Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Anneler Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Anneler günü gibi özel günlerde e-ticaret firmaları farklı kampanyalar düzenlemektedir. Firmalar ürün ve hizmet satışına yönelik düzenledikleri kampanyalarını farklılaştırmak için e-ticaret sitelerinde belirli değişiklikler yapmakta ve hedef kitlesinin daha kolay ilgisini çekmeyi amaçlamaktadır.

 

Bir e-ticaret firmasının anneler günü gibi günlerde satışlarını arttırmak için e-ticaret sitelerinde yaptığı belirli başlı değişikler vardır. Genellikle firmalar tarafından yapılan değişiklikler ve eklemeler şu alanlarda;

 
  • Öne Çıkan Ürünler
  • Slider ve Banner Alanları
  • Özel Landing Pageler
  • İletişim Servisleri
  • Kargo Etiketleri
 

Gibi alanlar e-ticaret firmalarının anneler gününde değişiklik yaptığı alanlardır. Anneler gününde e-ticaret sitenizi nasıl yönetmelisiniz adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret sitenizde yapacağınız değişiklikler hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber bu alanlarda nasıl farklılar yaratacağınızdan da bahsedeceğiz.

 


Anneler Gününde E-ticaret Yönetimi

 

Öne Çıkan Ürünler Alanı Ekleyin

 

Anneler için hediye arayan birçok kişi e-ticaret firmaları üzerinden alışverişlerini yapmaktadır. E-ticaret firmalarından alışveriş yapacak olan kişiler genellikle ilk olarak anneler günü kampanyaları hakkında bilgi almayı isterler. Anneler gününde e-ticaret sitenizi daha kolay bir şekilde yönetebilmek ve satışlarınızı arttırmak için öne çıkan ürünler alanını ekleyerek e-ticaret sitenize giren kişilerin daha fazla ürününüzü görmesini sağlayabilirsiniz.

 

Öne çıkan ürünler alanında göstereceğiniz ürünleri seçerken;

 
  • En Çok Satılan Ürünler
  • İndirim Oranı Fazla Olan Ürünler
  • En Çok İncelenen Ürünler
 

Listesi oluşturabilir ve bu listede yer alan ürünleri bu alana ekleyebilirsiniz. Yapacağınız bu değişiklik ile ürünlerinizin daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlayabilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Türkiye’de En Çok Satılan Ürünler

 

İlgili İçerik; Anneler Gününde Sosyal Medya Kullanımı



Anneler Gününde Öne Çıkan Ürünlerinizi Belirleyin

 

E-ticaret Sitenizde Bulunan Banner Alanlarını Düzenleyin

 

Anneler gününde e-ticaret sitenizi nasıl yönetmelisiniz yazımızın bu bölümünde sizler için anneler gününe özel banner alanlarının nasıl yönetilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Bannerlar e-ticaret firmalarının önem verdiği alanlar arasında yer almaktadır. Genellikle firmalar banner alanları sayesinde e-ticaret sitelerinin ana sayfasında ürün ve kategorilerine yönlendirme yapabilmekte ve böylece müşterilerinin daha fazla ürün ve ürün fırsatlarını görmesini sağlamaktadır.

 

Anneler günü kampanyaları düzenleyen e-ticaret firmalarının banner alanlarını anneler için hediye arayan kişilere yönelik düzenlemesi e-ticaret sitelerine giren kişilerin daha fazla ürünü görmesine olanak sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber sektörlere göre banner düzenlemesinin nasıl yapılacağını birkaç örnek ile ele alalım.

 
   
Sektör   
   
Banner Alanlarında Kullanılabilecek Sayfa   
   
Telefon ve Telefon Aksesuarları   
   
Anneler Günü Telefon Kampanyaları   
   
Kadın Giyim   
   
Anneler Günü Kıyafet Kampanyaları   
   
Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri   
   
Anneler Günü Beyaz Eşya Kampanyaları
   
Anneler gününe özel bulaşık makinesi
   
Anneler günü ütü kampanyaları   
   
Mobilya   
   
Anneler Gününe Özel Mobilya Kampanyaları   
   
Kozmetik   
   
Anneler Günü Parfüm Kampanyaları
   
   
   
Saat   
   
Anneler Günü Saat Kampanyaları   
   
Çanta ve Ayakkabı   
   
Anneler Günü çanta ve ayakkabı kampanyaları   
 

Gibi sayfalarınıza banner alanlarınızda yönlendirme yapabilir ve e-ticaret sitenizi ziyaret eden müşterilerinizin daha fazla ürününüzü tanımasını sağlayabilirsiniz. Yapacağınız bu değişiklik ile anneler gününde satışlarınızı ve bununla beraber marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Etkili Banner Tasarımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; 2021 E-Ticaret Trendleri

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde CRM Müşteri Verilerini Verimli Kullanma Yöntemleri

 

E-ticaret Sitenizde Anneler Günü Kampanyalarınız İçin Özel Landing Pageler Hazırlayın

 

E-ticaret sitelerinin yaptıkları tanıtım ve kampanyalar için düzenlediği özel karşılama sayfalarına landing page ismi verilmektedir. E-ticaret firmaları anneler günü gibi özel günlerde landing pageler oluşturmaya oldukça önem vermektedir. Çünkü bu sayfalar sayesinde firmalar hem ziyaretçi sayılarını hem de dönüşüm oranlarını arttırmaktadır.

 

Anneler Gününde E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz sorusuna yanıt arayan bir firmaysanız sizler de satışlarınızı ve ziyaretçi sayınızı arttırmak için anneler gününe özel landing page çalışmaları yapabilirsiniz. Anneler günü için landing page tasarımı yaparken;

 
  • Sayfanızın SEO çalışmalarına
  • Landing pagelerin müşterilerinize güven vermesine
  • Ürün ve kampanyalarınızı tanıtır nitelikte olmasına
  • Sayfa tasarımının anneler gününe özel hazırlanmasına
  • E-ticaret sitenizde hediyelik olarak en çok tercih edilen ürünlerin gösterilmesine
  • Call To Action Metinlerinin doğru yazılmasına
  • İletişim Formlarının sorunsuz çalışıyor olmasına
 

Dikkat ederek anneler günü landing pageleri hazırlayabilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız anneler gününe özel bu değişiklikler ile sizler de müşterilerinizin ürün ve kampanyalarınız hakkında bilgi almasını sağlayabilir ve dönüşüm oranlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden


Anneler Günü Landing Page Hazırlayın

 

Anneler Gününe Özel SEO Çalışmaları Yapın

 

E-ticaret firmaları için önemli konulardan biri de SEO Çalışmalarıdır. SEO çalışmaları bir e-ticaret sitesinin Arama motoru optimizasyonunun sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalara verilen isimdir. SEO çalışmaları sayesinde e-ticaret firmaları Google’da ilk sıralarda çıkmakta ve bu da e-ticaret sitelerinin dönüşüm oranlarının artmasını sağlamaktadır.

 

Anneler gününde e-ticaret sitenizi değiştirmek ve yeni alanlar eklemek isteyen bir e-ticaret firmasıysanız anneler gününe özel çalışmalar yapabilirsiniz. E-ticaret sitenizi anneler gününe bir şekilde hazırlamak için;

 
  • Anneler gününde en çok aranan anahtar kelimelere yer veren sayfalar ve sayfa açıklamaları oluşturabilirsiniz.
 

Genellikle anneler gününde en çok aranan anahtar kelimeler; anneler günü telefon kampanyaları, anneler günü hediyeleri, anneler için hediyeler, anneler günü kampanyaları, anneler günü alışveriş kampanyaları gibi anahtar kelimelerdir. E-ticaret sitenize bu kelimelerden trafik çekmek ve hedef kitlenize ürünlerinizi tanıtmak için bu anahtar kelimeler ile sayfalar oluşturabilir ve sitenizin trafik oranını arttırabilirsiniz.

 
  • Backlink Çalışmaları ile sayfalarınızı güçlendirin
 

Anneler günü için özel sayfalar oluşturan e-ticaret firmalarının bu sayfalar için backlink alması gerekmektedir. Genellikle e-ticaret firmaları ücretli ve ücretsiz backlink çalışmaları yaparak başka bir sitenin kendi e-ticaret sitelerine referans olmasını sağlamaktadır. Sizler de e-ticaret siteniz için backlink çalışmaları yapabilir ve anneler günü kampanyaları için oluşturduğunuz sayfalarınızı güçlendirebilirsiniz.

 
  • Görsel Optimizasyonuna Önem Verin
 

Anneler günü kampanyaları için oluşturduğunuz sayfalarınızda kullandığınız görsellerin önemli olduğunu unutmamalısınız. Genellikle bu sayfaların yüklenme süresi arama motoru sıralamanızı etkileyeceği için anneler günü için oluşturduğunuz sayfalarda kullandığınız görselleri optimize etmeli ve bu sayfaların yüklenme süresini kısaltmalısınız.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 


Anneler Günü SEO Çalışmaları

 

Sayfa Yüklenme Sürenizi Düşürün

 

Anneler Gününde E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz yazımızın bu bölümünde sizlere sayfa yüklenme süreleri hakkında bilgi vereceğiz.

 

Genellikle bir e-ticaret sitesini ziyaret eden kullanıcılar ürünlere ve kategorilere hızlı bir şekilde girmek ve gezinmek isterler. Sayfa yüklenme süresi 2-3 saniyenin üzerinde olduğunda ise ziyaretçiler bu e-ticaret sitesinde zaman geçirmekten vazgeçerler. Bu nedenle e-ticaret firmaları için sayfa yüklenme sürelerinin oldukça önemli olduğunu söylemek mümkündür.

 

E-ticaret sitenizi anneler gününe hazırlamak istiyorsanız sizler de sayfa yüklenme sürelerini kısaltmaya yönelik çalışmalar yapmaya önem vermelisiniz. Sayfa yüklenme süresini kısaltmak için sitenizde bulunan görselleri optimize edebilir ve gereksiz kodları kaldırarak e-ticaret sitenizi hızlandırabilirsiniz. Yapacağınız bu çalışmalar sayesinde hem ziyaretçi hem de dönüşüm oranlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2023 Yeni)

 

İlgili İçerik; Anneler Günü'nde Online Alışveriş Cirosunda Rekor Bekleniyor

 

Mobil Uyumluluğa Önem Verin

 

İnternetten yapılan alışverişlerin %70’inden fazlasının mobil platformlar üzerinden yapıldığını biliyor muydunuz? Evet, internetten alışveriş yapan müşterilerin %70’ten fazlası genellikle alışverişlerini akıllı telefon ve tabletler üzerinden gerçekleştiriyor. Hal böyle olunca e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken bir kavram olan mobil uyumluluk kavramı karşımıza çıkıyor.

 

Günümüzde birçok e-ticaret sitesi mobil platformlara uygun bir şekilde tasarlansa da hala responsive olarak tasarlanmayan birçok e-ticaret sitesi mevcut. Anneler günü kampanyaları ile satışlarınızı arttırmak istiyorsanız e-ticaret sitenizin mobil uyumlu olup olmadığına göz atın. Eğer e-ticaret siteniz mobil uyumlu olarak tasarlanmadıysa satışlarınızı arttırmak için hızlı bir şekilde responsive tasarımlar ile mobil uyumluluğu yakalayın.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

Anneler Günü Mobil Uyumluluk

 

Ticimax E-ticaret Alt Yapıları ile Anneler Gününe Hazırlayın

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalar tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapısı olan Ticimax, bir firmanın e-ticaret süreçlerinde başarılı bir şekilde adım atması ve kendini geliştirmesi için birçok özellikle donatılmış bir e-ticaret alt yapısıdır.

 

E-ticaret sitenizi anneler gününe hazırlamak ve satışlarınızı arttırmak için Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde bulunan responsive tasarımlar, en gelişmiş seo modülü, banner ve slider alanı gibi özellikler ile e-ticaret sitenizi anneler gününe hazırlayabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax