Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Babalar Günü Kargo Yönetimi İpuçları

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Babalar günü kargo yönetimini profesyonel bir şekilde yapan markalar hem satışlarını hem de sadık müşteri oranını artırabilmektedir. E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişiler satın aldıkları ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmak istedikleri için babalar gününe özel kargo çözümleri üretmek e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken konular arasında yer alır. 

 

Genellikle e-ticaret firmalarının kargo süreçlerini normal dönemlerde iyi bir şekilde yönettiği bilinirken babalar günü, anneler günü gibi özel günlerde kargo süreçlerinde aksama yaşanabilmesi söz konusudur. Çünkü bu dönemlerde kampanyalar ile indirimli ürün satışı gerçekleştiren e-ticaret firmalarının ziyaretçi ve satış sayılarının bir hayli fazla olduğu bilinmektedir. Bu da işletmelerin kargo süreçlerinde aksamalar yaşanmasına neden olmaktadır.

 

Babalar Gününde Kargo Yönetimi İpuçları adlı bu yazımızda sizlere Babalar günü gibi özel günlerde hızlı bir şekilde kargo yönetimi yapmanızı sağlayacak belirli taktiklerden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek Babalar Gününde kargo süreçlerinizi daha iyi yönetebilir ve teslimat süreçlerinizi hızlandırarak mutlu müşteriler oluşturabilirsiniz. Bununla beraber müşteri memnuniyetinizi arttıracağınız potansiyel müşterilerinizi mevcut müşteriye dönüştürebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.



En Uygun Kargo Fiyatları Ticimax'ta

 

Depo Düzeninize Önem Verin

 

Babalar gününde artan satışlarla beraber kargo yönetiminde problem yaşamamak isteyen e-ticaret firmalarının ilk göz önünde bulundurması gereken şey depo düzenidir. Babalar gününden önce depo düzeninizi sağlamanız hem satılan ürünleri bulmanızı kolaylaştıracak hem de teslimat süreçlerinizi hızlandıracaktır. Babalar günü kampanyalarınız için depo düzeninizi sağlamak için almanız gereken aksiyonlar şunlardır:

 
  • E-ticaret sitenizin en çok ve en az satan ürünlerini belirleyin.
  • Belirlediğiniz ürünlere yönelik kampanyalar oluşturacaksanız bu ürünleri daha önceden paketleyin.
  • Deponuzda bir karışıklık varsa babalar gününden önce bu karışıklığı düzenlemeniz ve ürünlerinizi gruplu bir halde yerleştirin.
  • Deponuzda bulunan her ürünün kolay bulunabilir olmasını sağlayın.
  • Depo süreçlerinizde problem yaşamamak için WMS (Depo Yönetim Sistemi) kullanın.
 

E-ticaret firmanız için tamamlayacağınız bu aksiyonlar satışı olan ürünleri deponuzda daha kolay bulmanıza olanak tanıyacaktır. Bu da kargoya teslimat süreçlerinizi profesyonelce yönetmenize olanak tanıyacaktır.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi

 


Babalar Günü Depo Düzeni

 

Depo Çalışanlarınız İle İletişim Halinde Olun

 

E-ticaret ile internetten ürün satan firmalar stoklu bir şekilde satış yapıyorsa bir depo ve bu depo içerisinde çalışan kişiler bulunmaktadır. Sizler de depo düzeninizi sağladıktan sonra bu departmanda çalışan kişiler ile iletişim halinde olarak kargo süreçlerinizi daha hızlı bir şekilde yürütebilirsiniz.

 
  • Babalar günü kampanyalarınız öncesinde büyük bir kampanya düzenlemeyi düşünüyorsanız depo çalışanlarınıza bu konu hakkında bilgi verin.
  • Çalışanlarınızın bu dönemde yaşanabilecek yoğunluğa cevap verip veremeyeceğini onlara sorun.
  • Eğer artan yoğunluğa cevap vermeyeceklerini dile getiriyorlarsa babalar günü kampanyalarınız için dönemsel depo çalışanlarını da bu departmana ekleyin.
  • Bu dönemde iş yoğunluğu olmayacak departmanlarınızda çalışan kişileri babalar günü kampanyalarınız için bu departmana aktarın.
 

Böylece babalar günü gibi yoğun kampanya dönemlerinde sizler de kargo süreçlerinizi kolayca yönetebilir ve müşteri memnuniyetinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Babalar Günü Depo Yönetimi

 

Babalar Günü Hızlı Kargo Avantajı Sunun

 

Babalar günü kampanyalarında e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan müşterilerin büyük bölümü babalar günü hediyesi alarak babalarını mutlu etmeyi ve bu süreçte alışveriş yapan kişiler hediyelerine hızlı bir şekilde kavuşmayı istemektedirler. Bu nedenle e-ticaret firmalarının Babalar Gününde Kargo Yönetimi İpuçları arasında bulunan hızlı teslimat seçeneğini sunması oldukça önemlidir. Babalar günü hediyeleri satan firmalar hızlı teslimat sundukları takdirde;

 
  • E-ticaret sitelerinden yaptıkları satışları hızlı bir şekilde arttırabilmektedir.
  • İşletmeler potansiyel müşterilerini daha kolay bir şekilde mevcut müşteriye dönüştürebilmektedir.
  • E-ticaret firmaları hızlı teslimat seçeneği sayesinde marka sadakatini arttırabilmekte ve kalıcı müşteriler yaratabilmektedir.
 

Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız babalar günü kampanyalarınız için müşterilerinize babalar gününe özel hızlı teslimat avantajı sunabilir ve bu dönemde birçok müşteri kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde CRM Müşteri Verilerini Verimli Kullanma Yöntemleri

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Pazaryerleri ile Entegre Çalışma

 

Babalar Günü Hızlı Kargo

 

Babalar Gününde Aynı Gün Kargo Fırsatı Sunun

 

E-ticaret firmalarının satışlarını etkileyen başka bir önemli unsur da kargo süresidir. Genellikle e-ticaret firmaları ve pazaryerlerinden alışveriş yapmak isteyen kişilerin bu kararı vermesinde etkili rol oynayan unsurlardan birisi aynı gün kargo seçeneğidir. Genellikle bir e-ticaret firması babalar günü kampanyalarında aynı gün kargo fırsatı sunduğu takdirde müşterilerinin ilgisini daha kolay bir şekilde çekebilmektedir.

 

Babalar günü aynı gün kargo fırsatı sayesinde firmalar hem ziyaretçi sayılarını hem de dönüşüm oranlarını hızlı bir şekilde arttırabilmektedir.

 

Sizler de babalar günü kampanyalarınızla satışlarınızı arttırmak istiyorsanız ürünleriniz için babalar gününe özel aynı gün kargo fırsatı sunabilir ve sattığınız ürünlere bu özelliği ekleyerek daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi

 

Babalar Günü Aynı Gün Kargo

 

Kargo Süreçlerinizi Yönetmek İçin Kargo Entegrasyonlarından Yararlanın

 

Bir e-ticaret firmasının her zaman kargo süreçlerini iyi bir şekilde yönetmesi oldukça önemli bir unsurdur. Genellikle e-ticaret firmaları kargo süreçlerini yönetebilmek adına birçok seçeneği müşterilerine sunmaktadır. Kargo entegrasyonları da bu seçeneklerden biridir.

 

Kargo entegrasyonları sayesinde e-ticaret firmaları müşterilerinin satın aldığı ürünleri hızlı bir şekilde takip etmesini kolaylaştırmaktadır. Müşterilerin kargo entegrasyonları ile satın aldığı ürünleri takip edebilmesi firmaların marka sadakatini korumakta ve iyi bir izlenim yaratmasında etkin rol oynamaktadır.

 

Babalar günü kampanyaları gibi özel günler de e-ticaret firmalarının kargo entegrasyonlarından yararlanması hem firmaların zaman kazanmasını sağlamakta hem de müşterilerine verdiği güveni arttırmaktadır. Sizler de yoğun bir kampanya dönemi yaşayacağınızı göz önünde bulundurabilir ve babalar günü kampanyalarınız öncesinde kargo entegrasyonlarını kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları

 

Babalar Günü Kargo Entegrasyonu

 

Kargo Anlaşmaları Yapmaya Önem Verin

 

E-ticaret firmalarının maliyetlerini azaltmak için yaptığı anlaşmalar arasında bulunan kargo anlaşmaları gönderilerinizi daha uygun fiyatlar ile kargolamanıza olanak sağlamaktadır. Babalar günü kampanyaları esnasında e-ticaret firmalarının satışlarında büyük artışlar olacağı için bir kargo anlaşmanız bulunmuyorsa bu anlaşmaları yapmaya özen göstermelisiniz.

 

Kargo anlaşması yapacağınız kargo firması veya firmalarını seçerken şube sayısı, teslimat seçenekleri, çalışma saatleri ve kargo desi ücretleri gibi önemli unsurları göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

Bu dönemde kargolarınızda yoğunluk yaşanacağı için bir kargo firması ile çalışmak yerine birden fazla firma ile anlaşma yapabilir ve teslimat süreçlerinizi daha iyi bir şekilde yönetebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti



Babalar Günü Kargo Anlaşmaları

 

Müşterileriniz ile İletişim Halinde Olmaya Özen Gösterin

 

Babalar Gününde Kargo Yönetimi İpuçları arasında sizlerle paylaşacağımız başka bir ipucu ise müşteri ilişkileri yönetimidir. Genellikle bir e-ticaret firması üzerinden alışveriş yapan müşteriler ürünlerinin durumu hakkında bilgi almayı isterler. İşletmeler bu bilgileri müşterilerine verdikleri takdirde hem marka sadakatini arttırabilmekte hem de kalıcı müşteriler yaratabilmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitenizden alışveriş yapan kişilere sipariş durumları hakkında bilgi vermeniz oldukça önemlidir.

 

Müşterilerinize bilgi verirken;

 
  • Siparişiniz Alındı
  • Siparişiniz Onaylandı
  • Siparişiniz Hazırlanıyor
  • Siparişiniz Kargoya Verildi
  • Siparişiniz Teslim Edildi
 

Gibi SMS ve E-postalar gönderebilir ve müşterilerinizin babalar günü alışverişlerinin ne durumda olduğunu görmelerini sağlayabilirsiniz. Yapacağınız bu çalışma sayesinde müşterilerinize güven verebilir, mevcut müşterilerinizi sadık müşterilere çevirebilir ve satışlarınızı daha hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik 



Babalar Günü Müşteri Servisi

 

Kargo Yönetiminde Ticimax Ayrıcalıklarını Hissedin

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapacan birçok firmanın en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları sayesinde sizler de e-ticaret süreçlerinizi daha hızlı bir şekilde yönetebilir ve babalar günü kargo yönetimi konusunda Ticimax avantajlarından yararlanabilirsiniz.

 
  • Anlaşmalı Kargo Fiyatları
  • SMS ve E-posta Pazarlama Özelliği
  • Kargo Entegrasyonları
  • Hızlı ve Avantajlı Gönderi Özelliği
 

 

 

Gibi birçok kargo özelliğini barındıran TE-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax