Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Lüks Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 02.02.2024

İçindekiler;

İnternetten ürün satan firmalar genellikle satacakları ürün ve hizmetleri seçerken ilgi alanlarına, hedef kitlelerine ve ilgili ürüne olan talebe göre seçim yapmaktadır. Bu nedenle e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin satış yaptığı sektörler birbirinden farklılaşmaktadır. Son dönemlerde ise birçok işletmenin daha çok lüks ürünler satmaya yöneldiği bilinmektedir.

 

İnternetten lüks ürün satışı yapacak olan işletmelerin e-ticaret sürecine başlarken önem vermesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır. İnternetten Lüks Ürün Satışı Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda e-ticaret sektörüne adım atarken önem vermeniz gereken unsurlar hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

 

Siz de yazımızı inceleyerek lüks ürünler nelerdir, internetten lüks ürün satışı nasıl yapılır gibi temel sorularınıza yanıt bulabilir ve internetten lüks ürün satmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Reklam Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kriter 



İnternetten Lüks Ürün Satışı Nasıl Yapılır? 



 

Lüks Ürün Nedir?

 

Lüks ürün tüketicilerin günlük hayatlarında ihtiyaçları olmayan ürünlere verilen isimdir. Gerekli olmayan bu ürünler temel ihtiyaç ürünlerinin dışında yer alan ürünler olarak bilinir. Genellikle gösterişli olan ve pahalı fiyatlar ile satılan ürünlere lüks ürün denir. Lüks ürünler genel olarak belirli markaların ürünleridir.

 

Lüks Ürün Ne Demektir

 

İnternetten Lüks Ürün Satmanın Avantajları

 

İnternetten lüks ürün satmak kişi ve işletmelerin belirli avantajlardan yararlanmasını sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber internetten lük ürün satmanın avantajlarına bir göz atalım.

 
  • Lüks ürünler genellikle e-ticaret sektöründe yer alan birçok markanın satamadığı ürün grupları arasında yer alır. Bu nedenle internetten lüks ürün satışı yapmak niş bir ürün satmanızı sağlar.
  • Lüks ürün satışında markalar iyi bir isim yaptıkları takdirde reklam ve tanıtım yapmadan marka ismi ile ürünlerini kolay bir şekilde satışa çıkarabilir.
  • Lüks tüketim ürünlerine olan ilgi çoğu zaman artış gösterir. Bu da işletmelerin satışlarının artmasını beraberinde getirir.
  • Doğru fiyatlandırma stratejileri sayesinde internetten lük ürün satışı yapan firmalar kazançlı bir e-ticaret yapabilir.
  • Lüks ürün satışında karlılık bir hayli fazladır.
  • Lüks e-ticaret siteleri üzerinden markalar ürün ve hizmetlerini tüketiciler ile buluşturma şansı yakalar.
 
İnternetten Lüks Ürün Satışı Kuruluşu

 

 

Lüks Ürün Satışının Dezavantajları

 

İnternetten lük ürün satışı yapmak avantajlı olduğu gibi dezavantajlı durumları da beraberinde getirebilmektedir. Gelin şimdi hep beraber lüks ürün satışının dezavantajlarına bir göz atalım.

 
  • Lüks ürün satışı yapan markalar niş bir hedef kitleye hitap eder. Bu hedef kitleye ulaşılamadığı takdirde ise markaların satışlarında azalmalar yaşanır.
  • Lüks ürün satışı yapan işletmelerin bütçeleri bir hayli fazla olduğu için tanıtım ve pazarlama çalışmalarında rakipleriniz ile rekabete girmeniz gereklidir.
  • Rakipler ile rekabete girmek e-ticaret sektörüne ilk kez adım atacak markaların iyi bir bütçe planı yapmasını gerektirmektedir.
  • Lüks ürünlerin genellikle replika versiyonları çıkarıldığı için lüks ürün satışı yapan işletmelerin karlılığı azalabilmektedir.
 

Lüks ürün satışı yapmaya başlamadan önce işletmelerin bu avantajlar ve dezavantajları göz önünde bulundurarak hareket etmesi ve buna uygun bir karar vermesi gerekir.

 
 

Şirket Kuruluşu Yapın

 

İnternetten lüks ürün satışı yapmak için ilk olarak şirket kurmalısınız. Şirket kuruluşu yapmak ürünlerinizin yasal bir şekilde satışını yapmanızı sağlamaktadır. Aksi halde şirket kurmadan yapılan e-ticarette markalar büyük cezai yaptırımlara maruz kalabilmektedir. Lüks e-ticaret sitesi açmak için de şirket kuruluşu oldukça önemlidir.

 
  • Şahıs şirketi
  • Limited şirketi
  • Anonim şirketi
 

Türleri lüks e-ticaret sitesi açmadan önce kurabileceğiniz şirket türleridir. Bu şirket türleri hakkında araştırma yapabilir ve hangi şirket türünün sizlere avantaj sağlayacağına karar vererek sitenizi kurabilir ve internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İnternetten Lüks Ürün Satışı E-ticaret Sitesi

 

E-ticaret Sitenizin Kurulumunu Yapın

 

İnternetten lüks tüketim ürünleri satacak kişi ve işletmelerin kendilerine ait bir site kurması oldukça önemlidir. Günümüzde lüks ürün satışlarını e-ticaret pazaryerleri üzerinden yürüten markalar bulunuyor olsa da lüks ürün dendiği zaman bir marka bilinirliği yaratmanız gerekir. Çünkü lüks tüketim ürünleri satın alan kişiler aslına bakıldığında ürünü değil marka adını satın almaktadır.

 

İnternetten lüks ürün satışı yapacak olan işletmelerin de e-ticaret sitelerini kurarken tercih ettiği e-ticaret alt yapılarının ihtiyaçlarına yanıt veren ve profesyonel e-ticaret alt yapıları olması gerekmektedir. Genellikle bu noktada lüks ürün satmak isteyen markalar Ticimax gibi hazır e-ticaret alt yapılarını tercih etmektedir.

 

Çünkü Ticimax e-ticaret alt yapıları gibi bir alt yapı ile e-ticaret sitelerini kurdukları takdirde hem hızlı bir şekilde satış yapmaya başlayabilmekte hem de profesyonel olduklarını tüketicilere gösterebilmektedir. Sizler de lüks e-ticaret ürünleri satışı yapmak için e-ticaret sitesi kurulumu yapacaksanız Türkiye’nin en profesyonel e-ticaret alt yapılarından birisi olan Ticimax’ı tercih ederek e-ticarete adım atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın

 

İnternetten Lüks Ürün Satışı Site Tasarımı

 

Site Tasarımızda Bunlara Dikkat Edin

 

Lüks ürün satışı yapmak için e-ticaret sitenizi kurarken önem vermeniz gereken noktalardan biri de site tasarımıdır. Çünkü e-ticaret sitenizi kurarken profesyonel bir site tasarımı yaratmak markanızın değerini arttıracaktır. Bu noktada ise belirli unsurları göz önünde bulundurarak e-ticaret sitesi tasarımı yapmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

 
  • Sitenizin tasarımını yaparken logo kullanmaya özen gösterin ve kurumsal kimliğinize uygun bir e-ticaret sitesi tasarlayın.
  • Kurumsal kimliğinizi yaratırken siyah ve gold renklerini tercih edebilirsiniz. Çünkü bu renkler lüks ürün satışı yapan sitelerde oldukça çok tercih edilmektedir ve bu renkler asaleti temsil etmektedir.
  • E-ticaret sitenizi tasarlarken responsive temalar kullanmayı önemseyin. Böylece sitenizi mobil uyumlu tasarlayabilir ve mobil satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Lüks ürün satış sitesi tasarlarken modernliği ve sadeliği ön plana çıkarabilirsiniz.
 

Bunlara dikkat ederek e-ticaret sitesi tasarımınızı yapabilir ve internetten lüks ürünler satmaya başlayabilirsiniz.

 
 

Ürün ve Hizmet Pazarlamasına Çok Önem Verin

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren her marka için reklamlar oldukça önemlidir. Fakat söz konusu olan markalar lüks ürün satışı yapan markalar olduğunda oldukça titiz ve profesyonel bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini söylemek mümkündür. Çünkü yanlış yapılacak bir tanıtım ve pazarlama çalışması markanızın kurumsal itibarının zedelenmesine neden olacaktır.

 

Lüks ürünleri pazarlamak için markaların iyi bir pazarlama stratejisi geliştirmesi gerekmektedir. Genellikle bu noktada lüks ürün satışı yapan işletmelerin pazarlama stratejilerini markaya yönelik kurgulaması gerekir. Çünkü lüks tüketim ürünleri satın almak isteyen kişilerin büyük bölümü alışverişlerini yaparken ürünü değil marka adını da satın almaktadır.

 
  • Google Ads
  • SEO
  • Influencer marketing
  • Sosyal medya
  • E-mail Marketing
 

Pazarlama çalışmaları bu noktada işletmelerin en çok tercih ettiği pazarlama yöntemleridir. Bu yöntemleri kullanarak lüks ürünleri pazarlayan işletmeler hem hedef kitlelerine daha kolay ulaşarak marka bilinirliği yaratmakta hem de kolayca müşterileri etkisi altına alarak satış yapma fırsatı yakalamaktadır.

 

Dijital pazarlama çalışmalarının yanı sıra offline marketing çalışmalarına da önem verilmesi markanızın bilinirliğini daha kolay arttırmanız olanak tanımaktadır. Bu nedenle tanıtım ve pazarlama çalışmalarınızı kurgularken hem online hem de offline çalışmalar yapmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Niş Ürün Nedir, Nasıl Bulunur? 



İnternetten Lüks Ürün Satışı Ürün ve Hizmetler

 

Ticimax ile Profesyonel Olduğunuzu Gösterin

 

E-ticaret ve e-ihracat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için 15 yılı aşkın süredir e-ticaret alt yapısı sağlayan ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax ile sizler de Lüks ürün satış sitesi kurabilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret paketlerinde bulunan modül ve özellikler ile sitenizi istediğiniz gibi tasarlarken tanıtım ve pazarlama modülleri ile markanızı herkese duyurabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax