Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Snapchat Nedir? Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 17.04.2024

İçindekiler;

Snapchat, günümüzde birçok kişi tarafından kullanılan ve oldukça popüler olan bir sosyal medya platformudur. Snapchat kullanan kişiler hikâye paylaşımları sayesinde yakın çevreleriyle ve tanımadığı kişiler ile etkileşim kurabilmektedir. Genellikle genç nesil tarafından daha çok kullanılan snapchat e-ticaret firmaları için de oldukça önemli bir sosyal medya platformudur.

 

Snapchat oldukça popüler olan bir sosyal medya platformu olsa da hala Snapchat kullanımına dair bilinmeyen birçok önemli konu bulunmaktadır. Snapchat kullanmak ve tanıdığı kişiler ile iletişime geçmek isteyen kişilere yönelik hazırladığımız Snapchat Kullanım Rehberi adlı bu yazımızda sizlerle Snapchat’e dair herkes tarafından merak edilen önemli bilgileri paylaşacağız.

 

Siz de bu yazımızı inceleyerek Snapchat kullanımı ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Böylece Snapchat’i hem kendiniz hem de işletmeniz için daha aktif bir şekilde kullanabilir ve bu sosyal medya platformunda keyifli zaman geçirebilirsiniz. Gelin şimdi hep beraber Snapchat nedir, nasıl kullanılır gibi önemli konulara bir göz atalım.



Snapchat Nedir? Nasıl Kullanılır?
 

Snapchat Nedir?

 

2011 yılında Evan Spiegel, Reggie Brown ve Bobby Murphy tarafından geliştirilen bir sosyal medya platformu olan Snapchat anlık bir mesajlaşma uygulamasıdır.

 

Snapchat kullanıcıları bu platform üzerinden birbirlerine ses, mesaj, fotoğraf ve video gönderebilmektedir. Bütün sosyal medya platformlarının Snapchatten esinlenerek hayata geçirdiği Hikayeler özelliği Snapchatin en çok kullanılan özelliğidir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar 10 saniyeye kadar olan video ve fotoğraflarını paylaşabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

İlgili İçerik; 2021 Yılı Sosyal Medya Trendleri

 


Snapchat Nasıl Kullanılır?
 

Snapchat Nasıl Kullanılır?

 

Snapchat Kullanım Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde Snapchat nasıl kullanılır sorusuna yanıt vereceğiz. Snapchat kullanmak isteyen kişilerin;

 
  • İlk olarak yapması gereken şey Snapchat indirmektir. Snapchat yalnızca akıllı telefonlarda kullanılan bir program olduğu için cihazınız Android işletim sistemine sahip ise Play Store, IOS ise App Store üzerinden bu programı indirmeniz gerekmektedir.
  • Snapchat programını indirdikten sonra uygulamaya girmeniz ve bir Snapchat hesabı oluşturmanız gerekmektedir.
 

Snapchat’te hesap açmak için sizlerden bir takım bilgiler istenecektir. Snapchat açarken istenen bilgiler şunlardır;

 
  • E-posta Adresi
  • Şifre
  • Doğum Tarihi
  • Kullanıcı Adı
  • Telefon Numarası
 

Bu bilgileri Snapchat ile paylaştıktan sonra telefonunuza doğrulama kodu gelecektir. Doğrulama kodunu Snapchat ekranına yazarak sizler de Snapchat hesabınızı doğrulayabilir ve Snapchat kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları


İlgili İçerik; Sosyal Medya Takvimi Nasıl Hazırlanır?

 


Snapchat Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 

Snapchat Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Snapchat kullanmak isteyen kişilerin bir snapchat hesabı oluştururken dikkat etmesi gereken önemli unsurlar bulunmaktadır. Snapchat Kullanım Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde Snapchat hesabı açarken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğinden sizlere bahsedeceğiz.

 
  • Snapchat kullanıcıları snapchat kayıtları esnasında bir ad ve soyad girmelidir. Bu bölümde girilen bilgiler sonradan değiştirilip düzenlenebildiği için kullanıcılar bu bölümleri istediği gibi doldurabilmektedir.
  • Snapchat kullanıcılarının profillerini oluştururken bir snapchat kullanıcı adı belirlemesi gerekmektedir. Snapchat kullanıcı adı belirlenirken kişilerin oldukça dikkatli olması gerekir. Çünkü belirlenen kullanıcı adları daha sonra değiştirilememektedir.
  • Snapchat sizlerden kayıt esnasında e-posta adresi ve telefon numarası gibi iletişim bilgileri istemektedir. Bu bölümde doğru bilgiler vermeniz oldukça önemlidir. Çünkü şifre sıfırlama ve snapchat hesap silme işlemlerinde telefonunuza veya e-posta adresinize Snapchat tarafından bir doğrulama kodu gönderilmektedir.
 

Sizler de Snapchat hesabı oluştururken bunları göz önünde bulundurmalı ve bu bilgiler dahilinde bir snapchat hesabı oluşturmaya özen göstermelisiniz. Böylece Snapchat hesabınızı doğru bir şekilde oluşturabilir ve sonrasında hesabınızı değiştirmek veya silmek zorunda kalmazsınız.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi



Snapchat Bitmoji Nasıl Oluşturulur?

 

Snapchat Bitmoji Nasıl Oluşturulur?

 

Snapchat kullanıcıları mesajlarını ve paylaşımlarını daha işlevsel hale getirebilmek için Bitmoji özelliğinden yararlanabilmektedir. Bitmoji, kişilerin kendine benzeyen emojiler oluşturmasını sağlamaktadır ve bu emojiler genellikle mesajlaşma sırasında kullanılmaktadır. Snapchat’te Bitmoji oluşturmak isteyen kişilerin;

 
  • İlk olarak Google Play Store ya da App Store üzerinden Bitmoji uygulamasını indirmesi gerekmektedir. Uygulamayı indirdikten sonra emojinizi Bitmoji uygulaması üzerinden oluşturabileceğiniz gibi Snapchat üzerinden de oluşturabilirsiniz.
  • Snapchat üzerinden Bitmoji oluşturmak isteyen kişilerin ilk olarak profillerinde bulunan ayarlar sekmesine gitmesi gerekir. Buraya giriş yaptıktan sonra Bitmoji bölümüne tıklamalısınız. Tıklamayı yaptıktan sonra ‘’ Bitmoji Oluştur’’ butonuna tıklayın.
  • Uygulama sizleri Bitmoji uygulamasına yönlendirecektir. Burada Snapchat ile oluştur butonuna tıklayarak bitmojinizi snapchat üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Snapchat üzerinden bitmojinizi oluştururken ilk olarak bir cinsiyet seçmeniz ve Bitmoji karşılaştırması yapmak için bir selfie çekmeniz gerekmektedir.
  • Ardından Bitmoji düzenleme sayfası karşınıza çıkacaktır ve burada ten rengi, saç, sakal, bıyık, göz, kaş, burun gibi birçok özelliği kullanarak kendinize ait bir emoji yaratabilirsiniz.
 

Snapchatte Bitmoji oluşturma adımlarını tamamladıktan sonra sizler de arkadaşlarınız ile daha eğlenceli mesajlar paylaşabilir ve snapchat kullanımını daha işlevsel hale getirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın



Snapchat Bitmoji Nasıl Oluşturulur?
 

Snapchat Hesap Silme

 

Snapchat kullandıktan sonra belirli nedenlerden dolayı hesaplarını kapatmak isteyen kişiler bulunmaktadır. Snapchat Hesap Silme nasıl yapılır sorusuna yanıt vereceğimiz bu bölümde sizlere adım adım Snapchat hesap silme işleminden bahsedeceğiz.

 

Snapchat hesap kapatma veya silme işlemi yapmak isteyen kullanıcıların ilk olarak bilmesi gereken şeylerden biri hesap kapatma işleminden sonraki 30 gün boyunca aynı hesap ile snapchate girilmemesi gerektiğidir. Snapchat hesap silme işlemi yapan kullanıcılar 30 gün içerisinde hesaplarına girdikleri takdirde yaptıkları işlemden vazgeçmiş sayılacaklardır.

 

Snapchat hesabını kapatmak için kişilerin aşağıdaki adımları takip etmesi gerekmektedir;

 
  • Snapchat hesabını silmek isteyen kişilerin ilk olarak Snapchat Hesap Silme Linkine tıklaması gerekir. Bu adrese telefonunuz ya da bilgisayarınız üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
  • Ardından snapchat hesap bilgilerinizi ( kullanıcı adı ve şifre) girerek snapchat hesabınızda oturum açmanız gerekmektedir.
  • Bu bilgileri girdikten sonra snapchat hesap silme sayfası karşınıza çıkacaktır. Snapchat bu ekranda hesap silmeye yönelik bilgileri sizlerle paylaşmaktadır. Bu bilgileri okuduktan sonra hesabınızı silmek istediğinizden eminseniz Snapchat şifrenizi girerek devam tuşuna basmanız gerekmektedir.
 

Bu işlemi tamamladıktan sonra Snapchat hesabınızın silme işlemi gerçekleşecektir. Fakat hesabınızın kalıcı olarak silinmesi için 30 gün boyunca Snapchat’e giriş yapmamanız gerektiğini unutmamalısınız. Aksi halde ilgili snapchat hesabınızın silinme işleminden vazgeçmiş sayılacaksınız.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Uzmanı Nedir, Nasıl Olunur?

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Planı Hazırlamak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Snapchat Kullanıcı Adı Değiştirme

 

Snapchat hesabı oluşturan kişiler hesap açarken bir görünen ad ve kullanıcı adı belirlemek zorundadır. Fakat kişiler bir süre sonra görünen ad ve kullanıcı adlarını beğenmedikleri için bu isimleri değiştirmeyi istemektedirler.

 

Burada Snapchat kullanıcılarının bilmesi gereken en önemli şey Snapchat kullanıcı adı değiştirme işlemlerinin yapılmamasıdır. Çünkü uygulama politikaları gereği kullanıcılarının güvenliğini korumakla yükümlü olduğu için Snapchat kullanıcı adı değiştirme işlemlerine izin vermemektedir.

 

Snapchat kullanıcıları istedikleri takdirde Snapchatte görünen adlarını değiştirebilmektedir. Snapchat görünen ad değiştirme işlemini yapmak isteyen kişiler;

 
  • İlk olarak Snapchat profillerine giriş yapmalıdır.
  • Snapchat profiline giriş yaptıktan sonra sağ üst bölümde bulunan ayarlar bölüme tıklamanız gerekmektedir.
  • Ayarlar bölümüne tıkladıktan sonra il sırada yer alan ‘’AD’’ bölümüne tıklayın.
  • Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Snapchat sizlere Ad ve Soyad bölümlerini gösterecektir. Bu bölümlerde istediğiniz düzenlemeyi yapabilir ve Snapchatteki görünen adınızı değiştirebilirsiniz.
 

Bununla beraber bu panelin alt bölümünde yer alan ‘’ İsmi Kaldır’’ seçeneğine tıkladığınız takdirde Snapchatte görünen ad bölümü kalkacak ve profiliniz isimsiz bir şekilde Snapchatte yer alacaktır.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax