanyalarınız için SMS Pazarlaması yapacaksanız dikkat etmeniz gereken önemli noktalar şunlardır;

 
  • SMSlerinizde abartılı cümleler kurmayın.
  • Kampanyadaki amacınızı ‘’ hemen tıkla, şimdi göz at, sepetine ekle, hemen satın al, indirim fırsatını kaçırma, indirimlerden yararlan, sitemizi ziyaret et ‘’ gibi call to action cümleleri ile belirtin.
  • SMS pazarlamasında kampanyalarınızı daha etkili kılmak için kampanyalarınız için özel landing pageler hazırlayın.
  • SMS pazarlamasında link kullanacaksanız linklerinizi kısaltın. Böylece hem karakter sınırını aşmamış olur hem de linklerinizi daha kolay analiz edebilirsiniz.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak yılbaşı hediyesi kampanyalarınızı pazarlayabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yılbaşında E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Yönetimi

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - SMS Marketing

 

Sosyal Medya Kullanımı ile Takipçilerinizi Etkileyin

 

Yılbaşı için pazarlama çalışmaları yapacaksanız sosyal medya platformlarına da önem vermeniz gerekir. Çünkü günümüzde birçok sosyal medya kullanıcısı Instagram, Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya platformlarında zaman geçirirken gördüğü ürünleri satın almayı düşünür. Bu da yeni yıl kampanyalarını pazarlamak isteyen e-ticaret firmalarının sosyal medya kullanma zorunluluğunu beraberinde getirir.

 

Sosyal medya kullanımı ile yılbaşı ürünleri satışı yapmak isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken birçok konu bulunmaktadır.

 
  • Hedef kitlenizi analizi ederek hangi sosyal medya platformlarında iletişim çalışmaları yürütmeniz gerektiğine karar verin. Bununla beraber hedef kitle analizi ile hangi günlerde ve saatlerde paylaşım yapmanız gerektiğini belirleyin.
  • Sosyal medya platformlarında rakiplerinizi inceleyerek güçlü ve zayıf yönlerini tespit edin. Böylece markanızın paylaşımları ile rakiplerinizden daha kolay farklılaşabilirsiniz.
  • Sosyal medya platformlarında düzenli paylaşım yapmak için aylık ya da haftalık sosyal medya takvimi oluşturun. Yılbaşı gönderilerinizi planlamak için sosyal medya planlama programları kullanın.
  • Sosyal medya paylaşımlarınızı hazırlarken sosyal medya fotoğraf ve video boyutlarını önemseyin. Böylece yılbaşı kampanyalarınızı tanıttığınız platformda daha profesyonel gözükebilir ve hedef kitlenizdeki kişileri kolayca etkileyebilirsiniz.
  • Gönderi metinlerinizi hazırlarken abartıdan uzak durun ve call to action metinleri kullanmaya önem verin.
  • Gönderi metinleriniz için doğru hashtagler seçmeyi önemseyin.
 

Bunlara dikkat ederek sizler de sosyal medya platformlarında yılbaşı kampanyalarınızı paylaşabilir ve böylece yılbaşında satışlarınızı arttırabilirsiniz. Platform özelinde çalışmalar yapmak için ise şunları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz.

 
  • Facebook’ta yeni yıl kampanyalarınızı pazarlamak için facebook mağaza kurulumunuzu gerçekleştirin.
  • Instagram’dan e-ticaret sitenize ziyaret çekebilmek için Insta Shop ayarlarınızı yapın.
  • Instagram’da gönderilerde link paylaşımı yapılmadığı için Instagram Hikayeleri ile kampanya sayfanıza ziyaretçi çekmeye çalışın.
  • Instagram’ın Hikayeler, IGTV ve Reels özelliklerini aktif bir şekilde kullanmaya özen gösterin.
  • Youtube kanalınız için yeni yıl ürünleri, yeni yılda size şans getirecek ürünler, ürün incelemeleri ve karşılaştırmaları gibi video türleri ile içeriklerinizi çeşitlendirin.
  • Twitter’da yeni yıl kampanyalarınızı pazarlarken gündemi takip edin ve gündeme özel içerikler paylaşarak kampanyalarınızı ön planda tutmaya çalışın.
 

E-ticaret firmanızın yeni yıl kampanyalarını pazarlamak için sizler de bu tür çalışmalar yapabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişileri etkileyerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Sosyal Medya

 

Sosyal Medya Reklamları İle Hedef Kitlenizi Genişletin

 

E-ticaret firmaları her ne kadar yılbaşı kampanyaları için sosyal medya pazarlaması yapsa da hedef kitlesinde yer alan daha fazla kişiye ulaşmak ve hedef kitlesini genişletmek için sosyal medya reklamları vermektedir. Yeni yıl kampanyalarını sosyal medya reklamları ile ön plana çıkarmak isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken konular şunlardır.

 
  • İlk olarak sosyal medya reklamları ile ne hedeflediğinizi belirleyn. Örneğin; etkileşim kazanmak, ziyaretçi çekmek, takipçi sayısını arttırmak gibi hedefler koyabilirsiniz.
  • Bu hedefleri gerçekleştirmek istediğiniz hedef kitlenizi belirleyin ve hedef kitle analizi yaparak hedef kitlenizi gruplandırın.
  • Reklam görsellerini yaratırken her sosyal medya platformunun görsel ve video ölçülerini önemseyin.
  • Reklam metinlerinde call to action metinlerine yer verin.
  • Reklam bütçenizi planlarken ne kadar kişiye ulaşmak istediğinizi önemseyin.
 

Bu tür çalışmalar sayesinde sizler de sosyal medya reklamları ile yılbaşı kampanyalarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Sosyal medya reklamları ile hem hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabilir hem de e-ticaret firmanızın hedef kitlesini genişletebilirsiniz.

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Sosyal Medya Reklamları

 

Influencer Marketing Çalışmaları ile Markanızı Tanıtın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmeler yılbaşı kampanya dönemlerinde markalarını, ürün, hizmet ve kampanyalarını ön plana çıkarmak için ınfluencer Marketing çalışmaları da yapmaktadır.

 

Influencer marketing ya da bilinen bir diğer adıyla iş birliği, e-ticaret firmalarının Instagram, Youtube, Tiktok ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında yüksek takipçili hesaplar ile yaptığı çalışmalardır. Yılbaşı kampanyalarını ön plana çıkarmak isteyen e-ticaret firmalarının bir bölümü takipçi sayısını önemserken bir bölümü de takipçi sayısına önemsemeyerek samimi ve az takipçisi bulunan mikro Influencerlar ile çalışmaktadır.

 

Influencer marketing sayesinde e-ticaret firmaları hem hedef kitlesindeki kişilere daha kolay ulaşmakta hem de hedef kitlesini genişleterek satışlarını ve marka bilinirliklerini arttırmaktadır. Sizler de e-ticaret firmanızın Yılbaşında Satışlarını Arttıracak Pazarlama Stratejileri arıyorsanız Influencerlar ile işbirliği yapabilirsiniz.

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Influencer Marketing

 

Affiliate Marketing ( Satış Ortaklığı ) ile Hedef Kitlenizi Genişletin

 

E-ticaret ile ürün satan işletmelerin ürünlerini satmak istediği bir topluluk bulunur. Bu topluluğa da hedef kitle adı verilir. Dijital pazarlama yöntemleri ile satışlarını arttırmak isteyen işletmelerin asıl amacı bu hedef kitleye ulaşmaktadır. E-ticaret firmalarının hedef kitlelerine ulaşabilmek ve var olan hedef kitlesini genişletmek için kullandığı bir diğer pazarlama stratejisi de Affiliate marketingdir.

 

Affiliate marketing, satış ortaklarınızın firmanızın ürünlerini satarak gelir elde ettiği bir dijital pazarlama stratejisidir. Genellikle markalar yapılan her satış üzerinden satış ortaklarına bir komisyon ödemesi yapmaktadır. Böylece hem e-ticaret firmaları hem de firmaların satış ortağı olarak çalışan kişiler gelir elde etmektedir.

 

Affiliate marketing çalışmalarında satış ortağı olarak çalışan kişiler gelir elde edebilmek için anlaşmalı olduğu e-ticaret firmalarının ve sattıkları ürünlerin tanıtımını sürekli olarak yapmaktadır. Bu da e-ticaret firmalarının satış ortakları sayesinde hem marka bilinirliğini hem de ürün satışların arttırmaktadır.

 

Genellikle Affiliate marketing çalışmaları yılbaşı gibi özel kampanya dönemlerinde daha yoğun bir şekilde planlamaktadır. Siz de e-ticaret firmanızın ürün satışlarını arttırmak istiyorsanız yılbaşı pazarlama stratejileriniz arasına Affiliate marketingi de ekleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Affiliate Marketing Nasıl Yapılır?

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Affiliate Marketing

 

Kişiselleştirilmiş Pazarlama ile Müşteri Sadakatinizi Arttırın

 

Yılbaşı pazarlama stratejileri arasında yer alan kişiselleştirilmiş pazarlama e-ticaret firmalarının müşteri sadakatini arttırmasını sağlayan bir dijital pazarlama yöntemidir. Kişiselleştirilmiş pazarlama stratejileri ile satışlarını arttırmak isteyen işletmeler;

 
  • E-posta pazarlaması
  • SMS Pazarlaması
  • Mobil Uygulama Bildirimleri
 

Gibi pazarlama stratejilerinden yararlanmaktadır. E-ticaret firmaları kişiselleştirilmiş pazarlama yapmak için müşterilerine kişiselleştirilmiş E-mailler, SMSler ve anlık bildirimler göndermektedir. Bunun yanı sıra e-ticaret firmaları yılbaşı kampanyaları için müşterilerine özel indirim ve hediye çeki kampanyaları da düzenleyerek e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmayı hedeflemektedir. Her e-ticaret firması tarafından kullanılan pazarlama yöntemi olan kişiselleştirmiş pazarlamayı siz de yılbaşı satışlarınızı arttırmak için kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kişiye Özel Pazarlama ile Müşterilerinizi Etkileyin

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Kişiselleştirilmiş Pazarlama

 

Mobil Uygulama Reklamları ile Satışları Arttırmak

 

E-ticaret mobil uygulamaları üzerinden satış yapan işletmelerin kullandığı mobil uygulama reklamları genellikle mobil uygulamaları indirmeye yönelik kurgulanmaktadır. E-ticaret firmaları bu pazarlama stratejisi ile mobil uygulamalarını indiren tüketicilere belirli bir oranda indirim fırsatı sunmaktadır.

 

Bunun yanı sıra e-ticaret markaları mobil uygulama indirme sayısını arttırmak için farklı uygulamalara da uygulama içi reklamlar da vermektedir. Yılbaşı ürün satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının kullandığı bu dijital pazarlama stratejisi hem işletmelerin satışlarını arttırmasını sağlamakta hem de mobil uygulamaları üzerinden daha az bütçe ile kampanya tanıtımı yapmasına olanak sağlamaktadır.

 

Siz de e-ticaret firmanızın mobil uygulamasını indirtmeye yönelik reklamlar verebilir ve böylece yılbaşı ürünlerinizin tanımını mobil uygulamanız üzerinden rahatça yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Mobil Uygulama

 

İçerik Pazarlaması ile Kampanyalarınızı Ön Plana Çıkarın

 

İçerik pazarlaması e-ticaret firmalarının hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak ve bu kişiler ile etkileşim kurarak kar edilen müşteri aksiyonu yaratmak için içerik üretimi yaptığı ve bu içerikleri blog, sosyal medya gibi kanallar aracılığı ile dağıttığı dijital pazarlama yöntemidir.

 

Yılbaşı kampanyalarınızı ön plana çıkarırken kullanabileceğiniz içerik pazarlaması çalışmalarını yaparken önem vermeniz gereken birçok nokta bulunmaktadır.

 
  • İçerik Türleri; E-ticaret firmaları için içerik üretimi yapacak olan kişilerin içeriklerini çeşitlendirmesi gerekmektedir. Genellikle içerikler çeşitlendirilirken hedef kitlede yer alan kişilerin ilgi alanlarına göre nedir, nasıl yapılır, öneriler vb. içerik türleri ile içeriklerinizi çeşitlendirmeniz gerekir.
  • Anahtar Kelimeler; E-ticaret sitenizin blog bölümünde içerik pazarlaması çalışmaları yapacaksanız önem vermeniz gereken konulardan bir diğeri de anahtar kelimelerdir. Çünkü Google gibi arama motorlarında belirli bir konu hakkında araştırma yapan kişiler aramalarını anahtar kelimelerle yapmaktadır. Bu nedenle yılbaşı kampanyalarınızda ve içeriklerinizde kullanacağınız anahtar kelimeleri seçmek için semrush, Keywordtool ve Ahrefs gibi analiz araçlarını kullanmanız gerekmektedir.
  • Anahtar Kelime Çeşitliliği; Yılbaşı kampanyalarınız için içerik pazarlaması yaparken anahtar kelimelerinizi çeşitlendirmeye özen göstermelisiniz. Anahtar kelimelerinizi çeşitlendirirken yeni yıl, yılbaşı, yılbaşı indirimi gibi kısa kuyruklu anahtar kelimeler ile beraber yılbaşı telefon kampanyaları, yeni yıl hediye kampanyaları vb. long tail keywordleri de kullanmalısınız.
  • İçerik; Yılbaşı kampanyalarını ön plana çıkarmak için hazırlayacağınız içeriklerde içerik kalitesine önem vermeniz gerekmektedir. İçeriğinizin kalitesini arttırmak için konu dışına çıkmamayı önemsemeli ve kullanıcılar için değer yaratacak içerikler üretmelisiniz.
  • Meta Tag ve Descriptionlar; SEO uyumlu içerikler oluşturmak istiyorsanız yeni yıl kampanyalarınız için meta tag ve descriptionlara da önem vermelisiniz. Meta tag ve descriptionları yaratırken yeni yıl, yılbaşı, yeni yıl inidirmi gibi anahtar kelimeleri kullanmayı önemsemelisiniz.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak içerik pazarlaması çalışmaları yapabilir ve böylece kullanıcılara değer katan içerik sayesinde hem arama motoru görünürlüğünüzü hem de e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - İçerik Pazarlaması

 

Storytelling ile Yılbaşı Ürün Satışlarınızı Arttırın

 

Yılbaşında ürün satışlarını arttırmak isteyen işletmelerin kullanabileceği dijital pazarlama yöntemlerinden biri de storytelling çalışmalarıdır.

 

Storytelling; marka dili, marka hikayesi, marka kimliği ve markanın müşterileri için sağladığı faydaları da barındıran pazarlama stratejisine verilen isimdir. Genellikle e-ticaret firmaları storytelling çalışmaları yaparken daha çok ürün açıklamalarını da bu çerçevede hikayeleştirerek hedef kitlesine tanıtmaktadır.

 

Storytelling çalışmaları genellikle müşteri ile iyi bir iletişim kurmak ve satışlarını arttırmak isteyen işletmeler tarafından kullanılmaktadır. Çünkü storytelling sayesinde işletmeler müşterilerine bir ürün ile beraber ürünün hikayesini ve duygusunu da satmaktadır. Sizler de yılbaşı ürünleriniz için storytelling çalışmaları yapabilir ve böylece ürün satışlarınızı daha hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Storytelling Yöntemi İle Satışlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Storytelling

 

E-ticaret Sitenize Canlı Destek Entegrasyonu Yapın

 

Yılbaşında satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının önem verdiği konulardan biri de canlı destek araçlarıdır. Canlı destek programları e-ticaret markalarının sitelerini ziyaret eden kişilerle anlık iletişim kurmasını sağlayan programlardır. Bu programlar sayesinde markalar müşterileri ile anında iletişime geçebilmekte ve satışlarını arttırmaktadır. Canlı destek programlarının e-ticaret sitelerine sağladığı diğer avantajlar şunladır;

 
  • Canlı destek araçları sayesinde sitenizden alışveriş yapacak kişilerin alışveriş süreçlerini kolayca yönetebilirsiniz.
  • Canlı destek araçları ile e-ticaret sitenizdeki problemleri tespit edebilirsiniz.
  • Canlı destek araçları kullanarak müşterilerinizin markanıza olan güvenini arttırabilirsiniz.
  • Canlı destek ile müşteri iletişiminizi kuvvetlendirebilir ve böylece sadık müşteriler yaratabilirsiniz.
 

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmeler genellikle Jivo Chat ve On destek gibi canlı sohbet programları kullanmaktadır. Bunların yanı sıra işletmeler Facebook, Instagram, Twitter vb. platformlardan da hem yorum hem de direkt mesajlar aracılığı ile müşterileriyle iletişim kullanmaktadır.

 

Ticimax e-ticaret alt yapısını kullanan e-ticaret firmaları yılbaşında düzenleyecekleri kampanyalarında ZZG Tech Whatsapp ve Instagram Yapay Zekâ Destekli Ticaret özelliği sayesinde müşterileri ile daha kolay bir şekilde iletişime geçebilmektedir. Böylece e-ticaret markaları whatsapp üzerinden müşteri yönetimi yaparken sipariş, kargo, ürün arama ve kullanıcı yönetimi işlemlerini kolayca yaparak yılbaşı satışlarını arttırabilmektedir.

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Canlı Destek

 

E-ticaret Firmanızın Ürün Stoğunu Genişletin

 

E-ticaret firmaları yılbaşında satışları arttırmak için yeni yıla özel ürünleri tedarik ederek artan müşteri talebini karşılamayı hedeflemektedir. Genellikle;

 
  • Yılbaşı ağacı süsü
  • Kokina çiçeği – yılbaşı çiçeği
  • Yılbaşı Dekorasyon Ürünleri
  • Yılbaşı Hediye Kutuları
  • Yılbaşı Temalı Ürünler
  • Yılbaşı Çorapları
 

Yılbaşında en çok satılan ürünler arasında yer almaktadır. Sizler de e-ticaret firmanızın yılbaşı satışlarını arttırmak için bu ürünleri tedarik edebilir ve yılbaşında hediyelik ürünler almak isteyen kişilerin ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Böylece hem firmanızın hedef kitlesini genişletebilir hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yılbaşında En Çok Satan Ürünler

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Ürün Stok

 

Yılbaşına Özel Çekilişler ve Yarışmalar Düzenleyin

 

E-ticaret firmaları yılbaşında satışları arttırmak için sosyal medya platformları aracılığı ile çekilişler düzenlemektedir. Genellikle düzenlenen çekilişlere belirli katılım şartları koyan işletmeler hem marka bilinirliğini arttırmakta hem etkileşimlerini çoğaltmakta hem de daha fazla satış yapabilmektedir.

 
  • Sayfayı takip etme
  • Gönderiyi beğenme
  • Gönderiye arkadaş etiketleme
  • Gönderiyi kaydetme
  • Gönderiyi hikâyede paylaşma
 

Gibi koşullar ile firmalar genellikle çekilişlerini düzenlemektedir. Bununla beraber e-ticaret firmaları satışlarını arttırmak için bir sipariş alt sınırı koymakta ve bu sınırın üzerinde alışveriş yapan tüketicilerini çekilişe dahil ederek hediyeler vermektedir. Örneğin; 100 TL ve üzerinde alışveriş yapanları çekilişe dahil eden işletmeler çekiliş sonuçlarına göre farklı hediyeler dağıtmaktadır.

 

Çekilişler ile beraber e-ticaret firmaları etkileşimlerini ve satışlarını arttırmak için farklı konseptler yaratarak yılbaşı yarışmaları da düzenlemektedir. Genellikle;

 
  • Marka bilgilerine yönelik testler
  • Fotoğraf yarışmaları
  • Video yarışmaları
  • Bilgi yarışması
  • Boşluk doldurma oyunları
  • Hashtag yarışmaları
 

E-ticaret firmaları tarafından yılbaşında düzenlenen yarışmalar arasında yer almaktadır. Sizler de hem sosyal medya platformları hem de e-ticaret siteniz üzerinden çekiliş düzenleyerek hedef kitlenizde yer alan kişilerin ilgisini çekebilirsiniz. Böylece sosyal medyada takipçi sayınızı ve marka bilinirliğinizi arttırırken e-ticaret sitenizden de daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Çekilişi Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Çekilişler Yarışmalar

 

Yeni Yıl Hashtagleri Pazarlama Stratejinizin Bir Parçası Olsun

 

E-ticaret firmaları genellikle yılbaşı kampanyalarını ön plana çıkarabilmek için sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapmaktadır. İşletmeler paylaşım yaparken özellikle gönderi metinlerine ve kullandıkları hashtaglere önem vermektedir.

 

Yılbaşında satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının özellikle kullandığı hashtaglere önem vermesi gerekir. Çünkü günümüzde milyonlarca sosyal medya kullanıcısı belirli konuları ve markaları hashtagler üzerinden de takip eder. Bu nedenle e-ticaret firmanızın yıl başı kampanyalarını duyururken yapacağınız paylaşımlarda hangi hashtagleri kullanmanız gerektiğine karar vermek için hashtag analiz araçları kullanmalısınız.

 
  • #yılbaşı
  • #yeniyıl
  • #yeniyılkampanyaları
  • #2023
  • #newyear
  • #christmas
  • #noel
  • #yeniyılindirimi
  • #yılbaşıkampanyaları
 

Gibi yeni yıla özel hashtagleri gönderilerinizde kullanabilir ve böylece ürün, hizmet ve kampanyalarınızı daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Hashtag

 

Yeni Yıl Kampanyalarınız İçin Özel Landing Pageler Hazırlayın

 

Landing pageler ya da varış sayfaları genellikle e-ticaret firmalarının ürün, hizmet ve reklam kampanyaları için hazırladığı ve kullanıcıların ulaştığı özel sayfalara verilen isimdir. E-ticaret sitelerindeki sayfalardan farklılaşan landing pageler genellikle işletmeler tarafından satış arttırmak için kullanılmaktadır.

 

Yeni yıl kampanyaları gibi özel kampanya dönemlerinde landing pageler sayesinde e-ticaret firmalarını satışlarını daha kolay bir şekilde arttırabilmektedir. Fakat e-ticaret firmalarının özel landing pageler hazırlarken göz önünde bulundurması gereken önemli noktalar bulunmaktadır.

 
  • Görsel Kalitesi
  • SEO çalışmaları
  • Kampanya tarihleri
  • Responsive tasarımlar
  • Form alanları
 

Yılbaşı kampanyaları için hazırlanacak landing pageler için oldukça önemlidir. Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak özel landing pageler hazırlayabilir ve e-ticaret sitenizin kampanyalarını ön plana çıkararak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - Kampanya Sayfaları

 

İndirim ve Promosyonlardan Yararlanın

 

Yılbaşında satışları arttırmak isteyen e-ticaret firmaları genellikle farklı konseptlerde e-ticaret kampanyaları düzenlemekte ve bu kampanyalarını pazarlamaktadır.

 
  • 3 Al 2 Öde
  • Kasa Önü Fırsatları
  • 100 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
  • Arkadaşını Davet Et Hediye Çeki Kazan
  • X üründen alana y ürünü %10 indirimli
  • Kredi Kartı ile Yapılan alışverişlerde +3 taksit fırsatı
 

Gibi kampanya türleri e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmak için en çok kullandığı kampanyalardır. Sizler de indirim ve promosyonlardan yararlanarak e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilmek için yılbaşı ürünleriniz için kampanyalar düzenleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yılbaşında E-Ticaret Siteleri İçin Kampanya Yönetimi Rehberi

 

Yılbaşında Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri - İndirim ve Promosyonlar

 

Ticimax İle Yılbaşında Satışlarınızı Arttırın

 

E-ticaret firması kurmak ya da var olan sitenizi taşımak istiyorsanız sizler de Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde yer alan e-ticaret kampanyaları sayesinde yeni yıl kampanyalarınızı profesyonelce kurgulayabilir ve e-ticaret paketlerimizde yer alan modüller ile kampanyalarınızı pazarlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax