Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Anneler Günü Kampanya Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmalarının satışlarını arttırması ve cirolarını yükseltmesi için önemli günler bulunmaktadır. Sevgililer günü, anneler günü ve babalar günü gibi özel günler e-ticaret firmaları için oldukça önemli günlerdir. Genellikle özel günler için hediye arayan kişilere ulaşmak ve ürün satışı gerçekleştirmek için bu günlerde e-ticaret firmaları farklı kampanyalar düzenlemektedir.

 

Anneler günü kampanyaları e-ticaret firmalarının en çok önem verdikleri kampanyalar arasında yer almaktadır. Çünkü bu dönemde firmaların satışları yükselmekte ve kalıcı müşteri yaratmak daha kolaylaşmaktadır. Fakat marka bilinirliğini ve marka sadakatini arttırmak için anneler günü kampanya yönetimi konusunda hassas olunması gerekmektedir. İyi bir kampanya yönetimi yapılmadığı takdirde marka itibarınızın zedelenmesi olasıdır.

 

Anneler günü kampanya yönetimi adlı bu yazımızda sizler de anneler günü kampanyalarında nasıl bir politika izleyeceğinizi, tedarik, stok, kargo süreçlerini nasıl yönetebileceğinizi ve sosyal medya tanıtımları ile hedef kitlenize nasıl ulaşabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Anneler Günü Kampanya Yönetimi

 

Anneler Gününde En Çok Satan Ürünleri Belirleyin

 

Anneler günü kampanya yönetimi için firmanız adına yapacağınız ilk çalışma bu güne özel hangi ürünlerin en çok sattığını analiz etmek. Anneler gününde en çok satan ürünler hakkında bilgi almak için firmanızın geçtiğimiz yıllardaki satış verilerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Bununla beraber araştırma firmaları tarafından yayımlanan istatistikleri göz önünde de bulundurabilirsiniz.

 

Anneler gününde en çok satan ürünleri belirlemek firmanızın hangi ürünler ile kampanya düzenleyeceğini belirlemenizde oldukça etkili olacaktır.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satılacak Ürün Tavsiyeleri

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2023 Yeni)

 

İlgili İçerik; Anneler Gününde Sosyal Medya Kullanımı




Anneler Günü En Çok Satan Ürünlerininizi Belirleyin

 

Ürünlerinizi Tedarik Edin

 

Anneler günü kampanyaları düzenlemek isteyen firmaların anneler günü kampanya yönetimi yapabilmesi için önem vermesi gereken bir diğer konu da ürün tedariğidir. Yaptığınız analizler ve çalışmalar sonrasında bu dönemde kampanyaya sokacağınız ürünlerinizi tedarik etmeniz gerekecektir. Ürünlerinizi tedarik edeceğiniz tedarikçinizi seçerken;

 
  • Tedarikçinizin size sunduğu imkanlar
  • Tedarikçinizin size olan uzaklığı
  • Tedarikçinizin diğer çalıştığı firma referansları
 

Gibi konulara önem verebilirsiniz. Bu dönemde ürün tedariği konusunda problem yaşamamak için bir B planı olarak ikinci bir tedarikçi ile de çalışmayı düşünebilirsiniz. Çalışacağınız diğer tedarikçileri de doğru bir şekilde seçmek için yukarıda sizlerle paylaştığımız unsurları göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi

 

Depo Düzeni ve Yoğunluğuna Önem Verin

 

Anneler günü kampanyaları düzenleyecek olan firmaların anneler günü satışlarında büyük bir yoğunluk beklendiğini unutmaması oldukça önemlidir. Genellikle özel günlerde depo düzeni oldukça önemlidir. Çünkü bir ürünün hızlı bir şekilde kargoya verilmesi hem depo yoğunluğunuzu azaltacak hem de müşteri sadakatinin oluşmasına olanak sağlayacaktır.

 

Anneler günü kampanya yönetimi için depo düzeninizi sağlamanız hızlı bir şekilde hareket etmenize olanak sağlayacaktır. Bu dönemde kargo yoğunluğunun yaşanacağını düşünüyorsanız depo çalışanlarınızla iletişime geçmeli ve bu dönemde çalışan sayınızı arttırmayı göz önünde bulundurmalısınız.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Depo ve Lojistik Yönetimi Kılavuzu

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları




Anneler Günü Depo Yönetimi

 

Anneler Gününde Kargo Sürenize Önem Verin

 

E-ticaret firmalarından alışveriş yapan müşterilerin büyük çoğunluğu satın aldıkları ürünlerin hızlı bir şekilde ellerine ulaşmasını istemektedir. Genellikle anneler günü kampanyaları düzenleyen e-ticaret firmaları bu dönemde kargo süreçlerini iyi yönettiği takdirde hem marka sadakatini hem de marka güvenilirliğini arttırmaktadır.

 

Sizlerde anneler günü kampanyalarınız ile satışlarınızı arttırırken kalıcı müşteriler de yaratmak istiyorsanız kargo süreçlerinizi iyi yönetmelisiniz. Kargo süreçleriniz hakkında müşterilerinizi bilgilendirmek için ürün sayfalarınıza aynı gün teslim, aynı gün kargo, 2-3 gün içinde kargo gibi etiketler ekleyebilir ve müşterilerinizin kargo süreçleriniz hakkında bilgi almasını sağlayabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitenizde Değişiklik Yapın

 

Anneler Günü Kampanya Yönetimi yapmak isteyen e-ticaret firmalarının bu dönemde satışlarını arttırmak için e-ticaret sitelerinde değişiklik yapması oldukça önemli bir konudur. Genellikle bu dönemde e-ticaret firmalarının e-ticaret sitelerinde yaptıkları değişiklikler belirli alanlarda yapılmaktadır.

 
  • Banner Alanları; Anneler gününde e-ticaret sitenizde satışlarınızı arttırmak ve kampanya yönetimini kolaylaştırmak istiyorsanız e-ticaret sitenizde yapmanız gereken ilk değişiklik banner alanları ile ilgili. Anneler günü kampanyalarınızın başarılı olması ve satışlarınızı arttırmak için banner alanlarında çok satan ürünleriniz ve kampanya sayfalarınız için alanlar yaratabilir ve müşterilerinizin daha fazla ürün görmesini sağlayabilirsiniz.
  • Slider Alanları; E-ticaret sitelerinde genellikle slider alanları en çok öne çıkarılmak istenen ürünler ve e-ticaret firmalarının düzenledikleri kampanyalar hakkında bilgi veren bölümlerdir. E-ticaret sitenizde yapacağınız slider alanları değişikliği ile kampanyalarınızı bu alana taşıyın ve anneler gününe özel kampanyalarınıza sliderlarınızda yer verin.
  • Landing Pagelar Hazırlayın; E-ticaret firmalarının karşılama sayfaları olan landing pageler, müşterilerinizin özel sayfaları ziyaret etmesine olanak sağlamaktadır. Anneler gününde kampanya yönetimi yapmak isteyen e-ticaret firmaları bu güne özel kampanyaları hakkında landing pagelar hazırlamalı ve bu sayfalar ile müşterilerini karşılayarak satışlarını arttırmayı hedeflemelidir.
  • İçeriklerinizi Düzenleyin; Genellikle anneler gününde anneler için hediye arayan kişiler yeni fikirler edinmek için e-ticaret sitelerinde incelemeler yapmaktadır. E-ticaret sitlerinde inceleme yapan kişiler için blog içerikleri oldukça önemlidir. Sizler de anneler gününde kampanya yönetimi yapmak ve e-ticaret sitenize farklı kanallardan müşteri çekmek istiyorsanız anneler günü hakkında blog içerikleri oluşturabilir ve e-ticaret sitenize trafik çekebilirsiniz.
 

E-ticaret sitenizde bu değişiklikleri yaparak müşterilerinizin kampanyalarınız hakkında bilgi almasını sağlayabilir ve böylece satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Etkili Banner Tasarımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri

 

Anneler Günü E-ticaret Sitenizde Değişiklik Yapın

 

Anneler Günü Kampanyalarınızı Çeşitli Konseptler İle Düzenleyin

 

Anneler Günü Kampanya Yönetimi ile satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının yapabileceği farklı bir çalışma ise kampanyalarını çeşitlendirmektir. Genellikle e-ticaret firmalarının farklı başlıklar altında düzenlediği bir çok kampanya türü bulunmaktadır. Sizler de e-ticaret sitenizde anneler günü satışlarınızı arttırmak için;

 
  • X üründe % Y İndirim
  • X ürünü alan kişilere y kategorisinde bulunan ürünlere 10- 15 TL İndirim
  • X üründen alana Z kategorisindeki ürünlere %Y indirim
  • 100 TL üzeri ücretsiz kargo
  • 200 TL üstü alışverişlerde 10 TL indirim
  • Havale ve EFT ödeme yöntemini tercih edenlere %5 indirim
 

Gibi kampanya türleri ile kampanyalarınızı çeşitlendirin. Anneler günü kampanyalarınızı çeşitlendirerek hedef kitlenizde yer alan kişilerin ilgisini daha kolay bir şekilde çekin ve satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayın.

 
İlgili İçerik; Duyusal Pazarlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sosyal Medya Hesaplarınızdan Kampanya Yönetiminizi Sağlayın

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalar genellikle sosyal medya platformları üzerinden ürün ve kampanya tanıtımı yapmaya yönelik içerikler paylaşmaktadır. Sosyal medya platformlarında yapılan bu paylaşımlar sayesinde e-ticaret firmaları ürün ve kampanya tanıtımlarını daha kolay bir şekilde gerçekleştirmekte ve verdikleri reklam sayesinde e-ticaret sitelerine trafik çekebilmektedir.

 

Sizler de anneler gününde kampanya yönetimi yapmak ve satışlarınızı arttırmak için e-ticaret firmanızın sosyal medya hesaplarında ürün ve indirimlerinize yönelik paylaşımlar yapabilir ve firmanızın dönüşüm oranlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2023'de Sosyal Medya Etkileşimlerinizi Arttıracak Stratejiler

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Yasası Nedir, Neleri Kapsar?

 


Anneler Günü Sosyal Medya Kullanımı

 

SEO ve Adwords Çalışmaları Yapın

 

Anneler gününe özel kampanyalar düzenleyen e-ticaret firmalarının başarılı bir şekilde kampanya yönetimi yapması için önem vermesi konulardan biri de SEO ve Adwords çalışmalarıdır.

 

Anneler günü kampanyalarınızı ön planda tutmak ve anneleri içi hediye arayan kişilere ulaşmak için anneler günü indirimleri, anneler günü kampanyaları, anneler günü telefon kampanyaları gibi en çok aranan anahtar kelimelere özel sayfalar oluşturabilir ve e-ticaret sitenizin bu sayfalarına arama motoru optimizasyonu sayesinde trafik çekebilirsiniz.

 

SEO çalışmalarının yanı sıra anneler için hediyeler, anneler günü indirimleri, anneler günü ütü kampanyaları gibi anahtar kelimelerden yararlanarak Google Adwords reklamları verebilir ve tıklama başına maliyet ödeyerek e-ticaret sitenizin dönüşüm oranlarını arttırabilirsiniz .

  
  

İlgili İçerik; Online Mağazanıza Trafik Çekmenin 6 Altın Kuralı

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax